Χρήστες OnLine

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Πρυτάνεις για το Άσυλο. Όταν η παραφροσύνη συναντά την εγκληματικότητα.

Γεγονός πρώτο: Η Αθήνα κάηκε την Κυριακή και από τη Δευτέρα και η κοινή λογική πνίγεται κι αυτή από τις δηλώσεις του πρύτανη Πελεγρίνη.

Γνωστός για τις ιδιόρρυθμες και αντινομικές απόψεις του, ο δημόσιος υπάλληλος Πελεγρίνης, δηλαδή από τα λεφτά των φορολογουμένων μισθωτός καθηγητής, απέστειλε πλήθος δηλώσεων για να αποσείσει από πάνω του την ευθύνη.
Από αμέλεια ή από εμμονή ή ιδεοληπτική πεποίθηση δεν γνωρίζω, αλλά το στρατηγείο μολότοφ των εμπρηστών της πόλης είχε στηθεί από την Πέμπτη στη Νομική, και ο δάσκαλος που τον πληρώνουμε για να δώσει γνώση και αγωγή στα παιδιά μας, κρυβόταν μέχρι τη Δευτέρα πίσω από φαξ που έστειλε και δεν πήγαν, επιστολές που αργομεταφέρθηκαν και άλλα χαζά τερτίπια κουτοπόνηρα και λίγα.
Στην ουσία έπαιζε το κρυφτούλι έως την Κυριακή, δηλαδή έπαιζε κυριολεκτικά με τη φωτιά, για να μην “προδώσει” το άσυλο. Το άσυλο που έχει δια νόμου καταργηθεί!

Μόλις κάηκε η Αθήνα και είδε τον “εισαγγελέα με τα μάτια του”, πολύ παλικαρίσια και ατρόμητα, άρχισε τις ανακοινώσεις.
Αντιστασιακές περγαμηνές ασυλόφρονου διεκδικεί ή φοβάται κιόλας τις παρακρατικές και εγκληματικές διασυνδέσεις των καταληψιών;
Ας το διευκρινίσει η εισαγγελία και η αστυνομία που με τη σειρά τους ξύπνησαν τη Δευτέρα.
Κυρίως η Αστυνομία, που γνωρίζοντας και το ποιόν του Πελεγρίνη, προφανώς όφειλε να εφαρμόσει το νόμο πριν την Κυριακή.

Όμως πέραν των τυπικών νομικών ευθυνών που διερευνούνται, το ερώτημα στη συνείδηση των πολιτών παραμένει για το ποια είναι η δουλειά του Πρύτανη.
Να εξασφαλίζει συνθήκες για την κατασκευή μολότοφ ή να μεριμνά, ώστε οι φοιτητές να προσπορίζονται γνώση, να αποκτούν αγωγή σε δημοκρατικό διάλογο, να βιώνουν αρετές επιείκειας, ανοχής, ελευθερίας και νομιμότητας;

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ? ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ




Γεγονός δεύτερο:
Μαθητευόμενος ειδικός φρουρός πάει προ ημερών να δει τη φίλη του στο Πάντειο.
Πάει με πολιτικό μπουφάν αλλά αυτό δεν ξεγελά την άγρυπνη ματιά κάποιων συνομηλίκων του φοιτητών, αστυνόμων του Άβατου. Βλέπουν το παντελόνι και τ΄ άρβυλα και εξαγριώνονται
Αμέσως κινητοποιείται η σύμπασα Πρυτανική κοινότητα και κάνει έγγραφη καταγγελία στην Αστυνομία!
Η Αστυνομία αντιδρά ακαριαία, θέτει το παιδάκι σε διαθεσιμότητα και διατάζει και ΕΔΕ. Τελικά "αθώος" ο ειδικος φρουρός μιας και ΔΕΝ υπήρχαν κατηγορίες!!
Υπενθυμίζω διακριτικά, πως το άσυλο έχει καταργηθεί, αλλά ακόμη κι αν ίσχυε ο προηγούμενος νόμος, η παρουσία με αυτή την αμφίεση του έρημου του μαθητευόμενου δεν συνιστά αδίκημα ή πρόκληση ή οτιδήποτε μεμπτό.
Ποιος είναι πιο υποκριτής ή πιο παράφρων ; Η Σύγκλητος του Παντείου, η Αστυνομία;

Τους μεν εμπιστευόμαστε για τα παιδιά μας τους δε για την ασφάλειά μας. Μήπως να το ξαναδούμε;


Γεγονός τρίτο:

