Χρήστες OnLine

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

5 χρόνια μετά τον εμπρησμό της Μαρφίν: Ένα έγκλημα που έμεινε ατιμώρητο..Μόνο που κανείς δεν ξεχνά...


5 χρόνια μετά τον εμπρησμό της Μαρφίν: Ένα έγκλημα που έμεινε ατιμώρητοΉταν πριν 5 χρόνια, στις 5 Μαΐου 2010, όταν η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ έφερνε στη Βουλή για πρώτη φορά τα μνημόνια και μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας βρισκόταν σε εξέλιξη.

Η μαζικότητα στην διαδήλωση είχε ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, συμμετέχοντας σε αυτήν σύσσωμη η κοινωνία, ακόμα όμως και αναρχικοί κρανοφόροι. Λίγο αργότερα στην Σταδίου, οι αναρχικοί μέσα από το μπλογκ της Ανταρσύα,πετούν βόμβες-μολότοφ στο υποκατάστημα της Μαρφίν στερώντας τη ζωή σε τρεις αθώους συμπολίτες μας.

Χρειάστηκαν τρία ολόκληρα χρόνια,για να καταδικαστούν τρία στελέχη της τράπεζας, για τις τεράστιες ελλείψεις στα ζητήματα ασφάλειας του υποκαταστήματος, καθώς το κτίριο δεν διέθετε άλλη έξοδο διαφυγής εκτός της κεντρικής που ήταν αποκλεισμένη από τα τάγματα εφόδου της αριστεράς.

Όπως αποδείχτηκε στη δίκη, δεν είχε δωθεί εντολή στους υπαλλήλους να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους, με τραγικό απολογισμό τον θάνατο από ασφυξία της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου και του βρέφους που είχε στα σπλάχνα της, της Παρασκευής Ζούλια και του Νώντα Τσακάλη, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι 21 υπάλληλοι.

Οι ένοχοι, Κωνσταντίνος Βασιλακόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Μαρφίν και Εμμανουήλ Βελονάκης, υπεύθυνος ασφαλείας του κτιρίου, καταδικάστηκαν με τις κατηγορίες της ανθωποκτονίας κατά συρροήν από αμέλεια και για βαριά σωματική βλάβη σε 22 έτη φυλάκισης (10 χρόνια με αναστολή), με την Άννα Βακαλοπούλου, διευθύντρια του υποκαταστήματος να καταδικάζεται σε ποινή φυλάκισης 5 ετών και ενός μήνα.

Όσον αφορά τον ίδιο τον εμπρησμό, εκκρεμεί η δίκη του αναρχικού Θοδωρή Σίψα μαζί με άλλα δυο "συντρόφια" και ενός 35χρονου μαζί με τρεις επαναστάτες της κακιάς ώρας, για τον εμπρησμό του βιβλιοπωλείου ''Ιανός''. Συνέχεια όμως το δικαστήριο αναβάλλεται με επόμενη προθεσμία την 21η Σεπτεμβρίου 2015. Κάποιοι όμως τα λησμόνησαν όλα αυτά, στο βωμό του χρήματος, από την αριστερά των θολοκουλτουριάρηδων μέχρι την ψευτοδεξιά του Σαμαρά.

Οι Έλληνες Εθνικιστές όμως δεν θα ξεχάσουν ποτέ την δολοφονία που διεπράχθη τότε. Οι ψυχές ζητούν δικαιοσύνη και Εμείς αποκατάσταση της Αλήθειας τώρα. Ο Θεός να αναπαύει τις ψυχές τους.

Τ.Π.