Χρήστες OnLine

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Τι είπε ο Κουνταρδάς για την σύλληψή του, την παραδοση του... και πως θάβει τον αντιξουσιαστικο χωρο....


Από την Ειδική πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού, ελεύθερη παρέμβαση στην εκπομπή «Ανοιχτή Γραμμή» (Life 92.,1 fm) και στον Πάνο Παπαδόπουλο, από τον «μαχητή και ήρωα» όπως είχε προβληθεί σε γνωστό site του αντιεξουσιαστικού χώρου

Για οσους δεν θυμούνται ή δεν γνωρίζουν, ο Κουνταρδας ήταν "μάχιμο" μέλος του αντιεξουσιαστικου-αναρχικού χώρου και καταδικασμένος σε φυλάκιση λόγω εμπρησμών και επίθεσης το 1996 στον τοτε προεδρο της ΓΣΕΕ. Αφεθηκε ελευθερος μετα απο απεργια πεινας που εκανε και μετα απο παρεμβαση του Συριζα και αλλων αριστερων παραταξεων. Μετα την αποφυλακιση του, πηγε και παραδοθηκε στην ΓΑΔΑ οπου και ομολογησε την εμπλοκη του στην δολοφονικη επιθεση ειδικου φρουρου.

Το Indymedia, η γνωστη ηλεκτρονικη γιαφκα των ακροαριστερων, προσπαθουσε καιρο να βοηθησει στην απελευθερωση του. Banner , αφισες και πορειες 25 ατομων στα δικαστηρια ηταν οι ενεργειες τους.. και παντγηριζαν οταν αφεθηκε ελευθερος με το εξευτελιστικο ποσο των 3000 ευρω.

Διαβαστε τα παρακατω αρθρα για να αποχτησετε μια γενικη ιδεα των γεγονοτων :

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ : Ο ΣΥΡΙΖΑ ΖΗΤΑΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΕΝΟΣ ΑΝΑΡΧΟΑΠΛΥΤΟΥ ΠΟΥ ΕΣΠΑΓΕ- ΕΚΑΙΓΕ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΔΕΚΕΜΒΡΗ!!!


"To θράσος κ η ανανδρεία ενός δολοφόνου είναι πέρα από κάθε φαντασία"


Ο αριστερος φασιστο-δολοφονος Κουνταρδας πηγε και παραδοθηκε για τον φονο του ειδικου φρουρου πριν 5 χρονια . τον απειλουν λεει και ετρεξε να κρυφτει


Ο Κουνταρδας λοιπoν εδωσε συνεντευξη στην εκπομπή «Ανοιχτή Γραμμή» (Life 92.,1 fm) και στον Πάνο Παπαδόπουλο και είπε αρκετα ενδιαφέροντα πράγματα σχετικα με τον αντιεξουσιαστικο χωρο, τα ατομα και οι παραταξεις που τους υποκινουν κτλ

ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΝΤΑΡΔΑΣ:

Προδόθηκα από τον περιβόητο αντιεξουσιαστικό χώρο...

«Λυπάμαι για τους αγνούς πιτσιρικάδες που έρχονται σε αυτό το χώρο.»

Έχω να πω ότι ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΟΥ δεν θα ήταν κι ούτε πρόκειται να υπάρξει η ζωή κάποιων άλλων ψευτομαφιόζων , ψευτοαναρχικών και ψευτοτρομοκρατών. Όλοι αυτοί είναι ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ ΞΕΝΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΣΟΝΩΝ»

«Ένα έχω να πω χωρίς υπεκφυγές, ότι μάγισσες , νεράιδες , ξωτικά και χίλια δυο άλλα πλασματάκια, βρυκόλακες του δημιουργού μπορεί να κρύβουνε μυστήρια αλλά ωχριούν απέναντι στην μπόχα, την προδοσία και το δηλητήριο που στάζει ο αντιεξουσιαστικός χώρος!!!»

Αγωνίστηκα για κάποιες ιδεολογίες, για πράγματα που πίστευα ως άνθρωπος και προδόθηκα από τον περιβόητο αντιεξουσιαστικό χώρο.

Έμαθα ότι έγινε μία επιθετική ενέργεια εις βάρος σας και επικηρύξατε τους αναρχικούς με χρηματικό ποσό. Όσα και να δίνατε και ένα εκατομμύριο Ευρω να δίνατε, ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να σας τους παραδώσουνε ποτέ τους υπεύθυνους της τρομοκρατικής ενέργειας εις βάρος σας. Κατά τη γνώμη μου, κοιτάξτε προς Τουρκία ή Ισραήλ ή τους μασόνους, γιατί οι περισσότεροι από αυτούς τους ψευτο-επαναστάτες τα παίρνουν από αυτές τις χώρες. Δεν υπάρχει περίπτωση να συλληφθούνε ποτέ. ΣΤΟ ΛΕΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩ. ΤΟΥΣ ΕΖΗΣΑ.

Αγωνίστηκα στην Ξάνθη, έγινε μία διαδικασία κάποιους μήνες , γνωρίζετε την καθαρότητά μου , λυπάμαι για τους συντρόφους μου αλλά οι μισοί από αυτούς τα παίρνουν από αυτούς!!!»

«Τον αντιεξουσιαστικό χώρο όπως τον έζησα, αφού υποτίθεται είναι εναντίον όλων, έχουν κάνει επιθετικές ενέργειες ακόμα και στην εκκλησία.