Σύμφωνα με το νόμο, που ψήφισαν 255 από τους 300 βουλευτές- ο νόμος με τη μεγαλύτερη πλειοψηφία στη Βουλή τα 3 τελευταία χρόνια-, στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας έπρεπε να έχουν διενεργηθούν εκλογές για την ανάδειξη συμβουλίων διοίκησης έως τις 15 Ιανουαρίου.
Οι κκ πρυτάνεις , μετά τις 15 Ιανουαρίου κι αφού το υπουργείο έκανε σαφές πως θα κόψει τη χρηματοδότηση αν δεν προχωρήσουν οι διαδικασίες, δεσμεύθηκαν δημοσίως να συμμορφωθούν.
Αυτή την εβδομάδα, Τετάρτη και Παρασκευή σε τέσσερα Πανεπιστήμια (Πελοποννήσου, Ιωαννίνων, Θεσσαλίας και Θεσσαλονίκης) θα ξεκινούσαν οι διαδικασίες.

Σιγά που θα γίνονταν. “Φοιτητές” παρεμπόδισαν τις διαδικασίες, κατέλαβαν τις αίθουσες, σφράγισαν δημοκρατικά τις πόρτες.
Οι πρυτάνεις είτε σιώπησαν, είτε υποχώρησαν είτε παρακίνησαν την ανομία, όπως στην περίπτωση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας όπου οι φοιτητές κλήθηκαν, στη βάση επιχειρησιακού σχεδίου, να συνδράμουν στον αγώνα παρεμπόδισης των διαδικασιών.

Η εισαγγελία , ιδιαίτερα στην περίπτωση του Αριστοτελείου στη Θεσσαλονίκη, αντιμετωπίζει την κατάσταση από απόσταση.

Ο πρύτανης Μηλόπουλος άνετος, δηλώνει σε ραδιόφωνο, πως γενικώς ως ευφυής!!! κοινότητα και θεσμός, το Πανεπιστήμιο, δεν συμμορφώνεται απλώς στον νόμο, αλλά τον βελτιώνει κιόλας δια της επιλεκτικής εφαρμογής.
Δηλαδή όπου διαφωνούν, συγκεκριμένα στα άρθρα για το άσυλο και την εκλογή συμβουλίων, δεν τα εφαρμόζουν.
Πάντα παλικαρίσια και ατρόμητα, βάζοντας μπροστά καμιά εκατοστή αλλοπαρμένων φοιτητών

Αν ο Μηλόπουλος και λοιποί πρυτάνεις έτσι φέρονται, τότε γιατί ο Φωτόπουλος στη ΔΕΗ ή ο Λυμπερόπουλος στα ταξί έχουν άδικο;

Κι εκείνοι διαφωνούν με νόμους ή με θεσμούς.

Μήπως, λέω μήπως, να το ξανασκεφτούμε και για το Γιωτόπουλο της 17 Νοέμβρη;

Αν αύριο ο “νόμος και η τάξη” με τη μορφή βάναυσων μέτρων και συμπεριφορών κυριαρχήσουν, ποιος θα φταίει;
Ο Μηλόπουλος και το Πάντειο και ο Πελεγρίνης και χίλιοι εξαχρειωμένοι δήθεν φοιτητές ή η δική μας ανοχή στη σαπίλα και την παρανομία;
Αστυνομία, εισαγγελία, ΜΜΕ, κράτος , κυβέρνηση και κόμματα υπάρχουν ή έχει δίκιο ο χερ Σόιμπλε που θέλει επιτρόπους;


Το ρωτώ ανήσυχα, γιατί ακούω τις δηλώσεις Σαμαρζί, του παλικαριού που “θα βγάλει τις κουκούλες από τα καθάρματα”, θυμάμαι ότι την ίδια ακριβώς δήλωση είχε κάνει πριν από χρόνια η σημερινή ορντινάντσα της Μέρκελ ο Σαρκοζύ.

Μέτρο δημοκρατίας μπορούμε να προσδοκούμε στην Ελλάδα;

Διαμαρττυρία εκατοντάδων μαθητών οι οποίοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση στην χώρα μας! Έψαλαν τον εθνικό ύμνο και τα ΜΑΤ τους απώθησαν!

Μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη βρίσκονται εκατοντάδες μαθητές οι οποίοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση στην χώρα μας! 

 

Κλειστή η Αμαλίας από τους μαθητές και η Β.Σοφίας από τις αστυνομικές δυνάμεις που ενισχύονται.

Νωρίτερα, οι μαθητές επιχείρησαν να ανέβουν τα σκαλιά προς την Βουλή και πέταξαν πορτοκάλια. 



Λίγο μετά έψαλλαν τον εθνικό ύμνο.