Χρήστες OnLine

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Οι ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ στο KONTRA CHANNEL (ΒΙΝΤΕΟ) - παρέμβαση για την ξεπουλημένη προπαγανδιστική εκπομπή "1821"

Στην εκπομπή "Μακελειό" του Στέφανου Χίου, βρέθηκε χτές το βράδυ εκπρόσωπος των "Ανένταχτων Πατριωτών" για να τοποθετηθεί για την ξεπουλημένη εκπομπή "1821" του "ΣΚΑΙ" και για την παρέμβαση των "Ανένταχτων Πατριωτών" κάθε Τρίτη έξω από το κανάλι του Αλαφούζου στο Νέο Φάληρο.

 Όσοι βρίσκονται στην περιφέρεια μπορούν να παρακολουθήσουν διαδικτυακά την εκπομπή στο http://www.kontrachannel.gr/




πηγη

Τρομοκρατία και ισλαμική “ανατροπή” στην Ελλάδα


Λίγοι το αντιλήφθηκαν την εβδομάδα που πέρασε. Η χώρα μας όμως μπήκε για τα καλά στον χάρτη της ισλαμικής τρομοκρατίας. Όλα ξεκίνησαν από το δημοσίευμα μιας ιταλικής εφημερίδας, σχετικά με την παρουσία ενός καταζητούμενου μέλους λιβανέζικης τρομοκρατικής ομάδας στην χώρα μας. Σε λίγες μόνο ώρες ακολούθησε η σύλληψη τόσο αυτού, όσο και δύο φερόμενων ως συνεργών του. Επί της ουσίας, μιλάμε για το πρώτο οργανωμένο κελί ισλαμικής τρομοκρατίας, που εντοπίζεται στην χώρα μας. Είναι όμως αυτό αλήθεια;


Σίγουρα όχι.


Όπως και σε άλλες χώρες της Ε.Ε. έτσι και στην χώρα μας, τα τελευταία δέκα χρόνια, δυνητικά υπάρχουν πυρήνες τρομοκρατών. Πόσο όμως η κατάσταση στην χώρα μας είναι τόσο “αγγελική” όσο πιστεύει κάποιος ο οποίος παρακολουθεί απλά τηλεόραση και από το μυαλό του οποίου ποτέ μα ποτέ δεν έχει περάσει η ιδέα μιας τρομοκρατικής επίθεσης στην χώρα μας.
Σύμφωνα με μια έρευνα του Jamestown Foundation, ενός αμερικάνικου think tank, στην χώρα μας υπάρχουν πυρήνες ισλαμιστών τρομοκρατών εδώ και αρκετά έτη. Η έκθεση μάλιστα, δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Οργανισμού για τους πρόσφυγες του ΟΗΕ (http://www.unhcr.org/refworld/country,COI,,,GRC,,4caabf092,0.html) και η οποία δημοσιεύτηκε τον Οκτώβριο του 2010.

Σύμφωνα με αυτήν υπάρχει ένα ολόκληρο δίκτυο ριζοσπαστών ισλαμιστών στην χώρα μας, οι οποίοι αν και προς το παρόν δεν έχουν συμφέρον να πραγματοποιήσουν κάποια εντυπωσιακή τρομοκρατική επίθεση στην χώρα μας, χτίζουν υποδομές και αναλαμβάνουν “αποστολές χαμηλού ρίσκου” και psy-ops (ψυχολογικές επιχειρήσεις) όπως την στρατολόγηση, την χρηματοδότηση, την προπαγάνδα και την εκπαίδευση ατόμων που προωθούνται σε άλλες χώρες της δυτικής Ευρώπης.

Το δίκτυο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες του συγκεκριμένου think tank, που βασίζονται σε πληροφορίες από Έλληνες αξιωματούχος είναι διεθνές και αναπτύσσεται στην χώρα μας, μέσω πέντε διαφορετικών κοινοτήτων που περιλαμβάνουν τζαμιά και τοπικές μουσουλμανικές κοινότητες, Ανθρωπιστικές οργανώσεις και ΜΚΟ, Ισλαμιστικά πολιτιστικά κέντρα από άλλες χώρες της Ευρώπης, ξένες πολιτικές οικονομικές και θρησκευτικές ελίτ και διεθνείς ισλαμιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, η χώρα μας δεν αποτελεί προτεραιότητα για τρομοκρατικές επιθέσεις, ακριβώς γιατί αποτελεί κατά κάποιο τρόπο ένα προκεχωρημένο “σημείο συγκέντρωσης” αν θέλετε. Γιατί συμβαίνει αυτό; Θα γελάσετε ίσως, γιατί κάποιοι τα λένε χρόνια, αλλά είναι ... ακραίοι.
Πρώτος παράγοντας είναι η γεωγραφική εγγύτητα στις χώρες που εξάγουν ριζοσπαστισμό. Ακολουθούν η ευκολία της παράνομης μετανάστευσης και τα “τρύπια σύνορα”, η κοινωνική αναταραχή, η γρήγορα αυξανόμενη μουσουλμανική κοινότητα, φυσικά οι “ιθαγενείς τρομοκρατικές ομάδες της αριστεράς, και η διαφθορά στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Με την παραπάνω έκθεση, φαίνεται να συμφωνούν και οι αμερικάνικες μυστικές υπηρεσίες, όπως αποκαλύφθηκε από τα wikileaks που ήλθαν στην δημοσιότητα πρόσφατα και στα οποία ο τότε πρέσβης στην χώρα μας Daniel Speckhard φαίνεται να είναι ανήσυχος και σημειώνει την δημιουργία εξτρεμιστικών ισλαμιστικών κελιών στην Ελλάδα και την χρήση της χώρας από τρομοκράτες ως ενδιάμεσο σημείο για το ταξίδι τους από την Μέση Ανατολή σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Μπορεί όμως αυτό, τελικά, να μας καθησυχάζει; Μπορούμε δεχόμενοι τον ρόλο του “προκεχωρημένου στρατοπέδου” των τρομοκρατών, να ελπίσουμε ότι θα γλυτώσουμε από κάποιες τρομοκρατικές επιθέσεις, που θα έχουν θύματα και υλικές ζημιές; Από ότι φαίνεται αυτή η τακτική κατά κάποιο τρόπο λειτούργησε στο παρελθόν για την χώρα μας. Οι τρείς φερόμενοι ως τρομοκράτες που πιάστηκαν πρόσφατα, αποτελούν σύμφωνα με δημοσιεύματα γαλλικών εφημερίδων ένα κομμάτι μιάς ομάδας 20 ισλαμιστών που δραπέτευσαν από φυλακές του Λιβάνου και οι οποίοι κατευθύνονται προς την Ευρώπη, με σκοπό να ξεσηκώσουν ένα τζιχάντ.


