Χρήστες OnLine

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Νέα γραμμή προαστιακού στην ακριτική Θράκη

Εγκαινιάστηκε σήμερα ο νέος προαστιακός σιδηρόδρομος που θα εξυπηρετεί την Θράκη.

Σε μία λιτή τελετή, παρουσία πλήθους εκπροσώπων της πολιτικής, της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της Θράκης, εγκαινιάστηκε το νέο σιδηροδρομικό δίκτυο, μήκους περίπου 120 χιλιομέτρων, το οποίο θα ενώνει μεταξύ τους τις τρεις ακριτικές πρωτεύουσες της Θράκης – Ξάνθη, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη- καθώς και τα κυριότερα ημιαστικά κέντρα των τριών νομών.

Υπολογίζεται ότι η διαδρομή Ξάνθη – Κομοτηνή δεν θα υπερβαίνει τα 33 λεπτά και τα 58 λεπτά η διαδρομή Κομοτηνή – Αλεξανδρούπολη.

Το εισιτήριο θα ξεκινά από τα 0,80 ευρώ προσφέροντας έτσι σε χιλιάδες κατοίκους της περιοχής φθηνές, γρήγορες και ασφαλείς μετακινήσεις.

Το 2007 ακυρώθηκε. Φέτος "αναβάλεται" ο "Παρμενίων"

Πηγή Πρώτο Θέμα

Ματαιώνεται ο «Παρμενίων» «λόγω εκλογών»

του Μάκη Πολλάτου



Με δικαιολογίες που δεν μπορούν να αντέξουν σε σοβαρή κριτική, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αποφάσισε να ακυρώσει τη διεξαγωγή της εθνικής διακλαδικής άσκησης «Παρμενίων», που επρόκειτο να γίνει την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια που η ΝΔ αποφασίζει να μην πραγματοποιηθούν τα στρατιωτικά γυμνάσια στα οποία συμμετέχουν το σύνολο των δυνάμεων του στρατού ξηράς, του πολεμικού ναυτικού, της πολεμικής αεροπορίας, μονάδες από τα σώματα ασφαλείας (αστυνομία, λιμενικό, πυροσβεστική) και πολιτικοί φορείς όπως τα υπουργεία Εσωτερικών, Εξωτερικών, η ΕΥΠ, ακόμη και ο ΟΤΕ.

Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το protothema.gr, από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας υποστήριζαν ότι ο φετινός «Παρμενίων» αναβάλλεται λόγω της διενέργειας των πρόωρων εκλογών. Τα στρατιωτικά γυμνάσια προγραμματιζόταν να διεξαχθούν στο διάστημα από τις 25 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 2 Οκτωβρίου, ενώ κατά πληροφορίες τα γενικά επιτελεία είχαν ολοκληρώσει τη σχεδίαση των παιγνίων.

Για να αιτιολογήσουν τη μη διεξαγωγή της άσκησης, στελέχη του Πενταγώνου υποστήριζαν ότι ο φετινός Παρμενίωνας σχεδόν συμπίπτει με τις εκλογές και σε περίπτωση που τα σενάρια εκτελούνταν κανονικά θα προέκυπταν πολλά προβλήματα από τις προγραμματιζόμενες μετακινήσεις μονάδων (υπονοώντας ότι τα στρατιωτικά τμήματα δεν θα είχαν τον απαιτούμενο χρόνο για να αναδιπλωθούν στις μονάδες τους), κυρίως όμως με τους επίστρατους (δηλαδή τους απλούς πολίτες που καλούνται να συμμετέχουν στα στρατιωτικά γυμνάσια). Με επιχειρήματα αδύναμα να πείσουν την κοινή γνώμη, από το υπουργείο Άμυνας ισχυρίζονταν ότι οι επίστρατοι που είναι υποχρεωμένοι να μετακινηθούν σε περιοχές της επικράτειας μακριά από τον τόπο κατοικίας τους δεν θα προλάβαιναν να επιστρέψουν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Οι ίδιες πηγές υποστήριζαν ότι μετά τις εκλογές θα προσδιοριστεί νέα ημερομηνία για τη διεξαγωγή της άσκησης.

Στην περίπτωση ωστόσο που στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου δεν επιτευχθεί αυτοδυναμία και χρειαστούν επαναληπτικές εκλογές για να σχηματιστεί κυβέρνηση, θα μιλάμε και επισήμως για ακύρωση του φετινού Παρμενίωνα. Κι αυτό διότι σε πολλές περιοχές της χώρας ήδη από τον Οκτώβριο οι συνθήκες θεωρούνται απαγορευτικές για τη μετακίνηση στρατιωτικών δυνάμεων και την παραμονή των αξιωματικών στην ύπαιθρο, ενώ και η έναρξη των αγροτικών εργασίων αποτελεί ακόμη ένα σημαντικό πρόβλημα για τη διεξαγωγή γυμνασίων. Αυτοί είναι οι βασικοί λόγοι για τους οποίους, παραδοσιακά, η μεγαλύτερη εθνική στρατιωτική άσκηση γίνεται το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.

