Χρήστες OnLine

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗ ΛΕΞΗ ΕΛΛΗΝΑΣ


ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΚΟΡΥΤΣΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΡΌΤΡΥΝΕ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ
 

http://www.liako.gr/news/images/stories/anthi/b-hpeiros-2.jpg
Από χθές βοούν όλα τα blogs για μία ακόμη υποχωρητική ενέργεια του ελληνικού υπουργείου εξωτερικών. Το μπατσόκ πια τα ξεπουλά ΟΛΑ.

Χωρίς να μπει καν στον κόπο να δώσει επίσημη δικιολογία\α, το ελληνικό ΥΠΕΞ ανακάλεσε τον Γενικό Πρόξενο Κορυτσάς Θεόδωρο Οικονόμου, πριν ολοκληρωθεί η θητεία επειδή παρώτρυνε τους βορειοηπειρώτες στην επικείμενη απογραφή να δηλώσουν, ότι είναι Έλληνες και όχι Αλβανοί.

Το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού και της ελληνικής ταυτότητας των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών, είναι αναφαίρετο και προκύπτει και ιστορικά αλλά και από τα δικαιώματα που έχουν από την συνθήκη παραχώρησης της Βορείου Ηπείρου στην Αλβανία.

Η θέση του Προξένου, προκάλεσε αντιδράσεις και η κυβέρνηση Μπερίσα ζήτησε την απομάκρυνση του Οικονόμου με τηλέφωνο που έπεσε όπως γράψανε τα blogs στην Πρεσβεία μας και η ελληνική κυβέρνηση ενέδωσε στις απαιτήσεις αλλά και τις φοβίες των Αλβανών, που ξέρουν ότι η κατοχή της Βορείου Ηπείρου τελειώνει για αυτούς.

Η Συντονιστική Φοιτητική Ένωση Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (Σ.Φ. Ε.Β.Α.) και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (ΠΑ.ΣΥ.Β.Α.) καυτηριάζουν το θέμα και για μια ακόμη φορά αισθάνονται εγκαταλελημένοι από το κράτος. Αν υποχωρούμε έτσι στους Αλβανούς, τότε καλά κάνουν οι Τούρκοι και έρχονται με τις φρεγάτες στο Σούνιο για καφέ.

Το θέμα όμως είναι ότι οι πιέσεις που οδήγησαν στο αποτέλεσμα αυτό δεν ήταν εκείνες του Μπερίσα. Σύμφωνα με πληροφορίες του liako.gr ο Μπερίσα μίλησε με την αμερικανική πρεσβεία την Τιράνων, εκείνη με τη σειρά της με την αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας και η «δουλειά» έκλεισε.

Θα πρέπει όλοι αυτοί οι θρασύδειλοι, που φοβούνται ακόμη και τη λέξη Έλληνας, να ξέρουν ότι Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ και ακόμη και αν η ελληνικότητα της Βορείου Ηπείρου δεν είναι γραμμένη στα χαρτιά των Αλβανών, είναι γραμμένη στην καρδιά και το αίμα των Βορειοηπειρωτών.

Υπομονή αδέλφια και καλή σας μέρα
Λιακόπουλος Δημοσθένης

ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ!

Μελίνα Τσιλιμίγκρα: Το άσυλο ανήκει στο παρελθόν


060211-tsilimigra
 
Mετά τα γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας, με την κατάληψη της Νομικής από τον όχλο των λαθρομεταναστών και των αλληλέγγυων "αριστεριστών" και αντιεξουσιαστών, ένα ακόμη γεγονός ήλθε για να επιδείξει την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, λόγω της ανεξέλεγκτης δράσης των αναρχικών και αριστεριστικών ομάδων: μια επίθεση σε φοιτήτρια, η οποία το μόνο που έκανε ήταν να διαμαρτυρηθεί, όταν μια ομάδα τραμπούκων απαίτησε να διακοπεί η εξέταση ενός μαθήματος. Εμείς επικοινωνήσαμε με την Μελίνα Τσιλιμίγκρα, τόσο για να μάθουμε τι ακριβώς συνέβη σε αυτή την περίπτωση, όσο και για να δούμε τι συμβαίνει γενικότερα στα πανεπιστήμιά μας.
συνέντευξη στον Δημήτρη Παπαγεωργίου

