Χρήστες OnLine

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Ο Γ. Παπανδρέου χρηματοδότησε το Ίδρυμα της Μαργαρίτας με 1.249.694 ευρώ - ΤΑ ΤΡΑΝΤΑΧΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΤΟΜΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΕΥΡΩ ΤΩΝ ΜΚΟ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ!


Ο Γ. Παπανδρέου χρηματοδότησε το Ίδρυμα της Μαργαρίτας με 1.249.694 ευρώ Στα στοιχεία που δόθηκαν στη Βουλή, το ΚΕΔΕ φαίνεται να έχει επιχορηγηθεί με το ποσό των 400 παρά... κάτι χιλιάδων ευρώ.

Όμως η δική μας έρευνα δείχνει ότι οι επιχορηγήσεις από το κράτος -και κυρίως από το ΥΠΕΞ- που πήρε η ΜΚΟ της Μαργαρίτας Παπανδρέου ήταν πολύ μεγαλύτερες. Συνολικά πήρε 1.249.694 ευρώ.
Πολύς ντόρος έγινε τελευταία με τις αστρονομικές επιχορηγήσεις (68 εκατομμύρια ευρώ) που πήραν από το υπουργείο Εξωτερικών 528 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Για το πάρτι του χρήματος και το παράνομο της υπόθεσης θα αναλάβει να γνωμοδοτήσει ο εισαγγελέας Ι. Σακελλάκος, ο οποίος και παρενέβη μετά τις αποκαλύψεις. Όμως δεν είναι όλες οι ΜΚΟ που επιχορηγήθηκαν παράνομες.

Κάποιες πήραν χρήματα νόμιμα. Ωστόσο, ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό;

Ξεχωρίζουμε λοιπόν από αυτές τις 528 ΜΚΟ το «Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη» (ΚΕΔΕ), το όποιο έλαβε το 2002 επιχορήγηση ύψους 399.694 ευρώ με την υπογραφή του τότε αρμοδίου υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου. Ομολογουμένως η επιχορήγηση ήταν γενναία. Ας δούμε όμως ποια είναι η ΜΚΟ που πήρε αυτή τη χρηματοδότηση.

Πρόκειται για την οργάνωση που ίδρυσε το 1988 η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου, η μητέρα του τότε υπουργού Εξωτερικών και σημερινού πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Το ενδιαφέρον είναι ότι το ΚΕΔΕ άλλαξε νομική μορφή το 1999 και έγινε γυναικείο σωματείο. Ήταν η ίδια εποχή που ο γιος της αναλάμβανε το ΥΠΕΞ και ίδρυε με το άρθρο 18 του νόμου 2731/1999 την επίμαχη (σήμερα) υπηρεσία χρηματοδότησης του υπουργείου, την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας.

Λίγο αργότερα, το 2002, με άλλο Π.Δ., στην ΥΔΑΣ ενσωματώθηκε η αντίστοιχη Διεύθυνση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, η Διεύθυνση Ειδικών Χρηματοδοτήσεων και Προγραμμάτων. Με αυτό τον τρόπο ο ΥΠΕΞ έλεγχε απόλυτα τις χρηματοδοτήσεις.

Ανεξάρτητα λοιπόν με τις δράσεις της ΜΚΟ της κυρίας Παπανδρέου, μήπως τίθεται θέμα με το γεγονός ότι επιχορηγήθηκε με το παραπάνω ποσό από τον γιο της, όταν άλλες ανθρωπιστικές οργανώσεις, όπως οι «Γιατροί της Ειρήνης», δεν παίρνουν δεκάρα τσακιστή;

Εδώ όμως τίθεται ένα ακόμα θέμα. Στα στοιχεία που δόθηκαν στη Βουλή το ΚΕΔΕ φαίνεται να έχει επιχορηγηθεί με το ποσό των 400 παρά... κάτι χιλιάδων ευρώ. Όμως η δική μας έρευνα δείχνει ότι οι επιχορηγήσεις από το κράτος, και κυρίως από το ΥΠΕΞ, που πήρε η ΜΚΟ της Μαργαρίτας Παπανδρέου ήταν πολύ μεγαλύτερες.

«Πράσινη» ΜΚΟ


Το άλλο... περίεργο με το ΚΕΔΕ, το οποίο μεταξύ άλλων «εργάζεται για την προώθηση μιας νέας πολιτισμικής συνειδητότητας με κέντρο και στόχο την ειρήνη στην περιοχή της Μεσογείου και όλο τον κόσμο», είναι το γεγονός ότι απαρτίζεται από γυναίκες που έχουν σχέση με το ΠΑΣΟΚ.