Το 2007, η κυβέρνηση της ΝΔ είχε ακυρώσει και τότε τη διεξαγωγή του Παρμενίωνα, καταφεύγοντας στο επιχείρημα ότι από την ακύρωση των παιγνίων εξοικονομήθηκαν περισσότερα από 10 εκατ.ευρώ, που σε περίπτωση εκτέλεσης των παιγνίων θα έπρεπε να εκταμιευθούν για τα έξοδα μετακίνησης των μονάδων, για καύσιμα και ανταλλακτικά, για τη σίτιση του προσωπικού και για την αποζημίωση των στρατιωτικών.

Το ερώτημα που θέτουν στρατιωτικοί είναι εάν η ακύρωση του φετινού Παρμενίωνα θα επηρεάσει την επιχειρησιακή ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων, το επίπεδο εκπαίδευσης και τη συνεργασία μονάδων από τον στρατό, το ναυτικό και την αεροπορία με πολιτικούς φορείς.

Σε επίπεδο συμβολισμών, το υποτιθέμενο θερινό «μορατόριουμ» πτήσεων στο Αιγαίο ολοκληρώνεται στις 15 Σεπτεμβρίου και σε περίπτωση υλοποίησης του Παρμενίωνα οι ένοπλες δυνάμεις θα είχαν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να προβάλλουν την εικόνα της συνέχειας και της ετοιμότητας, ανεξαρτήτως πολιτικών εξελίξεων. Για την απρόσκοπτη διεξαγωγή των ασκήσεων, όπως σημειώνουν στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, θα μπορούσε απλώς να περιοριστεί η διάρκεια των παιγνίων και να επιλεγούν αυστηρά τα σενάρια εκείνα που θεωρούνται απαραίτητα προκειμένου να διατηρηθεί και να ενισχυθεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα του στρατεύματος.

****


Σχόλιο ΕΨ: Προφανώς το Πολιτικό κατεστημένο συνεχίζει να αποδυναμώνει τον Ελληνικό Στρατό (Μια πολιτική άποψη εδώ). Μετά την μείωση της θητείας στους 9 μήνες, επέρχεται και η σταδιακή κατάργηση των ασκήσεων. Ας μην ξεχνούμε ότι οι στρατιωτικές ασκήσεις είναι ένα έξοδο από το οποίο οι πολιτικοί δεν παίρνουν μίζες. Αντίθετα η αγορά οπλισμού είναι εξαιρετικά κερδοφόρα. Τον αγοράζουμε, και τον... αποθηκεύουμε!

Παράλληλα ο κ. Χριστόφιας ακύρωσε τις ασκήσεις Τοξότης και Νικηφόρος το 2008 κατόπιν συμφωνίας στη Εθνικής Φρουράς με τον κατοχικό στρατό της Τουρκίας. (1,2)

Όλα αυτά την ώρα που υπάρχει κλιμάκωση των Τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο!


πηγη


KKE , πρασινοι οικολογοι & ΣY.PIZ.A & TO ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ THΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Καταστρέφουν ό,τι πολυτιμότερο διαθέτει το Έθνος!

Είναι ντροπή όταν οι ελλείψεις στις μονάδες είναι σημαντικές να έχουν μαζέψει όλα τα κοπρόσκυλα της μπουρζουαζίας να κάνουν δήθεν την θητεία τους, παραθερίζοντας στην Αθήνα!

Το διαβάσαμε στο γνωστό blog troktiko το οποίο είχε σαν πηγή πληροφοριών του δημοσίευμα της εφημερίδος το «Έθνος». Η πέρα για πέρα εξωφρενική είδηση έχει ως εξής: “Ο γιος πρώην κορυφαίου αξιωματούχου του Αρείου Πάγου υπηρετεί τη θητεία του στη βίλα που διαθέτει ο αρχηγός ΓΕΝ στον Σκαραμαγκά. Παρεμπιπτόντως, λέγεται ότι στην ίδια βίλα υπηρετούν τη θητεία τους 116 ναύτες!”