Όλοι αυτοί στον αντιεξουσιαστικο χωρο είναι ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ ΞΕΝΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Θα λιμάρω σιγά -σιγά και δικαιωματικά πια την έβδομη σφραγίδα του μεγάλου μυστικού και αναφέρομαι στο κράτος του Ισραήλ που πιστεύει ότι μπορεί αιώνια να κάνει κουμάντο και να εξουσιάζει ψυχές ανθρώπων.»
Ένα έχω να πω χωρίς υπεκφυγές: Ότι μάγισσες , νεράιδες ξωτικά και χίλια δυο άλλα πλασματάκια, βρυκόλακες του δημιουργού μπορεί να κρύβουνε μυστήρια αλλά ωχριούν απέναντι στην μπόχα, την προδοσία και το δηλητήριο που στάζει ο αντιεξουσιαστικός χώρος. Μπορεί να θέλανε αυτά τα δειλά φαντασματάκια, το κερασάκι από την τούρτα μου αλλά έφτασε η ώρα να πω ότι όταν πρότεινα να επιτεθούμε στην πρεσβεία του Ισραήλ , δεν δέχτηκαν!!!

θα μπορούσαμε να επιτεθούμε και σε προξενεία Τούρκων, Ισραηλινών κτλ. αλλά ΣΤΡΙΒΑΝΕ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ.
ΤΙ ΑΝΑΡΧΑΡΕΣ ΚΑΙ ΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΣΕΙ ΠΟΤΕ ΣΕ ΕΒΡΑΙΚΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ή ΣΤΟΥΣ ΜΑΣΟΝΟΥΣ..??

Η Ιστορία έχει αποδείξει τρία πράγματα: υπάρχει Θεός και αυτός μας δημιούργησε όλους , δεύτερον ότι ως εξεγερμένος υπήρξα «αντί» σε όλα, ένας ειλικρινής μηδενιστής και τρίτον, ότι οι φανατικότεροι αντισιμίτες είστε η ίδιοι οι Εβραίοι περιφρονώντας όχι μόνο τον Εβραίο μέσα σας αλλά και γύρω σας».

«ΠΑΝΤΑ ΕΛΕΓΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΚΑΝΩ»

«ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΞΩ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ, ΑΛΛΑ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΜΕΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Αυτό προς όλους τους ξεφτίλες».


Ο Κουνταρδάς δίνει στεγνά την γλοιώδη πραγματικότητα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Λεει ευθέως πως οι "συντροφοί" του είναι μισθωμένοι απο εβραίους, παρατάξεις και οργανώσεις... και λεει και πολλά άλλα ενδιαφέροντα..

διαβαστε την συνεντευξη εδω

και σκεφτείτε πως αυτοι οι αντιεξουσιαστές και ακροαριστεροι δολοφόνοι την γλιτώνουν και τους αφήνουν να αλωνίζουν... μασωνία, χρήματα, εβραίοι, Σορος, επιχορηγήσεις, ληστείες, δολοφονίες..στο όνομα του αριστερού πορτοφολιού....

Με 30000 ευρώ από τα ταμεία της ΓΣΕΕ πληρώθηκε η εγγύηση του προέδρου της Πακιστανικής κοινότητας


Από το Εγκληματικότητα

O πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας στην Ελλάδα Javed Αslam συνελήφθη το Νοέμβριο του 2006 για διακίνηση λαθρομεταναστών κατόπιν διεθνούς εντάλματος σύλληψης από την Interpol.

“Φιλοξενήθηκε” για λίγο στις φυλακές Κορυδαλλού με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων και αποφυλακίσθηκε λίγο μετά αφού η ….ΓΣΕΕ κατέβαλε το χρηματικό ποσό της εγγύησης (30.000€), λόγω της αδυναμίας να καταβληθεί από τον ίδιο ή την Πακιστανική Κοινότητα.

Συνελήφθη ξανά το περασμένο Οκτώβριο





Σχόλιο ΕΨ: Για ποιο λόγο καταβάλλει η ΓΣΕΕ δημόσιο χρήμα για την εγγύηση ενός λαθρέμπορου λαθρομεταναστών; Για ποιο λόγο το Ελληνικό κράτος προστατεύει έναν εγκληματία, και έναν από τους ενορχηστρωτές των βίαιων διαδηλώσεων που έλαβαν χώρα το 2009 στην Ελλάδα; Τι σχέση έχει το κυβερνών κόμμα με την οργάνωση του Javed Αslam, τον αντιπρόεδρο της οποίας συμπεριέλαβε στα ψηφοδέλτια του;


πηγη


KANE "ΚΟΠΙ ΠΕΪΣΤ" ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΣΟΥ!


ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ... ΔΡΑΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΣΗΜΕΡΑ!

...


πηγη

Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΓΥΡΩ-ΓΥΡΩ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΜΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΑ


Τουρκικά αλιευτικά σκάφη εκδιώχθηκαν από ελληνικά περιπολικά σκάφη πριν λίγες ώρες από τα Ίμια, κάνοντας σαφές ότι εφέτος στο "κυνήγι της τσιπούρας" η ελληνική πλευρά θα τηρήσει λιγότερο ανεκτική στάση απέναντι στους Τούρκους λαθραίους αλιείς γύρω από τα εν λόγω ελληνικά νησιά.

Αποτέλεσμα αυτή την στιγμή να βρίσκεται στην περιοχή μόνο ένα τουρκικό αλιευτικό και αυτό εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων. Επίσης αυτή την στιγμή υπάρχουν έξι ελληνικά αλιευτικά στην περιοχή τα οποία ψαρεύουν νόμιμα εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Βέβαια στην περιοχή εντοπίστηκε να περιπολεί ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235, αλλά θεωρείται ότι κινήθηκε στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων τουρκικών ασκήσεων ανατολικά της Ρόδου. Επίσης τουρκικά ελικόπτερα εθεάθησαν στην περιοχή νότια των Ιμίων.