Εξαιρουμένης της κυρίας Παπανδρέου, μητέρας του σημερινού προέδρου του κόμματος, επισημαίνουμε ότι πρόεδρος της ΜΚΟ που επιχορηγήθηκε με περίπου 400.000 ευρώ από τον Γιώργο Παπανδρέου είναι η γενική γραμματέας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Θεοδώρα Κόκλα (συνεργάτης της Θάλειας Δραγώνα), μέλος του ΠΑΣΟΚ.
Μέλη μεταξύ άλλων είναι η κυρία Έφη Χαλάτση, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, η εκπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ και εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ για τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία Φωτεινή Σιάνου, η κυρία Αμαλία Σκέπερς, διοικήτρια του Νοσοκομείου της Κορίνθου και πρώην συνεργάτης του Αντώνη Τρίτση.

Και εντάξει, ίσως αυτό να είναι τυχαίο. Όπως τυχαίο ίσως να είναι και ότι όλες οι κυρίες του Δ.Σ. του ΚΕΔΕ είναι φίλες της κυρίας Παπανδρέου, της κυρίας Δραγώνα, αλλά και της κυρίας Άννας Καραμάνου. Και σίγουρα, δεν είναι παράνομο.

ΠΟΝΟΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΜΟΣ ΣΤΙΣ ΚΗΔΕΙΕΣ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ. ΡΑΓΙΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ VIDEO




Χιλιάδες άτομα που δεν γνώριζαν τον 22χρονο, αλλά σήμερα είχαν βουρκωμένα μάτια όταν το φέρετρο με την γαλανόλευκη περνούσε από μπροστά τους…

Οι σπαρακτικές φωνές των οικείων του 22χρονου μητέρας, πατέρα, αδερφών και συγγενών, έσκιζαν την σιωπή που υπήρχε, ενώ η οργή για τους δολοφόνους που κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι ήταν τεράστια με το πλήθος να ζητά από τους συναδέλφους του 22χρονου να τον συλλάβουν. ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO


Το τιμητικό άγημα έδινε τις πρέπουσες τιμές σε έναν ήρωα που έπεσε εν ώρα καθήκοντος στην προσπάθεια να προστατεύσει ζωές και περιουσίες πολιτών.


Με εμφανή άσχημη ψυχολογική κατάσταση Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ συνόδευαν τον 22χρονο στην τελευταία του οικία και το πλήθος κόσμου, ουσιαστικά να έχει μετατρέψει την κηδεία σε σιωπηλό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά όσων αφήνουν την χώρα απροστάτευτη απέναντι στην εγκληματικότητα.
 
 
ΠΙΣΩΠΛΑΤΑ ΧΤΥΠΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΗΣ ΔΙΑΣ ...
 
Βουνό ο πόνος οργή και θυμός στην μικρή κοινωνία των Τρικάλων !! Ακόμη και ο χειμώνας δακρύζει σήμερα όλα βουβά όλα σκοτεινά.
 
Πριν από λίγο έφτασε στην πόλη των Τρικάλων και η σορός του άτυχου Αστυφύλακα Σκυλογιάννη Γιώργου και οδηγήθηκε στο σπίτι του οδό Κρυστάλη, με τη συνοδεία περιπολικών της Ελληνικής Αστυνομίας,όπου ήδη έχει δημιουργηθεί το αδιαχώρητο συρρέουν νέοι ,συνάδελφοι , νέες ,για να ανάψουν ένα κερί στην μνήμη του  ο΄δρόμος γύρω από το σπίτι έχει γεμίσει από κόσμο παρά το προχωρημένο της ώρας .

(Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΧΕΙ ΧΤΥΠΗΘΕΙ ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ  ΚΕΦΑΛΙ )
Μην ξεχνάμε στην επαρχία οι άνθρωποι είναι ενωμένοι  και στο πόνο πονάνε όλοι μαζί και δακρύζουν χωρίς ντροπή και χωρίς ενοχές, ακόμη και ουρανός βρέχει όλη την ημέρα συμμετέχοντας και αυτός στην οδύνη !!
 
Οι συνάδελφοι του Γιώργου διηγούνται ότι οι τα χτυπήματα των δολοφόνων είναι όλα πισώπλατα φαίνεται ότι τα παλληκάρια όταν αντίκρισαν τους δολοφόνους προσπάθησαν να προστατευτούν ρίχνοντας τις μοτοσυκλέτες στο πλάι ενώ οι αδίστακτοι δολοφόνοι θέριζαν τα ανήμπορα παιδιά πισώπλατα από απόσταση λίγων μέτρων ....
 

