Χρήστες OnLine

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

"ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ" ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΙ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΣΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΛΛΗΝΕΣ!


ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ" ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΛΥΠΗΘΕΙΤΕ ΤΟΥΣ

ΔΩΣΤΕ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΛΑΘΡΟ (ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ - ΟΤΑΝ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΛΑΘΡΑΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΚΑΖΕΣΑΙ ΕΙΣΑΙ ΗΔΗ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ, ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΑΝΑΝΕΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΣΟΥ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΟΥΝ ΚΙ ΟΛΑΣ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΣΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ!)

ΕΤΣΙ ΔΟΥΛΕΥΕ ΚΑΙ Ο ΓΚΕΜΠΕΛΣ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ.

Γιατί μπαμπά δεν φέρνεις και τη γιαγιά εδώ;

Μια σαφή αλλαγή στον τρόπο που οι γονείς μετανάστες βλέπουν την Ελλάδα σηματοδότησε ο πρόσφατος νόμος για την απόδοση ιθαγένειας στα παιδιά μεταναστών δεύτερης και τρίτης γενιάς.
Oπως χαρακτηριστικά σημειώνει στην «Κ» δημοσιογράφος (ήταν επιθυμία του να μην αναφερθεί το όνομά του) με καταγωγή από την Αλβανία, «ο νόμος άλλαξε άρδην την οπτική γωνία που οι Αλβανοί, οι οποίοι αποτελούν και την πλειοψηφία όσων έχουν μεταναστεύσει, βλέπουν τη χώρα. Διότι μέχρι στιγμής, κύρια αιτία της γκρίνιας και των παραπόνων ήταν ότι τα παιδιά μετά τα 18 τους χρόνια έμεναν μετέωρα. Και μιλάμε για παιδιά που θεωρούν πατρίδα τους αυτή τη χώρα. Η άλλη αιτία των παραπόνων ήταν ότι το κράτος στο οποίο ζουν, εργάζονται και στο οποίο καταβάλλουν εισφορές τόσα χρόνια τους μεταχειριζόταν με τον ίδιο τρόπο που αντιμετώπιζε όσους βρίσκονται μόλις λίγα χρόνια στη χώρα. Αλλά αυτό τώρα εξέλειψε διότι ο νόμος δίνει άλλες δυνατότητες σε όσους αποτελούν οργανικό κομμάτι αυτής της κοινωνίας».
Και είναι αλήθεια ότι τα παιδιά που έχουν γεννηθεί εδώ ή έχουν έρθει σε μικρή ηλικία εδώ, την Ελλάδα αναγνωρίζουν ως πατρίδα τους. Κάτι ανάλογο, άλλωστε, δεν συνέβη και με τα παιδιά Ελλήνων μεταναστών σε προηγούμενες δεκαετίες;
(σ.σ.Έμαθαν οι αλβανοί το ποιηματάκι του ΨΕΥΔΟΥΣ που τους δασκάλεψαν οι χρηματοδοτούμενες ΜΚΟ. Οι Έλληνες μετανάστες και ΟΧΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΘΗΚΑΝ από την χώρα που τους υποδέχτηκε ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΧΑΡΤΙΑ)


«Τα δικά μου τα παιδιά ξέρουν ότι στην Αλβανία έχουν τους παππούδες τους, αλλά δεν τους συνδέει κάτι παραπάνω», τονίζει ο ίδιος στην «Κ». «Για τα παιδιά μου η Αλβανία είναι η χώρα όπου ο πατέρας και η μητέρα επιθυμούν να πηγαίνουν για καλοκαιρινές διακοπές. Και τώρα τελευταία που αναγκάζομαι να πηγαινοέρχομαι για τη μητέρα μου μού είπαν: “Γιατί μπαμπά δεν φέρνεις τη γιαγιά εδώ και πηγαίνεις εσύ εκεί;”».
Κι αν τα μικρά παιδιά δεν βιώνουν ότι κάποιοι «προσπαθούν να τους πείσουν» πως είναι «κάτι διαφορετικό», δεν είναι ίδια η εκτίμηση όσων παιδιών ενηλικιώθηκαν μέσω μιας στρεβλής νομοθετικής αντίληψης για την εν Ελλάδι παρουσία τους.
Eνθουσιασμός
Γι’ αυτό και μετά τον αρχικό ενθουσιασμό για το νομοθέτημα, βρίσκονται σε περίσκεψη και αναμονή για το πότε αυτός ο νόμος θα πάρει σάρκα και οστά. «Ο πατέρας μου είναι 20 χρόνια στην Ελλάδα και τόσα χρόνια δεν έκαναν τίποτα για την ιθαγένεια. Φοβάμαι μήπως ο νόμος αυτός κρύβει παγίδες», λέει στην «Κ» η 20χρονη Βιολέτα Νεζίρι, φοιτήτρια Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