Σχόλιο Χρυσής Αυγής

Κατόπιν εξετάσεως του θέματος διαπιστώσαμε ότι δεν είναι αυτή η μοναδική μετάθεση-εφεύρεση στις Ένοπλες Δυνάμεις! Είναι ντροπή και αίσχος κάποιοι να μη υπηρετούν και να παίρνουν κατ’ ουσίαν τα απολυτήριά τους στο σπίτι ή άλλοι να υπηρετούν 45 ημέρες όπως ο υποψήφιος βουλευτής του ΛΑΟΣ στην Β’ Αθηνών Αϊβαλιώτης, την ίδια στιγμή που κάποια παιδιά παίρνουν απολυτήριο από τον Έβρο και από την Λήμνο.


Είναι διπλή ντροπή όταν οι ελλείψεις από πλευράς προσωπικού στις μονάδες είναι σημαντικές να έχουν μαζέψει όλα τα κοπρόσκυλα της μπουρζουαζίας να κάνουν δήθεν την θητεία τους, παραθερίζοντας στην Αθήνα! Και καλά οι πολιτικοί που τα κάνουν αυτά τα πράγματα… Δεν περιμέναμε και τίποτε διαφορετικό. Είναι θλιβερό όμως ότι ανέχονται αυτές τις μεταθέσεις και το σκανδαλώδες λουφάρισμα κάποιων «εκλεκτών» οι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων που είναι υπεύθυνοι γι’ αυτές και τις υπογράφουν.


Θεωρούμε τις Ένοπλες Δυνάμεις ό,τι εκλεκτότερο διαθέτει το Έθνος και επί τέλους ας το προστατέψουν πρώτα απ’ όλα αυτοί που έχουν καθήκον να το προστατέψουν, δηλαδή η φυσική ηγεσία Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας.


πηγη

ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ:Ο Τούρκος "Καπετάν Κεμάλ",εθελοντής με τους συμμορίτες κατά τον Εμφύλιο,μιλάει για τις εμπειρίες του!!!


ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ "ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ" ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΤΟΥ...

Είναι γνωστός ο προδοτικός ρόλος του ΚΚΕ κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου,όσο και μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή:τι γίνεται όμως,όταν αποκαλύπτεται πως ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΕΙ (!!!) ΕΝΑΝ ΤΟΥΡΚΟ ΑΝΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ),ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΜΑΛΙΣΤΑ ΩΣ ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΣΦΑΓΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ ΑΤΑΤΟΥΡΚ;


Η ιστορία,που είναι για γέλια και για κλάματα,έχει ως εξής:

"Οι μαρτυρίες ενός Τούρκου αριστερού και αγωνιστή, του Μιχρί Μπελλί, από τη συμμετοχή του στον ελληνικό εμφύλιο ως μέλους του Ελληνικού Δημοκρατικού Στρατού, εξιστορούνται στο βιβλίο «Καπετάν Κεμάλ, Αναμνήσεις από τον ελληνικό εμφύλιο». Γραμμένο το 1985, το εν λόγω βιβλίο μόλις φέτος έγινε «αποδεκτό» από τους ελληνικούς εκδοτικούς οίκους, ενώ σύντομα θα κυκλοφορήσει η ταινία-ντοκιμαντέρ που βασίζεται σε αυτό.

Γεννημένος το 1916 στη Συληβρία της Ανατολικής Θράκης, βαθιά διεθνιστής και συνειδητός μαρξιστής, ο Μιχρί Μπελλί συμμετείχε ή πρωτοστάτησε στις τραγικές περιπέτειες της κοινωνικής επανάστασης στη πατρίδα του, αλλά και τη δική μας, ή και όπου αλλού βρέθηκε ως διανοούμενος, αγωνιστής και εξόριστος. Κατατάχθηκε εθελοντικά τον Απρίλιο του 1947 στο Δημοκρατικό Στρατό της Ελλάδας, «όταν Έλληνες σύντροφοι από την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη άρχισαν να ψάχνουν απεγνωσμένα για έναν Τούρκο, επαρκώς καταρτισμένο για πολιτική καθοδήγηση σ' αυτές τις περιοχές». Στη θητεία του αυτή τραυματίστηκε σοβαρά δύο φορές και, τέλος επέστρεψε στην πατρίδα του το καλοκαίρι του '49.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Αυγή», το βιβλίο «Καπετάν Κεμάλ, Αναμνήσεις από τον ελληνικό εμφύλιο» προέκυψε όταν ο Μιχρί Μπελλί θέλησε να «μιλήσει για τους ανθρώπους που συμμετείχαν στην αντίσταση», τον αδικοχαμένο ανθό της ελληνικής πρωτοπορίας, εκείνους τους «ευτυχισμένους ανθρώπους» των τραγικών περιπετειών της Αριστεράς, τους οπλισμένους με τη χαρά και την αισιοδοξία του δίκαιου αγώνα.

