Χρήστες OnLine

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Επιτέλους μετά από 35 χρόνια κάτι κινείται στα πετρέλαια του Αιγαίου!

Ο «Μπάμπουρας» πέρασε από την Denison, στην «Ενεργειακή Αιγαίου»


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρωινή», της Καβάλας, που δεν επιβεβαιώνεται επίσημα, από το υπουργείο Ανάπτυξης, και από την εταιρεία «Ενεργειακή Αιγαίου», αλλά και που δεν έχει διαψευσθεί ως τώρα, την περασμένη εβδομάδα εγκρίθηκε από τον κ. Κωστή Χατζηδάκη η μεταβίβαση των δικαιωμάτων των πετρελαϊκών κοιτάσματων στα ανατολικά της Θάσου, (Μπάμπουρας κ.λπ), από την Denison στην «Ενεργειακή Αιγαίου», , που ιδρύθηκε πριν από δύο και στην οποία μετέχουν (άγνωστοι)Έλληνες εφοπλιστές ,με επικεφαλής , τον κ. Στάθη Τοπούζογλου.

Έτσι η «Ενεργειακή Αιγαίου», γίνεται «κυρίαρχος του παιχνιδιού», αφού έχει αυτή έχει πλέον,τα δικαιώματα στα ανατολικά της νήσου Θάσου.

Το κοίτασμα στα ανατολικά της Θάσου, που ανακαλύφθηκε επί χούντας, στις αρχές της δεκαετίας του ’70, θεωρείται το μεγαλύτερο στον ελλαδικό χώρο, ενδεχομένως μάλιστα να κρύβει απολήψιμες ποσότητες πετρελαίου άνω των 500 εκατ. βαρελιών και να κατατάσσεται στην κατηγορία των «μεγάλων κοιτασμάτων».
Λόγω του εκτιμώμενου υψηλού κόστους ανάπτυξης του κοιτάσματος, αλλά και των τουρκικών διεκδικήσεων στο Αιγαίο, το συγκεκριμένο κοίτασμα έχει παραμείνει επί δεκαετίες «ξεχασμένο», αποτελώντας ουσιαστικά μια από τις «εφεδρείες» του διεθνούς ενεργειακού συστήματος, η οποία θα κινήσει το ενδιαφέρον των μεγάλων της πετρελαϊκής αγοράς, όταν οι διεθνείς τιμές σταθεροποιηθούν σε επίπεδα που να δικαιολογούν την άντληση «μαύρου χρυσού» από το βυθό του Αιγαίου.

Οι παλαιότεροι στην ενεργειακή αγορά θυμούνται καλά, ότι πίσω από την ελληνοτουρκική κρίση του 1987, που οδήγησε τις δύο χώρες στα πρόθυρα θερμού επεισοδίου, κρύβονταν τα σχέδια της Denison, να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην επίμαχη περιοχή, εντός της ελληνικής υφαλοκριπιδας αλλά εκτός της ζώνης των 6 νμ, των χωρικών υδάτων της Ελλάδας.

Για το «ανατολικό κοίτασμα», σύμφωνα με πληροφορίες που δεν είχαν διαψευσθεί, είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον πριν από τέσσερα χρόνια η Shell, προτείνοντας στην ελληνική κυβέρνηση μάλιστα να μεσολαβήσει μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας, για την επίτευξη μιας συμφωνίας που θα επέτρεπε την ανάπτυξη του κοιτάσματος!

Είναι απορίας άξιο, πάντως ,το γιατι μια πληροφορία ,που αφορά στη μεταβίβαση των δικαιωμάτων ,σε ένα τόσο «ευαίσθητο» κοίτασμα ,εμφανίζεται εν μέσω της προεκλογικής περιόδου,σε επαρχιακή εφημερίδα, χωρίς μάλιστα να διαψεύδεται ή να επιβεβαιώνεται αμέσως.

Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, η ομάδα των «Ελλήνων εφοπλιστών του εξωτερικού», αποφάσισει να επενδύσει στα ελληνικά πετρέλαια ,σε μια εποχή που η τιμή του πετρελαίου αποτελούσε εγγύηση για την επιτυχία του εγχειρήματος. Η εγγυητική επιστολή που είχαν καταθέσει για την εξαγορά της KAVALA OIL, είχε εκδοθεί από τη Marfin,και αυτό έκανε πολλούς να πιστέψουν τότε, ότι πίσω από την "Ενεργειακή Αιγαίου ",κρύβονται τα κεφάλαια της Dubai Investment Group.


Δελτιο των 11

ΤΙ ΕΙΣΑΙ ΜΩΡΗ ΖΕΙΜΠΕΚ; ΤΟΥΡΚΑΛΑ; ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΤΗ ΝΔ! ΤΟΝ ΜΠΟΥΛΟΝ!


Το λέει ή ίδια η υποψήφια της Ν.Δ η Ζειμπέκ Αισέλ:

«Είμαι Τουρκάλα και είναι τιμή για μένα. Και αν το τι αισθάνεται ο καθένας, είναι δική του υπόθεση και είναι λίγα αυτά που εμείς μπορούμε να πούμε, το να αποδέχεται το κυβερνών κόμμα, που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι «αξιωματική αντιπολίτευση» ένα άτομο, που πρεσβεύει τέτοιου είδους απόψεις, στους κόλπους του, είναι... κάτι που μας αφορά όλους: ««Θα πρέπεινα επιλυθούν επιτέλους τα προβλήματα που θέτει συνεχώς η Ελλάδα για την τουρκική ταυτότητά μας. Το συγκεκριμένο πρόβλημα, πέρα από τους μειονοτικούς βουλευτές ,πρέπει να το συζητήσουν μεταξύ τους η Ελλάδα και η Τουρκία. Το Μειονοτικό είναι θέμα ελληνοτουρκικό. Η ταυτότητά μας είναι τουρκική και τα μεγάλα μας προβλήματα θα πρέπει να συζητηθούν και να επιλυθούν σε επίπεδο διμερών σχέσεων».

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/09/blog-post_9266.html

ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΑΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ ΓΚΙΟΥΖΕΛ ΖΕΙΜΠΕΚ!

ΜΑΥΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΟΥΛΟΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΤΗ ΝΔ!

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Η ΖΕΙΜΠΕΚ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟΝ ΜΠΟΥΛΟΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΟΥΜΠΙΤΟΙ!


πηγη


Εθνικισμός, Πατριωτισμός και Εθνισμός





Το άρθρο αυτό θα ασχοληθεί με τις συγκεχυμένες εν πολλοίς έννοιες εθνικισμός - εθνισμός – πατριωτισμός. Τα σύγχρονα λεξικά έχουν προσδώσει στον όρο «εθνικισμός» έννοια στρεβλωτική και οι εθνομηδενιστές όταν θέλουν να προσβάλουν τη δράση των ιδεολογικών τους αντιπάλων την χαρακτηρίζουν εθνικιστική, θεωρώντας ότι έτσι τους περιθωριοποιούν. Από την αντίπερα όχθη αυτοί, οι οποίοι εισπράττουν την επίθεση, θεωρώντας τον χαρακτηρισμό προσβλητικό, αμυνόμενοι σπεύδουν να διευκρινίσουν ότι δεν είναι εθνικιστές αλλά εθνιστές.


Η σύγχυση των εννοιών δεν είναι τυχαία! Ο Θουκυδίδης αναφέρει σχετικά με την τότε προπαγάνδα: «ακόμη και την καθιερωμένη σημασία των λέξεων άλλαξαν για να δικαιολογούν τις πράξεις των».

Στο «Νέον Ορθογραφικόν Ερμηνευτικόν Λεξικόν» του Δημητράκου διαβάζουμε: «εθνικισμός: η αποκλειστική προσήλωσις εις την εξυπηρέτισιν των εθνικών ιδεωδών».

