Χρήστες OnLine

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

Πρωταθλητές οι Αλβανοί στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών!



Στη 10η κατά σειρά έκδοση της ετήσιας έκθεσής του προχώρησε πρόσφατα το Συντονιστικό Όργανο Δίωξης Ναρκωτικών, το οποίο αποτελούν οι τέσσερις διωκτικές αρχές, οι οποίες είναι επιφορτισμένες με την καταπολέμηση των ναρκωτικών στη χώρα μας (Ελληνική Αστυνομία, Λιμενικό Σώμα, Τελωνεία και Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων).

Στην έκθεση του Συντονιστικού προκύπτει πως οι αλβανικές εγκληματικές οργανώσεις είναι αυτές που έχουν τη μεγαλύτερη συμμετοχή στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης και κάνναβης στη χώρα μας. Η δράση τους παρατηρείται κυρίως σε αστικές και ημιαστικές περιοχές, όπου ολιγομελείς ομάδες τους έχουν αναλάβει την πώληση σε Έλληνες διακινητές. Οι ελληνικές εγκληματικές οργανώσεις παραμένουν ενεργές συνεργαζόμενες με προμηθευτές από την Τουρκία, την Αλβανία και τη Βουλγαρία.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι στη συντριπτική πλειοψηφία των (21) μεγάλων υποθέσεων ηρωίνης του 2008, οι συλληφθέντες δράστες ήταν υπήκοοι Αλβανίας (15/21) ενώ οι Έλληνες συμμετείχαν σε ποσοστό (4/21).

Παράλληλα, ως προς τις χώρες προέλευσης και τα ακολουθούμενα δρομολόγια προέκυψε πως η Αλβανία εξακολουθεί να είναι η κύρια πηγή προέλευσης ναρκωτικών στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα το 2008 είχαν προέλευση την Αλβανία: το 10,22% της συνολικής κατασχεθείσας ποσότητα ηρωίνης (45,196 κιλά), το 8,70% της κοκαΐνης (5,320 κιλά) και το 69,32% της ακατέργαστης κάνναβης (3.212,280 κιλά).

ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ ΜΑΓΚΕΣ ΚΑΙ... ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΣΑΣΤΕ! ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΤΕ ΟΤΑΝ ΕΠΡΕΠΕ...


...

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΣΤΟ "ΕΚΑΤΟ" - ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΗΤΑΝ;
...
Πολλές είναι οι πρωτιές που μπορεί να καταγραφούν με την αλλαγή της χρονιάς... Άλλες έχουν ουσιαστικό κι άλλες συμβολικό ενδαφέρον και συνήθως καταγράφονται και γίνονται γνωστές αφού παρακολουθούνται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από πολλούς. Εμείς διαλέξαμε για φέτος μιά πρωτιά και με συμβολικό και με ουσιαστικό ενδιαφέρον. Και δεν είναι άλλη από αυτήν της πρώτης κλήσης στο τηλεφωνικό κέντρο της ΓΑΔΑ το "100".

Αφορούσε ασφαλώς επεισόδιο μεταξύ αλλοδαπών το οποίο και αντιμετωπίστηκε από την Αστυνομία...
Τι άλλο θα μπορούσε να ήταν δηλαδή; "Επεισόδιο με αλλοδαπούς" έκανε ποδαρικό στο "100" και δεν χρειάζεται να είναι κανείς προληπτικός για να πει πως ολόκληρη η επόμενη χρονια θα πάει έτσι για την ολόκληρη την ΕΛ.ΑΣ. Το λένε όλα τα εως τώρα νούμερα και η κοινή λογική.


Ελπίζουμε μόνο οι Αστυνομικοί την ώρα που θα χρειαστεί, να κάνουν το καθήκον τους, απέναντι στο Εθνόσημο που φέρουν, τον όρκο που εχουν δώσει για το Σύνταγμα και την Πατρίδα και βεβαίως τις συνειδήσεις τους και την Ιστορία...