Ωστόσο, συνεχίζει η Αυγή, οι πολιτικές ισορροπίες των κομμάτων της ελληνικής Αριστεράς αρχικά παραμέρισαν τη μοναδική μαρτυρία ενός Τούρκου συνοδοιπόρου και συναγωνιστή. Ο Μιχρί Μπελλί, στο βιβλίο του, κάνει λόγο για αυτές τις άκαρπες συναντήσεις με στελέχη της ευρύτερης Αριστεράς, μετά τη μεταπολίτευση. Βασισμένος στο βιβλίο, ο Φώτος Λαμπρινός κυκλοφόρησε φέτος ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους με τίτλο «Καπετάν Κεμάλ, ο Σύντροφος» και πρωταγωνιστή τον ίδιο τον Μιχρί Μπελλί."



Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

"Σύντροφος" λοιπόν ο...Καπετάν Κεμάλ,σύμφωνα με τη σύγχρονη ψευτοαριστερή θολοκουλτούρα!Να τον χαίρεστε,συντρόφια!Κι αυτόν και τους υπόλοιπους συντρόφους σας,Βούλγαρους,Αλβανούς και ψευτομακεδόνες!

Τυχαία άραγε όλα αυτά,σταλινικά απολιθώματα της Περισσού;

Πάντα στο πλευρό των εχθρών της Ελλάδας ηταν το ΚΚΕ και όχι των εργατών και του ελληνικού λαού...αυτή είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ,Αλέκα Παπαρήγα και υπόλοιπη βολεμένη κομπανία με "αριστερή" ιδεολογία,αλλά δεξιότατη τσέπη!

Πηγή:
hellas-orthodoxy

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ! ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Η ΜΠΟΤΣΟΥΑΝΑ! ΠΟΙΑ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ;


Και μετά μας λένε οι προοδευτικούληδες ότι οι λαθραίοι έσωσαν την οικονομία και τα ασφαλιστικά μας ταμεία! Ποια είναι η συμβολή τους στην οικονομία και την ανταγωνιστικότητα της χώρας μας; Διαβάστε:

Από "ΤΑ ΝΕΑ" σήμερα διαβάζουμε:


"Νέα βουτιά για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, που είναι η χαμηλότερη σε ολόκληρη την ευρωζώνη, καταγράφει η ετήσια Έκθεση Διεθνούς Ανταγωνιστικότητας που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας κατρακύλησε στην 71η θέση σε σύνολο 134 χωρών, από την 67η θέση πέρσι και την 65η θέση το 2007.H οικονομία της Ελλάδας βρίσκεται σε χειρότερη θέση από άλλες όπως της Αλβανίας, της Τυνησίας, του Αζερμπαϊτζάν, της Μποτσουάνας, του Καζαχστάν και της Τουρκίας. "

ΤΑ ΝΕΑ όμως δεν λένε την αλήθεια γιατί συμβαίνει κάτι τέτοιο, αλλά τα ρίχνουν μόνο στην ομολογουμένως ανικανότητα του Κωστάκη γιατί ως γνωστόν ΤΑ ΝΕΑ στηρίζουν τον Γιωργάκη...

Στην Ελλάδα έχουμε 5.8 εκατομμύρια μετανάστες (ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ! 5.8 εκατομμύρια λαθραίους σύμφωνα με έκθεση πριν από 3 μήνες του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών) που όλοι τους ήλθαν παράνομα, λαθρομετανάστες δηλαδή ΟΛΟΙ τους, άσχετα αν περίπου ένα εκατομμύριο τους νομιμοποίησαν μετά παρανόμως.

Γιατί λοιπόν η οικονομία μας πάει κατά διαόλου; Να γιατί.

1) 3 εκατομμύρια ευρώ φεύγουν ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ για το εξωτερικό από τους λαθρομετανάστες μας οι οποίοι τα στέλνουν στις οικογένειες τους στις χώρες τους. 2 εκατομμύρια, ΜΟΝΟ για Αλβανία ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ!!!!!

2) Οι περισσότεροι από αυτούς είναι παράνομοι, συνεπώς δεν είναι ασφαλισμένοι αλλά τα λεφτά τα στέλνουν στις χώρες τους χωρίς να πληρώνουν εισφορές ασφαλιστικές και χωρίς να έχουν ΑΦΜ και συνεπώς δε πληρώνουν μία στην Εφορία....

3) Παρέχεται σε όλους τους λαθρομετανάστες και παράνομα νομιμοποιημένους εντελώς δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είτε είναι ασφαλισμένοι αυτοί είτε όχι. Σε κάθε άλλη χώρα η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων αλλοδαπών αναζητείται από τις πρεσβείες τους, στην Ελλάδα όχι, γιατί εμείς είμαστε καλά παιδιά και υπεράνω….

