Χρήστες OnLine

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

'Ετσι είναι σήμερα οι συλληφθέντες των Πυρήνων - Φωτογραφίες μέσα από την γιάφκα του Βόλου - Είχαν ολόκληρο οπλοστάσιο ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΗΝΕΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΣΕ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ ΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΑΘΗΝΑ. Συνελλήφθη και ο Αλβανός καταζητούμενος.


ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΕΙΑ ΝΕΑ ΓΙΑΦΚΑ! 

Επτά ακόμη άτομα, πέντε άνδρες και μιά γυναίκα βρίσκονται στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. κατηγορούμενοι για συμμετοχή στους "Πυρήνες της Φωτιάς" ενώ μιά γιάφκα της οργάνωσης στην Νέα Ιωνία του Βόλου φαίνεται να έχει αποκαλυφθεί. 

Από τους συλληφθέντες οι τρείς ήταν ήδη καταζητούμενοι αφού δακτυλικά τους αποτυπώματα είχαν βρεθεί στην γιάφκα που είχε ανακαλυφθεί στην Νέα Φιλαδέλφεια. 

Στη γιάφκα που ανακάλυψε η Αστυνομία στον Βόλο βρέθηκαν δύο καλάσνικοφ, έξι πιστόλια, περίστροφο, στολές της Αστυνομίας, και άλλα υλικά αντιποίησης αρχής όπως περούκες, ταυτότητες, φάροι κλπ. Δύο από τις συλλήψεις έγιναν σε νοικιασμένο διαμέρισμα των Βορείων Προαστείων, στο Χολαργό το οποίο ερευνά αυτή την ώρα η αντιτρομοκρατική.

7 νέες συλλήψεις το πρωί στην Αθήνα και τον Βόλο από την αντιτρομοκρατική για υποθέσεις που σχετίζονται με τους «Πυρήνες της Φωτιάς»

Περίπου 100 αστυνομικοί βρέθηκαν στον Βόλο για την επιχείρηση σε οικία, όπου βρέθηκαν δύο καλάσνικοφ, έξι πιστόλια και ένα περίστροφο, σφαίρες, στολές αστυνομικών, περούκες, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, φάροι και ασύρματοι της ΕΛ.ΑΣ. Δύο από τις συλλήψεις έγιναν στον Χολαργό και οι συνολικά επτά συλληφθέντες θεωρούνται ύποπτοι για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Τα καλάσνικοφ που βρέθηκαν εξετάζονται για την περίπτωση που σχετίζονται με την Σέχτα.

To γεγονός ότι ευρέθησαν ανάμεσα στα άλλα στολές αστυνομικών, αλεξίσφαιρα γιλέκα, φάροι και ασύρματοι της αστυνομίας δείχνει ότι παίζονται πλέον πολύ βρώμικα παιχνίδια και ότι υπάρχει κεντρικός νους, ο οποίος κατευθύνει την όλη κατάσταση και βεβαίως δεν ευρίσκεται ανάμεσα σε… όλους αυτούς που συλλαμβάνονται! 

- Στο μικροσκόπιο τα “καλάσνικοφ” - Ψάχνουν στοιχεία σύνδεσης με τη “Σέχτα”
- Σκληρή στάση κρατούν οι επτά συλληφθέντες - Προσπάθησαν ν' αλλάξουν την εμφάνισή τους
- Ηταν ντυμένοι αστυνομικοί στην ισχυρότατη έκρηξη στο Πρωτοδικείο;

Οι γροθιές σφιχτά κλειστές. Όπως και τα στόματα. Οι πληροφορίες του Νewsit αναφέρουν ότι και σ' αυτή την περίπτωση οι συλληφθέντες κρατούν σκληρή στάση.

Αρνούνται να πουν κουβέντα, δεν ανοίγουν καν τα χέρια τους ούτε αγγίζουν τίποτε μήπως τυχόν και καταφέρουν οι αστυνομικοί να πάρουν αποτυπώματά τους.

Οι αστυνομικοί δεν περίμεναν κάτι λιγότερο, ειδικά από τη στιγμή που γνώριζαν ότι με τη διπλή επιχείρηση σε Βόλο και Χολαργό θα “βάλουν στο χέρι” τον πυρήνα της οργάνωσης “Πυρήνες της Φωτιάς” και ειδικά, όπως λένε, τους Χρίστο Τσάκαλο, Γιώργο Νικολόπουλο και Νταμιάνο Μπολάνο.



