Χρήστες OnLine

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Εμείς πρέπει να κάνουμε αυτό που προστάζει η πατρίδα


Όποιος δεν το κατάλαβε έχουμε μπει πλέον στην τελική ευθεία, αυτοί θα κάνουν αυτό για το οποίο έχουν επιλεγεί, εμείς πρέπει να κάνουμε αυτό που προστάζει η πατρίδα, η συνείδησή μας, η τιμή και η αξιοπρέπειά μας, για να μπορούμε όταν έρθει η ώρα να φύγουμε με ψηλά το κεφάλι ξέροντας ότι αγωνιστήκαμε, για να μπορούμε να κοιτάμε κατάματα τα παιδιά μας χωρίς ντροπή.

Παραδείγματα αντίστασης έχουμε πολλά στην ιστορία, ευτυχώς έχουν φροντίσει γι'αυτό οι άξιοι πρόγονοί μας, ποιος να το φανταζόταν ότι θα έλαχε σε μας να οργανώσουμε τη νέα εθνική αντίσταση, όσοι στρατιώτες προσέλθετε.

Χρήστος Παναγιωτόπουλος

Υπουργείο Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων



Παρά τις φήμες, το <<Θρησκευμάτων>> έμεινε τελικά αλλά το <<Εθνικής>> μπροστά απ' το <<Παιδείας>> καταργήθηκε.

Αφού αυτό είναι που πραγματικά έκανε τους "εκσυγχρονιστές" να βγάζουν σπυριά. Άλλωστε και η Ορθοδοξία δεν τους ενοχλεί ως θρησκευτικό δόγμα αυτό καθ' αυτό αλλά ως κυρίαρχο στοιχείο της ελληνικής εθνικής ταυτότητας. Γι' αυτό και δεν τους πειράζει η διατήρηση του γενικού όρου <<Θρησκευμάτων>> πόσο μάλλον που ο πληθυντικός δεν παραπέμπει σε ένα και μόνο θρήσκευμα δηλ. τον επικρατούν (ακόμη) στην Ελλάδα.

Και η καινούρια υπουργός, γνωστή ιέρεια του "πολυπολιτισμού", δεν θα μπορούσε να ανεχθεί το επίθετο <<Εθνικής>>. Αφού ως γνωστόν πρωτοστατεί προσωπικά στην μετάλλαξη της ελληνικής παιδείας σε άλλον είδος. (βλέπε τη φανατισμένη υποστήριξή της στην πρώην διευθύντρια του 132ου Δημοτικού Γκράβας Στέλλα Πρωτονοτάριου και τα "πολυπολιτισμικά" της πειράματα http://www.132grava.net/taxonomy/term/3


Απ΄την πρώτη μέρα αρχίζουν το ξήλωμα του ελληνικού εθνικού κράτους (ή ό,τι απέμεινε απ' αυτό).

Αλλά κι απ΄την πρώτη μέρα συναντούν και θα συνεχίσουν να συναντούν την αντίσταση όσων συνεχίζουν να πονάνε αυτή την πατρίδα και πιστεύουν ότι αυτή αξίζει να συνεχίσει να υπάρχει. Και θα διαπιστώσουν στην πορεία ότι οι τελευταίοι είναι πολύ περισσότεροι απ' όσοι οι ίδιοι νομίζουν...

Πηγή:
Δελτίο των 11

Σχόλιο:Διαβάστε κι αυτά εδώ κι εδώ θα σας λυθούν πάμπολλες απορίες για το πόστο που έδωσε στη Διαμαντοπούλου ο Τζέφρυ!

«Αγνώριστο» το μνημείο στο πάρκο της Περιφέρειας


Στην Κομοτηνή! Ποιοι είναι οι δράστες;







Πραγματικά αγνώριστο έγινε το μνημείο στο πάρκο της Περιφέρειας, αφού οι άγνωστοι δράστες χρησιμοποίησαν μεγάλες ποσότητες μαύρου σπρέι για να καλύψουν τα ονόματα των πεσόντων, χριστιανών και μουσουλμάνων, του β’ παγκοσμίου πολέμου.

Η νέα βεβήλωση σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ και στο παρελθόν άγνωστοι το μουτζούρωσαν ή προκάλεσαν ζημιές, που με πολύ ικανοποίηση είχε αποκαταστήσει και καθαρίσει η δημοτική αρχή, όπως περιχαρής μας είχε ενημερώσει ο αντιδήμαρχος Κώστας Μιχελής.

Το μαρμάρινο ιστορικό ηρώο της πόλης, αληθινό κόσμημα και μνημείο μιας άλλη εποχής, έγινε στόχος των βέβηλων, που μάλλον έγιναν αντιληπτοί και δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν το έργο τους, αφού μόνο η δεξιά κολώνα με τα ονόματα καλύφθηκε ολοσχερώς, ενώ η αριστερή έμεινε ημιτελής.