Διαβάστε περισσότερα: http://trikalagr.blogspot.com/2011/03/video.html#ixzz1FXY0vhXH

ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΝΩ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΗΝ ΓΡΑΦΕΙΑΚΗ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΣΤΙΣ 9!

3/3/11


ΘΟΡΥΒΗΜΕΝΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 9 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΝΑ... ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΤΟΝ ΧΩΡΟ!!! 

Εκτός από την πλατεία Συντάγματος όπου με πρωτοβουλία ΑΠΛΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ το βράδυ στις 10 έχει ήδη καθοριστεί συγκέντρωση στη μνήμη των δυό ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΩΝ παληκαριών, και στην Θεσσαλονίκη ανάλογη πρωτοβουλία καλεί για την ίδια ώρα μπροστά από τον Λευκό Πύργο... 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το σύστημα, είναι τόσο θορυβημένο και ανήσυχο για τις βραδυνές συγκεντρώσεις που στέλνει τις συνδικαλιστικές ενώσεις της Αστυνομίας στην Αθήνα, να... "ελέγξουν" τον χώρο, καλώντας στο ίδιο σημείο για τις 9 το βράδυ.

Είναι οι ίδιες Ενώσεις που εχθές, με τους Αστυνομικούς ακόμη άθαφτους, τσακωνόντουσαν στα κανάλια του συστήματος με φόντο βέβαια τις επερχόμενες εκλογές των Ενώσεων τους. Είναι οι Αστυνομικοί των γραφείων, με τις κομματικές διασυνδέσεις, τα παραγοντιλίκια και τις δημόσιες σχέσεις που καμιά σχέση δεν έχουν με τους μάχιμους Αστυνομικούς που αντιμετωπίζουν κάθε μέρα σφαίρες από 9ρια και καλάσνικοφ και χειροβομβίδες...

Πολύ καλά κάνει το σύστημα και φοβάται, αλλά η μέρα και η ώρα της ανατροπής του ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΜΑ και φυσικά καμιά, μα καμία, γραφειακή συντεχνία δεν θα την σταματήσει.

 πηγη

Η πράσινοι του papaEvraiou καταργούν την 25η Μαρτίου αλλά... γιορτάζουν το Ολοκαύτωμα


«Κόβουν» τον εορτασμό των εθνικών εορτών για... οικονομία, αλλά την ίδια ώρα στο Γενικό Προξενείο της χώρας μας στη Νέα Υόρκη, προχώρησαν με την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση μνήμης για τους Έλληνες Εβραίους που έχασαν τη ζωή τους στο "Ολοκαύτωμα".

Στην εκδήλωση, με οικοδέσποινα τη Γενική Πρόξενο πρέσβειρα Αγλαΐα Μπαλτά, παρέστησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο ραβίνος Μάρτιν Κοέν, η Γενική Πρόξενος της Κύπρου στη Νέα Υόρκη Κούλα Σοφιανού κι ο πρόεδρος των Αμερικανών φίλων του ελληνικού Εβραϊκού Μουσείου, Σολομόν Ασέρ.
Δόθηκε και παράσταση, από τα μέλη του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού και διαβάστηκαν αποσπάσματα του ημερολογίου της Ροζίνας Ασέρ Πάρντο «548 μέρες χωρίς όνομα, Θεσσαλονίκη 1943», μια ιστορία με αναφορά στην εποχή που η συγγραφέας ήταν κρυμμένη σε σπίτι χριστιανών. Έγινε και εβραϊκή παραδοσιακή προσευχή caddish...


«Φιλοφρονήσεις» να υποθέσουμε;
«Όταν ο άνθρωπος χάνει τη μνήμη του, όχι μόνο χάνει ένα κομμάτι από το παρελθόν του, αλλά κι από το παρόν και το μέλλον», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, κάνοντας λόγο για «κοινές ρίζες» χριστιανισμού και ιουδαϊσμού. 


Ο Έλληνας αρχιερέας σημειωτέον ότι δέχεται τα πυρά των ομογενών για την απαράδεκτη ως τώρα παρουσία του στα ελληνικά πράγματα, στην Αμερική. Ο ραβίνος Κοέν απέτισε φόρο τιμής στον αστυνομικό διευθυντή Αθηνών Άγγελο Έβερτ, που βοήθησε την περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου πολλούς Εβραίους να ξεφύγουν από την αιχμαλωσία και ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Μιλτιάδη Έβερτ. 

Ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Νομού Μαγνησίας «Αργοναύτες», Απόστολος Ζουπανιώτης, υπογράμμισε ότι «πριν δύο εβδομάδες τελέσαμε την 5η Ετήσια Εκδήλωση Μνήμης, τιμώντας τα αθώα θύματα, αλλά και τους ηρωικούς Χριστιανούς της Μαγνησίας, οι οποίοι με αυτοθυσία διέσωσαν το 80% της Ισραηλιτικής Κοινότητας του Βόλου. Εμείς οι ‘Αργοναύτες' είμαι υπερήφανοι που είμαστε οι απόγονοί τους».

«Λεφτά υπάρχουν»...

Υπενθυμίζουμε ότι πέρσι, το ΥΠΕΞ απαίτησε με μια εγκύκλιό του-μνημείο εθνομηδενισμού, που έφερε την υπογραφή του πρέσβη και γενικού γραμματέα του υπουργείου Αλ. Ζέπου, να μην οργανώνονται στις ελληνικές πρεσβείες και προξενεία ανά τον κόσμο εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου, «προς εξοικονόμηση πόρων, αλλά και για λόγους συμβολισμού»... Για την καθιερωμένη και ετήσια εορτή για το ολοκαύτωμα όμως, χρήματα υπήρχαν. «Προτεραιότητες» είναι αυτές...

Πηγή : http://www.elkosmos.gr

Διακήρυξη "απελευθερωτικού αγώνα" από τους Τσάμηδες! - Κρύπτες με οπλισμό τους στη Δυτική Ελλάδα


http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=17981&Itemid=139

Ο κακοποιοί τους δολοφονούν στο κέντρο της Αθήνας με τα ΑΚ-47 Καλάσνικοφ και οι Αλβανοί που έχουν μείνει στην "μητέρα πατρίδα", όπως οι εκδιωχθέντες συνεργάτες των Ναζί και των Ιταλών φασιστών από τη Νότιο Ήπειρο, οι Τσάμηδες, ζήτησαν επίσημα τη συνδρομή μεγάλου βρετανικού νομικού γραφείου για να διεκδικήσουν τις "περιουσίες που τους έκλεψε το ελληνικό κράτος μετά το τέλος του Β'Π.Π.", αλλά προχώρησαν σε επίσημη διακήρυξη της πρόθεσης επιστροφής τους "εν όπλοις" στη Νότιο Ήπειρο και σε κινήσεις δημιουργίας της "Μεγάλης Αλβανίας", ενώ ταυτόχρονα αποθηκεύουν οπλισμό σε κρύπτες στην Δυτική Ελλάδα.  

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΥΠ υπάρχουν δεκάδες σημεία στην δυτική-βορειοδυτική Ελλάδα στα οποία έχει αποθηκευτεί οπλισμός από Αλβανούς εξτρεμιστές του UCC ("Απελευθερωτικού Στρατού της Τσαμουριάς"): AK-47 Kαλάσνικοφ (στην κινέζικη έκδοση με ενσωματωμένη την ξιψολόγχη), πιστόλια, πυρομαχικά, χειροβομβίδες κλπ. Μία τέτοια κρύπτη ανακαλύφθηκε τυχαία πριν τρεις μήνες μέσα σε δάσος της περιοχής.

Ιδού οι δηλώσεις του προέδρου του αλβανικού «Κόμματος Δικαιοσύνης, Ενσωμάτωσης και Ενότητας» (PDIU) Shpëtim Idrizi στις οπιοίες προέβη σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Lajm: "Έχουμε προσλάβει μια βρετανική δικηγορική εταιρεία, η οποία είναι γνωστή στον τομέα του διεθνούς δικαίου, ώστε να επιλύσει με νόμιμο τρόπο το ζήτημα των Τσάμηδων. Σε λίγες ημέρες, μετά από την αρχική έρευνα, θα αποφασίσει ποια θα είναι τα βήματα, που πρέπει να ακολουθήσουμε. Να καταφύγουμε, δηλαδή, στα Δικαστήρια και τι πρέπει να απαιτήσουμε. Δεν επιδιώκουμε μόνον την επιστροφή των περιουσιακών στοιχείων, αλλά να καθοριστεί τι ακριβώς συνέβη στο τέλος του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου στη Νότιο Ήπειρο: τη γενοκτονία, δηλαδή, κατά των Τσάμηδων και την επιστροφή όλων των δικαιωμάτων στον αλβανικό πληθυσμό από την Ελλάδα. Δεν είναι τίποτε λιγότερο ή τίποτε περισσότερο από τα δικαιώματα που ζητάει η Ελληνική μειονότητα στην Αλβανία»!