Έφοδος μετά από στενή παρακολούθηση

Η έφοδος των αστυνομικών έγινε ξημερώματα, στις τρεις, για να πιάσει στον ύπνο τους υπόπτους. Οι αστυνομικοί φαίνεται περίμεναν αντίσταση, ωστόσο όλα δείχνουν ότι τους έπιασαν κυριολεκτικά στον ύπνο.
Κανείς δεν οπλοφορούσε, τα όπλα που βρέθηκαν ήταν όλα αποθηκευμένα, όχι πάνω τους.

Οι αστυνομικοί μιλούν για μεγάλη επιτυχία καθώς οι τρεις από τους επτά συλληφθέντες θεωρούν ότι έχουν επαφές και με τη φονική σέχτα επαναστατών.

Αυτός είναι ο λόγος που μπήκαν πρώτα απ' όλα τα ευρήματα στο μικροσκόπιο τα “καλάσνικοφ”. Οι “Πυρήνες” ποτέ δεν έχουν χρησιμοποιήσει οπλοπολυβόλο, αντίθετα είναι το “αγαπημένο” όπλο της “Σέχτας”. Τώρα οι αστυνομικοί περιμένουν με αγωνία να “μιλήσουν” τα καλάσνικοφ, ειδικά από τη στιγμή που όσα όπλα τέτοιου είδους έχουν βρει ως τώρα ήταν “καθαρά”.

Ειδικά το διαμέρισμα που είχε νοικιαστεί πριν ενάμιση μήνα στη Νέα Ιωνία του Βόλου, θεωρείται ότι είχε μετατραπεί σε βασικό κρησφύγετο-γιάφκα της οργάνωσης.

Οπλοστάσιο και αξιοζήλευτος εξοπλισμός στην γιάφκα του Βόλου


Στο σπίτι-γιάφκα κατά τους αστυνομικούς στη Νέα Ιωνία στο Βόλο βρέθηκαν 7 καλάσνικοφ αλλά και 7 πιστόλια.





Επίσης βρέθηκαν 5.000 σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων, τρία λαπτοπ, πολλά usb, δεκάδες πλαστές ταυτότητες, ασύρματες φορητές κάμερες.
Επίσης βρέθηκαν πολλά καπέλα και στολές αστυνομικών, τσιμεντένιες παγίδες με καρφιά, κινητά τηλέφωνα, αλεξίσφαιρα γιλέκα και ασύρματους φάρους.





Τα νεότερα στοιχεία πάντα σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική λένε οτι το σπίτι στον Βόλο το είχε νοικιάσει ο Χρήστος Τσάκαλος με πλαστή ταυτότητα.

Οι αστυνομικοί τους παρακολουθούσαν εδώ και 10 μέρες και όπως λένε ετοιμάζονταν να ληστέψουν τράπεζα στο Βόλο.
Αυτό προκύπτει από χειρόγραφα σημειώματα με σχέδια για ληστεία.

  Το γεγονός ότι το σπίτι είχε νοικιαστεί μόλις πριν ενάμιση μήνα οδηγεί τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι οι έφοδοι σε σπίτια της Αθήνας ανάγκασε τα μέλη της οργάνωσης να μεταφέρουν εκεί τον οπλισμό. Μάλιστα εκτιμούν οτι πριν πάνε τον οπλισμό στο Βόλο, τον είχαν σε άλλο σημείο της Ελλάδας.

Στο διαμέρισμα που είχαν νοικιάσει άλλα δύο άτομα που συνελήφθησαν σήμερα στην Αθήνα πριν επτά μήνες τα ευρήματα είναι “φτωχά” σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δείχνουν τις δύο τελευταίες ώρες οι αστυνομικοί για δύο αυτοκίνητα ένα πράσινο, κοντά στη γιάφκα του Βόλου και ένα κόκκινο στο Χολαργό στο δεύτερο σπίτι όπου έγιναν συλλήψεις.

Όλα δείχνουν μέχρι στιγμής ότι όλα ξεκίνησαν για την αντιτρομοκρατική από τον περασμένο Ιανουάριο όταν σε “γιάφκα” στη Νέα Χαλκηδόνα βρέθηκαν αποτυπώματα των τριών βασικών υπόπτων και αμέσως ξεκίνησαν έρευνες που φαίνεται ότι οδήγησαν ως το... Βόλο.