4) Οι λαθραίοι φέρνουν τους γονείς τους στην Ελλάδα οι οποίοι χωρίς ποτέ να έχουν δουλέψει στην Ελλάδα και να έχουν προσφέρει ασφαλιστικές εισφορές, εντούτοις λαμβάνουν σύνταξη από τον ΟΓΑ!!! Ομοίως λαμβάνει σύνταξη όποιος λαθραίος έρχεται στην Ελλάδα και δουλέψει μόνο ένα χρόνο στη χώρα μας!!!!! Αρκεί που δούλεψε έστω στη χώρα του για 25 χρόνια!!! Αυτά δε γίνονται πουθενά πλην της Ελλάδας!

5) Από το 81 και επί Ανδρέα, δισεκατομμύρια ευρώ εισέρευσαν στην χώρα μας από την ΕΟΚ τότε και νυν Ευρωπαϊκή Ένωση, σαν οικονομική βοήθεια και στήριξη για ανάπτυξη (πακέτα Ντελόρ κλπ) αλλά οι Παπανδρέηδες και οι Μητσοτάκηδες φρόντισαν να μοιράσουν αυτά τα χρήματα που προορίζονταν για ανάπτυξη, στην δημιουργία κομματικών στρατών διορίζοντας εκατομμύρια άχρηστους δημοσίους υπαλλήλους και μοιράζοντας συντάξεις σε "αντιστασιακούς" ηλικίας 40 χρονών και σε τυφλούς που έβλεπαν καλύτερα και από πιλότο της πολεμικής αεροπορίας.....

6) Ποια ανταγωνιστικότητα στην οικονομία μας θέλετε όταν επιτρέψαμε να κλείσουν τα δικά μας εργοστάσια και βιοτεχνίες και τα στείλαμε σε χώρες της Βαλκανικής επειδή εκεί η φορολογία εργοστασίων και επιχειρήσεων είναι από πολύ χαμηλή μέχρι μηδενική; Γιατί δεν αφαιρέσατε το διαβατήριο στους βιομήχανους και επιχειρηματίες που μετέφεραν τις επιχειρήσεις τους στις όμορες πειναλέες χώρες μετατρέποντας έτσι τη χώρα μας σε πειναλέα;

7) Πως θέλετε η οικονομία μας να είναι ανταγωνιστική όταν, ποιος ξένος επενδυτής θα έλθει να επενδύσει τα χρήματα του στη χώρα μας στην οποία κάθε χρόνο διεξάγονται 600 πορείες στην πρωτεύουσα της και άλλες τόσες απεργίες; Για να μη μιλήσουμε για τα.... Δεκεμβριανά 2008.... και την αναρχοαριστερή τρομοκρατία με τις μολότοφ, τα γκαζάκια, τα καλάσνικοφ και τις βόμβες που ΔΕΝ θέλει η κεντρική εξουσία να τους συλλάβει λόγω μεταπολιτευτικού αριστερίστικου κομπλεξαρισμού;

8) Πως αξιοποιήσαμε το 1 εκατομμύριο λαθραίων που παρανόμως νομιμοποιήσαμε και τα υπόλοιπα 4,8 εκατομμύρια λαθραίων που ζουν παράνομα σήμερα στην Ελλάδα; Με τέτοιο εργατικό δυναμικό θα μπορούσαμε να φτιάχνουμε διαστημόπλοια όχι δα καρφίτσες που ούτε καν αυτές δεν φτιάχνουμε! Αντίθετα τα δυναμικό αυτό το αφιερώσαμε στο μάζεμα της πατάτας, στην οικοδομή και σε εγχώρια έργα υποδομής, δρόμοι κλπ. Εντωμεταξύ πατάτες εισάγουμε από την Αίγυπτο και οι δικές μας σαπίζουν στις αποθήκες ενώ φυσικά η οικοδομή και οι δρόμοι δεν προσφέρουν ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα με διεθνή βάση αλλά μόνο εγχώρια κατανάλωση που δεν έχει κανένα διεθνή αντίκτυπο στην οικονομία μας.

9) Με λίγα λόγια όταν δεν εξάγεις τίποτα μιας και δεν παράγεις τίποτα και όταν παράγεις κάτι (πατάτες) αλλά εισάγεις αντίστοιχο προϊόν από άλλες χώρες αφήνοντας το δικό σου να σαπίζει, τότε όχι η Μποτσουάνα θα έχει καλύτερη οικονομία και ανταγωνιστικότητα από σένα αλλά και η ζούγκλα της Παπούα με τους ανθρωποφάγους θα έχει καλύτερη οικονομία και ανταγωνιστικότητα.