Σύμφωνα με τον καθηγητή Δημήτριο Βεζανή ο εθνικισμός αποτελεί: την «ενεργητική κατάφαση της ιδέας του Έθνους». Δηλαδή ο εθνικιστής δεν πιστεύει απλά στα ιδεώδη του Έθνους αλλά ενεργεί συνάμα. Ο εθνιστής ενώ πιστεύει στα ιδεώδη του Έθνους εντούτοις ηθελημένα δεν αγωνίζεται γι’αυτά. Δηλαδή ενώ ο εθνικιστής είναι ένας δρών αγωνιστής υπέρ του Έθνους ο εθνιστής απλώς πιστεύει στο Έθνος, ανήκει σ’ αυτό αλλά δεν επιθυμεί να αγωνισθεί για το Έθνος του.

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου, τον πατέρα της Δημοκρατίας, ο εθνικισμός βασίζεται στο Έθνος, ο πατριωτισμός βασίζεται στην Πατρίδα. Ο εθνικισμός υπάρχει στον πνευματικό χώρο αλλά και στον βιολογικό, διότι προϋποθέτει την ύπαρξη φυλής. Επίσης ο εθνικισμός είναι διαχρονικός, διότι στην έννοια του Έθνους περιλαμβάνονται οι αγέννητοι και οι νεκροί. Το Έθνος λοιπόν, επεκτείνεται στο παρελθόν και στο μέλλον. Η πατρίδα από την άλλη έχει συναισθηματικό περιεχόμενο, διότι συνδέει τα άτομα ενός ομογενούς λαού προς έναν γεωγραφικό χώρο. Μπορεί να υπάρξει Έθνος χωρίς Πατρίδα (π.χ. διότι αυτή κατεκτήθη και το έθνος εξεδιώχθη). «Όσον μεγαλύτερος και λαμπρότερος είναι ένας πολιτισμός τόσον ισχυρότερον είναι το σχετικόν εθνικόν αίσθημα και κατά συνέπειαν ο εθνικισμός». Ο Παπαναστασίου διαχωρίζει τον εθνικισμό από τον ιμπεριαλισμό, σωβινισμό. Ο αμυντικός εθνικισμός «θέλει την σύμπτωσιν κρατικών και εθνικών ορίων», σε αντίθεση με τον ιμπεριαλισμό, ο οποίος «επιδιώκει την επέκτασιν των κρατικών ορίων πέραν από τα εθνικά».

Το Έθνος μας σήμερα παραπαίει. Κυβερνάται από γονατισμένους πολιτικούς, οι οποίοι υπακούοντας στα κελεύσματα των ξένων ξεπουλούν πατρίδα. Ο λαός είτε κοιτάζει αμήχανος, είτε εκμαυλισμένος συνεχίζει να βιώνει την εθνική και ηθική του κατάπτωση. Για να μην καταρρεύσει το Έθνος μας έχει ανάγκη όλων εμάς, των όσων ζωντανών, κατά τον Ίωνα Δραγούμη, οι οποίοι θα πρέπει να συνδεθούμε με πίστη, αυτοθυσία και διαίσθηση με τη ζωή του Έθνους να διακονήσομε την παράδοση μας και να αναπτύξουμε τη συνείδηση μας στον Ελληνικό τρόπο ζωής. Να επιδείξουμε εμπράκτως αγάπη προς το Έθνος και προς κάθε Εθνικό. Να περιφρουρήσουμε αξίες, πολιτισμό, περιβάλλον, γλώσσα και τον γεωγραφικό χώρο που μας απέμεινε και περικλείεται στα γεωγραφικά όρια του Ελλαδικού και Κυπριακού Κράτους. Στη συνέχεια να διεκδικήσουμε αυτό που ανήκει σε μας και στα παιδιά μας. Να λευτερώσουμε τα σκλαβωμένα εδάφη του Ελληνισμού. Και εάν εμείς σταθούμε ανάξιοι να το πετύχουμε να παραδώσουμε σκυτάλη στις επερχόμενες γενεές.

