Χρήστες OnLine

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Κοσοβάροι τρομοκρατούν Έλληνες της Β. Ηπείρου


Σε έξαρση ο αλβανικός εθνικισμός

Η Ελληνική Κυβέρνηση απλώς ...παρακολουθεί

Ομάδες Αλβανών Κοσοβάρων γυρίζουν τα χωριά της Βορείου Ηπείρου (πρόσφατα πήγαν στο χωριό Αλύκο) και τρομοκρατούν τον πληθυσμό.

Μια άλλη απόδειξη ότι βρίσκεται σε έξαρση ο Αλβανικός εθνικισμός. Και αυτό, τη στιγμή που ο δράστης της δολοφονίας του Χιμαριώτη Αριστοτέλη Γκούμα, ο Ιλίρ Μούκα, κρίθηκε προφυλακιστέος έπειτα από την απαγγελία της κατηγορίας για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Η ανθελληνική υστερία στην Αλβανία δεν είναι άνευ αιτίας. Μέσα στο περιβάλλον πολιτικής αβεβαιότητας που επικρατεί αυτή την περίοδο στην Αλβανία, αυξάνεται η επιρροή στην κυβέρνηση Μπερίσα εθνικιστικών κομμάτων, όπως αυτά τα οποία υποστηρίζουν τον αγώνα και τις διεκδικήσεις των Τσάμηδων σε βάρος της Ελλάδας.

Με την κυβέρνηση να διαθέτει ισχνότατη πλειοψηφία, η υποστήριξη αυτών των κομμάτων αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Από την άλλη πλευρά, δεν μπορεί να αγνοηθεί το γεγονός ότι τα μέσα ενημέρωσης στην Αλβανία καλλιεργούν συστηματικά ένα ανθελληνικό κλίμα, επιτιθέμενα ακόμη και εναντίον του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου.

ΑΠΡΑΞΙΑ

• Την ίδια στιγμή η Ελληνική κυβέρνηση δεν πράττει κάτι το ουσιαστικό προς την κατεύθυνση της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών. Η Αθήνα, όπως έγραψε το «Βήμα» εκτιμά ότι το ανέβασμα των τόνων δεν ευνοεί τα Ελληνικά συμφέροντα. «Έχουμε περισσότερα να χάσουμε παρά να κερδίσουμε», σημειώνουν χαρακτηριστικά διπλωματικές πηγές.
πηγή