Χρήστες OnLine

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

«Όλως τυχαίως» τα ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΜΜΕ απεργούν την ημέρα άφιξης των Τροϊκανών… για το ξεπούλημα της Ελλάδας θα μιλάμε τώρα;

 

Με μεγάλη μας «θλίψη» πληροφορηθήκαμε ότι τα διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων των εργαζομένων στα ΜΜΕ (γεια σου μεγάλε Σιόμπολε) κήρυξαν δύο 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, από τις 7 έως και τις 10 Απριλίου, απαντώντας(;) στην άκαμπτη και αδιάλλακτη στάση κυβέρνησης και εργοδοσίας. 

Και εδώ γεννώνται οι εξής απορίες: 1η απορία: κυβέρνηση και εργοδοσία (των ΜΜΕ) δεν είναι το ίδιο συνδικάτο; (ήτοι το ένα χέρι δεν νίβει το άλλο, δεν είναι συγκοινωνούντα δοχεία κλπ κλπ;). Ή πιο απλά, η πλειοψηφία των ΜΜΕ -με ελάχιστες εξαιρέσεις- δεν συμβάλλει στην εξύμνηση του κυβερνητικού έργου σε όλα τα επίπεδα, κυρίως στα οικονομικά και εθνικά μας θέματα, μηρυκάζοντας ότι όλα γίνονται για το καλό της «ξεπουλημένης ελλαδίτσας μας» και παρόμοιες παπαροφιλολογίες, καλώντας στις διάφορες εκπομπές τα ίδια και τα ίδια πουλημένα κομματόσκυλα των ξεπουλημένων κομμάτων και αποκλείοντας φωνές πραγματικά ελληνικές και εθνικές, όπως είναι του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή;

2η απορία: μήπως είναι εντελώς συμπωματικός ο συγχρονισμός της επίσκεψης των τροϊκανών με την απεργία των ΜΜΕ; Και ο πιο αδαής συμπολίτης μας θα καταλάβει ότι η συμπαιγνία αυτή στόχο έχει να «θαφτούν» τεχνηέντως τα νέα οικονομικά μέτρα που θα μας επιβάλλουν οι ευρωχρηματοδότες μας, αν και προσπαθούν να μας παρουσιάσουν την επίσκεψη σαν «τόνωση της αξιοπιστίας της Ελλάδας και ανάδειξη των θετικών πτυχών της ευρωπαϊκής παρέμβασης» (εδώ συγγνώμη, έχω λυθεί στα γέλια) και να περάσει στα ψιλά ότι στο επίκεντρο των συναντήσεων με τους παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών θα βρεθούν οι αποκλίσεις των εκτιμήσεων για το έλλειμμα του 2010, η πορεία των εσόδων στο πρώτο κομμάτι του 2011, η προετοιμασία του λεγόμενου “μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού πλαισίου” και το πλάνο των αποκρατικοποιήσεων.  

Ήρθαν δηλαδή για να «τρίξουν τα δόντια» στην κυβέρνηση προειδοποιώντας για το χειρότερο, μιας και στις Βρυξέλλες περιμένουν να δουν μια δομική απάντηση στη μείωση του μισθολογικού και λειτουργικού κόστους στο δημόσιο, μια μόνιμη λύση για τη συλλογή των οικονομικών στοιχείων των ΔΕΚΟ, των νοσοκομείων και των Δήμων, αλλά και μια απάντηση για το δεύτερο κύμα αλλαγών στο ασφαλιστικό.

Τελικά, μήπως μας κάνουν χάρη που απεργούν, μιας και δεν μας παρουσιάζουν την πραγματική και για όλους μας ψυχολογικά καταθλιπτική πραγματικότητα της χώρας; Προσωπικά, μιας και δεν περιμένω να πληροφορηθώ από τα Μ.Μ. Εξαπάτησης για το τι μέλλει γενέσθαι, λέω να ανοίξω κανένα βιβλίο να ξεστραβωθώ ή να πάω να αθληθώ και να χαιρετήσω τα ΜΜΕ προτάσσοντας τους την δεξιά μου παλάμη ανοιχτή… Και χάρη μας κάνετε!
πηγη

Θεοδωράκης: "Μόνο ο ενωμένος λαός μπορεί να νικήσει σήμερα..."

