Χρήστες OnLine

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Ενώ η Ελλάδα φοροαναστενάζει


Χιλιάδες Αλβανοι Τσάμηδες θέλοντας να κάνουν την κρίση ευκαιρία, μαζεύτηκαν στα σύνορα και φώναζαν «Νάτη-Νάτη η πατρίδα μας»!!!


Γύρω στις 5.000 χιλιάδες αλβανοτσάμηδες , συγκεντρώθηκαν χθές απ' όλα τα σημεία της Αλβανίας με δεκάδες λεωφορεία και αυτοκίνητα, στα Ελληνοαλβανικά σύνορα στη συνοριακή διάβαση Μαυροματίου –Σαγιάδας, σε ένα έντονα ανθελληνικό κλίμα και φώναζαν , «Νάτη η πατρίδα μας», δείχνοντας ....την Θεσπρωτία, και διεκδικώντας τον «επαναπατρισμό» τους, και την απόδοση των «περιουσιών τους». Μεγάλη ήταν η συμμετοχή νεαρών Αλβανών. Νωρίτερα κατατέθηκαν στεφάνια στο μνημείο "γενοκτονίας", που υπάρχει στην Τζάρα.


Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του Τσάμικου κόμματος PDIU Shpetim Idrizi. που τόνισε , «Διεκδικούμε αυτά που μας ανήκουν και τίποτε περισσότερο», «η Τσαμουριά είναι η γη μας και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το καταλάβει όλος ο κόσμος», και αναφέρθηκε στο θέμα της «γενοκτονίας» των φασιστοΤσάμηδων, λέγοντας ότι «5000 ομοεθνείς μας ξεκληρίστηκαν από τους Έλληνες», και κατηγόρησε την Ελλάδα, ότι δεν επιτρέπει την είσοδο σε Τσάμηδες και τους γυρίζει πίσω στα σύνορα.

Ενώ γινόταν η εκδήλωση στα σύνορα, ο βουλευτής του Τσάμικου Κόμματος PDIU Dashamir Tahiri (Ντασαμίρ Ταχίρι), θέλησε να περάσει τα σύνορα με το διπλωματικό του διαβατήριο. Αρχικά δεν του επετράπη η είσοδος, αλλά στη συνέχεια, τον άφησαν να περάσει, παρά το ότι δεν έχει διαπίστευση στην Ελλάδα!

πηγή πληροφοριών EGLIMATIKOTITA.GR