Οι ελπίδες μας στρέφονται στη νεολαία. Σ’ αυτήν όμως τη νεολαία, η οποία πρέπει να διαπνέεται από τις αξίες του Έθνους. Σε όσους μπορούν να νοιώσουν στο αίμα τους τις επιταγές του Καζαντζάκη:

«…Το πρώτο σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους.

Το δεύτερο, να φωτίσεις την ορμή τους και να συνεχίσεις το έργο τους.

Το τρίτο σου χρέος, να παραδώσεις στον γυιό σου την μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει…..».

Το δικό μας κάλεσμα απευθύνεται σ’ αυτή τη Νεολαία. Οι υπόλοιποι, φυγόστρατοι και ξοφλημένοι ας παραμείνουν έρποντες, αραχνιασμένοι και γερασμένοι, πριν ακόμη την εφηβεία τους, στις μουχλιασμένες τάξεις της ΕΔΟΝ και στον εγκληματικό χουλιγκανισμό και ότι τούτο συνεπάγεται.

Παναγιώτης Κλεοβούλου

Δικηγόρος
Αντιπρόεδρος Κινήματος Ελληνικής Αντίστασης

antistasi.org

Τούρκικο σκάφος αγκυροβόλησε στα Ίμια.


Συναγερμός έχει σημάνει στα επιτελεία του ΓΕΕΘΑ και του Πολεμικού Ναυτικού, από τις 3 μ.μ. όταν τουρκικό ιστιοπλοϊκό σκάφος με πέντε επιβαίνοντες εντοπίστηκε να έχει αγκυροβολήσει στον κόλπο των Ιμίων.

Το σκάφος έγινε αμέσως αντιληπτό από σκάφος του Λιμενικού Σώματος που ζήτησε από το τουρκικό σκάφος να αποχωρήσει αμέσως καθώς βρισκόταν εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Το τουρκικό αρχικά αρνήθηκε να απομακρυνθεί τελικά από την περιοχή.
Την ίδια ώρα ακταιωρός της τουρκικής ακτοφυλακής και ευρισκόμενη εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων, εμφανίστηκε στην περιοχή επιτηρώντας την κατάσταση.
Στην περιοχή έσπευσε κανονιοφόρος του ΠΝ. Από τα συστήματα ESM σκαφών του ΠΝ διαγνώστηκε έντονη επικοινωνιακή δραστηριότητα μεταξύ σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής και του ναυτικού.

Από το επιτελείο του ΓΕΕΘΑ η συγκεκριμένη κίνηση θεωρείται πως έχει το χαρακτήρα δοκιμής της ελληνικής αντίδρασης.
Η συγκέντρωση σκαφών στην περιοχή συνεχίζεται και η ένταση αυξάνεται κατακόρυφα…


Τελευταία ενημέρωση: Αργά το απόγευμα, της ίδιας ημέρας, το τουρκικό ιστιοφόρο σήκωσε άγκυρα και απομακρύνθηκε από τα Ίμια. Αμέσως άρχισε η εκτόνωση της έκτακτης κατάστασης και η απομάκρυνση των πολεμικών σκαφών που παρακολουθούσαν διακριτικά τις εξελίξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε παρέμβαση σε ανώτατο στρατιωτικό επίπεδο και μετά από τις σχετικές συνεννοήσεις δόθηκε από την Τουρκία εντολή απομάκρυνσης του ιστιοφόρου από τα Ίμια. Το γεγονός από μόνο του καταδεικνύει πως η Άγκυρα επιθυμεί να μετράει τις Ελληνικές αντοχές και τα αντανακλαστικά, σε μία προσπάθεια συγκέντρωσης πληροφοριών αλλά κι ενός ψυχολογικού πολέμου νεύρων που έχει εγκαθιδρύσει τόσο στη θάλασσα όσο και στον ουρανό του Αιγαίου και ειδικά στην περιοχή των Δωδεκανήσων


Πηγή