Χρήστες OnLine

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

Γεώτρηση 5.500 μέτρων με στόχο τον «μαύρο χρυσό»...


Στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να πιάσει δουλειά το γεωτρύπανο. Στα 4.000 βαρέλια, από 3.000 που είναι σήμερα, αναμένεται η παραγωγή πετρελαίου. Η μεγαλύτερη σε βάθος και μέγεθος γεώτρηση που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα ξεκινά σε δέκα μέρες στον κόλπο της Καβάλας, με στόχο τον «μαύρο χρυσό» του πολλά υποσχόμενου κοιτάσματος «Εψιλον».Το εντυπωσιακό γεωτρύπανο Ε85, τύπου Jack Up Ensco85, που ναύλωσε η «Ενεργειακή Αιγαίου» έχει ήδη ξεκινήσει για την Καβάλα και στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να ξεκινήσει τη γεώτρηση, σε απόσταση 2 ναυτικών μιλίων βορειοδυτικά της πόλης όπου βρίσκεται το «Ε».

Η γεώτρηση θα έχει συνολικό μήκος 5.500 μέτρων σε κάθετο βάθος 2.900 μέτρων και εκτιμάται ότι θα διαρκέσει 90 μέρες.Με αυτήν ξεκινά η υλοποίηση της β φάσης του επιχειρησιακού πλάνου της εταιρείας, η οποία θα γίνει με χρηματοδότηση ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ από την τράπεζα Standard Chartered Βank.


Με εκτιμώμενα απολήψιμα αποθέματα 17 - 18 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου, το Κοίτασμα «Εψιλον» αναμένεται να προσθέσει στην παραγωγή πετρελαίου τουλάχιστον χίλια βαρέλια ημερησίως, αυξάνοντας την ημερήσια παραγωγή σε 4.000 βαρέλια από 3.000 που είναι σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι προηγήθηκε τους περασμένους μήνες η νέα γεώτρηση στο κοίτασμα του Β. Πρίνου, η οποία σχεδόν τριπλασίασε την παραγωγή, που μέχρι τις αρχές του τρέχοντος έτους ήταν μόλις 1.100 βαρέλια ημερησίως.«Η Ενεργειακή Αιγαίου και η Kavala Oil εισέρχονται σε μια νέα φάση υλοποίησης μιας μακρόχρονης επένδυσης για την ορθολογική αξιοποίηση του εθνικού ορυκτού πλούτου της χώρας, τη στήριξη της τοπικής οικονομίας και την εξασφάλιση της βιωσιμότητας της εταιρείας και των θέσεων εργασίας.


Προχωράμε με μια δυνατή ομάδα στελεχών που διαθέτει όραμα, εξειδίκευση και εμπειρία στον τομέα της», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ενεργειακής Αιγαίου, Μαθιός Ρήγας.ΑνάπτυξηΑπό την πλευρά του, ο πρόεδρος της θυγατρικής, Kavala Oil, είπε πως για τους εργαζόμενους και την τοπική κοινωνία η αξιοποίηση του Πεδίου Ε αποτελεί αναπτυξιακό αίτημα εδώ και χρόνια.«Σήμερα είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς με την υλοποίηση αυτού του υψηλού μας στόχου. Πιστεύουμε ότι με την ολοκλήρωση του επενδυτικού έργου, τα οφέλη για την τοπική και εθνική οικονομία θα είναι πολύ μεγάλα», τόνισε.

ΕΘΝΟΣ

πηγη

Αλβανός έδεσε τον γιο του και τον έσερνε με το αυτοκίνητο

Σοκ. Αλβανός πα-τέρας έδεσε τον γιο του με σκοινί στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και τον περιέφερε στους δρόμους για… παραδειγματισμό!


Το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη χθες το απόγευμα, στη Λάρισα. Ο ελαιοχρωματιστής, έχοντας καταναλώσει άφθονο αλκοόλ, άρπαξε με τη βία τον πρωτότοκο γιο του, ηλικίας μόλις 14 ετών, τον έδεσε από τους ώμους με χοντρή τριχιά, την άκρη της οποίας στην συνέχεια έδεσε στο αυτοκίνητο, και τον ανάγκασε να τρέχει πίσω από το ΙΧ, προς… συμμόρφωση, επειδή, όπως ισχυρίστηκε, δεν υπάκουε στις εντολές του.


Περαστικοί, που έγιναν αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού, ειδοποίησαν την αστυνομία και ο δράστης συνελήφθη.

Ακόμη και κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, ο πατέρας ήταν αμετανόητος. Μιλώντας στους αστυνομικούς, είπε ότι το παιδί ήταν απείθαρχο, δεν τον άκουγε και έλεγε ψέματα, και μάλιστα απάντησε ότι, αν χρειαζόταν, θα το ξανάκανε!

Σήμερα, αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα, με την κατηγορία της ενδοοικογενειακής βίας.

Τα καθίκια τύπου μπαμπά στην Λάρισα που έσερνε το παιδί του με το αυτοκίνητο δεν θέλουν έλεος

Δεν θέλει έλεος ο πατέρας που έσερνε το παιδί του δεμένο στο αυτοκίνητο του! Αν αυτή την τιμωρία θεωρεί ο Αλβανός πατέρας ότι έπρεπε να δώσει στο παιδί του και να το σέρνει στην πυλωτή της οικοδομής δεμένο σε αυτοκίνητο πως πρέπει να τον τιμωρήσουμε εμείς τον μπαμπά του; Να τον δέσουμε στο κελί του Κορυδαλλού και να τον βάλουμε να κάνει ...μπάνζιγκ τζάμπινγκ;
Κατευθείαν μέσα να μπει...

..και δεν χρειάζεται να βγει παρά μόνο μετά από 10 χρόνια όταν το παιδί του θα έχει γίνει 24 ετών και θα μπορεί να τον αντιμετωπίσει αν ο θρασύς τολμήσει να του κάνει κάτι.

Μην τον αφήσετε. Απελάστε τον ή κλείστε τον μέσα.

Συνελήφθη 37χρονος αλβανός μέλος διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης


Ενας 37χρονος Αλβανός, που θεωρείται μέλος διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης, συνελήφθη χθες στον Κορυδαλλό βάσει διεθνούς εντάλματος σύλληψης της Ιντερπόλ...

Σύμφωνα με την κατηγορία το κύκλωμα προωθούσε γυναίκες μεταξύ των οποίων και ανήλικες, στην Ιταλία, τις προμήθευε με πλαστά έγγραφα και τις προωθούσε στην πορνεία.