Χρήστες OnLine

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

97 χρόνια από την απελευθέρωση της Κατερίνης



Την απελευθέρωσή από τον τουρκικό ζυγό θα γιορτάσει την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου η πόλη της Κατερίνης. Φέτος θα εορταστεί η 97η επέτειος από την απελευθέρωση της πόλης, το 1912.

Η τελευταία μάχη που δόθηκε ήταν στο Κολοκούρι, που πήρε αργότερα το όνομα Σβορώνος Πιερίας, στη μνήμη και προς τιμή του διοικητή του 20ού Συντάγματος, συνταγματάρχη Δημητρίου Σβορώνου, που έπεσε εκεί ηρωικά μαχόμενος.

Τα ελληνικά στρατεύματα στις επτά και μισή το πρωί της 16ης Οκτωβρίου, εισήλθαν στην πόλη της Κατερίνης και καταδίωξαν τον τούρκικο στρατό.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Η ΤΖΑΚΡΗ; "Για όσα πρόκειται να συμβούν στην Μακεδονία"!




Απόσπασμα από την απάντηση της κας Τζάκρη για την κατάργηση του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης...



πηγή


greekalert

Να την χαιρόμαστε...
και ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα!!
Τα χρόνια που έρχονται θα φέρουν πολλά

αλλά τι να περιμένει κανείς;


Το ΠΑΣΟΚ στρώνει τον δρόμο...στους Σκοπιανούς...για αυτά που πρόκειται να συμβούν!!

Στην Ν.Δ έχουν άλλες δουλειές...παλεύουν για τις καρέκλες...

Για το ΚΚΕ δεν υπάρχουν Έλληνες στην Μακεδονία...υπάρχουν μόνο...εργάτες!

Στο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να βγουν και να πανηγυρίσουν...ούτως ή άλλως η Μακεδονία για αυτούς δεν ήταν ποτέ Ελληνική...

Στο ΛΑΟΣ παραμυθιάζονται και μας παραμυθιάζουν πως αντίσταση είναι οι τσιρίδες και οι επερωτήσεις από τον Σπύρο-Αδωνι..

Οι Οικολόγοι δικαιώνονται...γιατί η Μακεδονία μας είναι ένας από τους βασικούς στόχους της αποστολής τους...

αλλά που θα πάει ρε λαμόγια...κάποια στιγμή θα ξυπνήσει ο Έλληνας...

Πηγή:
Greekalert

Σημερινό δημοσίευμα της «Αυγής» για τα αποτελέσματα των εκλογών στην Καισαριανή

«Δεν μπορούσαν να χωνέψουν το ότι η Χρυσή Αυγή στις Ευρωεκλογές πήρε 1,1% στην Καισαριανή»

Οι καταγγελίες που είχαμε στις τελευταίες εκλογές για τους δήμους που ελέγχονται από την αριστερά κάτι περισσότερο από πολλές! Ειδικά στον δήμο Καισαριανής έγιναν όργια… Δεν μπορούσαν να συγχωρέσουν το ότι η Χρυσή Αυγή στις Ευρωεκλογές πήρε 1,1%.


Σε κανένα σχεδόν εκλογικό τμήμα δεν μοίραζαν τα ψηφοδέλτιά μας, ενώ πολλές είναι οι περιπτώσεις που τα ακύρωσαν. Εάν όμως κάτι δεν λείπει από τους μπολσεβίκους είναι το θράσος!

Οι ανθέλληνες και οι προδότες.. ΔΕΝ ΟΡΚΙΖΟΝΤΑΙ!


ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΛΕΓΑΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;


Ορκίστηκαν οι 300 βουλευτές,που αναδείχτηκαν στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. Οι βουλευτές των δυο κομμάτων της Αριστεράς, ΚΚΕ (με εξαίρεση την Λιάνα Κανέλλη) και ΣΥ.ΡΙΖΑ δεν ορκίστηκαν, και με επιστολή τους προς το προεδρείο της Βουλής τάσσονται υπέρ του πολιτικού όρκου.

Στάση που οφείλεται στην μαρξιστική θεώρηση που έχουν έναντι της πίστης! Ο Μαρξ ο ιδεολογικός τους '' πατέρας''είχε υποστηρίξει ότι '' θρησκεία είναι το όπιο του λαού'. Επίσης και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σηφουνάκης, Μαρία Δαμανάκη, Σπύρος Κουβέλης και Μάγια Τσόκλη δεν έδωσαν θρησκευτικό όρκο.Τα συμπεράσματα δικά σας.......

Πλατεία Αττικής! Τώρα και στην Καμπούλ!

Η Ελλάδα είναι μια φιλόξενη χώρα. Η φιλοξενία και η διαμονή του επισκέπτητ όμως πρέπει να έχει χρονικούς περιορισμούς. Ειδικά όταν οι επισκέπτες, υπερβαίνουν κατά πολύ τον αριθμό τον νοικοκύρηδων, καταλαμβάνουν το σπίτι του και το μετατρέπουν σε τσαντήρι. Πόσο μάλιστα όταν επίσημα, οι επισκέπτες έχονται ακάλεστοι και παραβιάζουν τον ΝΟΜΟ ενός ανύπαρκτου κράτους! Ανεπίσημα όμως, οι εισβολείς, διότι περί αυτού πρόκεται, έρχονται με τις ευλογίες του κράτους.

Αυτό συμβαίνει σήμερα σε πολλές περιοχές της Αθήνας. Οι κινητοποιήσεις των κατοίκων στον Αγίου Παντελεήμονα είχαν ως αποτέλεσμα την μετατόπιση του κύριου όγκου των λαθρομεταναστών στην Πλατεία Αττικής. Όπως απεικονίζουν οι φωτογραφίες, εκατοντάδες τριτοκοσμικοί λαθρομετανάστες καταλαμβάνουν καθημερινά την πλατεία. Αυτή είναι η εικόνα της "Ευρωπαικής Ελλάδας"! Οι τρεις εναπομείνατες Έλληνες ηλικιωμένοι παραμένουν για να θυμίζουν εικόνες από μια άλλη εποχή. Μια εποχή όπου η Ελλάδα άνηκε στους Έλληνες.