Κατ' αρχήν θα ήθελα, για κάποιους αναγνώστες που ίσως να μην ξέρουν τι έγινε, μια μικρή ανακεφαλαίωση του τι συνέβη εκείνη την ημέρα στη Νομική.
Θα ερχόταν αργά ή γρήγορα για τα ελληνικά πανεπιστήμια μια χρυσή ευκαιρία για να την αδράξουν οι αντιεξουσιαστές και να αλωνίσουν όπως μόνο αυτοί γνωρίζουν να κάνουν, εκτός αλλά και κυρίως εντός, λόγω ασύλου.
Στις 31-01-2011, το δεύτερο έτος της Νομικής Αθηνών εξεταζόταν στο Εμπορικό Δίκαιο. Η εξέταση άρχιζε στις 10.30. Λένε η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται. Οι πάσης φύσεως αριστεριστές καταβεβλημένοι εκ του γεγονότος ότι τελικά δεν ακυρώθηκε η εξεταστική όπως διακαώς αποζητούσαν, αποφάσισαν με το έτσι θέλω να τη διακόψουν οι ίδιοι. Και έτσι είχαν στη διαπασών πολύ δυνατή μουσική από την αρχή της εξέτασης, παρακωλύοντας την υγιή και σωστή διεξαγωγή των εξετάσεων σε όλο το κτίριο της Σόλωνος. Οι καθηγητές δεν αντιδρούν από φόβο και διότι γνωρίζουν πως οιαδήποτε "διπλωματική" προσπάθεια εκ μέρους των, τω όντι θα απέβαινε άκαρπη. Πληροφορίες φθάνουν στο αμφιθέατρο που ήμουν εγώ πως ομάδα τραμπούκων μπουκάρει κυριολεκτικά στα αμφιθέατρα και απαιτεί από όλους να σταματήσουν να γράφουν μιας και -θέλοντας και μη οι φοιτητές- απαιτείται από την αριστερά να ταχθούν αλληλέγγυοι προς τον αγώνα των 300 λαθρομεταναστών που έχουν προβεί σε απεργία πείνας. Επί οκτώ λεπτά βασάνιζαν με το θόρυβο όλους. Δεν άντεξα, αντιστάθηκα στην άλογη λογική τους. Το αποτέλεσμα ήταν να με στολίσουν με απερίγραπτες και επαίσχυντες εκφράσεις, να αποπειραθούν να με χτυπήσουν, να μου κάνουν τη σχεδόν ολοκληρωμένη κόλλα μου κομματάκια και να φύγουν απειλώντας τη ζωή μου μπροστά στα μάτια όλων. Στο αμφιθέατρο ήμαστε 300 άτομα και η επίκουρος καθηγήτρια και τρεις άντρες επιτηρητές. Μίλησα για όλους τούς συμφοιτητές μου - όχι για μένα. για το δίκαιό μας και το δικαίωμα στο να γράψουμε κάτω από κανονικές και πρέπουσες που αρμόζουν σε ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα συνθήκες. Κανείς δε μίλησε. Ήμουν μόνη μέσα σε 300 αγάλματα! Μια σκληρή διαπίστωση καθώς ουκ είθισται τοις ελλήσι προσκυνείν...

Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στη Νομική Σχολή; Ή είναι συνηθισμένο να διακόπτονται εξετάσεις και μαθήματα με τον... τσαμπουκά;
Πρώτη φορά σκίστηκε γραπτό εν ώρα εξεταστικής, εξ όσων γνωρίζω. Παρόλα αυτά, συχνά-πυκνά οι γνωστές-άγνωστες ομάδες έμπαιναν ακόμη και εν ώρα παραδόσεως μαθήματος και διέκοπταν και με τρόπο φασιστικό. Προσπαθούσαν να επιβάλλουν τις απόψεις τους και τα αιτήματά τους στους φοιτητές. Φαίνεται πως αυτή είναι η δημοκρατία που καπηλεύονται και φέρουν ως προπύργιο... Ας μη ξεχνάμε πως τα άτομα αυτά αυτοαποκαλούνται συνεχιστές του μοντέλου της δικτατορίας του προλεταριάτου. Μόνοι τους "καρφώνονται" με τις θέσεις τους, τα λεγόμενά τους και κυρίως τις πράξεις τους. Το μόνο που μένει, είναι ο ελληνικός λαός στο σύνολό του να τους αντιληφθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Οι καθηγητές - επιβλέποντες πώς αντέδρασαν; τι είπαν σε σένα; τι είπαν σε αυτούς που διέκοψαν την εξέταση;

Οι καθηγητές είχαν προειδοποιηθεί από κάποιον άλλο συνάδελφό τους την ώρα που γράφαμε, πως κάποιες ομάδες τραμπούκων εισβάλλουν στα αμφιθέατρα με άγριες διαθέσεις. Απο εκείνην την ώρα κιόλας, είχαν πανικοβληθεί. Κανείς δεν αντέδρασε στη θέα του να σκίζεται το γραπτό μου. Κανείς. Και όταν η καθηγήτρια πήγε να τους πει να αποχωρήσουν, της μίλησαν άσχημα και επιπρόσθετα είπαν προς τους τέσσερις καθηγητές πως έχουν τα ονόματά τους από τις υπογραφές καθηγητών που υπέγραψαν για να φύγουν οι λαθρομετανάστες που είχαν κάνει κατάληψη στη Νομική και τους κρατάνε στο χέρι. Όταν έφυγε η αναρχοπαρέα, οι καθηγητές το μόνο που μου είπαν ήταν: "Είναι άδικο πραγματικά! Απίστευτο! Μπράβο για το θάρρος σου. Έχουμε μείνει άφωνοι!"

Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ "ΒΡΗΚΕ" ΠΟΙΟΙ ΓΙΑΟΥΡΤΩΣΑΝ ΤΟΝ ΑΛΑΒΑΝΟ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΗΣ MARFIN OYTE ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ

ΓΕΝΙΚΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ.. ΤΟ "ΚΡΑΤΟΣ" ΣΚΕΠΑΖΕΙ ΤΟ "ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ". ΠΩΣ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ.



Τι να το κάνουν το Πανεπιστημιακό Άσυλο; Και να καταργηθεί έχουν γενική ασυλία από το Κράτος που συνεχίζει να ρημάζεται από την γνωστή συμμορία. Η Κρατική Ασφάλεια ισχυρίζεται πως έχει ταυτοποιήσει 5 επιτέθεμενους με γιαούρτια εναντίον του Αλαβάνου στον Άγιο Παντελεήμονα αλλά τους δολοφόνους της ΜΑΡΦΙΝ ούτε καν που τους ακούμπησε...

Μάλιστα τους προκαλεί έκπληξη ότι είναι κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα και πως δεν φαίνεται να διασυνδέεται κάποιος από αυτούς με την "Χρυσή Αυγή", λες κι αναφέρονται σε τρομοκρατική οργάνωση ή σε κάποια από τις "Μαφίες" με τις οποίες τα πολιτικά αφεντικά τους συνεργάζονται.

Και σε αυτή την περίπτωση η συνεργασία των Αρχών Ασφαλείας με το κόμμα που μόλις εχθές έβγαζε ανακοίνωση υπέρ της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτίας, έχει ακουμπήσει ταβάνι. Καλύτερα δεν γινόταν!
ΠΗΓΗ

Ο ήρωας τσολιάς που αυτοκτόνησε με την σημαία



Στα Ίμια πριν 15 χρόνια η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία ζήτησε από τους Έλληνες καταδρομείς που ήταν πάνω στη βραχονησίδα να κατεβάσουν και να κάψουν την ελληνική σημαία.

Στην Ακρόπολη ένας Έλληνας τσολιάς ο Κώστας Κουκίδης τυλίχθηκε με την ελληνική σημαία έπεσε από τον Ιερό Βράχο και σκοτώθηκε για να μην υποστείλει τη σημαία όπως του ζήτησαν οι κατακτητές Γερμανοί.

27 Απρίλη 1941 οι Γερμανοί μπαίνουν στην Αθήνα και ο λοχαγός Γιάκομπι και τον υπολοχαγό Ελσνιτς ανεβαίνουν μ’ ένα απόσπασμα στην Ακρόπολη για να κατεβάσουν την ελληνική σημαία και να ανεβάσουν την σβάστικα με τον αγκυλωτό σταυρό.

Φρουρός την ώρα εκείνη, 9 το πρωί, της ελληνικής σημαίας στην Ακρόπολη ήταν ο τσολιάς Κωνσταντίνος Κουκίδης όταν οι Γερμανοί αξιωματικοί τον διέταξαν να κατεβάσει την ελληνική σημαία ο Κουκίδης την κατέβασε αλλά αμέσως μετά τυλίχθηκε με αυτήν έτρεξε στην άκρη του Ιερού Βράχου και ρίχτηκε με ένα σάλτο στο γκρεμό.

Τότε η γερμανική στρατιωτική διοίκηση Αθηνών για να δικαιολογήσει την ηρωική αυτοκτονία του Κουκίδη ανάγκασε τον Τύπο της εποχής να γράψει ότι ο ¨Έλληνας εύζωνας υπέστη έμφραγμα από την συγκίνηση, όταν του ζητήθηκε να παραδώσει τη σημαία.
Στις 9 Ιουνίου η είδηση δημοσιεύτηκε στη Dailymail με τίτλο: «Ένας Έλληνας φέρει τη σημαία του έως το θάνατο».

Η θυσία του Έλληνα στρατιώτη ήταν η αιτία ώστε ο Γερμανός φρούραρχος της Αθήνας να επιτρέψει να υψώνεται και η ελληνική σημαία δίπλα στην γερμανική.
πηγη