(10) Και εσείς συνεχίστε να ελπίζετε στο ρουσφετοζητουλίκη των 5 ψίχουλων από τα δύο κόμματα εξουσίας της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ Α.Ε. που κατέστρεψαν με τις επιλογές τους το σύμπαν όλο και όχι μόνο την χώρα μας και σε λίγο θα σας φάνε οι ανθρωποφάγοι γιατί στην Παπούα εκπολιτίζονται αν δεν το μάθατε και εδώ γινόμαστε ζούγκλα.... Όρνια....


πηγη


Η Αλβανική απειλή στην Ελλάδα


Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται τον τελευταίο καιρό οι κρατικές υπηρεσίες στην Αθήνα καθώς ερευνούν στοιχεία για την ύπαρξη "πυρήνων" του αποκαλούμενου Αλβανικού απελευθερωτικού στρατού, γνωστού ως UCC, στην Ελλάδα.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για την ύπαρξη οργανωμένων ομάδων Αλβανών οι οποίοι, αφού κρίνουν ποιος είναι ο κατάλληλος χρόνος, θα προβούν σε ανθελληνικές ενέργειες, όπως βομβιστικές επιθέσεις. Οι προθέσεις αλλά και οι κινήσεις των Αλβανών είναι σε γνώση της ΕΥΠ, η οποία βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο για την εξάρθρωση αυτών των πυρήνων. Στόχος των Αλβανών είναι η δημιουργία κλίματος αποσταθεροποίησης στην περιοχή, με παράλληλη δημιουργία θέματος "Τσαμουριάς" σε ευρωπαϊκό πολιτικό επίπεδο. Η Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα έχει λίστες ονομάτων, όσων εγκληματιών πολέμου έφυγαν από την Ήπειρο καθώς και συγγενών τους, στους οποίους απαγορεύουν την είσοδο στην Ελλάδα.

Πολλοί όμως από αυτούς βγάζουν διαβατήρια και ταυτότητες με ψεύτικα ονόματα και προσπαθούν να πάρουν βίζα για να έρθουν στη χώρα μας. Οι πυρήνες αυτοί αλλάζουν συχνά πρόσωπα, έτσι ώστε η παρουσία τους στην περιοχή να μην προκαλέσει υποψίες στις Ελληνικές Αρχές. Μάλιστα αρκετοί πυρήνες έχουν επικεφαλής πρώην πράκτορες της Αλβανικής μυστικής υπηρεσίας Σαλί Μπερίσα.

Σε επαγρύπνηση βρίσκεται όμως η υπηρεσία και στην Αθήνα όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός Αλβανών, μέσα στους οποίους υπάρχουν και δεκάδες μέλη του UCC oι οποίοι χρηματοδοτούνται από Κοσσοβάρους και Αλβανούς μετανάστες της Αμερικής, του Καναδά και της Ελβετίας και στόχο έχουν τη δημιουργία κλίματος αποσταθεροποίησης. Εξάλλου δεν μπορεί να ξεχάσει κανείς τις δηλώσεις του Αλή Αχμέτι, πρώην ηγετικού στελέχους του UCC σε ραδιόφωνο της Αυστραλίας, σύμφωνα με τις οποίες «ήρθε η ώρα οι Τσάμηδες να γυρίσουν στην πατρίδα τους καθώς τα αλβανικά σύνορα με την Ελλάδα είναι στην Πρέβεζα».

Τις δηλώσεις αυτές 3 μέρες μετά και αφού αντέδρασαν οι ομογενείς μας στην Αυστραλία ο Αχμέτι τις πήρε πίσω κάνοντας λόγο για λάθος των δημοσιογράφων, χωρίς φυσικά να γίνει πιστευτός από πουθενά.

«Με βάση τη νωθρότητα και τη χαλαρότητα των ελληνικών υπηρεσιών όλα μπορούν να συμβούν. Και ειδικά στην Πρεσβεία μας στα Τίρανα είναι σίγουρο πως πολλοί «Τσάμηδες» και απόγονοί τους πηγαίνουν για βίζα προκειμένου να μπουν στη χώρα μας.

«Το Υπουργείο Εξωτερικών γνωρίζει και παρακολουθεί μόνο όσα συμβαίνουν εκτός των συνόρων μας. Για την Αλβανία ξέρουμε τα ψηφίσματα του κοινοβουλίου και διαφόρων επιτροπών και συλλόγων που ασχολούνται με το υποτιθέμενο θέμα της «Τσαμουριάς». Τους έχουμε ζητήσει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για ο θέμα αυτό καθώς μπορεί να επηρεάσει τις διμερείς μας σχέσεις. Για την Ελλάδα θέμα Τσάμηδων δεν υπάρχει καθώς λύθηκε οριστικά μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Ιδιαίτερα κινητικοί είναι στο θέμα της «Τσαμουριάς» είναι και οι Αλβανοί της Αμερικής και της Ελβετίας. Αν επισκεφθεί κάποιος την ιστοσελίδα που έχουν δημιουργήσει στο διαδίκτυο, στη διεύθυνση ww.aacl.com θα μπορέσει να διαβάσει τις ανθελληνικές κορώνες καθώς και να δει χάρτες της «μεγάλης Αλβανίας» που περιέχουν τα Γιάννενα, τη Θεσπρωτία, την Πρέβεζα και την Άρτα.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ένα δημοσίευμα του περιοδικού ΑΠΟΡΡΗΤΟ, σύμφωνα με το οποίο ο συντάκτης του κάνει λόγο για παραχωρήσεις της χώρας μας έναντι της Αλβανίας. Ειδικότερα τονίζει πως: «η άρση του εμπόλεμου με την Ελλάδα είναι το πρώτο βήμα ενός καλά μελετημένου σχεδίου της Αλβανικής κυβέρνησης για να ξεκινήσει τη διαδικασία διεκδικήσεων επί των ελληνικών εδαφών της Ηπείρου με κεντρικό θέμα την αποκατάσταση των Τσάμηδων.

Πηγή http://greeknation.blogspot.com/

Πιθανή άρση της θεώρησης εισόδου στην Ελλάδα για τα Σκόπια

Την ώρα που η Ελλάδα κινείται σε προεκλογικούς ρυθμούς, η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει την ενδεχόμενη άρση της θεώρησης εισόδου για την Δημοκρατία των Σκοπίων! Σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν αντιδράσει ενδέχεται να βρεθεί προ τετελεσμένων διότι με την κίνηση αυτή η Ε.Ε. αφαιρεί από την χώρα μας την δυνατότητα να ελέγξει τα σύνορα της με τα Σκόπια!

Μια τέτοια κίνηση άρει στην ουσία την απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα, σε όσους έχουν καταφύγει στα Σκόπια από την περίοδο του εμφυλίου, και βρίσκονται στις λίστες ανεπιθύμητων του Υπουργείου των Εξωτερικών. Αυτό είναι ένα σημαντικό πολιτικό θέμα για την Ελλάδα και αν προχωρήσει το μέτρο αυτό, η Ε.Ε. θα έχει παρακάμψει την Ελληνική Εξωτερική πολιτική, παίρνοντας αποφάσεις για τους Έλληνες, εν απουσία τους!

Επιπλέον, η άρση της θεώρησης εισόδου αποτελεί ακόμη ένα ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί που η χώρα μας αφήνει να κυλήσει ΑΝΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΟ!!!

Όπως πάνε τα πράγματα θα βρεθούμε για άλλη μια φορά προ τετελεσμένων γεγονότων!

Εξίσου ανησυχητική είναι και η προγραμματιζόμενη άρση θεωρήσεων για την Αλβανία. Ειδικά δε οταν δεν υπάρχει δυνατότητα ελέγχου των κακοποιών στοιχείων που δραστηριοποιούνται εντονότατα στην συγκεκριμένη χώρα.

Η περιγραφή των δηλώσεων της υπουργού εξωτερικών της Αυστρίας που προεδρεύει αυτή την περίοδο στην Ε.Ε. από την Καθημερινή δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίων:

"Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενδέχεται να προχωρήσει στην κατάργηση του καθεστώτος θεωρήσεων εισόδου για την ΠΓΔΜ, τη Σερβία και το Μαυροβούνιο μέχρι τέλους του έτους, δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών της Σλοβενίας, Καταρίνα Κρεσάλ, στη λήξη των εργασιών της 9ης Υπουργικής Συνάντησης για την παράνομη μετανάστευση, το οργανωμένο έγκλημα και την τρομοκρατία.

Την 9η Υπουργική Συνάντηση διοργάνωσαν στο Μπρντο πρι Κράνι της Σλοβενίας τα υπουργεία Εσωτερικών της Σλοβενίας και της Αυστρίας. Η κ. Κρεσάλ ανέφερε ότι για την Αλβανία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη η διαδικασία για την άρση του καθεστώτος έκδοσης βίζας θα ολοκληρωθεί στα μέσα του 2010."
"Η υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, Μαρία Θηρεσία Φέκτερ, δήλωσε ότι η ΠΓΔΜ έχει εκπληρώσει τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για άρση του καθεστώτος έκδοσης βίζας, ενώ η Σερβία και το Μαυροβούνιο αναμένεται να εκπληρώσουν τις προϋποθέσεις μέχρι τέλους του 2009."