Σήμερα η Ελλάδα "ανήκει" ολοένα και περισσότερο στους λαθρομετανάστες της. Ήδη οι Έλληνες είναι αποκλεισμένοι από τεράστιο μέρος της αγοράς εργασίας που απασχολεί αποκλειστικά λαθρομετανάστες. Όμως έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου με την βοήθεια των ΜΜΕ οι λαθρομετανάστες μπορούν με την συμμετοχή τους σε κοινωνικές αναταραχές να επιρρεάζουν ... εκλογικά αποτελέσματα!

Ας μην επεναπαυτούμε στις "ρόδινες" ημέρες που εξαναγγείλει το ΠΑΣΟΚ και τα προσκήμενα σε αυτό ΜΜΕ. Όταν το επίσημο κράτος έχει προδώσει τους πολίτες του στον βωμό του κέρδους και έχει μετατρέψει την γειτονιά τους σε ένα τριτοκοσμικό γκέτο, έρχεται η ώρα που οι ίδιοι πολίτες λαμβάνουν δράση για να υπερασπίσουν το δικαίωμα τους στην ζωή. Ο Άγιος Παντελεήμονας ήταν μόνο η αρχή...

ΕΨ






ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ


Κλιμακώνεται ο ρατσισμός κατά των Ελλήνων!


gr2

Σκέπτονται να καταργήσουν ακόμη και τον σταυρό σε δημόσιους λειτουργούς (ίσως και σε όλους …) γιατί αποτελεί… ρατσιστική διάκριση!!!


Οργιάζει η παγκοσμιοποίηση στην χώρα μας και προχωρεί με γοργούς ρυθμούς. Σε άλλες χώρες ήδη έχει γίνει. Στο Λονδίνο και στην Νέα Υόρκη επί παραδείγματι δεν θα δείτε εορτασμό των πόλεων για τα Χριστούγεννα, για να μη θίγονται οι μουσουλμάνοι και οι εβραίοι… Τώρα η μόδα έρχεται και στην Ελλάδα! Έτσι, εισαγγελέας στην Θράκη έκανε παρατήρηση σε δικαστίνα να μη φοράει σταυρό όταν βρίσκεται στην έδρα!


Ο Λυμπέρης μιλάει για τα Ίμια - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ



ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Ακούσαμε από τον κ. Λυμπέρη στην εκπομπή του Χαρδαβέλλα για τα Ίμια:

"...Τα ελληνικά στρατεύματα είχαν διάταξη τακτικής πλεονεκτική ο κ.πρωθυπουργός αρνείτω επιμόνως να έρθει στο θάλαμο επιχειρήσεων και το πρωί και το βράδυ...
...κ. Πρωθυπουργέ δώστε μου κανόνες εμπλοκής οι ένοπλες δυνάμεις χωρίς κανόνες εμπλοκής δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, κρατάνε όπλα για να τα χρησιμιοποιήσουν σύμφωνα με πολιτικές οδηγίες...

...στο χειρισμό μιας κρίσης η όποια στρατιωτική κίνηση, είτε αύξηση είτε ελλάτωση στέλνει μηνύματα προθέσεων στην άλλη πλευρά....

...Η εντολή του κ. Πρωθυπουργού ήταν να μείνουν τα πράγματα ώς έχουν..."



http://enimerwsi-gr.blogspot.com/2009/10/blog-post_857.html

ΑΥΤΗ ΘΑ ΔΙΝΕΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!



«Κρυφό σχολειό» για παιδιά Αλβανών στην Γκράβα!



Η στήριξη της νυν υπουργού Άννας Διαμαντοπούλου (κλικ εδώ) στην διευθύντρια σχολείου της Γκράβας Στέλλα Πρωτονοτάριου η οποία δίδασκε ΠΑΡΑΝΟΜΑ το αλβανικό βιβλίο Ιστορίας που αναφέρει τους Έλληνες ως... σφαγείς των Τσάμηδων κι έβαζε τα παιδιά να εκφωνούν Ρίτσο αντί πρωινής προσευχής (λεπτομέρειες στον αρχικό σύνδεσμο)

Κατά καιρούς έχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλά για την ελληνική γλώσσα και κυρίως μετά την αμφιλεγόμενη δήλωση της κυρίας Διαμαντοπούλου (επιτρόπου τότε της Ελλάδας στην Ευρώπη) να καθιερωθεί η αγγλική γλώσσα ως δεύτερη επίσημη γλώσσα στην Ελλάδα. Δεν θα ήθελα να αναφερθώ καν στην αστειότητα των λόγων των εκάστοτε προοδευτικών ανθρώπων που επιθυμούν διακαώς και χωρίς πλέον ενδοιασμούς να περιθωριοποιήσουν την ελληνική γλώσσα και κάποια στιγμή ενδεχομένως να την εξοστρακίσουν σαν να επρόκειτο για κάτι μιαρό και βρώμικο. (η συνέχεια εδώ)

Και να θυμηθούμε βεβαίως και τη την θέση της κ. Άννας Διαμαντοπούλου, επιτρόπου τότε στην Ε.Ε που είχε προτείνει να γράφουμε με Λατινικούς χαρακτήρες δηλαδή τα πιθηκίστικα greeklish. Σήμερα θυμήθηκαν όλοι οι "περισπούδαστοι" (κλικ εδώ)να μιλήσουν για το ανησυχητικό ποσοστό των ανορθόγραφων. Άξίζει να διαβάσετε τα παρακάτω σχόλια:

@ Μόνο 28 χρόνια άργησαν ο κ. Φωτόπουλος και οι αναφερόμενοι «φιλόλογοι» (ή μήπως φελολόγοι;). Το έγκλημα, κύριοι, συνετελέσθη την 11.01.1982. Και τότε όλοι σας (με ελάχιστες και μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού εξαιρέσεις, στις οποίες πιθανόν περιλαμβάνεται και ο αρθρογράφος) είχατε αράξει στον αγρό που σας είχαν προσφέρει δωρεάν.