Μυστήριο πάντως εξακολουθεί να καλύπτει την ταυτότητα τεσσάρων από τους συλληφθέντες. Πρόκειται για έναν 28χρονο και μια 27χρονη που συνελήφθησαν στο Βόλο, αλλά και για έναν 24χρονο και μια 24χρονη που συνελήφθησαν στην Αθήνα. Το μόνο που διαρρέεται μέχρι στιγμής είναι ότι η κοπέλα που έπιασαν οι αστυνομικοί στο Χολαργό μάλλον δεν έχει καμία σχέση με την οργάνωση και ίσως σύντομα αφεθεί ελεύθερη...

Οι τρείς "γνωστοί" προσπάθησαν ν' αλλάξουν την εμφάνισή τους


Ετσι ήταν πριν...
Ετσι ήταν πριν...

Ο Νταμιάνο Μπολάνο είχε κουρευτεί και έχει πάρει κιλά, ενώ ο Χρήστος Τσάκαλος είχε αφήσει μουσάκι. Μακρύ μαλλί και γένια είχε αφήσει ο Γιώργος Νικολόπουλος.

Aυτή την ώρα γίνονται έλεγχοι στα πατρικά τους σε Χαλάνδρι, Σαλαμίν, Αλιμο και Αγιο Δημήτριο. Οι αστυνομικοί τέλος εκτιμούν οτι τα εκρηκτικά που διαθέτουν είναι κρυμένα σε άλλο σπίτι στην Αθήνα.


Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και τρία άτομα, τα οποία καταζητούνταν με εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Πρόκειται για τους: Γ.Νικολόπουλο, Μπολάνο Νταμιάνο και Χρ.Τσάκαλο.

Εις βάρος τους, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τις εξής πράξεις:


  • Της τρομοκρατικής οργάνωσης
  • Της προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών βομβών κατά συναυτουργία για να προξενήσουν κοινό κίνδυνο σε ξένα πράγματα και κίνδυνο για άνθρωπο κατά συρροή
  • Της έκρηξης κατά συναυτουργία με τη χρήση εκρηκτικών υλών από την οποία μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα και κίνδυνος για άνθρωπο κατά συρροή.
Κατά την επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε, στο διαμέρισμα επί της οδού Ορφέως στο Χολαργό συνελήφθη ένα ακόμα άτομο για συμμετοχή σε τρομοκρατική δραστηριότητα και προσήχθη μία γυναίκα, η οποία τελικά αφέθηκε ελεύθερη.

Επίσης από την έρευνα που διενεργείται, στο διαμέρισμα επί της οδού Ελλησπόντου στη Ν.Ιωνία Βόλου, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

  • Τρία πολεμικά τυφέκια τύπου Kalashnikov
  • Επτά πιστόλια,
  • Ένα περίστροφο 0.38 special ,
  • Μεγάλος αριθμός φυσιγγίων
  • Ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
  • Στολές Αστυνομίας,
  • Περούκες,
  • Φάρος οχημάτων έκτακτης ανάγκης (Ελληνικής Αστυνομίας),
  • Ασύρματοι
  • Χειρόγραφες σημειώσεις από τις οποίες προκύπτει ότι προετοίμαζαν ληστεία σε τράπεζα στην περιοχή του Βόλου.
Από την έρευνα που διενεργείται, στο διαμέρισμα του Χολαργού, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν ένα πτυσσόμενο γκλοπ και σιδερογροθιές.

Τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν, μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις.

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣ


Σιωπηρά και πένθιμα, κρατώντας αναμένα κεριά και μετά από πρόσκληση απλών Αστυνομικών, εκατοντάδες απλοί Αστυνομικοί και Πολίτες βρέθηκαν το Σαββάτο το απόγευμα στο Σύνταγμα, μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη για να τιμήσουν την μνήμη των δύο δολοφονημένων Αστυνομικών την περασμένη εβδομάδα στου Ρέντη. 

Κοινό χαρακτηριστικό με την προηγούμενη συγκέντρωση η ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ παρουσία ισχυρότατης αστυνομικής δύναμης ΥΜΕΤ και ΥΑΤ που είχαν αποκλείσει τον χωρο μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη...


πηγη