«Η ιθαγένεια θα με διευκολύνει πάρα πολύ.
Διότι μέχρι τώρα, πηγαίνοντας κάθε χρόνο να ανανεώσω την άδεια παραμονής, αντιμετώπιζα την άσχημη συμπεριφορά κάποιων υπαλλήλων. Και είναι κι αυτά τα αρνητικά σχόλια για τους Αλβανούς... Η κακή γνώμη που έχει ο κόσμος γι’ αυτούς. Ακόμη θυμάμαι όταν πρωτοήρθα εδώ στην έκτη τάξη Δημοτικού, τα παιδάκια που με κορόιδευαν στην τάξη όταν έλεγα κάτι λάθος. Τόσα χρόνια δεν ένιωθα ευπρόσδεκτη. Με την απόκτηση της ιθαγένειας αυτό πιστεύω ότι θα σταματήσει».
Η σχετική εγκύκλιος για την πρακτική πλέον εφαρμογή του νόμου έχει αποσταλεί στους δήμους, αλλά η επί της ουσίας διαδικασία δεν έχει αρχίσει ακόμη. «Δυστυχώς, στους δήμους, πάρα πολλοί είναι ανεπαρκείς στη δουλειά τους.
Αλλά και δεν ξέρω ακόμη κανένα που να έχει καταθέσει χαρτιά», συμπληρώνει ο 28χρονος Νίκος Ντουπιντάν που γεννήθηκε –όπως και οι δύο αδελφές του– στη χώρα μας, όταν οι γονείς τους είχαν έρθει ως φοιτητές στην Ελλάδα πριν από 30 χρόνια. Πατρίδα τους η
Νιγηρία.
«Μια ζωή ζούσαμε με την ανασφάλεια της ανανέωσης της άδειας παραμονής. Μετά την ενηλικίωση, όποιος από εμάς δεν ήταν φοιτητής ή δεν έβρισκε αμέσως δουλειά, γινόταν αυτόματα παράνομος»,(σ.σ. ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ , ΉΤΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΝ. ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΚΑΤΣΙΚΩΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΑΦΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΜΕΙΝΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΠΟΛΙΤΗ)

λέει ο Νίκος. Σήμερα, πολλά από τα περίπου 100.000 παιδιά δεύτερης και τρίτης γενιάς είναι παράνομα γι’ αυτόν τον λόγο. Κάποια άλλα δεν έχουν διαβατήριο, διότι δεν τους έχουν αναγνωρίσει ούτε στη χώρα καταγωγής τους, είναι «ξένοι» παντού.
Αυτά τα παιδιά θα πάρουν άδεια παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους και στη συνέχεια μοιραία θα υπαχθούν στον μεταναστευτικό νόμο. Αυτά τα παιδιά δεν εξαιρούνται από την απόκτηση ιθαγένειας, σύμφωνα με το νόμο, αλλά εκτιμάται ότι θα είναι μια μακρόχρονη διαδικασία, αφού περίπου 100.000 μετανάστες θα αποκτήσουν ιθαγένεια στο διάστημα των επόμενων 10 χρόνων.

ΓΙ ΑΥΤΑ ΕΔΩ ΞΕΧΑΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΜΙΛΗΣΕΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ ΤΕΤΑΡΤΟΥ ΡΑΙΧ:

ΟΥΔΕΙΣ ΠΑΛΙΟΠΟΥΣ.ΑΡΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ... ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ "ΛΑΘΡΟ" Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΙΟΣ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΣΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΜΑΣ ΧΑΛΙ:

ΠΩΣ ΟΙ ΣΟΜΑΛΟΑΦΓΑΝΟΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΟΪ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ Η ΤΖΑΚΡΗ

ΚΑΙ Ο ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ "ΕΙΔΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ".

Προσχεδιασμένη η δολοφονική επίθεση στον Τάσο Χατζηπαράσχου απο αναρχο-υπαλληλους και παρακρατικους


Αυτό το "παλικάρι" συμμετείχε στην επίθεση κατά του Χατζηπαράσχου

Οι αριστερές ιδέες του επιδοτούμενου ΑΝΤΑΡΣΥΑ ειναι τελικά ένα λοστάρι και μια μολότωφ

Η χθεσινή επίθεση στην πατριωτική ομάδα ‘‘Ελληνική Γροθιά’’ είχε οργανωθεί από τις προηγούμενες μέρες, και αυτό φάνηκε από την επιδοτούμενη ιστοσελίδα indymedia αλλά και από την παρουσία του Πέτρου Κωνσταντίνου μπροστά στη βουλή, ο οποίος στης πραγματικότητα επιτηρούσε την «τάξη», έτοιμος να ειδοποιήσει τα Τάγματα Εφόδου.

Μόλις αντιλήφθηκε ο εν λόγω «κύριος» την παρουσία του Τάσου Χατζηπαράσχου πλησίασε και προκλητικά απαίτησε να αποχωρήσει όλη ομάδα από τη διαδήλωση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «αν δεν φύγετε αμέσως θα σας γα… την Παναγία»…
με εμφανή στόχο να προκαλέσει την αντίδραση από τον αγωνιστή της αριστεράς.
Η αντίδραση ήταν άμεση όχι μόνο από τον Τάσο Χατζηπαράσχου αλλά και από άλλους διαδηλωτές

Ο Π. Κωνσταντίνου αναγκάστηκε να υποχωρήσει κάτω από την πίεση και τη κατακραυγή των διαδηλωτών που στη πλειοψηφία τους ήταν παλαιοί αριστεροί, κατά την υποχώρηση του έκανε μια ή και περισσότερες κλήσεις από το κινητό που κρατούσε, και λίγη ώρα μετά εμφανίστηκαν, γύρω στα διακόσια από τα γνωστά παιδάκια, χωρίς μολότοφ αυτή τη φορά, και αφού παρακολούθησαν και στοχοποίησαν, επιτέθηκαν στην ομάδα της Ελληνικής Γροθιάς χωρίς να ασχοληθούν εκείνη την ώρα με τον Τάσο Χατζηπαράσχου ο οποίος έτρεξε να βοηθήσει τους ανθρώπους που κινδύνευαν από τα τάγματα εφόδου της νέας τάξης και αστυνόμευσης της σκέψης.

Όταν αποχώρησε η ομάδα των πατριωτών, τα «παιδάκια» της νέας τάξης ανασυντάχθηκαν και άρχισαν να παίρνουν νέες εντολές από τον επικεφαλής ο οποίος έδειχνε προς την πλευρά που βρίσκονταν εκείνη την ώρα ο Τάσος Χατζηπαρασχου, που προφανώς αντελήφθη τον κίνδυνο και αποχώρησε. Αμέσως μια ομάδα εκατό περίπου ατόμων έτρεξε και του έκανε μπλόκο, αλλά χωρίς να χάσει τη ψυχραιμία του ο Χατζηπαρασχου, άρχισε να τους μιλάει και τους καθήλωσε .

Όταν ο επικεφαλής είδε ότι τα παιδάκια δεν μπορούν να επιτεθούν, επενέβη τράβηξε τα γυαλιά οράσεως που φορούσε ο αγωνιστής και ένας άλλος με κοντάρι που ήδη είχε πάρει θέση βολής τον χτύπησε στο μάτι.

Επενέβησαν άτομα από την ΑΚΟΑ και άλλοι ανένταχτοι αριστεροί και ο Τάσος Χατζηπαράσχου αποχώρησε, αποφεύγοντας για άλλη μια φορά, την άνανδρη δολοφονική επίθεση της νέας τάξης και των πρακτόρων της.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: τα πράγματα έγιναν όπως υποσχέθηκε ο Π. Κωνσταντίνου.
ΕΡΩΤΗΜΑ: ποιος ο σκοπός της επίθεσης εκατό ατόμων σε έναν άνθρωπο… αν δεν σκοπεύουν στην βιολογική του εξόντωση;

Αυτόπτης Μάρτυρας

πηγη