ΔΚια συνεχίζει περιγράφοντας το όραμα της "μεγάλης Αλβανίας και δίνοντας τα εύσημα στην κυβέρνηση Μπερίσα, περιγράφοντας την "μεγάλη επιστροφή" του αλβανικού έθνους: «Η οριστική λύση του ζητήματος των Τσάμηδων θα ερχόταν με την επιστροφή τους στις μητρικές εστίες. Μετά από μια βιβλική έξοδο, η ιστορία έχει δείξει ότι υπάρχει πάντα μια επιστροφή. Το αλβανικό έθνος, όπως έχει δείξει η Ιστορία, ανεξάρτητα από τις ιστορικές συνθήκες, ήταν ανέκαθεν κατανεμημένο σε διάφορες πολιτικές ενότητες. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η υλοποίηση των εθνικών στόχων είναι κοινή για όλους, ένας από αυτούς, ο οποίος υλοποιήθηκε, ήταν η ένταξη της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ. 


Η ανεξαρτησία του Κοσσόβου είναι μια δεύτερη ιστορική στιγμή, η μεγαλύτερη μετά την ανεξαρτησία της Αλβανίας. Ένα ισχυρό αλβανικό έθνος θα αποτελούσε πανάκεια για όλες τις πληγές του. Και αυτές είναι: οι Αλβανοί στην ΠΓΔΜ, οι Αλβανοί στο σερβικό Πρέσεβο, στο Μαυροβούνιο και στην Τσαμουριά. Αυτός ο αιώνας είναι ο αιώνας των Αλβανών και στο τέλος του θα είναι πολύ διαφορετικός, από ό, τι πριν από έναν αιώνα».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Υφαρπαγή των περιουσιών Βορειοηπειρωτών - Ο πρόξενος Οικονόμου ενδιαφερόταν, αλλά η κυβέρνηση τον απέσυρε


Στις 25-02-2011 στο πρωτοδικείο Αγ. Σαράντα εκδικάστηκε η υπόθεση της οικογένειας “Çini” για την αναγνώριση λιβαδικής και γεωργικής έκτασης 4.080 εκτάρια (40.800 στρέμματα) στις Ελληνικές Επαρχίες Αγ. Σαράντα και Δελβινου. Η μανία των Αλβανών «πρώην» ιδιοκτήτων να αρπάζουν ότι έχει μείνει, κυρίως από τις κοινοτικές περιουσίες είναι εξωφρενική.
Κάποιες φορές μάλιστα οι «αγάδες» του Αργυροκάστρου τσακώνονται μεταξύ τους γιατί οι απαιτήσεις τους έχουν αλληλεπικαλύψεις και τα συμφέροντα συγκρούονται. Η περίπτωση λιβαδιού στην Σερονιά στο χωριό Καινούριο, εκτός από την οικογένεια «Cini», διεκδικείται και από την Fatmira Kosta (Haxhiymeri) που βρίσκεται ήδη στα δικαστήρια με την Επαρχία Αλύκου.
Στην πρώτη συνεδρίαση οι καταπατητές ήρθαν αντιμέτωποι με τον Έπαρχο Ηλία Θανάση που εκτός από την Επαρχία Αλύκου εκπροσωπούσε και τις δύο άλλες Ελληνικές Επαρχίες Λιβαδειάς και Μεσοποτάμου, μετά από εξουσιοδότηση των Έπαρχων Ηρώδη Νταλιάνι και Θεμιστοκλή Καΐση αντίστοιχα.

Η οικογένεια “Çini” διεκδικεί:
Σερονια – Καινούριο 1500 εκτάρια
Δρόβιανη 8 εκτάρια
Κοσταρι 18 εκτάρια
Λίβενα 356 εκτάρια
Κρανιά 498 εκτάρια
Αρδάσοβα 70 εκτάρια
Σοπικι 90 εκτάρια
Λευτέρη Τάλιου 40 εκτάρια
Μουρσί 1500 εκτάρια
Αξίζει να σημειωθεί ότι την δίκη αυτή έχει αναλάβει ο πρόεδρος του Δικαστηρίου Αγ. Σαράντα Alltun Çela που έγινε ευρύτερα γνωστός μετά την πρωτοβουλία του να ζητήσει την ακύρωση του νόμου περί ληξιαρχείων, δίνοντας την πρώτη συμπαράσταση στον «αγώνα» του Kreshnik Spahiu (Αντιπρόεδρος Ανώτατου Συμβουλίου Δικαιοσύνης), που ζητάει να μην γίνει η απογραφή με βάση την εθνικότητα και το θρήσκευμα. Η επόμενη συνεδρίαση θα γίνει στης 11-03-2011. (‘Βορειοηπειρώτης’, με πληροφορίες από την Επαρχία Αλύκου)
«Σάρισσα»