Χρήστες OnLine

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ! ΜΕ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΑΣΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!


Ο υπουργός τόνισε ότι δεν πρόκειται για νομοσχέδιο αδειοδότησης ΛΑΘΡΟμεταναστών, αλλά απλώς ρυθμίζει το ζήτημα της απονομής ασύλου σε πρόσφυγες. (σ.σ. έτσι το βάφτισαν)
Mε τις ψήφους του κυβερνώντος κόμματος και της αξιωματικής αντιπολίτευσης γίνεται δεκτό επί της αρχής του το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την «Ίδρυση Υπηρεσίας Ασύλου και Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής και την προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στην κοινοτική οδηγία σχετικά με την επιστροφή των παρανόμως διαμενόντων υπηκόων τρίτων χωρών».

Ως ένα νομοσχέδιο με καθαρά ανθρωπιστικό περιεχόμενο, το χαρακτήρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, υπογραμμίζοντας ότι είναι αδύνατον στα διεθνή «φόρα» να δικαιολογήσουμε ως χώρα, γιατί η Ελλάδα δεν έχει κανένα αξιόπιστο μηχανισμό εξέτασης των αιτημάτων ασύλου: «Η ανεκδιήγητη διαδικασία ασύλου που εφαρμόζαμε μέχρι σήμερα, έχει γίνει το διαβατήριο των πάσης φύσης ΛΑΘΡΟμεταναστών για την Ευρώπη», σημείωσε ο κ. Παπουτσής. (σ.σ. δεν τους ενδιαφέρει για την Ελλάδα που έχει λαθροεποικιστεί αλλά για την Ευρώπη...προσέξτε εθνική προδοσία)
Με το νομοσχέδιο θεσπίζεται η Υπηρεσία Ασύλου, με αρμοδιότητα την ταχεία εξέταση των αιτημάτων ασύλου και την Αρχή Προσφύγων, για εξέταση σε δεύτερο βαθμό των σχετικών αιτημάτων.

Επιπλέον ιδρύεται Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής, για την αποτελεσματική διαχείριση των υπηκόων τρίτων χωρών που εισέρχονται στη χώρα.

Τα βασικότερα προβλήματα που σκοπείται να επιλυθούν με το νομοσχέδιο είναι:

- Η έλλειψη πρόβλεψης για διαδικασίες έγκυρης πιστοποίησης της ταυτότητας των λαθρομεταναστών, σε σχέση με αυτά που πραγματικά έχουν ανάγκη εθνικής ή διεθνούς προστασίας

- Η έλλειψη πρόβλεψης για επαρκή χρόνο συλλογής πληροφοριών για τα πρόσωπα αυτά

- Η ελλιπή ενημέρωση και παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς τους αλλοδαπούς σχετικά με την περαιτέρω μεταχείρισή τους και

- Ο ελλιπής ιατρικός έλεγχος των αλλοδαπών

Πιστεύω, είπε ό υπουργός, ότι η αποτελεσματική λειτουργία των Κέντρων Πρώτης Υποδοχής, θα αμβλύνει σταδιακά το φαινόμενο και θα ανακουφίσει την κοινωνία από ένα σοβαρό πρόβλημα.

Η ΝΔ διαφωνεί κυρίως γιατί, αντί να συνεχίσει ο υπουργός την πολιτική που είχε ξεκινήσει επί υπουργίας Προκόπη Παυλόπουλου ξεκινά εξ αρχής με τη δημιουργία δύο διευθύνσεων υπαγόμενων, όπως είπε ο κ. Παυλόπουλος, απευθείας στον υπουργό, αντί να καλυφθούν από μία γενική διεύθυνση του υπουργείου.

Κοινή θέση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για αναθεώρηση της συνθήκης "Δουβλίνο ΙΙ" για να πάψει η χώρα να είναι πύλη εισόδου λαθρομεταναστών.
Αρνητικά επί της αρχής του νομοσχεδίου, ψήφισαν τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.