Το πρωί τουρκικά αλιευτικά είχαν προσεγγίσει τα Ίμια, αλλά ελληνικά περιπολικά τα απομάκρυναν προειδοποιώντας τους ότι βρίσκονται εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων και ότι θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου, αν εξακολουθήσουν αυτή την συμπεριφορά. Σε κάποιες περιπτώσεις τα τουρκικά αλιευτικά με τα ελληνικά περιπολικά «ήρθαν πολύ κοντά» και τότε έκανε την εμφάνισή του σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής.

Το τουρκικό περιπολικό δεν επενέβη, αυτή την στιγμή εξακολουθεί να επιτηρεί την περιοχή εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων.

Στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονται μεγάλες δυνάμεις του τουρκικού στόλου, λόγω της χθεσινής ΤASMO και την νέας που ξεκινάει αύριο, πάλι με χρήση πυρών. Σήμερα δέκα τουρκικά μαχητικά F-16 από τις βάσεις της Μπαντίρμα και τοι Μπαλίκεσιρ μπήκαν στο βόρειο και κεντρικό τομέα του Αιγαίου.
Τα 6 μπήκαν από Χίο-Σάμο και προχώρησαν σε τρεις παραβιάσεις του ΕΕΧ και τα 4 από Λέσβο-Λήμνο - απ'όπου και εξήλθαν - και προχώρησαν σε τέσσερις παραβιάσεις του ΕΕΧ.

Στα Ίμια κάθε χρόνο τέτοια εποχή συγκεντρώνονται αλιευτικά των δύο χωρών για την αλιεία τσιπούρας, λόγω της μεγάλων αριθμών του ψαριού που συγκεντρώνεται στην περιοχή για αναπαραγωγή. Τις προηγούμενες χρονιές ήταν πρακτικά αδύνατον για τους Έλληνες αλιείς να ψαρέψουν λόγω των συνεχών παρενοχλήσεων από τα τουρκικά περιπολικά.


Πηγή : http://www.defencenet.gr/


Επίθεση αλλοδαπών σε αστυνομικούς στην Αθήνα...


ΘΑ ΒΓΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ? Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΝΕΙ ΓΑΡΓΑΡΕΣ ?



Επίθεση από αλλοδαπούς δέχθηκαν δύο αστυφύλακες εκτός υπηρεσίας, χθες το απόγευμα, στην οδό Αχαρνών, στην περιοχή των Πατησίων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 28 και 29 ετών, σταμάτησαν με τις μοτοσυκλέτες τους μπροστά στο ΙΧ που οδηγούσε ο ένας αστυφύλακας, 22 ετών, με επιβαίνοντες τον αδελφό του επίσης αστυφύλακα, 21 ετών, και τον 68χρονο πατέρα τους.

Αμέσως τους επιτέθηκαν, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ ευτυχώς τραυματισμό τους, αν και ο ένας από τους αστυφύλακες μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για την παροχή ιατρικής βοήθειας.

Οι δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης.

Κατά την προσαγωγή τους στο Α.Τ. Πατησίων, ο 28χρονος φαίνεται να ήταν εκτός εαυτού, με αποτέλεσμα να προκαλέσει φθορές με το κεφάλι του σε υαλοπίνακα παραθύρου γραφείου του Τμήματος και να αυτοτραυματιστεί.

Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και μετά την παροχή ιατρικής βοήθειας επαναπροσήχθη στο Α.Τ. Πατησίων.

Οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

98 ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΕΠΟΙΚΟΙ - ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΛΕΣΒΟ ΣΗΜΕΡΑ !!! ΛΟΧΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ !!! ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ !!! ΜΑΣ ΑΦΑΝΙΖΟΥΝ ...


και το ΠΑΣΟΚ ξυρίζεται και δίνει επιδόματα 800+ ευρώ σε λαθρομετανάστες, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ!




"Απόβαση" 98 λαθρομεταναστών που εισήλθαν στη χώρα μας την 13-1-2010 από το βόρειο τμήμα τής Λέσβου από τα παράλια τής Τουρκίας στερούμενοι ταξιδιωτικά έγγραφα. Σπάνια όμως ακούγονται από τα ΜΜΕ τα πραγματικα νούμερα που είναι συνήθως εκατοντάδες καθημερινά(!), κυρίως στο βορειοανατολικό Αιγαίο και γίνεται "ντόρος" όταν ο αριθμός αυτός είναι πολύ μικρός. Ελπίζω να δημοσιεύσετε την άποψη μου.

Αναγνώστης

Πηγή:

ΥΓ. Τα κρουασάν θα τους μοιραστούν αύριο


Συνεχίζεται η ΕΛΕΕΙΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ υπέρ των μεταναστών από τις ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΕΣ ΠΟΡΝΕΣ της Καθημερινής

Συνεχίζεται η ΕΛΕΕΙΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ υπέρ των μεταναστών από τις ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΕΣ ΠΟΡΝΕΣ της Καθημερινής

Τ ο να γράφει δακρύβρεχτα άρθρα υπέρ των λαθρομεταναστών η Ελευθεροτυπία το καταλαβαίνουμε.Η Αυγή επίσης.Να το κάνουν οι πασοκικές φυλλάδες του ΔΟΛ είναι κατανοητό.ΟΜΩΣ,ΜΙΑ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ "ΔΕΞΙΑ" ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΑ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΣΗ ΛΥΣΣΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΧΩΡΙΣ ΑΙΔΩ ΤΑ...ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ,ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!