Τα πρακτοράκια ξεκίνησαν δουλειά;

Πηγη

Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΑΡΧΙΣΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ.... ΟΚ ΛΟΙΠΟΝ, ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΞΕΙ...


Είμαστε εδώ... δυνατοί και αποφασισμένοι... ΥΠΟΣΧΕΣΗ: Θα γίνουμε οι Εφιάλτες του Εφιάλτη.

Πανηγυρίζουν με τρέλα, Μαλακεδόνες και Τούρκοι!

Πάει και το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, πάει και το Υπουργείο Αιγαίου! O YORGO POLI OREO με το καλημέρα άρχισε την εκπλήρωση των συμβολαίων...

Α ναι, πάει και το Θρησκευμάτων από το Υπουργείο Παιδείας.. Η λέσχη Μπίλντερμπεργκ να είναι καλά...

Ο Εφιάλτης ξεκίνησε με το καλημέρα αλλά εμείς δε μασάμε από Εφιάλτες. Θα γίνουμε οι Εφιάλτες του Εφιάλτη...


πηγη


Πίσω από πολιτικές ανατροπές, μεγάλες συμπλοκές, επιχειρήσεις, πολέμους και καταστροφές, κρύβονται σχέδια...



του Σάββα Καλεντερίδη

Ο Nabucco θα καθορίσει την πολιτική τύχη της περιοχής

Οι συμφωνίες εκμετάλλευσης κοιτασμάτων και οι δρόμοι μεταφοράς του πετρελαίου και του φυσικού αερίου προς τις μεγάλες αγορές είναι τελικά το κυρίαρχο ζήτημα που καθορίζει τα πολιτικά πράγματα, την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή της Ευρώπης, της Ασίας και της Μέσης Ανατολής.

Πίσω από πολιτικές ανατροπές, μεγάλες συμπλοκές, επιχειρήσεις, πολέμους και καταστροφές, κρύβονται σχέδια για την εκμετάλλευση των ενεργειακών πηγών από μεγάλες εταιρείες πετρελαίου, που είναι γνωστές και με το παραμυθιακό όνομα "οι επτά αδερφές". Αφγανιστάν, Ιράκ, Γιουγκοσλαβία, Βαλτικές Χώρες, Ουκρανία, Γεωργία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Τουρκία, Ελλάδα, Κύπρος, όλοι λίγο-πολύ έχουμε εισπράξει τα επιχείρια των επιλογών μας, όταν αυτές με τον ένα ή άλλο τρόπο είναι αντίθετες με τα συμφέροντα των μεγάλων εταιρειών και των χωρών που τα πατρονάρουν.

Σε ότι αφορά την Ελλάδα, η κατάσταση στο Αιγαίο με τις απαράδεκτες διεκδικήσεις της Τουρκίας, το ίδιο το Σκοπιανό ως "πρόβλημα", η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, το "τσάμικο" και μια άλλη σειρά ζητημάτων που φυτρώνουν ως προβλήματα που απασχολούν κατά καιρούς την εξωτερική μας πολιτική, είναι ζητήματα που αφαλώς είναι υπαρκτά, πλην όμως υπερμεγενθύνονται στη θερμοκοιτίδα των πλανητικών συμφερόντων που σχετίζονται με τη γεωπολιτική θέσης της Ελλάδος και τις επιλογές της εκάστοτε κυβέρνησης.Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και την "ανάρρωση" της Ρωσίας, η αναζοωγονημένη "αρκούδα" του Πούτιν άρχισε να διεκδικεί με επιτυχία όλο και περισσότερο μερίδιο στην ενεργειακή πίττα της Κασπίας και της Κεντρικής Ασίας, κερδίζοντας σταδιακά την τίτλο του αδιαμφισβήτητου εταίρου της πεινασμένης ενεργειακά Ευρώπης. Και η μονομερής εξάρτηση σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως είναι η ενέργεια, συνιστά στην ουσία και μια ιδιότυπη πολιτική ομηρία, κάτι που επιδιώκει να αποφύγει η Δύση, με κάθε τρόπο. Η διαπίστωση αυτή ώθησε τη Δύση σε αναζήτηση λύσεων στο πρόβλημα.