Μάθημα της Χαράς Νικοπούλου στο Κρυφό Σχολείο της πατρίδας μας


Σε Κρυφό Σχολειό μετατράπηκε το κατάμεστο δημοτικό Θέατρο Πολίχνης με την ηρωίδα δασκάλα Χαρά Νικοπούλου να μιλά προσκεκλημένη της Ενοριακής Νεανικής Εστίας Αγ.Παντελεήμονος Πολίχνης.


Μάθημα σε Ελληνόπουλα λοιπόν, με αναφορές από την μακραίωνη Ιστορία μας, από τον Σωκράτη και τον Λεωνίδα, από το "Μολών Λαβέ" μέχρι το "Ελευθερία ή Θάνατος", από το 1821, τους αγίους της Ορθόδοξης Πίστης μας και το μεγαλείο του χριστιανισμού μέχρι τους νεότερους ήρωες και τον Ευαγόρα Παλλικαρίδη .


Η ηρωική μας δασκάλα παρουσίασε ως ενδεικτικά παραδείγματα ευαισθητοποιημένων Ελλήνων που αγωνίζονται και τους κάλεσε στο βήμα για να συστηθούν, την Λέσχη Εφέδρων Θεσσαλονίκης και την Παγκύπρια Ενιαία Οργάνωση Φοιτητών (ΠΕΟΦ).

Η Χαρά Νικοπούλου επέλεξε έμμετρο λόγο για να παρουσιάσει όλο το μεγαλείο της Ιστορίας μας.

Και ξαναζωντανεύει την ελπίδα του Γένους μας
για να γίνουν και πάλι τα παιδιά μας ΛΕΩΝΙΔΕΣ
:

"ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΕΘΝΩΣ"...


Από το : real.gr

«Συνομωσία» πίσω από τα οικονομικά προβλήματα της χώρας βλέπει ο Μίκης Θεοδωράκης. Ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης είπε ότι οι κυβερνώντες «ξεφτιλίζουν διεθνώς την Ελλάδα» και αναφέρθηκε εμμέσως στις δηλώσεις του Θόδωρου Πάγκαλου.

«Λένε ότι είμαστε κοπρίτες» είπε και κάλεσε τον λαό σε αντίσταση σημειώνοντας: «Να μας λένε τεμπέληδες και ανίκανους. Eμάς; Να λένε ότι τα φάγαμε όλοι μαζί;».  

Ο κ. Θεοδωράκης μίλησε για «συνομωσία προκειμένου να μας διώξουν από τη γη μας. Θέλουν να μας εξαφανίσουν σαν λαό για να πάρουν τον ορυκτό μας πλούτο».

Παράλληλα επεσήμανε ότι «Xρειάζεται ειρηνική επανάσταση από το λαό» και πρόσθεσε ότι "η κυβέρνηση είναι τυπικά εκλεγμένη και κυβερνά με 20% καθώς υπάρχει ασυμφωνία με το λαό". 


Ο κ. Θεοδωράκης κατηγόρησε τα τηλεοπτικά κανάλια ότι δεν προβάλουν τις θέσεις της κίνησης πολιτών «Σπίθα» και επεσήμανε: «Η σιωπή που έχω γύρω μου είναι ό,τι πιο απεχθές έχω νιώσει».
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο να ιδρύσει το δικό του κόμμα απάντησε: «Αν έκανα κόμμα θα το ονόμαζα Πατρίδα».

Επίσης, μιλώντας στον ANT1 επιτέθηκε στο κυβερνόν κόμμα σημειώνοντας: «Έχουν καταλάβει οι βουλευτές τι ψήφισαν; Ο Παπακωνσταντίνου έχει συνείδηση για τις ιστορικές ευθύνες του; Έχουν συναίσθηση τι κάνουν αυτή τη στιγμή; Αυτοί που δήθεν κυβερνούν με ξένα κόλυβα, αυτοί θα μετανιώσουν σκληρά για αυτό που έκαναν»