Η παραπάνω εικόνα είναι από το σάιτ της εφημερίδας:όπως βλέπετε,ΟΙ ΜΙΣΕΣ από τις "Απόψεις" παίρνουν θέση υπέρ του νομοσχεδίου του Πασοκ!Μάλιστα,στο κύριο άρθρο που τιτλοφορείται "Η Ιθαγένεια",διαβάζουμε:

"Η πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την απόκτηση ιθαγένειας από μετανάστες δεύτερης γενιάς αποτελεί μια ιδιαίτερα θετική πρωτοβουλία. Η ενσωμάτωσή τους στην ελληνική κοινωνία θα την μπολιάσει με δυναμισμό και θα τους επιτρέψει να διεκδικήσουν την ανέλιξή τους σε αυτή. Η Νέα Δημοκρατία επέλεξε δυστυχώς να αντιταχθεί σε αυτή την πρόταση της κυβέρνησης. Η Ελλάδα δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από την κυβερνητική πρωτοβουλία και την ελλογισμένη παραχώρηση ιθαγένειας στα παιδιά μεταναστών που έχουν αποκτήσει πραγματικές ρίζες στη χώρα. Τα κόμματα οφείλουν να χαράσσουν πολιτική χωρίς να υπολογίζουν μόνο το αν η θέση που θα υιοθετήσουν είναι δημοφιλής ή όχι."

Οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ της Καθημερινής λοιπόν,παίρνουν θέση ξεκάθαρα υπέρ του νομοσχεδίου και ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΑΠ'ΟΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ!!!

Θυμίζουμε ότι η εν λόγω φυλλάδα αποφεύγει να πάρει ξεκάθαρη θέση για όλα τα ζητήματα,αλλά στο μεταναστευτικό ξαφνικά...ευαισθητοποιήθηκε!!!Συνεχίζουμε,με ένα ΥΒΡΙΣΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κάποιου Διονύσιου Γουσέτη με εμπρηστικό τίτλο "Η θλίψη της παρωχημένης εθνικής συνείδησης".Θαυμάστε:

"Είναι να θλίβεσαι. Το μάλλον συντηρητικό γαλλικό περιοδικό «Εξπρές», στο χριστουγεννιάτικο τεύχος του, απομυθοποιεί την ιστορία της Γαλλίας. Ο επικεφαλής του αφιερώματος καθηγητής Μισέλ Βινόκ, συγγραφέας 30 ιστορικών συγγραμμάτων, εξηγεί: «Για να υπάρξει ιστορία ενός έθνους πρέπει να υπάρξει προηγουμένως το έθνος. Γι’ αυτό οι πρώτες ιστορίες του γαλλικού έθνους εμφανίζονται μετά τη Γαλλική Επανάσταση και τον ρομαντισμό… Η ιστορία του έθνους είναι εργαλείο διαμόρφωσης της εθνικής ταυτότητας». Παρόμοιες διαπιστώσεις έκανε η καθηγήτρια Θάλεια Δραγώνα στην Ελλάδα. Η διαφορά είναι ότι το αφιέρωμα του «Εξπρές» είναι κοινός τόπος για τους Γάλλους, ενώ στην καθυστερημένη καθ’ ημάς Ανατολή έπεσαν οι υπερεθνικόφρονες να την εξοντώσουν πολιτικά, απαιτώντας την παραίτησή της από τη θέση της Ειδικής Γραμματέως Θεμάτων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, όπου την όρισε η κυβέρνηση. Οι Γάλλοι δεν νιώθουν να θίγεται ο πατριωτισμός και ο εθνικισμός τους όταν διαβάζουν τις ρήσεις του Βινόκ. Και δίνουν αυτόματα υπηκοότητα σε όποιο παιδί γεννηθεί στη χώρα τους. Η κοινωνία τους είναι ανοιχτή. Η δική μας κοινωνία είναι επαρχιώτικη κλειστή και γι’ αυτό κομπλεξική και καχύποπτη απέναντι στους γείτονες, στις μειονότητες, στους μετανάστες, σε κάθε τι διαφορετικό.

Είναι να θλίβεσαι. Σύμφωνα με τον ανθρωπολόγο και φιλόσοφο Ερνεστ Γκέλνερ, ο πατριωτισμός του εδάφους, που δεν βλέπει γύρω του παρά γείτονες και ιμπεριαλιστές που επιβουλεύονται την εδαφική ακεραιότητά μας και συγχρόνως θέλει να επεκτείνει την εδαφική κυριαρχία σε βάρος των γειτόνων, είναι παρωχημένος. Είναι ο πατριωτισμός της εποχής της αγροτικής παραγωγής, όπου το έδαφος ήταν καθοριστικός παράγων για την παραγωγή. Αντίθετα, στη βιομηχανική εποχή πατριωτισμός σημαίνει να είσαι καλύτερος από τους ανταγωνιστές σου. Στη δε μεταβιομηχανική εποχή της παγκοσμιοποίησης και της Ε. Ε., όπου κάθε κράτος-μέλος έχει εκχωρήσει αυτόβουλα μέρος της εξουσίας του, ο πατριωτισμός τείνει να αμβλύνεται. Στη χώρα μας ο πατριωτισμός βρίσκεται ακόμη στην αγροτική περίοδο. Ελάχιστοι πονούν που είμαστε πρώτοι στην Ε. Ε. σε όλα τα αρνητικά και τελευταίοι σε όλα τα θετικά. Ελάχιστοι ντρέπονται για τον διεθνή ευτελισμό μας ή για το καθεστώς επιτήρησης που συρρικνώνει την εθνική κυριαρχία μας. Και όσοι Ελληνες νιώθουν και Ευρωπαίοι καθυβρίζονται ως αφελληνισμένοι, ευρωλιγούρηδες, εθνομηδενιστές, αν όχι προδότες και πράκτορες. Ο Φίλιππος Ηλιού έγραψε το 1983 ότι «η ελληνική κοινωνία εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπη με προβλήματα που είχαν ήδη τεθεί στις αρχές του 19ου αιώνα».