Όσον αφορά στις συνέπειες… ούτε στο «βήτα» βρισκόμαστε ακόμη. Υπομονή… και θα τις δούμε και θα τις νοιώσουμε για τα καλά εν τω άμα.Βλέπετε -ακόμη και αν ο όποιος νόμος δεν δρα με την διάπραξη ενός εγκλήματος- η τιμωρία, ιδιαίτερα στην περίπτωση, μπορεί να αργή, αλλά θα έρθη και θα είναι οδυνηρή. Υπομονή…

Να σας θυμίσω την θέση της κ. Άννας Διαμαντοπούλου, επιτρόπου τότε στην Ε.Ε; Έχει σημασία; Ο κυρίαρχος λαός, μεταξύ των οποίων και κάποιο ποσοστό από «το 64,3% των φιλολόγων» που τώρα επισημαίνουν τον κίνδυνο, την «βόλεψαν». Την αντάμειψαν εκλέγοντάς την ως βολευτή. Και την έστειλαν στην Βολή των Ελλήνων(;). Γιά να βολεύεται.Ξέρετε, περισσεύουν τα δάκρυα της υποκρισίας. Μόνο που το «αλί και τρισαλί» από αυτά αφορά σε όλους μας. Και μας αξίζει.

nicolaos demonicos

Τα γκρίκλις είναι απειλή κι εγώ θα συμφωνήσω,Αλλά δεν είναι μόνα τους και θα σας εξηγήσω:Το μοβ αβγό και την κλοτσιά, ο γιόκας μου τα γράφει,όπως τα βλέπετε εδώ. Μα εγώ τα έχω μάθει σαν μωβ αυγό και σαν κλωτσιά, και να τα ρίξω θέλω σ’ όποιονε τ’ άλλαξε αυτά, που είχα στο τσερβέλο.Ποίος να μάθει ποίονε και δίχως αβαρία;Ορθογραφία θέλετε, ή μήπως ιστορία;

Δύ-στιχος (πηγή)

Αυτή είναι υπουργός όχι Εθνικής Παιδείας γιατί το Εθνικής βλάπτει σοβαρά τους θαμώνες της Μπίλντερμπεργκ αρκεστείτε απλά με το Παιδείας ...., αλβανικής, σομαλοαβγανικής, ζιμπαμπουινής... ε κάποιας παιδείας τέλος πάντων... μήπως έχει και τόση σημασία;...

ή μήπως και είστε "ρατσιστές" κι έχετε το θράσσος να νομίζετε ότι ακόμη ζείτε στην Ελλάδα;

πηγη


Δεν υπάρχει ένας εισαγγελέας ή κάποιος αρμόδιος των Ελληνικών αρχών να κλείσει αυτο το αίσχος που λέγεται Indymedia;






Είναι δυνατόν να βρίσκονται Έλληνες πίσω από αυτό το αίσχος του Indymedia;;;

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1091249#1091249
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1091223#1091223

αναρωτιέται το greeknation βλέποντας τους 3 ήρωες των Ιμίων να είναι με κομένα κεφάλια και να γελοιοποιούν τον ηρωικό μας πιλότο Ηλιάκη.

Πώς δεν είναι;

Αφού έχουν και φίλους στις κατάλληλες θέσεις για να το υποστηρίζουν!


Φίλος1

Φίλος2

Επιχείρηση "σκούπα" στο κέντρο της Αθήνας

Επιχείρηση «σκούπα» πραγματοποίησε xθες το απόγευμα η Αστυνομία σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας.

Στην επιχείρηση, η οποία άρχισε στις 19:30 και τελείωσε στις 20:45, συμμετείχαν 360 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συνολικά ελέγχθηκαν 280 άτομα, 22 οχήματα, 27 μοτοσυκλέτες, και 31 καταστήματα, ενώ έγιναν 111 συλλήψεις. Από τους συλληφθέντες, 13 άτομα αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παράβαση του νόμου «περί ναρκωτικών», και 42 για παράβαση του νόμου «περί ηθών», 1 άτομο για παράβαση του νόμου «περί παιγνίων», 55 άτομα για παράβαση του νόμου περί παράνομης διαμονής υπηκόων τρίτων χωρών.

Επίσης προσήχθησαν 23 άτομα στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Από τους ελέγχους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα ηρωίνης και κάνναβης, 260 ναρκωτικά χάπια, 3.100 ευρώ, και 49 μηχανήματα τυχερών παιχνιδιών.

Οι συλληφθέντες αναμένεται σήμερα να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΚΙΑΛΛΟΥΣ. ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ...Σύλληψη μεταναστών στο λιμάνι της Μυτιλήνης.. ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?



Συνελήφθησαν, στο λιμάνι της Μυτιλήνης, από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, 06 αλλοδαποί άνδρες, χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα. Οι έξι οικονομικοί πρόσφυγες, είχαν ξεκινήσει, κατά δήλωσή τους, από τα απέναντι τουρκικά παράλια, με σκοπό την παράνομη είσοδό τους στη χώρα.


Προανάκριση διενεργείται, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, από την Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης.


