Χρήστες OnLine

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Αρχαία ελληνικά στα δημοτικά σχολεία της Βρετανίας

Τα αρχαία ελληνικά περιλαμβάνονται στις ξένες γλώσσες, που θα διδάσκονται οι μαθητές στη Βρετανία από την ηλικία των επτά ετών, σύμφωνα με το νέο σχολικό πρόγραμμα που έθεσε προς δημόσια διαβούλευση η βρετανική κυβέρνηση και πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή από το 2014.

Η υποχρεωτική διδασκαλία των ξένων γλωσσών από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού είναι μία από τις επτά μεταρρυθμίσεις που εισηγείται η βρετανική κυβέρνηση.

Οι μαθητές θα μαθαίνουν να διατυπώνουν ολοκληρωμένες προτάσεις με τη σωστή προφορά και να εκφράζουν απλές ιδέες. Ανάμεσα στις προτεινόμενες ξένες γλώσσες είναι τα αρχαία ελληνικά, τα λατινικά και τα μανδαρίνικα.

Τραγούδια και ποιήματα θα χρησιμοποιηθούν ως εκπαιδευτικά εργαλεία που θα φέρουν σε επαφή τους μαθητές με τη γλώσσα, δια μέσου της αποστήθισης.

Ψήφος στην Χρυσή Αυγή. Ψήφος σκληρή. Ψήφος επιβίωσης. Μια πολιτική ανάλυση ενός δεξιού που τα έχει πάρει με όλους.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΩΜΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ.
Όποιος έχει την ατυχία να προέρχεται από λαϊκή τάξη στην Ελλάδα νιώθει στο πετσί του το αδιέξοδο της σημερινής κατάστασης της πατρίδας μας. Νιώθει καλά το πώς είναι να πρέπει αυτός και μόνον αυτός να ξεχρεώσει όλα τα συσσωρευμένα χρέη της Ελλάδος μέσα από απανωτα χαράτσια. Καταλαβαίνει άριστα και καθημερινά την ανυπαρξία της τάξης και της ασφάλειας στην χώρα, μέσα στον φόβο που τον άφησαν να ζήσει.  
 
Βλέπει τα πάντα γύρω του να γκρεμίζονται και την οργή του να συσσωρεύεται. Αν τυγχάνει να νιώθει και να δηλώνει δεξιός βιώνει επιπλέον το ιδεολογικό-πολιτικό κενό που άφησαν με την κατάρρευση τους τα κόμματα και οι πολιτικοί που πίστευε μέχρι χθες.
 
Η μόνη συνειδητή επιλογή που μένει, όχι μόνον στον δεξιό, αλλά στον κάθε έντιμο πατριώτη, είναι η Χρυσή Αυγή. Ναι, είναι μια ψήφος σκληρή. Μια ψήφος ακραία. Αλλά είναι ψήφος καθαρή. Ψήφος επιβίωσης του Έλληνα πολίτη, του Ελληνισμού του ίδιου. Στην επίθεση που δέχεται ο ελληνικός λαός, η μόνη του επιλογή είναι να αντεπιτεθεί και να χτυπήσει ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ.