Χρήστες OnLine

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ Η ΔΡΑΓΩΝΑ ΧΩΡΙΣ ΠΤΥΧΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ!


ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΤΣΑ...



Διαβάστε το μεγάλο παραμύθι με το πτυχίο της κολλητής της Φραγκουδάκη, Θάλειας Δραγώνα, την οποία αναβάθμισε ο Γιωργάκης και το new ΠΑΣΟΚ!

http://adiavroxoi.blogspot.com/

Ψωμιάδης: «Όχι» στα παιχνίδια με την ελληνικότητα



Σε θέματα εθνικής συνείδησης και ταυτότητας δεν είναι κακό να κινούμαστε πέρα από τα κόμματα, παρατήρησε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, σε δήλωση σχετικά με την υπογραφή του στο αίτημα του Γιώργου Καρατζαφέρη για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το θέμα των μεταναστών.

«Συμφωνώ απόλυτα με τις θέσεις της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά. Όμως, μένω συνεπής στην άποψη που έχω εκφράσει από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 ως βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Σε θέματα εθνικής συνείδησης και ταυτότητας, σε θέματα ζωτικά για το μέλλον της χώρας μας και του λαού μας, εγώ θα υπογράφω δημοψηφίσματα που προτείνονται από οποιαδήποτε πολιτική πλευρά», τόνισε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης και πρόσθεσε:

«Σε τέτοια θέματα δεν είναι κακό να κινούμαστε πέρα από τα κόμματα. Προσωπικά εκτιμώ ότι η καταγραφή της άποψης του ελληνικού λαού θα ενδυναμώσει τις θέσεις που εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ».

«Δεν είμαι κατά των μεταναστών. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν μπει στα σπίτια μας, στα μαγαζιά μας, στις δουλειές μας. Όμως όλα έχουν μια λογική. Ένα κράτος που δεν έχει κατορθώσει να διασφαλίσει τα στοιχειώδη δικαιώματα των μεταναστών στην εργασία, στην παιδεία κλπ, θέλει να τους παραχωρήσει την ελληνική ιθαγένεια;», διερωτήθηκε και κατέληξε λέγοντας:

« Να πούμε ναι στον σεβασμό σ’ αυτούς τους πονεμένους ανθρώπους, ναι στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους. Όχι όμως στις σκοπιμότητες, όχι στα παιχνίδια με την ελληνικότητα, όχι στα παιχνίδια με τη φωτιά».


"Αντισυνταγματική η ψήφος των μεταναστών λέει ο σύμβουλος του Ραγκούση καθηγητής Δ. Τσάτσος"



"Τον Καθηγητή Δ. Τσάτσο τον γνωρίζουμε όλοι. Έγκριτος συνταγματολόγος και, προσφάτως, σύμβουλος του κ. Ραγκούση στα κρίσιμα θέματα του Υπουργείου του.

Ο Δ. Τσάτσος ασχολήθηκε και με το ζήτημα της ψήφου των μεταναστών στις δημοτικές εκλογές σε ανύποπτο χρόνο.

Έτσι, στο Συνταγματικό του Δίκαιο (τόμος Γ΄, Θεμελιώδη Δικαιώματα, 1988, σελ. 164 -165) παίρνει σαφώς θέση υπέρ της αντισυνταγματικότητας του δικαιώματος ψήφου των μεταναστών, λέγοντας χαρακτηριστικά

«Αντίθετα, εμείς πιστεύουμε πως το Σύνταγμα και αυτό το δικαίωμα το επεφύλαξε μόνο στους έλληνες πολίτες… Η αναγνώριση τέτοιων δικαιωμάτων στους αλλοδαπούς προϋποθέτει συνταγματική μεταβολή. Τελικά η συνταγματική μεταβολή που θα ήταν αναγκαία για την αναγνώριση ενός τέτοιου δικαιώματος για τους αλλοδαπούς δεν συντελέσθηκε».

Αν η Κυβέρνηση εμμείνει στην κατάθεση του νομοσχεδίου για την ψήφο των μεταναστών, στην κατάθεση δηλαδή μιας αντισυνταγματικής ρύθμισης, τα πράγματα γίνονται ακόμη σοβαρότερα.

Δεν θα φθάναμε ως εδώ όμως, κύριε Ραγκούση – να έχετε απέναντί σας σχεδόν όλη την κοινωνία – αν είχατε συμβουλευθεί και ακούσει τους συμβούλους σας …"