Η ΕΘΝΙΚΗ ελληνική μειονότητα στην Αλβανία



Συνέντευξη του Φάνη Μαλκίδη στην δημοσιογράφο Μαρία Παπαδοπούλου και στην εφημερίδα «Παρατηρητής της Θράκης»

«Η Εθνική Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία» είναι ο τίτλος του βιβλίου του Φάνη Μαλκίδη, λέκτορα στο Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, το οποίο κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό. Το βιβλίο, το οποίο κυκλοφορεί στην ελληνική, αγγλική και αλβανική γλώσσα, αποτελεί μια γενική αναφορά στο Βορειοηπειρωτικό ζήτημα, στο ζήτημα της Εθνικής ελληνικής μειονότητας που ζει στην Αλβανία και στοχεύει στην εισαγωγή του θέματος τόσο στο ελληνικό, όσο και κυρίως στο διεθνές περιβάλλον.

Όπως εξήγησε ο κ. Μαλκίδης, η τρίγλωσση αυτή έκδοση θα χρησιμεύσει «ώστε να γίνει γνωστό στο ελληνικό, αγγλόφωνο και αλβανικό κοινό το ζήτημα της εθνικής ελληνικής μειονότητας. Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια συμβολή στη γενικότερη έρευνα για την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία, η οποία μετά το 1913-14, όταν δημιουργήθηκε το Αλβανικό κράτος, έμεινε στα όριά το, παρότι ήταν ένας αυτόχθονος, συμπαγής ελληνικός πληθυσμός και τοπικά ήταν πλειοψηφία».

Μιλώντας για το ζήτημα της εθνικής Ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, ο κ. Μαλκίδης τόνισε ότι αποτελεί ένα ζήτημα, το οποίο για πάρα πολλά χρόνια έμεινε στο περιθώριο της πολιτικής ενασχόλησης και επιστημονικής έρευνας, γιατί «περιορίστηκε σ’ ένα εσωτερικό πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα και δεν αντιμετωπίστηκε ως ένα διεθνές ζήτημα, ως θέμα προάσπισης των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων και κυρίως ως ένα ζήτημα, με το οποίο θα ασχοληθεί η ελληνική διπλωματία και η εξωτερική πολιτική. Αποτελέσματα αυτής εσωτερικής αντιμετώπισης του ζητήματος και πολλές φορές και της άγνοιας, διαπιστώθηκαν πρόσφατα με την έλευση των Βορειοηπειρωτών στην Ελλάδα. Η μαζική φυγή των Ελλήνων μετά το 1991 από την Αλβανία, που τροφοδότησε σημαντικές εξελίξεις στο, η εκπαίδευση των μελών της Ελληνικής μειονότητας, η θρησκευτική της ελευθερία, η απόδοση στους δικαιούχους των περιουσιών που είχε καρπωθεί το προηγούμενο καθεστώς, η μη υλοποίηση από την αλβανική πλευρά των δεσμεύσεων για τα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα και άλλα σημαντικά προβλήματα, αποτελούν θέματα με τα οποία ασχολείται το βιβλίο».

Το βιβλίο του κ. Μαλκίδη έχει προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον, αφού για πάρα πολλά χρόνια έλειπε μία τέτοια έκδοση και μάλιστα σε γλώσσες που έχει η κάθε μία τις δικές ιδιαιτερότητες και παραστάσεις σχετικά με τους Έλληνες Βορειοηπειρώτες που ζουν στην Αλβανία.

«Το βιβλίο εκδόθηκε σε πολύ σημαντική συγκυρία, αφού γνωρίζουμε ότι μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου θα γίνει γνωστή η πρόταση της διεθνούς κοινότητας για το Κοσσυφοπέδιο. Συνεπώς, τέτοια ζητήματα που αφορούν την περιοχή μας, που αφορούν τα δικαιώματα όλων των εθνοτήτων και μειονοτήτων που πρέπει να γίνονται σεβαστά, αποκτούν και μια επικαιρότητα με τη διάσπαση του Κοσσυφοπεδίου», τόνισε ο κ. Μαλκίδης ο οποίος θεωρεί ότι «η ελληνική εθνική μειονότητα πρέπει να έχει ένα εργαλείο πολιτικής ανάλυσης και πρότασης καθώς και επιστημονικής έρευνας».

« Το βιβλίο αγγίζει όχι μόνο τα ιστορικά δεδομένα, αλλά και τα σύγχρονα πολιτικά, αφού και στο παράρτημα του βιβλίου υπάρχουν οι διάφορες συνθήκες, οι οποίες έχουν υπογραφεί και αφορούν την εθνική ελληνική μειονότητα και τον σεβασμό των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων, δικαιωμάτων τα οποία σχετίζονται με μια αυτόχθονη εθνική ομάδα, έναν αυτόχθονο πληθυσμό ο οποίος ζει για χιλιάδες χρόνια στο σημερινό αλβανικό κράτος».

Πηγή:
malkidis.info

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ… ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ!





bpr_03

ΕΙΝΑΙ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 1904 ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΧΑΝΕΙ ΕΝΑΝ ΛΑΜΠΡΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΕΝΑΝ ΗΡΩΑ ΣΥΜΒΟΛΟ!


Tο σώμα του Παύλου Μελά, αποτελούμενο από 50Μακεδονομάχους που βαδίζει για να συναντηθεί με άλλο σώμα Ελλήνων ανταρτών, για να συναποφασίσουν γενικότερη κατά των Βουλγαρικών συμμοριών επίθεση, σταματά στο χωριό Στάτιστα, για να ξεκουράσει τους άνδρες του. Στις αντιρρήσεις γι΄αυτό το σταθμο του φίλου και υπαρχηγού του Νίκου Πύρζα, επειδή στο χωριό κατά τις πληροφορίες τους υπάρχει Τουρκικό στρατιωτικό απόσπασμα, ο Παύλος απαντά: “Ειναι αμαρτία, τά παιδιά κουρασμένα, βρεγμένα ας μείνωμεν εις το χωριό νά στεγνώσουν ολίγον”.


Αυτή η απόφαση του θα είναι γι΄αυτόν μοιραία, γιατί οι Τούρκοι ειδοποιημένοι από κομιτατζή για την εκεί παρουσία τους επιτίθενται και κατά τη συμπλοκή ο Παύλος τραματίζεται σοβαρά – “στη μέση μέ πηρε, παιδιά” – Κι ενώ τρέχουν να βοηθήσουν, μπαίνει μόνος του στο σπίτι, κάθεται και απευθυνόμενος στο Νίκο Πύρζα – “Το σταυρό να τον δώσεις στη γυναίκα μου και το τουφέκι του Μίκη καί νά τούς πης ότι τό καθήκον μου έκαμα”. Στη συνέχεια βγάζει το πορτοφόλι του με τις φωτογραφίες των παιδιών του κι επειδή αρχίζει να πονά, παρακαλεί να τον σκοτώσουν και να μην τον αφήσουν ζωντανό στα χέρια των Τούρκων. Ολοι γύρω του λυπημένοι και ανήμποροι να βοηθήσουν παρακολουθούν τις τελευταίες στιγμές του παλικαριού που ψιθυρίζει πότε “πονώ” πότε “σκοτωστε με” και πότε τα ονόματα των παιδιών του “Μίκη, Ζωή”.


Και αφού με δυνατούς πόνους παιδεύεται μισή περίπου ώρα, με τη λέξη “πονώ” αφήνει την τελευταία του πνοή. Είναι 4 Οκτωβρίου του 1904…


κατόν πέντε χρόνια πέρασαν από τη χρονιά (13-10-1904) που ο θάνατος του ήρωα Παύλου Μελά σφράγισε τον αγώνα για την σωτηρία της Μακεδονίας μας.Ο θάνατός του όχι μόνο συγκίνησε όλον τον Ελληνισμό αλλά και ξύπνησε συνειδήσεις και έδωσε στον αγώνα τη νέα πνοή που χρειαζόταν.Η μνήμη του Παύλου Μελά, η μνήμη όλων των Μακεδονομάχων, του Καπετάν Κώτα, του Καπετάν Βαγγέλη Στρεμπενιώτη, του Κώστα Γαρέφη, του Τέλου Αγαπηνού, του Λεωνίδα Πετρουλάκη και όλων των άλλων αφανών γηγενών και μη Μακεδονομάχων, από την Κρήτη, τη Θράκη, τα νησιά, την Κύπρο, από όλη την Ελλάδα, πρέπει να μένει πάντα ζωντανή.


Οι ηρωισμοί και οι θυσίες των Μακεδονομάχων για την ελευθερία της Μακεδονίας, είναι για όλους μας σήμερα ένα μεγάλο σχολείο.Η επέτειος του θανάτου του Παύλου Μελά, ας γίνει αφορμή να διαβάσουμε και να μάθουμε καλύτερα όλα όσα έζησε το τόπος μας την περίοδο του ένδοξου Μακεδονικού Αγώνα. Μόνο όταν γνωρίζουμε καλά το ιστορικό μας παρελθόν μπορούμε να προχωρήσουμε με επιτυχία στο μέλλον.


Αρνούνται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ορκιστούν παρουσία Ιερέων!

Αρνούνται θρησκευτικό όρκο και θέτουν πάλι το ζήτημα του περίφημου «λαϊκού κράτους» – Η θέση της Χρυσής Αυγής

Με αφορμή την άρνηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να ορκιστούν , έρχεται και πάλι το ζήτημα του περίφημου κοσμικού κράτους. Κατ’ αρχάς πρέπει να τονίσουμε ότι είναι εντελώς διαφορετικό θέμα η διοικητική διαίρεση Εκκλησίας και κράτους (που κατά την άποψή μας δεν είναι εθνικά καλοπροαίρετη), από τα θέμα της θεϊκής ή κοσμικής υποστάσεως της πολιτείας των Ελλήνων. Ο μέγας Ντοστογιέφσκι γράφει ότι «Αν δεν υπάρχει Θεός όλα επιτρέπονται» και η φράση του αυτή καταδεικνύει ακριβώς ότι μία πολιτεία ανθρώπων χωρίς θεϊκή εντολή είναι ένα κοινωνικό συμβόλαιο, το οποίο μπορεί να κάνει την κοινωνία μας μία ζούγκλα στην κυριολεξία. Πράγμα το οποίο εν πολλοίς έχει συμβεί…


Η πολιτεία των Ελλήνων πάντοτε είχε αναφορά θεϊκή και πριν ακόμη από τον Χριστιανισμό! Θεογένητοι ήταν οι βασιλείς της ομηρικής περιόδου, ακόμη και οι ίδιοι οι Θεοί των Αρχαίων Ελλήνων ορκιζόντουσαν στα μαύρα νερά της Στυγός. Ο θεσμός της βασιλείας στην δημοκρατική Αθήνα ήταν ο θεσμός του αρχιερέα της πόλεως. Στη χιλιόχρονη Ελληνική Αυτοκρατορία αρχηγός της Εκκλησίας δεν ήταν ο Πατριάρχης, αλλά ο Αυτοκράτορας! Εντελώς ξένη, λοιπόν, η έννοια του «λαϊκού κράτους» προς την Ελληνική Ιστορία και Παράδοση. Έρχεται κατ’ ευθείαν από την σιωνιστική μασσονερία και τον αγγλοσαξωνικό καπιταλισμό και βεβαίως από τον μπολσεβικισμό.


Η ΟΜΑΔΑ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ''ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ'' ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ ΕΠΕΙΔΗ ΕΔEΙΞΕ ΕΘΝΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ


ΔΙΕΤΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΠΙΕ ΤΙΣ ΣΚΟΠΙΑΝΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

Η ελληνική ομάδα είχε αποχωρήσει από τους αγώνες του Challenge Cup γυναικών,που διεξαγόταν στο Πρίλεπ,καταγγέλοντας προκλητική συμπεριφορά από πλευράς διοργανωτών και παραποίηση εθνικού συμβόλου. Δείτε τα γεγονότα εδώ.


Η ΟΧΕ, η οποία από την πρώτη στιγμή έχει ξεκαθαρίσει ότι βρίσκεται στο πλευρό του Μ. Αλέξανδρου Γιαννιτσών, θα προσφύγει στη δευτεροβάθμια επιτροπή της EHF, αλλά και στο CAS, "... προκειμένου να υποστηρίξουμε το δίκαιο του σωματείου Μέγας Αλέξανδρος, καταγγέλλοντας την συνεχή και προκλητική παραβίαση των διεθνών συμφωνιών από την πλευρά των Σκοπίων".


"Εάν η ευρωπαϊκή ομοσπονδία δεν μπορεί να αντιληφθεί τις ιδιαιτερότητες των αθλητικών αναμετρήσεων μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών και εφαρμόζει το γράμμα των κανονισμών και αγνοεί την ουσία, τότε η προσφυγή στο Αθλητικό Δικαστήριο της ΔΟΕ είναι μονόδρομος για την ελληνική ομοσπονδία. Είμαι βέβαιος ότι η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού θα είναι αρωγός της προσπάθειας αυτής της ΟΧΕ, προκειμένου να αποκατασταθεί το δίκαιο" πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΟΧΕ.


Πηγή

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ? ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ?

Οργισμένη αντίδραση ΛΑΟΣ για τον πολιτικό όρκο του ΣΥΡΙΖΑ



ΔΗΛΩΣΗ Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΟΡΚΟ

«Οι Έλληνες απ΄ τα βάθη της ιστορίας τους, ορκίζονταν και αγωνίζονταν υπέρ βωμών και εστιών. Η Επανάσταση του 1821 έγινε υπέρ Πίστεως και Πατρίδος.Οι προοδευτικοί νεολογισμοί που απαξιώνουν τόσο την πίστη όσο και το Έθνος δε συνάδουν με την ιστορική ταυτότητα του Έλληνα.Ο θρησκευτικός όρκος στη Βουλή και στα Δικαστήρια αποτελεί παράδοση που στηρίζει αρχές και αξίες του Ελληνισμού.Αν κάτι θα μπορούσε να αναθεωρηθεί, είναι το πομπώδες της υποθέσεως. Θα αρκούσε ο εφημέριος της Ενορίας που ανήκει το Κοινοβούλιο».

Πηγή

Επιστολή Αλ.Τσίπρα

Πολιτικό όρκο θα δώσουν στο Κοινοβούλιο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Την πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ
για τον διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας επαναλαμβάνει ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ενημερώνοντας τον απερχόμενο πρόεδρο της Βουλής ότι στη διάρκεια της ορκωμοσίας της Τετάρτης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσουν πολιτικό όρκο.

Στην επιστολή του προς τον απερχόμενο πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα, ο κ. Τσίπρας σημειώνει, μεταξύ άλλων:

«Εμείς ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού, θεωρούμε ότι εκπροσωπούμε Έλληνες πολίτες όλων των θρησκειών και δογμάτων, πολίτες που είναι άθεοι, αλλά και πολίτες που αρνούνται να δηλώσουν τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις.

» Κατόπιν τούτων σας γνωρίζουμε ότι οι βουλευτές του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς προτιθέμεθα να δώσουμε στη Βουλή τον παρακάτω όρκο: Ορκίζομαι στην τιμή και την συνείδησή μου να είμαι πιστός στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου.
»
(πηγή)

ΠΙΕΡΙΑ Τα κινέζικα μαγαζιά βάζουν λουκέτο στις επιχειρήσεις



Αθέμιτο ανταγωνισμό και “λουκέτα” τοπικών επιχειρήσεων προκαλεί η παράνομη λειτουργία κινέζικων καταστημάτων τόσο στην Πιερία όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως καταγγέλλει το Επιμελητήριο Πιερίας.

Της Μπέττυς Κυριακίδου

Μιλώντας στη “Μ”, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, υπογραμμίζει την ανάγκη λειτουργίας του ανταγωνισμού με ίσους όρους, αναφορικά με τη φορολόγηση και τις ασφαλιστικές εισφορές. Ειδικότερα, όπως αναφέρει, πολλές από τις κινεζικές επιχειρήσεις δεν ασφαλίζουν τους εργαζόμενούς τους, ενώ υπάρχουν υποψίες ότι δεν τιμολογούν τα προϊόντα τους.

Κάναμε σχετική καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας, η οποία κατά τους ελέγχους που πραγματοποίησε εντόπισε περισσότερες από 20 παραβάσεις στα συγκεκριμένα καταστήματα”, λέει ο ίδιος. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει το Επιμελητήριο, περίπου τρεις κινεζικές επιχειρήσεις έχουν άδεια παραμονής και εργασίας στο νομό, ενώ λειτουργούν 53.

ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ

Στο πλαίσιο αυτό συγκαλείται στις 15 Νοεμβρίου -με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Πιερίας- ευρεία σύσκεψη με εκπροσώπους των επιμελητηρίων Κεντροδυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Θράκης, ώστε να αποφασιστεί κοινό σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος.

Στην Πιερία οι μικρές επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη, καθώς δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού που δημιουργούν οι χαμηλές τιμές των κινέζικων προϊόντων”, σημειώνει ο κ. Χατζηχριστοδούλου, συμπληρώνοντας ότι στους κεντρικότερους δρόμους της αγοράς της Κατερίνης υπάρχουν σήμερα πολλά καταστήματα προς ενοικίαση, γεγονός πρωτοφανές για τα δεδομένα της πόλης.

Το μεγαλύτερο πλήγμα δέχεται ο κλάδος της κλωστοϋφαντουργίας και ένδυσης, ωστόσο το τελευταίο διάστημα οι κινεζικές επιχειρήσεις πωλούν επίσης μικροέπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει πληροφόρηση ότι αναμένεται επέλαση και τουρκικών εταιρειών στη χώρα μας, με φθηνά προϊόντα, εξέλιξη που θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο τη δυσχερή θέση των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Δεν είμαστε ρατσιστές, ούτε έχουμε αρνητική πρόθεση έναντι των ξένων επιχειρηματιών. Στόχος μας είναι να υπάρχει η ίδια αντιμετώπιση για όλους και να λειτουργεί ο ανταγωνισμός με ίσους όρους”, καταλήγει ο κ. Χατζηχριστοδούλου.

ΠΛΑΣΤΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΑΣΥΛΟΥ ΣΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ- Χρυσοφόρο κύκλωμα είχαν στήσει δυο Πακιστανοί



Το περιστατικό που αποκαλύφθηκε αφορά μια “εταιρεία” προώθησης και ελεύθερης διακίνησης λαθρομεταναστών στη χώρα μας, από αλλοδαπούς που τους χορηγούσαν (έναντι αδράς προφανώς αμοιβής) πλαστές κάρτες ασύλου.

Το περιστατικό - ενδεικτικό της πλημμέλειας και της αδιαφορίας, με την οποία αντιμετωπίστηκε ιδίως τα τελευταία χρόνια το θέμα της λαθρομετανάστευσης δείχνει ότι είναι ιδιαίτερα πολύπλοκο και σύνθετο και δεν αρκούν για την αντιμετώπισή του μόνο η συμπάθεια και η αλληλεγγύη, αλλά ταυτόχρονα και μια σειρά από κανόνες, που να γίνονται σεβαστοί απʼ όλους μέσα απʼ την σχολαστική τήρησή τους.

Αναλυτικότερα:

Κανονική επιχείρηση παραλαβής και προώθησης λαθρομεταναστών είχαν στήσει δυο Πακιστανοί στη Λέσβο φροντίζοντας να χορηγούν στους “πελάτες τους” μέχρι και πλαστές κάρτες ασύλου προκειμένου να μπορούν να κινούνται ελεύθερα και ανενόχλητοι σε όποιο σημείο της Ελλάδας ήθελαν.

Οι δυο Πακιστανοί έκαναν “χρυσές δουλειές” έχοντας στήσει εδώ και καιρό τη “μηχανή” στο νησί μας με επικοινωνία και πελάτες από τα απέναντι παράλια της Τουρκίας, καθώς η δραστηριότητά τους δεν περιορίζονται μόνο στη χορήγηση των πλαστογραφημένων δημοσίων εγγράφων αλλά και στην παραλαβή λαθρομεταναστών από τα παράλια της Λέσβου, πριν οι αλλοδαποί που φτάνουν στο νησί μας γίνουν αντιληπτοί από τις λιμενικές ή αστυνομικές αρχές.

Υπεράνω πάσης υποψίας

Οι δυο Πακιστανοί ήταν άτομα υπεράνω πάσης υποψίας καθώς φαινομενικά έδειχναν ως ταλαίπωροι αλλοδαποί λαθρομετανάστες που ξέμειναν στη Μυτιλήνη κάνοντας διάφορες δουλειές του ποδαριού προκειμένου να τα βγάλουν πέρα. Το κυριότερο επάγγελμα τους ήταν η διάθεση του πλαστών cd στις καφετέριες και στην αγορά της Μυτιλήνης, ενώ πουλούσαν κατά καιρούς και άλλα εμπορεύματα όπως δερμάτινα είδη κ.λπ.

Αυτό όμως ήταν μόνο η βιτρίνα, καθώς οι αλλοδαποί διέθεταν (εκτός από τους πλαστογραφημένους μουσικούς δίσκους) και πλαστές κάρτες ασύλου παρέχοντας εξαιρετικά σημαντική εξυπηρέτηση στους πελάτες τους.

Υπʼ αυτήν την έννοια οι δυο φερόμενοι ως δράστες “έλυναν τα χέρια” των αλλοδαπών με τους οποίους συνεργαζόταν, καθώς τους χορηγούσαν σε ελάχιστες μέρες το πολυπόθητο άσυλο στην Ελλάδα... έστω και πλαστό!

Η παραπάνω παράνομη δράση που δυστυχώς δεν αποτελεί το μοναδικό κρούσμα πλαστογραφίας ελληνικών δημόσιων έγγραφων στην περιοχή μας, αναδεικνύει περίτρανα και το μέγεθος της εγκληματικότητας που έχει αναπτυχθεί από αλλοδαπούς, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι άλλους ταλαίπωρους ομοεθνείς τους ή λαθρομετανάστες άλλων κρατών, θησαυρίζουν σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου.

Άλλωστε πριν από λίγους μήνες σε σχετικό ρεπορτάζ μας είχαμε επισημάνει το θράσος άλλων αλλοδαπών, οι οποίοι στα Τσαμάκια πουλούσαν στη μέση του δρόμου χαρτιά νομιμοποίησης σε αλλοδαπούς που είχαν φθάσει στη Μυτιλήνη παράνομα και δεν είχαν ακόμα εντοπιστεί από τις τοπικές αρχές.

Το παραπάνω σκηνικό μόνο με τριτοκοσμική χώρα μπορεί να παρομοιαστεί, καθώς η ασυδοσία των αλλοδαπών που προβαίνουν σε παράνομες πράξεις έχει φτάσει στο κατακόρυφο, όπως και η εκμετάλλευση του ανθρώπου από άνθρωπο. Κι όλα τούτα ενώ το ελληνικό κράτος περί άλλων τυρβάζει έχοντας αποψιλωμένες από προσωπικό και εξοπλισμό τις κατά τόπους λιμενικές και αστυνομικές υπηρεσίες.

Και όσο το κράτος θα έχει αυτήν την αντιμετώπιση στα σώματα ασφαλείας, τόσο θα ενθαρρύνονται όλο και περισσότεροι αλλοδαποί ώστε “να τα οικονομήσουν” με πλαστές εξυπηρετήσεις ομοεθνών τους ή άλλων λαθρομεταναστών.

Είναι σημαντικό δε να αναφέρουμε ότι, οι λαθρομετανάστες που φτάνουν στη Λέσβο από τα παράλια της Τουρκίας θέλουν με κάθε τρόπο να αποφύγουν την καταγραφή και ιδιαίτερα την δακτυλοσκόπηση από την τοπική Αστυνομία, ώστε να μπορούν έτσι να κινούνται ελεύθερα στην Ελλάδα αλλά και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Πράγμα το οποίο δεν μπορεί να συμβεί, όταν έχουν καταγραφεί και έχουν ληφθεί τα αποτυπώματά τους.

Οι Ειδικές Αποστολές

Τη δράση του κυκλώματος ανακάλυψαν οι άνδρες του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, που αξιοποιώντας συγκεκριμένες πληροφορίες κατάφερε να εντοπίσει στο λιμάνι της Μυτιλήνης 6 αλλοδαπούς Αφγανικής προέλευσης, οι οποίοι είχαν φτάσει στο νησί μας και ετοιμάζονταν να ταξιδέψουν προς τον Πειραιά με το πλοίο της γραμμής, το απόγευμα της Πέμπτης χωρίς να έχουν περάσει από κανέναν έλεγχο.

Το Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών προσήγαγε τους αλλοδαπούς, οι οποίοι δήλωσαν ότι βρίσκονται νόμιμα να κινούνται στη χώρα μας δείχνοντας τις κάρτες ασύλου που διέθεταν. Όπως αποκαλύφθηκε, οι κάρτες ήταν πλαστές, αλλά θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ήταν άριστα παραχαραγμένες, καθώς το χαρτί που είχε χρησιμοποιηθεί για την εκτύπωση τους ήταν πανομοιότυπο με αυτό που χρησιμοποιεί το ελληνικό δημόσιο, ενώ οι σφραγίδες που χρησιμοποιήθηκαν είναι το πιθανότερο κλεμμένες από υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών στην Αθήνα.

Κάρφωσαν” τους Πακιστανούς

Πιεζόμενοι από τους λιμενικούς των Ειδικών Αποστολών, οι Αφγανοί σκιαγράφησαν τα άτομα από το Πακιστάν που τους εξυπηρέτησαν, οπότε απʼ το πρωί της Παρασκευής οι λιμενικοί εισέβαλαν στο δωμάτιο όπου μένουν οι δυο “φτωχοί πλανόδιοι μικροπωλητές” στην περιοχή των Παμφίλων. Μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής, είχε συλληφθεί ο ένας εκ των δυο, ενώ το άλλο άτομο αναζητούνταν. Ο Πακιστανός απολογήθηκε στον Εισαγγελέα ο οποίος του απήγγειλε κατηγορίες για τέσσερα κακουργήματα και τον παρέπεμψε για απολογία στον Ανακριτή τη Δευτέρα.

Το Λιμεναρχείο ερευνά την υπόθεση σε βάθος, προκειμένου να συλλέξει στοιχεία, εάν οι κάρτες τυπώνονταν σε τυπογραφείο της Λέσβου ή αν αποστέλλονταν από την Αθήνα. Επιπλέον διερευνά και το ενδεχόμενο πιθανής εμπλοκής και ντόπιων ατόμων ή άλλων αλλοδαπών.

Εξάλλου, το Λιμεναρχείο εστίαζε την έρευνα του και σε συγκέντρωση πληροφοριών για τα άτομα με τα οποία πιθανώς συνεργάζονταν οι δυο Πακιστανοί στην Αθήνα, ώστε να κινηθούν και σε κεντρικό επίπεδο οι διαδικασίες συλλήψεων για να εξαρθρωθεί το κύκλωμα.

Αυτό πάντως που αποκαλύφθηκε είναι ότι, πέραν της χορήγησης πλαστών καρτών ασύλου, οι δυο Πακιστανοί, (έχοντας προφανώς επικοινωνία με τα απέναντι παράλια), παραλάμβαναν αλλοδαπούς από τα παράλια της Λέσβου, πριν γίνουν αντιληπτοί από το Λιμεναρχείο ή την Αστυνομία. Στη συνέχεια τους μετέφεραν στο δωμάτιο τους στα Πάμφιλα, όπου τους χορηγούσαν στέγη έναντι αμοιβής και στη συνέχεια εισέπρατταν κι άλλα χρήματα, για τους χορηγήσουν τις πλαστές κάρτες ασύλου, ώστε οι λαθρομετανάστες να μπορέσουν να κινηθούν απευθείας από τη Μυτιλήνη για Αθήνα χωρίς να περάσουν τον προβλεπόμενο έλεγχο από την Αστυνομία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης έχει δεχθεί τα συγχαρητήρια από την ηγεσία του Λιμενικού Σώματος έχοντας σημειώσει άλλη μια επιτυχία η οποία δυστυχώς καταδεικνύει ότι, στη Μυτιλήνη πλέον αρχίζουν να επικρατούν... συνθήκες Ομόνοιας.

πηγή