Κατόπιν αυτών, το κεντρικό ζητούμενο για τα "δυτικά" συμφέροντα είναι ο έλεγχος των ενεργειακών πρώτων υλών στις προαναφερθείσες περιοχές και έχει δυο σκέλη: το ένα είναι ο έλεγχος των κοιτασμάτων σε Μέση Ανατολή-Κασπία-Κεντρική Ασία και το δεύτερο ο έλεγχος των δρόμων μεταφοράς του στις διεθνείς αγορές. Αυτό το ζητούμενο καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τις πολιτικές των ΗΠΑ και της Αγγλίας και του ΝΑΤΟ τις τελευταίες δεκαετίες στην περιοχή της Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στη Μέση Ανατολή, τον Καύκασο-Κασπία και την Κεντρική Ασία.
Πέρα από τις κινήσεις που έκανε η Δύση για τον έλεγχο και την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων, σχεδίασε την κατασκευή ορισμένων αγωγών. Θα αναφερθούμε σε μερικούς από αυτούς, που κατά κάποιο τρόπο σχετίζονται με τα ελληνικά συμφέροντα.

Ο αγωγός Μπακού-Τυφλίδα-Τζεϋχάν, θύμα του οποίου είναι το Κουρδικό και ο ίδιος ο Αμπντουλλάχ Οτζαλάν, ήδη λειτουργεί, μεταφέροντας ημερησίως 1.200.000 βαρέλια αργού πετρελαίου, που μεταφράζεται σε δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για τις εταιρείες και τις χώρες που τον εκμεταλλεύονται.

Ο αγωγός TGI (Τουρκία-Ελλάδα-Ιταλία), που θα μεταφέρει φυσικό αέριο δυτικών συμφερόντων στην ευρωπαίκή αγορά και ο αγωγός φυσικού αερίου Nabucco, που διέρχεται (παρακάμπτοντας την Ελλάδα) από Τουρκία και Βουλγαρία και στη συνέχεια διακλαδίζεται προς διάφορες χώρες της Ευρώπης. Ιδιαίτερα ο δεύτερος αγωγός, θεωρείται στρατηγικής σημασίας για τα δυτικά συμφέροντα και καταβάλονται τεράστιες προσπάθειες για να εξασφαλισθούν τα αποθέματα που θα τον τροφοδοτούν και για την κατασκευή του στη συνέχεια.

Σε αυτό το περίπλοκο πλανητικό παιχνίδι που αναφέρεται πιο πάνω, με διάφορους τρόπους εμπλέκεται και η Ελλάδα. Η μια εμπλοκή αφορά στο Αιγαίο, για το οποίο προτιμούμε να μην αναφερθούμε στην παρούσα ανάλυσή μας και η άλλη στο ηπειρωτικό κομμάτι της Βόρειας Ελλάδος (Θράκη-Μακεδονία-Ήπειρος), απ' όπου δυνητικά μπορούν να διέλθουν οι αγωγοί πετρελαίου και φυσικού αερίου (κυρίως).

Όσον αφορά τους αγωγούς φυσικού αερίου, ο Nabucco παρακάμπτει τη χώρα μας, ενώ ο TGI ήδη έχει δρομολογηθεί, αφού προηγουμένως Ελλάδα και Τουρκία οδηγήθηκαν σε έναν υποχρεωτικό εναγκαλισμό, αφού η λειτουργία ενός τέτοιου αγωγού προϋποθέτει και εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών.

Η Ελλάδα, που παρακάμπτεται από το Nabucco, υπό το φάσμα της ενεργειακής εξάρτησης, που όπως αναφέραμε παραπάνω συνιστά μια ιδιότυπη πολιτική ομηρία στα χέρια μιας εξαιρετικά αναξιόπιστης Τουρκίας, στράφηκε στην άλλη πλευρά, στη Ρωσία, για να εξασφαλίσει αυτό που επιδιώκει η Δύση και οι ΗΠΑ για την Ευρώπη:
εναλλακτική παροχή ενέργειας.
Αυτό όμως συνιστά "αμάρτημα", με βάση την ανάλυση του Μάθιου Μπράιζα, όπως την εξέφρασε στην προκλητική και αυθάδη συνέντευξή του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Και, κατά πως αναφέραμε στην προχθεσινή μας ανάλυση, αρκετά από τα προβλήματα που αντιμετώπισε η κυβέρνηση Καραμανλή μετά την απόφαση για την κατασκευή του South Stream, όπως ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάστηκε από τα ΜΜΕ η -υπαρκτή και πολύ σοβαρή- υπόθεση των ομολόγων, οι φωτιές, η υπόθεση Ζαχόπουλου, η -υπαρκτή- υπόθεση Ziemens και μια σειρά από άλλα ατοπήματα και σκάνδαλα της κυβέρνησης, ίσως σε κάποιο βαθμό να οφείλονται και στην οργή των πλανητικών συμφερόντων που θίγονται από την απόφαση της Ελλάδος για την κατασκευή του South Stream.