Η υπόθεση της “ανατροπής”
Σύμφωνα με το έτερο think tank analyst-network που ειδικεύεται σε ζητήματα τρομοκρατίας, εδώ και καιρό στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη κερδίζει έδαφος ένα σενάριο που θέλει μια διαδικασία “ισλαμικής ανατροπή” σε κάποια χώρα της νοτιοανατολικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της πατρίδας μας η οποία οργανώνεται από πολλές ισλαμικές οργανώσεις που σκοπεύουν να κερδίσουν ένα ισχυρό έρεισμα στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με αυτή την έρευνα, που δημοσιεύτηκε στις 30 Ιανουαρίου του 2011, στην Αθήνα μόνο υπάρχουν 3.000 περίπου μουσουλμάνοι, οι οποίοι συντονίζονται από συγκεκριμένες ΜΚΟ, έτσι ώστε να μπορέσουν να συμπεριλάβουν το Ισλάμ στην πολιτική ατζέντα όχι ως μια θρησκεία αλλά ως πολιτικό κίνημα.

Επιπρόσθετα, υπολογίζεται με ασφάλεια ότι υπάρχουν περίπου 5000 ριζοσπαστικοποιημένοι Ισλαμιστές στην Αθήνα, χωρισμένοι σε διάφορες υποομάδες. Αυτές που ελέγχονται από ξένες μυστικές υπηρεσίες, για εθνικούς σκοπούς, αυτούς που ελέγχονται από διεθνή δίκτυα εξτρεμιστών και κάποιους που λειτουργούν διασπασμένα, δίχως ηγεσία αλλά με ριζοσπαστικοποιημένο πνεύμα.

Αυτοί κατά κάποιο τρόπο αποτελούν μια ομάδα κρούσης του ριζοσπαστικού ισλάμ στην Ελλάδα. Το οποίο φαίνεται ότι σιγά σιγά οργανώνεται. Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, τρία είναι τα σημεία κλειδιά τον τελευταίο καιρό στην χώρα μας, που αποδεικνύουν μια προσπάθεια δημιουργίας ενός τέτοιου μηχανισμού “ανατροπής”.
Ο Δεκέμβρης του 2008, όταν περίπου το 50% των συλληφθέντων ήταν Πακιστανοί και Αφγανοί. Κάποιοι από αυτούς ομολόγησαν στις αρχές ότι είχαν πληρωθεί για να συμμετέχουν στις βίαιες συγκεντρώσεις.

Η δεύτερη ήταν τον Μάιο του 2009 με τα γνωστά επεισόδια με τις διαμαρτυρίες για το κάψιμο του Κορανιού. Τότε ένα πλήθος – εδώ είναι το σημαντικό – από διάφορες ισλαμικές εθνικές κοινότητες στην Αθήνας κατέβηκε στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για κάτι που αποκαλύφθηκε ότι ήταν κατασκευασμένο συμβάν και καθόλου τυχαίο.

Η τρίτη φάση ήταν η μαζική προσευχή των 10.000 μουσουλμάνων στο κέντρο της Αθήνας, χωρίς να ζητηθεί η απαραίτητη άδεια από τις αρχές. Ανάμεσα στους οργανωτές, σύμφωνα με την έκθεση, υπήρχαν άτομα τα οποία συνδέονται με τους “Μουσουλμάνους Αδελφούς” της Αιγύπτου, ενώ στην πόλη έφτασε και ένας Ιμάμης από την Αίγυπτο.

Η έκθεση κλείνει με τις εξής γραμμές: “Σε γενικές γραμμές, η παρούσα έκθεση έχει ως στόχο να επισημάνει τις εξελίξεις σχετικά με την δημιουργία ενός πραγματικού κινδύνου της ανατροπής από ένα ριζοσπαστικό Ισλάμ στην Ελλάδα. Σε συνδυασμό με την γενική κατάσταση στην ευρύτερη νοτιοανατολική περιοχή και την διαδικασία της Ισλαμοποίησης στην γειτονική Τουρκία, θα πρέπει να περιμένουμε περισσότερες τέτοιες εξελίξεις μεσοπρόθεσμα.”

Δημήτρης Παπαγεωργίου