Η παρωχημένη εθνική συνείδηση είναι συνείδηση εικονική. Είναι υπαίτια της κλειστής κοινωνίας μας. Γι’ αυτό, αντί να ωφελεί βλάπτει το έθνος. Ωστόσο, οι φορείς της δημιουργούν σάλο, επηρεάζουν αποφάσεις και καθηλώνουν και τη σκέψη των υπολοίπων, αφού καθορίζουν το πεδίο συζήτησης και αντιπαράθεσης. Ετσι, η καινοτόμα σκέψη αποτελματώνεται. Οι προσπάθειες για πρόοδο υφίστανται καθίζηση. Είναι να θλίβεσαι γιατί αξίζουμε καλύτερη τύχη."


Το ανθελληνικό παραλήρημα του παραπάνω ΑΛΗΤΑΡΑ που τολμάει να συγκρίνει τον ΕΝΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΧΙΛΙΕΤΙΩΝ με τους ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥ...ΑΣΤΕΡΙΞ,αφιερώνεται σε όλους όσους νομίζουν πως οι θολοκουλτουριάρηδες "προοδευτικοί" δεν βρίζουν και αντιμετωπίζουν εμάς τους...φασίστες με επιχειρήματα!Βλέπετε,ο πανικός τους για την ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ,μεταφράζεται σε λεκτικές επιθέσεις και "θλίψη" για την "παρωχημένη εθνική συνείδηση".

ΕΥΤΥΧΩΣ,υπάρχουν τα...επιστημονικά πονήματα της Δραγώνα,της Ρεπούση και του υπόλοιπου βοθρο-συρφετού,ως αντίδοτο στη νεοταξική θλίψη!Τα συνιστούμε λοιπόν στους ΑΝΩΜΑΛΟΥΣ ανθέλληνες επί καθημερινής βάσεως,έτσι ώστε να συνεχίσουν να γράφουν τα καλοπληρωμένα αρθράκια τους και να μας διασκεδάζουν!

Όσο για εμάς;ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ ΣΕ ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ της εφημερίδας του αμερικανόδουλου Παπαχελά:Η υποτίμηση της νοημοσύνης μας με τόνους προπαγάνδας δεν θα περάσει!Και για μια ακόμα φορά,ζητάμε συγγνώμη από τις πόρνες που τις συγκρίνουμε με αυτούς τους ανεκδιήγητους καραγκιόζηδες!

πηγη


Τ. Ο. Πειραιά: Πατριωτική Ενημερωτική δράση στον σταθμό του μετρό Αιγάλεω

Το Σάββατο τα μέλη της Τ. Ο. Πειραιά και οι συναγωνιστές από το Αιγάλεω πραγματοποίησαν μια πολύωρη ενημερωτική δράση στον σταθμό του μετρό Αιγάλεω και στην ευρύτερη περιοχή.


Δεκάδες μέλη του μετώπου νεολαίας μοίρασαν εκατοντάδες εφημερίδες της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ κι ενημερωτικό υλικό για τις θέσεις μας, πετάχτηκαν φέιγ βολάν ενώ έγινε κι αφισοκόλληση σε πολλά σημεία.


Και αυτή τη φορά η ανταπόκριση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή ιδιαίτερα των νέων ατόμων που σε κάποιες περιπτώσεις παρέες νεαρών έμειναν μαζί μας και συζήτησαν με τα μέλη για αρκετή ώρα.


Αφού μετά από πολύ ώρα μοιράστηκε όλο το υλικό τα μέλη μας μίλησαν με τους γύρω καταστηματάρχες καθώς τους απασχολεί πάρα πολύ το πρόβλημα του παραεμπορίου των λαθρομεταναστών.


Η Τ. Ο. Πειραιά συνεχίζει τις εβδομαδιαίες δράσεις καλύπτοντας όλη την περιφέρεια του Πειραιά, ερχόμαστε όλο και πιο κοντά στον κόσμο και αποδεικνύουμε πως πλέον η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στον Πειραιά είναι ισχυρή!

Τ.Ο. Πειραιά



Δεν δίνει δικαίωμα ψήφου στους μετανάστες και λαθρομεταναστες η Γαλλία

Κάθε περίπτωση να δοθεί στους μετανάστες το δικαίωμα ψήφου στις τοπικές εκλογές, όπως αξιώνει η σοσιαλιστική αντιπολίτευση, απέκλεισε η γαλλική κυβέρνηση.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να θεσμοθετήσουμε το δικαίωμα ψήφου των ξένων στις τοπικές εκλογές», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Παιδείας στον ραδιοσταθμό RFI, διευκρινίζοντας ότι «το δικαίωμα αυτό συνδέεται στενά με την υπηκοότητα».

Στη δήλωση αυτή προέβη εκπρόσωπος της κυβέρνησης με αφορμή τη χθεσινή κατάθεση από την επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Μαρτίν Ομπρί, πρότασης νόμου υπέρ του δικαιώματος ψήφου στους αλλοδαπούς που προέρχονται από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις τοπικές εκλογές.

Δ Ο Λ Ο Φ Ο Ν Ω Ν Σ Χ Ε Δ Ι Α Σ Μ Ο Ι . . .