πηγη



Για να λέμε και τις σωστές κινήσεις:δύο ΑΨΟΓΕΣ "μεταγραφές" στο ΛΑΟΣ από τη ΝΔ:ο κ.Κοράντης και η κ.Παπανδρέου


Ο πρώτος,πρώην διοικητής της ΕΥΠ και θύμα της "πάκειου" πολιτικής,είναι γνωστός για τις ικανότητές του στη διεθνή διπλωματική σκηνή εδώ και χρόνια,επομένως ΟΡΘΑ τοποθετήθηκε ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου ΛΑΟΣ.

Η δεύτερη-που ουδεμία σχέση έχει με το γνωστό παπανδρεικό "τζάκι",θα είναι υποψήφια στο νομό Ευβοίας.Μάλιστα,στις πρώτες δηλώσεις της τόνισε τα παρακάτω:

"Είναι πάρα πολύ απλό το πράγμα. Έχουμε πλήρως απογοητευθεί. Πολύ συνειδητά λέω «όχι» στη ΝΔ γιατί ένιωσα ότι κοροϊδέψαμε τον κόσμο μας. Εξαγγείλαμε προγράμματα, αλλά ποια προγράμματα υλοποιήθηκαν; Απολύτως τίποτα, απλώς μπερδευτήκαμε με την διαπλοκή, μπερδευτήκαμε με τα Βατοπέδια, μπερδευτήκαμε με την Siemens και με όλα αυτά τα πράγματα. Εμάς δεν μας εκφράζουν αυτά. Εμείς θέλουμε την Ελλάδα μας. Εμείς θέλουμε την Ελλάδα για τα παιδιά μας. Θέλουμε αυτό που όλοι πιστεύουμε, την Θρησκεία μας. Αλλοίμονο μας εάν χάσουμε αυτό το αποκούμπι. Είμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι και έχω διαπιστώσει ότι ντρεπόμαστε να το λέμε πλέον. Αυτά εμάς δεν μας εκφράζουν".

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΝΑ ΤΗ ΣΥΓΧΑΡΟΥΜΕ ΓΙ'ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ,ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΚΥΒΕΡΝΩΝ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ.


Επίσης,συγχαίρουμε τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ γι'αυτές τις δύο κινήσεις,οι οποίες,ΟΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΙ Ο ΙΔΙΟΣ,ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΥΠΟΥ ΨΙΝΑΚΗ.

Στο χέρι του είναι να κερδίσει την ψήφο των πατριωτών σ'αυτές τις Εκλογές με ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ,ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑ.

Όσο για εμάς που "εξυπηρετούμε σχέδια" (όπως αναφέρθηκε σε κάποιο σχόλιο σε άλλη ανάρτηση),ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ να τα λεμε.

πηγη

Πρώτοι οι Έλληνες στις αγορές πλοίων το 8μηνο του 2009


Σε καιρό κρίσης και οι Έλληνες εφοπλιστές δείχνουν να εκμεταλλεύονται τα σημάδια των καιρών προς όφελος τους. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουν δαπανήσει τους 8 μήνες του 2009 τα περισσότερα χρήματα για αγορές πλοίων και κυρίως φορτηγών. Βέβαια μέσα στο καλοκαίρι πάτησαν φρένο, όμως έχουν καλό α’ εξάμηνο.


Πιο συγκεκριμένα..., σύμφωνα με τα στοιχεία του ναυλομεσιτικού οίκου Allied, οι Έλληνες εφοπλιστές έχουν δώσει για την αγορά των 118 πλοίων 2,3 δισ. δολ. από τα οποία 1,7 δισ. για την αγορά των φορτηγών, 535,5 εκ. για τα δεξαμενόπλοια και 52,3 εκ. για τα containerships και 3,7 για πλοίο ψυγείο.


Η Κίνα το ίδιο διάστημα έχει δαπανήσει δαπάνησε 1,7 δισ. δολ. εκ των οποίων, τα 1,6 δισ.για τα φορτηγά, τα 67,5 εκ.δολ. για τα δεξαμενόπλοια και 42,5 εκ. για αγορά containerships.
Στην τρίτη θέση, σε χαοτική απόσταση όμως, από τους δύο πρώτους, ανέβηκε η Νορβηγία που έχει δαπανήσει για αγορές πλοίων 558,9 εκ.δολάρια και ακολουθεί η Λιβύη με 519,5 εκ. δολ. και η Ιαπωνία με 322,3 εκ. δολάρια.


Πηγή http://greeknation.blogspot.com