Χρήστες OnLine

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΑΙΣΧΟΣ! "ΤΙΜΩΡΟΥΝ" ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΑΝ ΑΡΝΗΘΕΙ ΝΑ ΚΟΥΒΑΛΗΣΟΥΝ ΕΠΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΥΠΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΣΥΛΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΚΛΕΦΤΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ - ΜΕ ΤΣΙΠΡΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ.....

metanastes-ypatia- Το ρεπορτάζ δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Δημοκρατία" και αφορά τους κ.Οικονόμου(υπηρεσιακό υπουργό Προστασίας του Πολίτη) και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ Παπαγιαννόπουλο

Άδικη μεταχείριση που λαμβάνει τη μορφή ιδιότυπης «τιμωρίας» και εκτελείται με δυσμενείς μεταθέσεις επιφυλάσσει τις τελευταίες δεκαπέντε μέρες η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση σε ομάδα αξιόμαχων αστυνομικών που είχαν εμπλακεί υπηρεσιακά σε δύο πολύκροτες υποθέσεις που απασχόλησαν την κοινή γνώμη:

-Στη σύλληψη για κλεπταποδοχή και «μπούκες» σε σπίτια νοικοκυραίων του δήθεν Ιρακινού πολιτικού πρόσφυγα(ο οποίος τελικά ήταν Σύριος παραβατικός)που στις 20 Μαΐου του 2009 κόντεψε να αιματοκυλίσει την Αθήνα με μια τυλιγμένη χαρτοπετσέτα για την οποία ισχυρίστηκε ότι ήταν το Κοράνι που του το έσκισαν τάχα αστυνομικά όργανα.

-Και κατά δεύτερον, στην άρνηση της ίδιας αστυνομικής ομάδας πάταξης του κοινού εγκλήματος στο κέντρο της πρωτεύουσας, να κάνει τους αχθοφόρους όταν πήρε εντολή από την ΓΑΔΑ το χειμώνα του 2011 να ...κουβαλήσει έπιπλα από το μέγαρο της Υπατίας ώστε να αδειάσει χώρος για να κοιμηθούν οι 300 λαθραίοι.

Όπως πληροφορούμαστε, κατ'εντολήν της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής ο επικεφαλής της τότε συμπαγούς επιχειρησιακής δύναμης που είχε «καθαρίσει» αποστήματα στα γκέτο της πρωτεύουσας με εύφημες μνείες και υλικές ανταμοιβές, ειδοποιήθηκε ότι μετατίθεται σε «μαύρη» και ανενεργή υπηρεσία ενώ για έτερο αξιόμαχο αστυνομικό ήρθε φύλλο πορείας για δυσμενή μετακίνηση στη Διεύθυνση Αλλοδαπών.

Για τον ίδιο αστυνομικό που είχε συλλάβει με τους συναδέρφους του συμμορίες Αλγερινών κλεφτών που έσπαζαν αυτοκίνητα πολιτών και συμμετείχαν στις ολονύχτιες αναζητήσεις των λαθραίων φονιάδων του αδικοχαμένου Μανώλη Καντάρη, υπήρξε προ δεκαπενθημέρου αφόρητη ψυχική πίεση για μετάθεση στα ΜΑΤ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η ίδια τύχη επιφυλάσσεται και για μέλη της υπόλοιπης αστυνομικής ομάδας που δεν έχουν κομματικό «δόντι» και όλως τυχαίως συμβαίνει να μην ανήκουν σε πράσινο «στρατόπεδο».

Οι διωκόμενοι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι «υφίστανται οχλήσεις του τύπου, θα πάτε όλοι άκλαυτοι, δουλεύετε πολύ και χαλάτε την πιάτσα» ενώ απειλούνται και με πειθαρχικές διώξεις εαν δεν υπακούσουν. Κι όλα αυτά(σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα)για νέα παιδιά ηλικίας από 25-35 ετών, από φτωχές οικογένειες που δεν λαμβάνουν μισθό πάνω από 900 ευρώ το μήνα.

makeleio.gr