...
Η Δ Ο Λ Ο Φ Ο Ν Ι Α του Άντη Χατζηκωστή σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε για να βγει απ’ τη μέση το Συγκρότημα ΔΙΑΣ.

Η Δ Ο Λ Ο Φ Ο Ν Ι Α του Άντη Χατζηκωστή σημαίνει ότι: Σχεδίασαν προμελετημένα και άρχισαν να εκτελούν τη φυσική μας εξόντωση. Για να εξολοθρεύσουν μία από τις ισχυρότερες φωνές της Αντίστασης του κυπριακού Ελληνισμού. Προκειμένου να περάσουν -νομίζουν- οι φασιστο-σχεδιασμοί τους. Και να επιβληθούν, οι εντατικοποιημένες επιχειρήσεις τους: Για τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Και την παράδοσή της στους Τούρκους (συν)Αφέντες. Για τη μετατροπή της Κύπρου σε τουρκο-βρετανικό προτεκτοράτο.

Η Δ Ο Λ Ο Φ Ο Ν Ι Α του Άντη Χατζηκωστή σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε για να βγει απ’ τη μέση το Συγκρότημα ΔΙΑΣ. Για να εξουδετερωθεί, με δολοφονημένο τον γιο του, ο Κώστας Χατζηκωστής. Για να υποταχθεί η «Σημερινή». Για να γονατίσει το «Ράδιο Πρώτο». Για να τούς προσφέρει γην τε και ύδωρ το «Σίγμα». Διότι ξέρουν πολύ καλά ότι: Όπως κατά τις επιχειρήσεις τους για να επιβάλουν το Έκτρωμα Ανάν 2002-2004, ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, στην εντατικοποίηση των επιβουλών τους, τα ΜΜΕ του Δία, στην αγκαλιά της εμπιστοσύνης του λαού, είναι άξια και ικανά να συμβάλουν και πάλι στο λαϊκό τείχος Αντίστασης. Και σε απόρθητες εθνικές επάλξεις του λαού και της δημοκρατίας.

Γ Ι’ Α Υ Τ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΑΝ και δολοφόνησαν τον γιο του Κώστα Χατζηκωστή. Για να στείλουν σαφές μήνυμα και στον «Φιλελεύθερο». Και στον «Αντέννα». Και σε όλους όσοι επιμένουν καθημερινά να τούς αντιστέκονται.

Α Π Ο ΧΡΟΝΙΑ έχουν ειδικά στοχοποιήσει ποια θεωρούν -και προγράφουν σε απόρρητες εκθέσεις- ως «ενοχλητικά» ΜΜΕ. Ποιες εφημερίδες, ραδιοσταθμοί και τηλεοράσεις δεν προσφέρονται, αλλά και τους εμποδίζουν «να πουλήσουν τη λύση τους» στο λαό. Από τότε που οι πρωτομάστορες του Σχ. Ανάν, έσπευδαν να αποδώσουν το υπερήφανο ΟΧΙ του 76% του λαού στους «GUGGLE δημοσιογράφους του Νότου» («κοπάδι από χήνες») όπως οι ίδιοι χαμερπώς χαρακτήριζαν...

Ε Χ Ο Υ Ν , από χρόνια, εκτοξεύσει συντονισμένες Ειδικές Επιχειρήσεις Ψυχολογικού Πολέμου εναντίον του κυπριακού Ελληνισμού. Για να τον εξουθενώσουν σε συναισθήματα ενοχής. Ως «συνένοχο» και «συνυπεύθυνο» των τραγωδιών του! Χρόνια προελαύνουν και οι Ιδεολογικές τους Ερπύστριες. Για να συντρίψουν το φρόνημα της Αντίστασης του λαού. Να τον εκμαυλίσουν και να ποδοπατήσουν κάθε υπερηφάνεια και αξιοπρέπειά του. Διαπίστωσαν ότι απέτυχαν. Γι’ αυτό πέρασαν πια στη φυσική εξόντωση: Τις διατεταγμένες, προμελετημένες, καλυμμένες, στυγνές, άνανδρες δολοφονίες. Ειδικής σημασίας στόχων. Με πρώτο τον Άντη μας τον Χατζηκωστή. Σε ειδικά επιλεγμένο χρόνο εκτέλεσής του: Την 1η μέρα έναρξης των «εντατικών» Χριστόφια - Ταλάτ...


ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ (Σημερινή 13.01.10)

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΕ 13.1.10

Θα συνεδριάσει άραγε εκτάκτως το Υπουργικό Συμβούλιο, η Ολομέλεια της Βουλής, το Εθνικό Συμβούλιο, οι Ηγεσίες των Κομμάτων, μαζί ή κεχωρισμένα, να ακούσουν, να μελετήσουν, να συζητήσουν και να αποφασίσουν για την αυθεντική ΚΡΑΥΓΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ και ανασφάλειας ΟΛΟΥ του λαού που εξέπεμψε χθες από το Ράδιο Πρώτο, για την δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή, ο Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης;Λάζ.Α.Μαύρος

ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ . Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

πηγη

Εθνικό προσκλητήριο Μνήμης και Αντίστασης, Σάββατο 30 Ιανουαρίου – Πλατεία Ιμίων, Οδός Ρηγίλλης


ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΩΝ!



Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ σας καλεί να τιμήσουμε τους μεγάλους Νεκρούς της νεώτερης Ελλάδας. Τους Έλληνες Ήρωες, που με την θυσία τους στα Ίμια τον Ιανουάριο του 1996, υπερέβησαν εαυτούς διασώζοντας την Εθνική μας αξιοπρέπεια. Την ίδια αξιοπρέπεια, την οποία οι μειοδότες πολιτικοί προσπαθούν να τσακίσουν, ξεπουλώντας τα Εθνικά συμφέροντα, αλλά και με ένα νομοσχέδιο που δίνει την Ελληνική Ιθαγένεια σε εκατοντάδες χιλιάδες αλλοδαπούς!