Και επειδή αναφερόμαστε στο Nabucco, άλλη μια αρνητική για τα συμφέροντα της Δύσης εξέλιξη είχαμε τις προηγούμενες ημέρες στο θέμα, αφού ο ρωσικός ενεργειακός γίγαντας Gasprom, στο πλαίσιο της επιθετικής διπλωματίας των αγωγών φέρεται να πέτυχε συμφωνία για τη μεταφορά φυσικού αερίου από το κοίτασμα Σαχ Ντενίζ 2 του Αζερμπαϊτζάν προς τη Δύση μέσω του εδάφους της Ρωσίας και με παράκαμψη της Γεωργίας. Για τη μεταφορά θα χρησιμοποιηθεί ο υπάρχων αγωγός, δυναμικότητας μεταφοράς 5 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων, η οποία μπορεί να επεκταθεί στα 10 δισεκατομμύρια. Να σημειωθεί ότι η πρόσφατη επίσκεψη του Ντικ Τσένι στο Μπακού θεωρήθηκε ως αποτυχημένη, αφού δεν κατάφερε να να διασφαλίσει ότι οι αζερικοί ενεργειακοί πόροι θα συνεχίσουν να μεταφέρονται στη Δύση μέσω της Γεωργίας.

Το παιχνίδι των αγωγών και της ενέργειας σκληραίνει και είναι προφανές ότι σε αυτές τις συγκρούσεις εκείνοι που την πληρώνουν είναι οι μικροί.

Για να δούμε, θα καταφέρει η Ελλάδα να βγει αλώβητη από αυτή την κρίση;

πηγή1

ΚΑΘΗΚΟΝ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟΥ


Η ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ... ΚΑΘΗΚΟΝ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟΥ

Γιατί τα σύμβολα είναι εκείνα που δίνουν υπόσταση στις έννοιες στον τρόπο με τον οποίο αυτές καταλαμβάνουν το δικό τους ζωτικό χώρο μέσα στην ανθρώπινη ψυχή.

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
http://ellinikoforum.blogspot.com/2009/10/blog-post_8086.html


Κι αυτή την αλήθεια την ξέρουν καλά τα επιτελεία της Νέας Τάξης που απεργάζονται την αποδόμηση των εθνικών συνειδήσεων και την αντικατάστασή τους από τον επικίνδυνο εθνομηδενιστικό χυλό.

Κι αυτή την αλήθεια την ξέρει καλά το έκτρωμα που - ελέω ΜΜΕ - επανήλθε δριμύτερο να υπερ-κυβερνήσει τον τόπο.
Γι αυτό και ο ΣΥΜΒΟΛΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ των εναρκτήριών του επιλογών δεν ήταν τυχαίος.

ΣΤΟΧΕΨΕ και ΜΑΤΩΣΕ τρία ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ που το νοηματικό τους φορτίο στις δύσκολες μέρες που έρχονται, έχει ιδιαίτερη βαρύτητα.
1.ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ:. ΠΟΙΝΗ: ΘΑΝΑΤΟΣ.Το έγκλημά του είναι πως και μόνο η ύπαρξή του ως τέτοια, αλλά και η προϊστορία του, σηματοδοτεί το ειδικό βάρος της Μακεδονίας αλλά και της Θράκης στη γεωπολιτική του Ελληνισμού.
2.ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ:. ΠΟΙΝΗ: ΘΑΝΑΤΟΣ.Το έγκλημα του είναι πως η σύσταση και η παρουσία του, προσδίδει ένα ξεχωριστό ειδικό βάρος στο Αιγαίο, με ξεχωριστή σημασία στη γεωπολιτική του Ελληνισμού.
3. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ «ΕΘΝΙΚΗΣ» ΠΑΙΔΕΙΑΣ:. «ΕΘΝΙΚΗΣ»??? ΠΟΙΝΗ: ΘΑΝΑΤΟΣ.Διότι και μόνο το προσωνύμιο συνιστά βαρύ φορτίο αλλά και προσανατολισμό στο περιεχόμενο της μόρφωσης. Αλλά «ΕΘΝΙΚΑ» πεπαιδευμένους Ελληνες πολίτες η Νέα Τάξη δεν ανέχεται.

Αυτός είναι ο Γ. Παπανδρέου..
Ο άνθρωπος που έχει παρελθόν.
Ένα παρελθόν το οποίο εγγυάται πως η Ελλάδα δε θα έχει μέλλον.

Το μήνυμα συνέπειας στους υπερεθνικούς αποδέκτες το έστειλε.

Καθήκον όλων μας είναι να το κατανοήσει και ο Ελληνας εξαπατημένος ψηφοφόρος.
Γιατί αυτός ο ψηφοφόρος επειδή εξαπατήθηκε, δικαιούται να γίνει ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΤΙΜΩΡΟΣ αυτών που εγκληματούν σε βάρος του τόπου.
Ούτε λεπτό δεν πρέπει να πάει χαμένο γι αυτό το μεγάλο στοίχημα ζωής.

πηγη