Για να δείξουμε, πως υπάρχουν ακόμα εκείνοι που όπως και τη θλιβερή ημέρα του 1996, αντιστέκονται ακόμα στο ξεπούλημα της Πατρίδος. Αντιστεκόμενοι, στο «μέλλον» που επιφυλάσσουν στον Ελληνικό λαό, ενώπιον της ολοκληρωμένης υποβάθμισης του κοινωνικού μας βίου. Εκείνου του αυτοκτονικού «μέλλοντος», που μας σκιάζει απλώνοντας την αύρα του από τα σύνορα, στις γειτονιές, τις οικίες και την ψυχή του Έλληνα.

Για να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στον συμβιβασμό και την πολιτική νωθρότητα. Διότι εκείνοι που την ύστατη στιγμή έπεσαν υπέρ Πατρίδος ήταν αδιαπραγμάτευτα συνεπείς με την Ιστορία και τις αξίες της πραγματικής Ελλάδος. Όχι της «Ελλάδος» των φερέφωνων και των υποτακτικών. Όχι της «Ελλάδος» την οποία οδηγούν πολιτικά ράκη, των συνδιαλλαγών και των συμφωνιών με τους επιβουλείς της. Όχι της «Ελλάδος», της θεσμοθετημένης δουλείας στον παγκόσμιο αφέντη. Και ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΗΧΗΡΟ ΟΧΙ στο αισχρό νομοσχέδιο για την απόδοση Ελληνικής Ιθαγένειας στους λαθρομετανάστες.


Διαδηλώνουμε για μια Ελλάδα Ελεύθερη και Ισχυρή. Για την Ελλάδα που ανήκει στους Έλληνες!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ


Χρυσοχοΐδη προστάτη των ληστών και της μαφίας παραιτήσου


Μια ακόμα «ευτυχισμένη» μέρα, όπου η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προσφέρει «ασφάλεια» στους πολίτες, με τον «αστυνομικό της γειτονιάς», να συμπάσχει με τα θύματα και να προσφέρει ηθική στήριξη

-Μέσα σε λίμνη αίματος βρήκαν οι αστυνομικοί 18χρονο στο σπίτι του στα Καμίνια. Ο 18χρονος φέρει τραύματα από μαχαίρι και οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι κίνητρο ήταν η ληστεία.

-Ληστεία σε κατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας (ΑΤΕ) επί της Λεωφόρου Κύπρου 52 στην Αργυρούπολη σημειώθηκε στις 8:21 το πρωΐ. Δύο άνδρες με την απειλή όπλων αφαίρεσαν άγνωστο μέχρι στιγμής ποσόν από τα ταμεία της τράπεζας και διέφυγαν.

-Ληστές μπήκαν στο διαμέρισμα μιας 24χρονης στα Πατήσια σπάζοντας τη μπαλκονόπορτα. Οταν είδαν πως η ιδιοκτήτρια ήταν μέσα στο διαμέρισμα την την απείλησαν με τα σπασμένα τζάμια. γυναίκα δεν πρόβαλε καμία αντίσταση στους δύο δράστες, που της άρπαξαν 3.000 ευρώ.

-Μια 32χρονη γυναίκα περπατώντας το βράδυ της Τρίτης στην Κυψέλη δέχτηκε επίθεση από άγνωστο ληστή που δεν δίστασε να την δαγκώσει για να της κλέψει το κινητό.

-Στη Λεωφόρο Πεντέλης, μια γυναίκα ενώ αυτή αγόραζε τσιγάρα σε περίπτερο, έχοντας αφήσει αναμμένη τη μηχανή , ένας κλέφτης μπήκε στο αυτοκίνητο και έγινε καπνός. Αμέσως κάλεσε την άμεση δράση .Οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν στα Βριλήσσια και να τον συλλάβουν.

-Άγνωστος που φορούσε κάσκα αφαίρεσε με την απειλή μαχαιριού χθες στις 23:40, 210 ευρώ από τον ιδιοκτήτη καταστήματος ψιλικών, επί της οδού Κασσάνδρας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ήρθε η ώρα οι πολίτες να αυτοπροστατευθούναπο τους αλλοδαπους κλέφτες , φονιάδες και βιαστές.

Η λύση είναι μία.Πολιτιφυλακή σε κάθε γειτονιά.

πηγη

ΣΚΑΙ: αδιάκοπη προπαγάνδα υπέρ των λαθρομεταναστών





(δείτε ολόκληρο το βίντεο)

Ο ΣΚΑΙ είναι το μόναδικό τηλεοπτικό κανάλι που συνεχίζει να αποκαλεί το ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ αίτημα για Δημοψήφισμα σε ένα τόσο μείζον θέμα, "ΑΚΡΟΤΗΤΑ", και το μοναδικό κόμμα που το στηρίζει "ΑΚΡΑΙΟ"! Μέχρι και η ίδια η ΝΔ έχει πάψει να μιλά για "άκρα", διότι διαπίστωσε ότι οι θέσεις του ΛΑΟΣ αντιπορσωπεύουν τις θέσεις τις πλειονότητας του Ελληνικού λαού!

Το ότι το θέμα είναι μείζον το παραδέχονται οι ίδιοι. Το ότι συνεχίζουν την αισχρή και απροκάλυπτη προπαγάνδα τους σηματοδοτεί ότι ο σταθμός και οι δημοσιογράφοι του βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι, ποιος πληρώνει για τις "υπηρεσίες" του σταθμου και της εφημερίδας Η Καθημερινή;

πηγη


Ετοιμάζουν αναταραχές αλλοδαποί εργάτες στην Ευρώπη με αφορμή μαζικές απεργίες

Δεκάδες χιλιάδες αλλοδαποί, στην πλειοψηφία τους λαθρομετανάστες, αυτούς που οι διάφορες “προοδευτικές” κυβερνήσεις ανά την Ευρώπη προσπαθούν με το στανιό να “εντάξουν” στις κοινωνίες των κρατών, ετοιμάζουν μαζικές απεργίες στις οποίες όπως ο καθένας αντιλαμβάνεται είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθούν έντονες αναταραχές.

Το βέβαιο για τη χώρα μας είναι ότι κάποιοι ήδη προσπαθούν να περάσουν ανάλογο κλίμα με αφορμή τις έντονες αντιδράσεις των Ελλήνων κατά του νομοσχεδίου της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για την παροχή ιθαγένειας στους λαθρομετανάστες.

"Η κυρά των Μαρασίων, 105 ετών, φυλάει ακόμη "Θερμοπύλες". "



Λίγα μέτρα χωρίζουν το φτωχόσπιτο από τα συρματοπλέγματα των συνόρων. Από την πολυθρόνα της η υπερήλικη γυναίκα κοιτάζει με ανυπομονησία προς το παράθυρο. Το σώμα της είναι105 χρόνων, στη δύση της ζωής, αλλά το βλέμμα της βγάζει σπίθες.

Σαν 20χρονο κορίτσι. Είναι πρωί και περιμένει τα "παιδιά" της, τους φαντάρους, που "φυλάνε Θερμοπύλες", να έρθουν να τη βοηθήσουν για να υψώσει την ελληνική σημαία στο φυλάκιο των Μαρασίων. Στο Δήμο Τριγώνου, στον βόρειο Έβρο. Είναι το καθήκον της, η δουλειά της. Αυτό που κάνει εδώ και 50 χρόνια. Της αρέσει να τη βλέπουν οι Τούρκοι στρατιώτες της άλλης πλευράς. "Για να φαίνεται η σημαία απέναντι, εκεί όπου γεννήθηκα", λέει η ίδια.

Συμβολίζει τη Μάνα. Όσοι έκαναν τη στρατιωτική θητεία τους στον Έβρο, οι
σημερινοί σαραντάρηδες και πενηντάρηδες, τη θυμούνται με λατρεία και ευγνωμοσύνη.
Στο σπίτι της έβρισκαν καταφύγιο. Τους μαγείρευε, τους έπλενε, τους συμβούλευε. Έβλεπε τα φανταράκια σαν δικά της παιδιά.

Η Βασιλική Λαμπρίδου - Φωτάκη γεννήθηκε το 1904 στο Μεγάλο Ζαλούφι της Ανατολικής Θράκης. Από παιδί γνώρισε την ορφάνια και την πίκρα της προσφυγιάς, καθώς οι προστάτες - συγγενείς της μετακινήθηκαν κυνηγημένοι από τους Τούρκους στην Αδριανούπολη.
Με την ανταλλαγή των πληθυσμών εγκαταστάθηκε προσωρινά στο Ελληνοχώρι Διδυμότειχου και έπειτα στο Σάκο της Νέας Ορεστιάδας. Παντρεύτηκε δύο φορές και απέκτησε τέσσερα παιδιά. Και όταν έχασε τα τρία σε νεαρές ηλικίες, άρχισε να αντιμετωπίζει σαν δικά της παιδιά όλα τα Ελληνόπουλα και ιδιαίτερα τα στρατευμένα. Το 1962 εγκαταστάθηκε οριστικά στα Μαράσια. Το σπίτι της είναι το τελευταίο του οικισμού, δίπλα στο ακριτικό φυλάκιο.

"Είναι μια ευγενική και υπερήφανη γυναίκα. Και οι 7.000 κάτοικοι του Τριγώνου τη σέβονται και την εκτιμούν. Όπως και οι σημερινοί φαντάροι που μαθαίνουν την ιστορία της, λέει η Ανθή, που την επισκέπτεται καθημερινά, στο πλαίσιο του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι". Τα κορίτσια που δουλεύουν στο πρόγραμμα αλλά και οι γυναίκες του Στρατού την έχουν αγκαλιάσει, τώρα που έχει την ανάγκη των άλλων. Την κάνουν μπάνιο, της ψωνίζουν, της δίνουν τα φάρμακά της, την εξυπηρετούν σε ό τι τους ζητήσει. Τα απογεύματά της τα περνά με τα παιδιά της, τους φαντάρους, μέχρι να πέσει για ύπνο.

Πάντα έχει παρέα μέσα στο σπίτι της. Ακόμη και ο Διοικητής της Μονάδας πίνει μαζί της το καφεδάκι του. Το 2007 η Ακαδημία Αθηνών τη βράβευσε για την πολυετή προσφορά της στα στρατευμένα νιάτα. Η πρόταση για τη βράβευση έγινε από γυναικεία σωματεία της Θεσσαλονίκης και το δήμαρχο Τριγώνου Έβρου, κ.Μαν.Χατζηπαναγιώτου.

"Η τιμή που έγινε στο πρόσωπό της αποτέλεσε τιμή προς όλες τις γυναίκες και τους άνδρες του Τριγώνου Έβρου, που αποτελούν το ζωντανό προμαχώνα της πατρίδας μας στην πιο νευραλγική περιοχή των συνόρων μας," λέει ο δήμαρχος Τριγώνου Έβρου."

http://i-diadromi.blogspot.com

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ....