Χρήστες OnLine

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Αν γίνει το Πολυτεχνείο Μουσειακός χώρος εμείς που θα κρυβόμαστε μετά τις μολότοφ;




Όλες αυτές οι ενέργειες συντελούν στην επίτευξη του μακροπρόθεσμου στόχου του υπουργείου που είναι φυσικά η μουσειοποίηση του Πολυτεχνείου της Πατησίων,στα πλαίσια της συνολικής προσπάθειας για μεταφορά των πανεπιστημιακών σχολών έξω από το κέντρο των πόλεων. Όμως, η λειτουργία των πανεπιστημίων στο κέντρο της πόλης,προσδίδει σε αυτά ακόμη περισσότερο το χαρακτήρα της κοινωνικοποίησης και πολιτικοποίησης.Δεν είναι δυνατόν οι φοιτητές να εκπαιδεύονται μακριά από τον αστικό ιστό όταν αυτός αποτελεί μέρος της διδασκαλίας τους και συμβάλλει στην επαφή με την κοινωνική διάσταση του επαγγέλματός τους.Επίσης, για εμάς ο χώρος αυτός αποτελεί κέντρο κοινωνικών αγώνων που καθόρισε-σε μεγάλο βαθμό- τη δυναμική μεγάλων συλλαλητηρίων τα οποία κατέληγαν στο χώρο του ασύλου με στόχο το συντονισμό της δράσης των φοιτητικών συλλόγων καθώς και των εργαζόμενων. Για εμάς, το Πολυτεχνείο λόγω και των γεγονότων του ’74, εμπνέει τους αγώνες μας και η απονέκρωση των κτιρίων του θα ωφελήσει στο χτύπημα των διαδηλώσεων και των πολιτικών διαδικασιών από τις δυνάμεις καταστολής.
Ανεξαρτητη Αριστερη Παρεμβαση

Θέλουν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν οι γνωστοί-άγνωστοι
το κτίριο του Πολυτεχνείου στην Πατησίων
δήθεν για διδασκαλία
και για διάφορες εκδηλώσεις


αλλά στην ουσία γιατί τους εξυπηρετεί στις καταστροφικές τους
επιδρομές στο Κέντρο.


Ποιοί είναι αυτοί;

Η κοινωνικοποίηση του φοιτητή γίνεται μόνον αυστηρά
στην Πατησίων και όχι στου Ζωγράφου;


Ακούγεται γελοίο τουλάχιστον.

Και η Πολιτικοποίηση ολοκληρώνεται στην Πατησίων
σε συνδυασμό με τις μολότοφ;


Μέσα σε αυτό με την ανοχή Πρύτανη και Καθηγητών διατηρούν
τον εξοπλισμό τους και τις πρώτες ύλες για τα πυρομαχικά
κάποιοι.


Ποιοί είναι;

Χτυπούν και κρύβονται μετά μέσα σαν τα ποντίκια.

Το κτίριο της Πατησίων έπρεπε να είχε γίνει μουσειακός χώρος
να ανήκει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Πολιτισμού
με ωράρια επισκέψεων και φύλαξη όπως τα Μουσεία
ώστε να ξεγυμνωθούν οι αναρχικοί.


Υπάρχουν χώροι μέσα στους οποίους δεν επιτρέπεται
η είσοδος στον Πρύτανη.


Γιατί;

πηγη

KAI OI ΣΦΑΙΡΕΣ ΕΠΕΦΤΑΝ ΣΑΝ ΤΟ ΧΑΛΑΖΙ! ΜΑΖΕΨΤΕ ΚΑΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΡΕ! ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΕ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΚΑΚΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ! ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!

Ένας αλβανός νεκρός κακοποιός, ένας δεύτερος τραυματισμένος από σφαίρα και μια ολόκληρη γειτονιά αναστατωμένη από πυροβολισμούς από έπεφταν σαν το χαλάζι.

Άνδρες της ασφάλειας είχαν εντοπίσει κλεμμένη μηχανή που είχε χρησιμοποιηθεί σε ληστείες και όταν οι δύο ύποπτοι πήγαν να την πάρουν, τους κάλεσαν να παραδοθούν.

Οι δύο κακοποιοί άρχισαν να πυροβολούν και οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά, με αποτέλεσμα ο ένας από τους ενόπλους να τραυματιστεί θανάσιμα, ενώ ο συνεργός του, αν και χτυπημένος, κατάφερε να διαφύγει. Παρά τις έρευνες δεν εντοπίστηκε.

65 κάλυκες και τρία όπλα περισυνέλεξαν οι αστυνομικοί από την άσφαλτο επί της οδού Βεΐκου στο Φάληρο.

Η ανταλλαγή πυροβολισμών έγινε λίγο μετά τις 7 το πρωί την ώρα που οι γύρω δρόμοι ήταν γεμάτοι από πεζούς και οδηγούς που πήγαιναν στις δουλειές τους. Θρυμματισμένα τζάμια αυτοκινήτων και κατεστραμμένες βιτρίνες καταστημάτων ήταν ο απολογισμός των παράπλευρων απωλειών.

Τα στοιχεία που συνέλλεξε η αστυνομία οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για τους ληστές που το τελευταίο διάστημα είχαν χτυπήσει σε περισσότερα από 15 σούπερ μάρκετ σε όλη την Αττική!!!!

65 ΣΦΑΙΡΕΣ 7 Η ΩΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ; ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΕ; ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΛΟΜΒΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ!

ΔΙΩΞΤΕ ΤΑ ΑΛΜΠΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΤΑ ΝΤΑΝΤΕΥΟΥΝ! ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!

πηγη

«Κοινοπραξία τρομοκρατών» δείχνουν οι έρευνες


Του Γιώργου Γκιώνη

Ένα βράδυ, πριν από έξι χρόνια, (5-2-2003) κατά τη διάρκεια της δεξίωσης για τις Ένοπλες Δυνάμεις, ο τότε αρχηγός της αστυνομίας είχε απαντήσει σε ερώτηση των δημοσιογράφων σχετικά με την πορεία των ερευνών για την τρομοκρατία: «Έχουμε στα χέρια μας την κορυφή του ΕΛΑ». Την περίοδο εκείνη -και ενώ η μελάνη των διωκτικών εγγράφων εναντίον των μελών της ‘’17 Νοέμβρη’’ και του ‘’ΕΛΑ’’ δεν είχε στεγνώσει ακόμη- η δήλωση του ανθρώπου, που είχε την ευθύνη των ερευνών για την τρομοκρατία φάνηκε σε όλους μάλλον… παράδοξη.

Γιατί; Διότι ήταν σαφές το υπονοούμενο ότι δεν αναμένονται άλλες θεαματικές συλλήψεις, αφού βρίσκονταν στα χέρια της αστυνομίας οι «κεφαλές» της «μητέρας» των τρομοκρατικών οργανώσεων. Ρίχνοντας νερό στο κρασί του -και περισσότερο για να «διασκεδάσει» τις δυσάρεστες εντυπώσεις- πρόσθεσε ότι αν… τύχει και συλληφθούν κάποιοι ακόμη θα πρόκειται για δευτερεύουσες περιπτώσεις, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η χώρα είχε, περίπου, «καθαρίσει» με την τρομοκρατία.

Το πόσο μετέωρη, με τα τωρινά δεδομένα, ήταν αυτή η δήλωση, φαίνεται από την πορεία των σημερινών ερευνών αλλά και με την ολοένα αυξανόμενη «ποιότητα» των τρομοκρατικών επιθέσεων.


Είναι χαρακτηριστική η προχθεσινή δήλωση, στη Θεσσαλονίκη, του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χρήστου Μαρκογιαννάκη, που μεταξύ άλλων είπε: «Είχαμε τη “17 Νοέμβρη”. Εξαρθρώθηκε, στο μέτρο που εξαρθρώθηκε, από τότε και μετά έχουν εμφανιστεί διάφορες τρομοκρατικές ομάδες». Και αφού μίλησε για τις προσπάθειες των αρμόδιων υπηρεσιών και τη σοβαρή δουλειά που γίνεται, αναφέρθηκε στα «τυφλά» χτυπήματα στο σκοτάδι τονίζοντας ότι «αυτό δυσκολεύει το έργο των αρχών».
Ήταν σαφέστατος ο υπουργός ότι η εξάρθρωση της τρομοκρατίας δεν ήταν ολική (άσχετα αν έτσι παρουσιαζόταν).

Και να τώρα που η αντιτρομοκρατική «ξανακολυμπάει στα βαθιά», όπως έκανε εδώ και 35 χρόνια. Απέναντί της ο «Επαναστατικός Αγώνας», η «Σέχτα Επαναστατών», η «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» και μερικές ακόμη ομάδες που «παράγουν» τρομοκρατική βία, αντικαθιστώντας τα γκαζάκια και τις μολότοφ με μπόμπες και όπλα.


«Συγκοινωνούντα δοχεία»



Μέντορές τους, αυτοί που ο τέως αρχηγός της αστυνομίας είχε χαρακτηρίσει ως… δευτερεύουσες ενδεχόμενες συλλήψεις περιφερειακών μελών. Άλλοι χαρακτηρίζουν τους σημερινούς δράστες τρομοκρατικών ενεργειών ως… «παιδιά του Κουφοντίνα». Γεγονός είναι ότι οι βόμβες συνεχίζουν να σκάνε, ενώ έχει ξαναρχίσει να χύνεται αίμα. Στα χέρια των αστυνομικών βρίσκονται σημαντικά ευρήματα από προηγούμενες επιθέσεις. Ακόμη και στοιχεία από το DNA κάποιων δραστών. Μένει να ταυτοποιηθούν. Πληροφορίες, τις οποίες αρνούνται να σχολιάσουν οι αρμόδιοι ερευνητές της αστυνομίας, αναφέρουν ότι βρισκόμαστε στα πρόθυρα αποκαλύψεων.

Το ερώτημα είναι «πότε». Μια σημαντική διαπίστωση που προκύπτει είναι αυτή των «συγκοινωνούντων δοχείων», όρο που πρώτος είχε χρησιμοποιήσει ο αείμνηστος Αντώνης Δροσογιάννης, ως υπουργός Δημόσιας Τάξης, για να προκαλέσει, τότε, γενική θυμηδία. Η έρευνα που αποκάλυψε παλινδρομήσεις και πέρα- δώθε ανάμεσα σε μέλη της «17Ν», της «Αντικρατικής Πάλης» και του «ΕΛΑ» τον δικαίωσε. Φαίνεται τώρα ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται. Το νέο στοιχείο που εντυπωσιάζει είναι ότι οι δράστες που τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό μέσα στη χύτρα, πίσω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, στη Θεσσαλονίκη, έχουν ένα κοινό σημείο με αυτούς που προσπάθησαν, ανεπιτυχώς, να τινάξουν στον αέρα τη Σίτιμπανκ Κηφισιάς με την υπερβόμβα των 120 κιλών. Ποιο είναι αυτό; Ένα καρτοτηλέφωνο που βρίσκεται σε έναν ιδιαίτερα φορτισμένο και συμβολικό χώρο της Αθήνας. Πίσω από το Πολυτεχνείο. Από εκεί έγιναν τα τηλεφωνήματα και για τις δύο βομβιστικές ενέργειες.

Αυτό που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι την πατρότητα της βομβιστικής ενέργειας στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης τη διεκδικεί η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», ενώ για τη βόμβα με τα 120 κιλά εκρηκτική ύλης, υπάρχει ανάληψη ευθύνης από τον «Επαναστατικό Αγώνα». Στην… καλύτερη των περιπτώσεων, δηλαδή, έχουμε «κοινοπραξία» ή «εταιρεία» βομβιστών, που χρησιμοποιούν μετά από κάθε επίθεση διαφορετικές ταμπέλες. ‘Η έχουμε δύο οργανώσεις με κοινό «στρατηγείο» συντονισμού τους. Μάλιστα, η έρευνα στα εργαστήρια της επιστημονικής αστυνομίας προχωρεί ακόμη πιο πέρα. Προσπαθεί -μέσα από την ανάλυση της φωνής- να διαπιστώσει αν πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που τηλεφώνησε προειδοποιητικά και στις δύο περιπτώσεις.


Το σύστημα με τη χύτρα

Εκτός από αυτά (τα υπό διερεύνηση ζητήματα) η αστυνομία έχει εντοπίσει και κοινό modus operandi. Δηλαδή κοινή μεθοδολογία δράσης, φανερή ακόμη και για αδαή. Με άλλα λόγια:

Το σύστημα με τη χύτρα μέσα στην οποία οι βομβιστές είχαν βάλει τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, όπως στο υπουργείο της Θεσσαλονίκης, είχε χρησιμοποιηθεί και στη βόμβα που τοποθετήθηκε, προ μηνών, στο σπίτι του τέως υφυπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Χηνοφώτη, στο Παλαιό Φάληρο. Αλλά και η πραγματικά ισχυρότατη προχθεσινή έκρηξη, έξω από το Χρηματιστήριο, στη λεωφόρο Αθηνών, παρά το χάος και τις τρομακτικές ζημιές που προκάλεσε, πρόσφερε νέες σημαντικές «βοήθειες» στην αστυνομία, όσο και αν οι αξιωματικοί ερευνητές, με κάθε τρόπο, προσπαθούν να τις υποβαθμίσουν, για ευνόητους λόγους. Η κάμερα του Χρηματιστηρίου «έγραψε» τον ένα από τους δράστες. Είναι ο οδηγός του παγιδευμένου φορτηγού τύπου Βαν. Τον έχει καταγράψει μετά το παρκάρισμα του αυτοκινήτου στο πεζοδρόμιο να βαδίζει προς τη μοτοσικλέτα με την οποία είχε έλθει συνεργός του να τον πάρει. Κράνος φορούσε μόνο ο μοτοσικλετιστής. Ο οδηγός του μικρού φορτηγού ήταν ακάλυπτος, αλλά τα χαρακτηριστικά του είναι σκοτεινά. Γίνεται προσπάθεια να «πουσαριστεί» η εικόνα του για να φωτιστεί το πρόσωπο, αν και η αστυνομία πιστεύει ότι πρέπει να ήταν μεταμφιεσμένος, καθώς γνώριζε ότι ολόγυρα υπάρχουν κάμερες.

Αυτό που δεν αποκαλύπτει η αστυνομία είναι αν υπάρχουν και άλλες λήψεις των δραστών, από κάμερες διπλανών κτιρίων και επιχειρήσεων. Ωστόσο από την ήδη υπάρχουσα εικόνα -ακόμη και αν δεν εντοπιστούν χαρακτηριστικά- φαίνεται καθαρά ο σωματότυπος του οδηγού του φορτηγού. Αυτές οι τεχνικές «βοήθειες», προφανώς, ενισχύονται και από τουλάχιστον δύο καταθέσεις μαρτύρων. Ο ένας, μάλιστα, περιγράφει με ακρίβεια την εικόνα του συγκεκριμένου δράστη. Το πόσο «μετράει» αυτό θα φανεί, όταν δοθούν στους μάρτυρες φωτογραφίες υπόπτων για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες. Και δεν πρόκειται μόνο για «κεφαλάκια», αλλά και για ολόκληρες φωτογραφίες ατόμων, αφού φαίνεται ότι σε αυτόν τον τομέα η αντιτρομοκρατική υπηρεσία έχει κάνει καλή δουλειά…

Πηγή


Επαναφορά του "Τσάμικου" από τη Μ. Βρετανία



"Ανεπίλυτο παραμένει το θέμα των Τσάμηδων για την Ελλάδα ενώ δεν αποκλείεται στο μέλλον να χτυπήσουν οικονομικούς στόχους στη χώρα", αναφέρει έκθεση που εξέδωσε πρόσφατα η Βρετανική Ακαδημία Πολέμου και αφορά την κατάσταση στα Βαλκάνια. Στην έκθεση γίνεται αναφορά δύο φορές στο ζήτημα των "Τσάμηδων" και προβληματίζεται για το πως θα αντιδράσουν ΝΑΤΟ και Ε.Ε. εάν αυτό μετατραπεί σε σύγκρουση! Επιπλέον, στην έκθεση αναφέρεται ψευδώς ότι η Ελλάδα άσκησε βέτο κατά την πρόσφατη ένταξη της Αλβανίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία!

Συντάκτης της έκθεσης είναι ο γνωστός καθηγητής της Βρετανικής Ακαδημίας και μέλος του Βασιλικού Ινστιτούτου Εξωτερικής Πολιτικής James Pettifer.

Οι φήμες περί δημιουργίας «Απελευθερωτικού Στρατού Τσαμουριάς» (Ushtria Clirimtare e Camerise/UCC) το 1999, επιβεβαιωθήκαν από αναφορές της ΕΥΠ που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με αυτές, έχουν σχηματιστεί ολιγομελείς πυρήνες (ομάδες των 5 ή 10 ατόμων) κυρίως στη βόρειο Ελλάδα, με σκοπό τη διεξαγωγή ανταρτοπόλεμου και δολιοφθορών, συνολικής δύναμης 150 ανδρών. Ο οπλισμός τους φυλάσσεται σε κρύπτες που βρίσκονται διασπαρμένες σε όλη την ελληνική επικράτεια (και προέρχεται από τις μονάδες του Αλβανικού Στρατού που λεηλατήθηκαν το 1997) ενώ βασική δεξαμενή στρατολόγησης θεωρούνται φανατικοί Αλβανοί που διαμένουν παράνομα στην Ελλάδα.

Το φθινόπωρο του 2005 ζητήθηκε μάλιστα η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για τους συγκεκριμένους Αλβανούς "μετανάστες" καθώς υπήρχαν ενδείξεις ότι εμπλέκονται σε τρομοκρατικές οργανώσεις και εγκληματικές δραστηριότητες. Τα σενάρια που εμφανίστηκαν στο διεθνή Τύπο και ήθελαν τον UCC να αναλαμβάνει δράση κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 αποτέλεσαν το αποκορύφωμα της μαύρης προπαγάνδας περί «καταπίεσης των Τσάμηδων».
Το έγκριτο γερμανικό Spiegel είχε δημοσιεύσει μάλιστα στις 10.11.2003 άρθρο με τίτλο "Η Εξέγερση των Σκιπετάρων" το οποίο κινδυνολογούσε για επικείμενα τρομοκρατικά χτυπήματα των Αλβανών στην Ελλάδα.



Ξενοδοχείον "η ΕΛΛΑΣ"....πλήρες....


Σχόλιο ΕΨ: Όχι μόνο πλήρες αλλά έχουμε πιάσει και κατσαρίδες. Επιπλέον αντιμετωπίζουμε και σοβαρό πρόβλημα "αρουραίων"!




Ρε παιδιά ας το καταλάβουμε πρέπει να αραιώσουν οι αλλοδαποί στη Χώρα μας. Δεν πάει άλλο ας το καταλάβουμε. Στην Βερανζέρου κάθησα απέναντι από μια πολυκατοικία-αποθήκη ανθρώπων αρκετή ώρα προφυλαγμένος μη μου έρθει καμμιά σακούλα με ανθρώπινα απόβλητα στο κεφάλι.

Σε περνάνε για δημοσιογράφο αν και η χαζή φάτσα μου δεν δείχνει να είμαι τέτοιο έξυπνο άτομο. Σου λέει θα φέρει και καμιά κάμερα και μετά θα ξυπνήσει ο Αρχηγός της Αστυνομίας και θα στείλει διμοιρίες να μας πάνε "διακοπές".

Ο ΣΥΡΙΖΑ βάρεσε διάλυση το γνωρίζουν κι αυτό και είναι περισσότερο νοιασμένοι. Χαμός στο μπες βγες στην πολυαποθήκη λίγα μέτρα από την ΟΜΟΝΟΙΑ. Στην είσοδο face control με κινητό. Μιλάμε για πολύ κόσμο....Πού χωράνε;....

Τα καζανάκια και το νερό λειτουργούν όποτε θέλουν. Το κόβει η ΕΥΔΑΠ φωνάζει ο Δήμος το ανοίγουν κανείς δεν πληρώνει. Πού είναι οι ιδιοκτήτες;

Εμένα ρωτάτε...είπαμε όχι όλα από εδώ.

Θέλω να αποδείξω ότι οι μετανάστες δεν χωράνε όλοι μαζί με εμάς. Είμαστε όλοι υπεράριθμοι.

-Ξενοδοχείον η "ΕΛΛΑΣ" παρακαλώ πώς μπορώ
να εξυπηρετήσω;

-Γειά σας θέλω ένα δίκλινο για τρείς ημέρες....
-Λυπάμαι Κύριε είμαστε υπερπλήρεις
για...πολλά χρόνια...
απευθυνθείτε...σε άλλη Χώρα!



Aλλά όχι μόνο να μη δεχτούμε κι άλλους αλλά να αραιώσουμε πάρα πολύ
και αυτούς που κατσικώθηκαν!


πηγη


Εισάγονται σε ΑΕΙ της προτίμησής τους δίχως άγχος γιατί είναι Μουσουλμάνοι



Οι μουσουλμάνοι μαθητές της Ροδόπης που κάνουν χρήση της ποσόστωσης και εισάγονται σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Πρόκειται για 206 επιτυχόντες που επέλεξαν δημοφιλείς σχολές, παιδαγωγικά τμήματα, ιατρική, οικονομικές σχολές, πολυτεχνεία κ.α.

Κατεβάστε τα αποτελέσματα απο εδώ
Εξετάσεις δίχως άγχος είναι αυτές που αφορούν τους μουσουλμάνους μαθητές και μαθήτριες οι οποίοι εισάγονται με την δύναμη της ποσόστωσης σε όποια σχολή θελήσουν.

Οι φετινοί επιτυχόντες τα ονόματα των οποίων η εφημερίδας μας έχει καθιερώσει να δημοσιεύει κάθε χρόνο, δείχνει ότι 206 μαθητές περνούν το κατώφλι της Ανώτατης εκπαίδευσης δηλώνοντας δημοφιλείς και δύσκολες σχολές που αν δεν είχαν αυτή την δυνατότητα δεν θα πλησίαζαν ούτε από μακριά.

Είναι τα παιδιά που θα φοιτήσουν σε ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ αποκτώντας ελληνική παιδεία και την δυνατότητα της απορρόφησής τους στην ελληνική δημόσια διοίκηση διευρύνοντας τους ορίζοντες της γνώσης και γνωρίζοντας καλύτερα και την ελληνική ενδοχώρα αφού επέτυχαν σε μακρινές σχολές ανά την επικράτεια. Σε όλους θα ευχηθούμε καλές σπουδές και κάθε επιτυχία.

Στη γιάφκα των τρομοκρατών το indymedia η ανάληψη ευθύνης από τα κολλητάρια τους



Η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», όπως από την αρχή είχε εκτιμηθεί, ευθύνεται για τη βομβιστική επίθεση της προηγούμενης Τετάρτης στο πίσω μέρος του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης.

Με μια ειρωνική προς την αστυνομία επιστολή της στον δικτυακό τόπο του αντιεξουσιαστικού χώρου Indymedia, η οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη για την τοποθέτηση των δύο ωρολογιακών μηχανισμών με τα 8 κιλά εκρηκτικής ύλης, μέσα σε μαγειρικό σκεύος, που εξερράγη τα ξημερώματα της Τετάρτης ανάμεσα σε ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ και σε καγκελόπορτα του υπουργείου.

Οι δράστες ειδοποίησαν την αστυνομία και έναν τηλεοπτικό σταθμό για την αποφυγή τραυματισμών, ενώ από την έκρηξη έσπασαν τζάμια του υπουργείου και ορισμένων απέναντι καταστημάτων.

Στην επιστολή της η οργάνωση επισημαίνει πως ο στόχος της επίθεσης επιλέχτηκε ως μια πρόκληση για τα αστυνομικά μέτρα προστασίας στον συγκεκριμένο χώρο και στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο λόγω ΔΕΘ.

«Οι αστυνομικοί στην είσοδο, η διμοιρία των ΜΑΤ στον περίβολο, τα μπλόκα στην Αγίου Δημητρίου, η περιπολία γύρω από το κτίριο ήταν μια καλή ευκαιρία για εμάς να τους κάνουν να τρέξουν πανικόβλητοι», αναφέρουν χαρακτηριστικά, περιγελώντας τα αστυνομικά μέτρα.

Η οργάνωση ολοκληρώνει την επιστολή με την προειδοποίηση «θα επανέλθουμε».

Πηγή

ΒΙΒΛΟΣ- Ανακάλυψη Σιναϊτικού Κώδικα με Ελληνική γραφή


Σύμφωνα με την independent ,στις 1-9-09,ο ακαδημαϊκός που ονομάζεται Νικόλας Σαρρής και έχει έδρα του τη Βρετανία, αποκάλυψε κομμάτι του Σιναϊτικού Κώδικα της Βίβλου.

Ο Σιναϊτικός Κώδικας χρονολογείται στα μέσα του 4ου αιώνα και ανακαλύφθηκε το 1844 σε γυναικείο μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης στους πρόποδες του ΄Ορους Σινά στην Αίγυπτο, έκτοτε κομμάτια του αποσπάστηκαν και κατέληξαν στη Βρετανία, Γερμανία, Αίγυπτο και Ρωσία.

Ο κώδικας είναι γραμμένος σε κεφαλαιογράμματη τετραγωνισμένη Ελληνική γραφή ,το υλικό των φύλλων του είναι εξαιρετικής ποιότητας περγαμηνή, προερχόμενη από δέρμα γαιδουριού ή αντιλόπης. Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι ο Νικόλας Σαρρής είναι Ελληνικής καταγωγής, ζει με την οικογένειά του στην Πάτμο και είναι υπεύθυνος του εργαστηρίου συντήρησης βιβλίων και χειρογράφων της Ιεράς Μονής Πάτμου. Είναι φοιτητής και κάνει το διδακτορικό του στη Βρετανία.

Η διδακτορική του διατριβή αφορά χειρόγραφα του Σινά και της Πάτμου, Στην Αίγυπτο, στο Σινά, μελέτησε και φωτογράφισε κάποιες βιβλιοδεσίες στο μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης.

Στο πέρασμα των αιώνων οι μοναχοί της μονής της Αγίας Αικατερίνης χρησιμοποιούσαν αρχαίες περγαμηνές για το δέσιμο βιβλίων, επειδή ήταν αρκετά σκληρές -από δέρμα ζώου-

Ο 30χρονος Νικόλας Σαρρής συμμετείχε στο πρόγραμμα ψηφιοποίησης του Σιναϊτικού Κώδικα από τη Βρετανική Βιβλιοθήκη, εξοικειωμένος λοιπόν με τη μορφή των ελληνικών γραμμάτων του Κώδικα, εντόπισε αμέσως τα δυσδιάκριτα Ελληνικά γράμματα σε φωτογραφίες 18 τουλάχιστον βιβλιοδεσιών. ΄Εστειλε email στον βιβλιοθηκάριο του μοναστηριού και με την έρευνα που ακολούθησε, βεβαιώθηκε η ανακάλυψη κομματιού του Σιναϊτικού Κώδικα.
Ο κώδικας αποτελούνταν αρχικά από 1.460 σελίδες. Τουλάχιστον 800 σελίδες του κώδικα, είναι -από τον Ιούλιο του 2009- προσβάσιμες στο Ίντερνετ, με τη γνήσια μορφή τους.

Οι εικόνες του χειρογράφου βρίσκονται την ιστοσελίδα http://www.codexsinaiticus.org/

Κύπρος 6-2-09. ΛΕΥΚΩΣΙΑ, Οι αρχές στη Βόρεια Κύπρο θεωρούν ότι βρέθηκε μια αρχαία έκδοση της Βίβλου, σε κρησφύγετο λαθρεμπόρων αρχαιοτήτων.

Το βιβλίο φέρει αποσπάσματα της Βίβλου τυπωμένα με χρυσά γράμματα, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που διένειμε το πρακτορείο “Reuters”, ενώ σε μια σελίδα υπάρχει σκίτσο ενός δέντρου και σε άλλη οκτώ αράδες γραμμένες στα Συριακά, διάλεκτο της Αραμαϊκής, της μητρικής γλώσσας του Ιησού που κάποτε μιλούσαν στη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία.

Η ανακάλυψη, όμως, έχει διχάσει την επιστημονική κοινότητα, καθώς κάποιοι θεωρούν την Βίβλο πλαστή, ενώ άλλοι επιμένουν πως είναι αυθεντικό χειρόγραφο και επομένως ανεκτίμητης αξίας αν και θεωρούν πως τα χρυσά γράμματα μαρτυρούν πως η ηλικία του δεν είναι 2.000 χρόνια αλλά 1.000.

Σύμφωνα με την CyBC τηλεόραση τον Ιούλιο του 2009, συνελήφθησαν 3 άτομα για κατοχή καμπάνας εκκλησίας 145 χρόνων. Τα ως άνω εκκλησιαστικά κειμήλια είναι ανεκτίμητης αξίας.

Πηγή

"Ancient" Syriac bible found in Cyprus
6-2-09
By Sarah Ktisti and Simon Bahceli Sarah Ktisti And Simon Bahceli – Fri Feb 6


Reuters – An undated handout photo released to Reuters February 6, 2009 shows an ancient manuscript which authorities …


NICOSIA (Reuters Life!) – Authorities in northern Cyprus believe they have found an ancient version of the Bible written in Syriac, a dialect of the native language of Jesus.

The manuscript was found in a police raid on suspected antiquity smugglers. Turkish Cypriot police testified in a court hearing they believe the manuscript could be about 2,000 years old.

The manuscript carries excerpts of the Bible written in gold lettering on vellum and loosely strung together, photos provided to Reuters showed. One page carries a drawing of a tree, and another eight lines of Syriac script.

(Ευχαριστούμε την Αλεξάνδρα Σ. για το e-mail)


πηγη


ΔΙΝΟΥΝ ΑΦΕΣΗ ΑΜΑΡΤΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΣΑΜΗΔΩΝ!


Κύκλοι που δρουν παρασκηνιακά στην Ελλάδα.



Αποκαλυπτικά τα όσα ειπώθηκαν από τον Πανεπιστημιακό Αθαν. Γκότοβο και καυστικές οι επισημάνσεις από τον εκπαιδευτικό Χρήστο Γκόγκα.

Άφεση… αμαρτιών για τα εγκλήματα τα οποία διέπραξαν οι Τσάμηδες της Θεσπρωτίας στην περιοχή, κατά την περίοδο της Ιταλογερμανικής κατοχής, επιχειρούν να δώσουν ορισμένοι κύκλοι στην χώρα μας, ακόμα και μέσα στα Ελληνικά Πανεπιστήμια, χρησιμοποιώντας επιχειρήματα χωρίς καμία απολύτως ιστορική βάση και λογική τεκμηρίωση.

Εξάλλου, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει αρκετές δεκαετίες από την μαύρη εκείνη περίοδο της Ελληνικής ιστορίας, τα γεγονότα παραμένουν έντονα χαραγμένα στη μνήμη των ανθρώπων που τα έζησαν και δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα αναφορικά με την σκοπιμότητα που εξυπηρετούν τέτοιου είδους προσπάθειες «αθώωσης» των καταδικασμένων από δικαστήρια της εποχής για την εγκληματική δράση τους Τσάμηδων.

Η συζήτηση για την προσπάθεια ορισμένων δυνάμεων, που δρουν και μέσα σε Πανεπιστήμια (!), να δικαιολογήσουν την στάση των Τσάμηδων της Θεσπρωτίας κατά την διάρκεια της κατοχής και τα εγκλήματα που αυτοί διέπραξαν σε βάρος του ντόπιου πληθυσμού, αναζωπυρώθηκε το τελευταίο διάστημα, με αφορμή την πρόσφατη εκδήλωση στη Μίχλα της Θεσπρωτίας, η οποία ήταν αφιερωμένη στους δεκάδες Έλληνες που εκτελέστηκαν το 1944 στο σημείο εκείνο από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής, με την συνεργασία των Τσάμηδων.

ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ…

Λόγο για «συμμάχους» των Τσάμηδων οι οποίοι επιχειρούν να διαστρεβλώσουν τη δράση τους έκανε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Αθανάσιος Γκότοβος, ο οποίος κατήγγειλε δημόσια ότι «υπάρχουν στη χώρα μας νοσταλγοί της εποχής εκείνης που επιχειρούν να παρουσιάσουν τις κατοχικές δυνάμεις ως τυπικές στρατιωτικές δυνάμεις και επιχειρούν να αθωώσουν την εγκληματική δράση των Μουσουλμάνων Τσάμηδων της Θεσπρωτίας, αρωγών στη συντριπτική τους πλειοψηφία των δυνάμεων κατοχής».

Ο κ. Γκότοβος ανέφερε ότι οι κύκλοι αυτοί «επιχειρούν να αθωώσουν τους Τσάμηδες, υποστηρίζοντας χωρίς αιδώ ότι οι ορδές των Νουρί και Μαζάρ Ντίνο, δεν είχαν άλλη επιλογή, παρά να συμμαχήσουν με τις δυνάμεις κατοχής για αυτοάμυνα, πιεζόμενοι από τις αντάρτικες ομάδες του Ζέρβα». Και κατέληξε σημειώνοντας πως «τα γεγονότα είναι αμείλικτα, όμως υπάρχουν δυνάμεις και μέσα στα πανεπιστήμια, που διαστρεβλώνοντας την ιστορική πραγματικότητα, αθωώνουν την εγκληματική δράση των Μουσουλμάνων Τσάμηδων της Θεσπρωτίας».

«ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΕΠΩΝΥΜΑ…»

Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί η υποψία ότι ανάμεσά μας δραστηριοποιούνται κύκλοι που επιχειρούν με συστηματική δράση να δικαιολογήσουν τα εγκλήματα των Τσάμηδων. Δεν είναι λίγοι μάλιστα αυτοί που ζητούν να αποκαλυφθούν οι άνθρωποι εκείνοι που παρασκηνιακά έχουν… συμμαχήσει με τους τελευταίους και επώνυμα να υποστηρίξουν τις θέσεις τους.

Χαρακτηριστική είναι η επισήμανση του συνεργάτη μας εκπαιδευτικού – ιστορικού, κ. Χρήστου Γκόγκα, ο οποίος, με αφορμή τα όσα ανέφερε πρόσφατα στη Μίχλα ο κ. Γκότοβος, αναρωτιέται: «Ποιοι είναι αυτοί οι κύριοι που υποστηρίζουν ανιστόρητες θέσεις; Τι σκοπό επιδιώκουν και με ποιους αρωγούς;» και συνεχίζοντας επισημαίνει ότι «αυτοί οι άνθρωποι τους οποίους κατήγγειλε ο κ. καθηγητής στη Μίχλα, πρέπει να αποκαλυφθούν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στην ιστορία αυτού του τόπου, στα εκατοντάδες θύματα, στα δάκρυα που ακόμα δε στέγνωσαν και το ρήμαγμα ολόκληρης της Θεσπρωτίας. Είναι ανάγκη να παρουσιαστούν επώνυμα στο προσκήνιο, παραθέτοντας τα επιχειρήματά τους και το σκοπό που επιδιώκουν, για να τους μάθουν οι Θεσπρωτοί, αλλά και όλη η Ελλάδα και να τους αποδώσουν τις ‘τιμές’ που τους ανήκουν».

ΓΝΩΣΤΗ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ…

Αναφερόμενος στην εγκληματική δράση των Τσάμηδων στη Θεσπρωτία την περίοδο της Ιταλογερμανικής κατοχής, ο κ Γκόγκας τονίζει ότι αυτή είναι γνωστή πια στο Πανελλήνιο και συνεχίζοντας δίνει ορισμένες πτυχές της: «Πριν ακόμη επιτεθούν οι Ιταλοί την 28η Οκτωβρίου 1940 εναντίον της χώρας μας, οι Μουσουλμάνοι Τσάμηδες της Θεσπρωτίας οργανώθηκαν σε ομάδες ανιχνευτών και δολιοφθορέων του στρατού μας και αμέσως τάχθηκαν στο πλευρό των στρατευμάτων κατοχής, συνεργαζόμενοι μαζί τους σε κάθε εγκληματική ενέργεια. Με δική τους κυριολεκτικά πρωτοβουλία λήστεψαν την περιοχή της Θεσπρωτίας, φόνευσαν φιλήσυχους οικογενειάρχες, βίασαν γυναίκες, άρπαξαν το βιος τους, έκαψαν τα σπίτια τους και κυριολεκτικά έβαψαν τον τόπο στο αίμα».

Αυτοί οι Τσάμηδες, σύμφωνα με τον κ. Γκόγκα, «που καταδικάστηκαν σε ειδικά εφετεία κακουργημάτων, ακολούθησαν τους κατακτητές και εγκαταστάθηκαν στην Αλβανία. Έκτοτε ζουν εκεί και δραστηριοποιούνται αποτεινόμενοι σε διεθνείς οργανισμούς ζητώντας τον επαναπατρισμό τους με την απόδοση των περιουσιών που άφησαν εδώ φεύγοντας. Κάτι τέτοιο όμως δεν γίνεται αποδεκτό, ούτε για συζήτηση, από την πλευρά μας».

Ανεξαρτήτως προπαγάνδας και παρασκηνιακής δράσης υπέρ της… υστεροφημίας των Τσάμηδων, οι εγκληματικές τους πράξεις στην περίοδο της κατοχής αποτελούν ιστορικό γεγονός που δύσκολα μπορεί να αμφισβητηθεί, δεδομένου μάλιστα του ότι ακόμη και σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες των γεγονότων εκείνης της εποχής.

Πηγή

Δική μας πηγή: Ελλάς

Μερικά στρέμματα γης λιγότερα….




Πολλές φορές έχω μιλήσει για τον πολιτικό καιροσκοπισμό και άλλες τόσες για την … «στρατευμένη» δημοσιογραφία.
Σε αυτή την δημοσιογραφία που συνήθως ακολουθεί τους εκάστοτε υπουργούς ή πρωθυπουργούς στο εξωτερικό , μεταφέροντας με τη πένα τους μια...ψευδή ευωδία.., αντί της αληθούς και αφόρητης δυσοσμίας.

Παραθέτω ένα απόσπασμα από άρθρο του Θωμά Σάρα με τίτλο «Μακεδονικό: η επανάσταση της κοινής λογικής» που δημοσιεύτηκε πριν δυο μήνες περίπου στην επιθεώρηση «Πατρίδες» του Καναδά.

Γράφει ο δημοσιογράφος:

«Μήνες αργότερα την ίδια χρονιά (1999), πραγματοποιήθηκε στο Τορόντο του Καναδά η ετήσια σύνοδος της πολιτικής ηγεσίας των μελών του ΝΑΤΟ.

Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, Υπουργός Άμυνας, επικεφαλής μιας μικρής αντιπροσωπείας και ένα σχετικά μεγάλο αριθμό δημοσιογράφων από την Αθήνα.

Όταν έκλεισαν οι εργασίες του συνεδρίου ακολούθησε η συνέντευξη τύπου της αντιπροσωπείας των ΗΠΑ της οποίας προΐστατο ο Υπουργός Άμυνας Δαβίδ Κοχέν, με τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων της χώρας και εκπροσώπους του τμήματος εξωτερικών υποθέσεων.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Αμερικανός πολιτικός τόνισε ότι οι εργασίες πήγαν πολύ καλά και ότι ο ίδιος ήταν πραγματικά ενθουσιασμένος για την συνεργασία και κατανόηση που επέδειξαν όλα τα μέλη.

Κάποια στιγμή κατά την διάρκεια των ερωτήσεων βρήκα την ευκαιρία και ρώτησα τον ομιλητή πως είναι δυνατόν να μιλά για “συνεργασία και κατανόηση“, ενώ την ίδια ώρα οι ειδήσεις ανέφεραν ότι αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας της Τουρκίας παραβίαζαν τον εναέριο χώρο της Ελλάδας, καθώς επίσης ότι μόλις πρόσφατα οι δύο χώρες μέλη της συμμαχίας, ήλθαν τόσο κοντά στο πόλεμο εξ αιτίας ορισμένων ελληνικών νησιών που διεκδικούσε η “σύμμαχος της Ελλάδας, Τουρκία. “
“Έχεις δίκιο, “ συμφώνησε με τα λόγια μου ο Αμερικανός αξιωματούχος της κυβέρνησης Κλίντον, “εδώ έχουμε πρόβλημα. Ένα πρόβλημα που πιστεύω ότι τελικά είμαστε στο σημείο επίλυσης του, καθώς η Ελληνική πλευρά αποδέχεται ορισμένους συμβιβασμούς ικανοποίησης αιτημάτων της Τουρκίας, παραιτουμένη για τον σκοπό αυτόν δικαιωμάτων της προς όφελος της εδραίωσης της ειρήνης και καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών.

Αυτή είναι μια υποχρέωση που ανέλαβε η ελληνική πλευρά και πιστεύω ότι σύντομα το θέμα αυτό θα έχει τακτοποιηθεί. “

Κατά σύμπτωση μερικές εβδομάδες αργότερα επισκέφθηκε το Τορόντο ο Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Σημίτη, Γιώργος Παπανδρέου.

Με την ευκαιρία εκείνης της επίσκεψης, οργανώθηκε συνέντευξη τύπου του Υπουργού προς τους φορείς των ομογενειακών μέσων μαζικής ενημέρωσης, σε κεντρικό ξενοδοχείο του Τορόντο.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε πάνω στο πρόγραμμα της κυβέρνησης και υπεραμύνθηκε της πολιτικής του να ονομάσει τους μουσουλμάνους της Θράκης ως ..,Τούρκους.

Ζήτησε δε την κατανόηση των αποδήμων ομογενών οι οποίοι έχουν τις δικές τους εμπειρίες πάνω στο ...πολύ-πολιτισμό.

Όταν κάποια στιγμή μου δόθηκε ο λόγος ανάφερα στον Υπουργό τους ισχυρισμούς των Αμερικανών υπευθύνων και τον ρώτησα εάν πραγματικά συμφωνεί μαζί τους.

“Για του λόγου του αληθές“, τόνισα, “επικαλούμαι και την μαρτυρία του Πρέσβη σας στο Τορόντο ο οποίος ήταν παρόν και άκουσε αυτά που ειπώθηκαν“, και του έδειξα τον παρακαθήμενό του Γιάννη Θωμόγλου, Πρέσβη της Ελλάδας στην Οτάβα.

Ο υπουργός αφού με άκουσε, απάντησε: “ Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γης λιγότερα από εκείνα που μας ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείς, παρά να έχουμε ότι μας ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιας ξαφνικής επίθεσης κακόβουλων γειτόνων εναντίον μας. “

Έμεινα με το στόμα ανοικτό από την απάντηση του Υπουργού.

Σύμφωνα με τους διεθνώς αναγνωρισμένους κανόνες ρώτησα τον Υπουργό εάν είχε ενημερωθεί και συμφωνούσε μαζί του ο Ελληνικός λαός στον οποίο ανήκε η ….υπό διαπραγμάτευση γη.

Δυστυχώς ο τελευταίος δεν απάντησε, ... καθώς έγινε παρεμβολή από τον γραμματέα τύπου του υπουργού και μου ζητήθηκε να αρκεστώ μόνο σε μία ερώτηση, “προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία ερωτήσεων και στους υπόλοιπους δημοσιογράφους“………..»

Αυτά γράφει μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος δίνοντας ημερομηνίες, τόπο και ονόματα.
Είπατε τίποτα ; Τα ακούσατε ή τα διαβάσατε ποτέ αυτά από τους ελλαδίτες δημοσιογράφους που συνόδευαν την αποστολή και παρευρίσκονταν στην συνέντευξη τύπου;


Μερικά ….στρέμματα γης…. λιγότερα , για να κοιμάται ήσυχος…….

Θα τρίζουν τα κόκαλα του παππού του
( εδώ )

Πηγή:politis-gr


Φωνή απελπισίας και από το Ηράκλειο Κρήτης για γκετοποίηση της περιοχής τους



Ζητούν παρέμβαση της Νομαρχίας και του δήμου καταγγέλλοντας ότι ζουν σε “γκέτο”

Οι κάτοικοι της οδού Αγ. Νίκωνος

Ζούμε σε συνθήκες “γκέτου”, καταγγέλλουν οι κάτοικοι της οδού Αγ. Νίκωνος στην περιοχή Νέος Κόσμος, ζητώντας με επιστολή τους στην “Π” την παρέμβαση της Νομαρχίας και του δήμου.

Στην επιστολή τους αναφέρεται:

“Αγαπητοί κύριοι,

ζούμε στην οδό Αγ. Νίκωνος του Μετανοείτε και στην οδό Σαρπηδόνος, κάθετοι δρόμοι της Χριστομιχάλη Ξυλούρη στην περιοχή Νέος Κόσμος. Η περιοχή αλλά και συγκεκριμένα τα στενά μας, εκ των πραγμάτων ήταν προβληματικά λόγω των αυθαίρετων κτισμάτων.

Τα τελευταία όμως τρία χρόνια τα πράγματα έχουν φτάσει στο απροχώρητο. Οκτώ ισόγεια δωμάτια “τρύπες”, διαστάσεων 15-20 τ.μ. έκαστο, ενοικιάζονται σε Βούλγαρους τσιγγάνους. Στο κάθε δωμάτιο διαμένουν από τέσσερα άτομα και πάνω.

Οπως καταλαβαίνετε, αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να καθίσουν μέσα στο δωμάτιό τους, “σπίτι” επομένως είναι το καθιστικό, σαλόνι, τραπεζαρία, και χώρος ψησίματος είναι ο δρόμος. Στον δρόμο κάθονται (κατά διαστήματα βγάζουν έξω και καναπέ, μπαουλοντίβανο γιατί εκεί δέχονται και τους επισκέπτες τους σε καθημερινή βάση), τρώνε, ψήνουν, κουρεύονται, κόβουν τα νύχια τους, χορεύουν, έχουν τις απλώστρες τους και όταν έχουμε διακοπή νερού, πράγμα συχνό τους καλοκαιρινούς μήνες, αντί να χρησιμοποιούν την τουαλέτα, κάνουν χρήση των κοινόχρηστων χώρων της περιοχής με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Από το πρωί μέχρι το βράδυ βρίσκονται στα σπίτια τους πράγμα που σημαίνει ότι δεν εργάζονται. Κάθε πρωί βρίσκονται έξω από γνωστό πολυκατάστημα στην περιοχή μας, μαζεύουν πράγματα από τους κάδους των σκουπιδιών και περιμένουν να τους δώσουν τα ληγμένα προϊόντα.

Υπάρχουν “πολλές φήμες” για τον τρόπο που βρίσκουν χρήματα για να πληρώσουν τα ενοίκιά τους.

Κάποιους απʼ αυτούς τους έχουμε δει να ζητιανεύουν στα φανάρια.

Τα παιδιά τους βέβαια ούτε λόγος για να πάνε στο σχολείο. Ολη μέρα γυρίζουν, παίρνουν από άλλα παιδιά παιχνίδια που δεν τους ανήκουν και τελευταία βλέπουμε ένα απʼ αυτά τα παιδιά, 5-6 χρονών, να οδηγάει ένα μηχανάκι και να πηγαίνει πάνω - κάτω στην γειτονιά. Χρειάζεται να πούμε κάτι πάνω σʼ αυτό; Μπορείς να βγεις έξω από την πόρτα σου;

Το τραγικότερο όμως όλων είναι τα μεγαλύτερα παιδιά, ηλικίας 14 χρονών και άνω, έχουν αποκλίνουσα συμπεριφορά. Δεν δουλεύουν, δεν πάνε σχολείο, γυρίζουν όλη μέρα και δημιουργούν φασαρίες.

Προκαλούν τα δικά μας παιδιά τα οποία τολμούν να περάσουν ανάμεσα από την παρέα τους σε καυγά και τους έχουν βγάλει επανηλειμμένα μαχαίρι
. Πρέπει να κάνουν τον κύκλο για να πάνε στον προορισμό τους αλλιώς κινδυνεύουν. Τι γίνεται σʼ αυτή την περίπτωση;! Τι πρέπει να κάνουμε; Να περιμένουμε πότε θα μαχαιρώσουν κανένα παιδί για να δούμε το ενδιαφέρον των αρμοδίων;

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Οι γειτονιές μας έχουν γίνει καταυλισμός αθίγγανων. Δεν μπορούμε πλέον να ζούμε υπό αυτές τις συνθήκες. Εχουμε παιδιά και οικογένειες. Δεν μπορούμε να περάσουμε από τον δρόμο με τα πόδια γιατί πρέπει να περάσουμε ανάμεσά τους, αλλά και με το αυτοκίνητο είναι εξίσου δύσκολο γιατί πρέπει να περάσεις από δίπλα τους με μεγάλη προσοχή για να μην πατήσεις κανένα πόδι, μιας και ενοχλούνται, εκνευρίζονται και δεν μετακινούνται καν.

Οι περισσότεροι από τους επιτήδειους που παρέχουν αυτά τα δωμάτια ενοικιάζοντάς τα σʼ αυτούς τους ανθρώπους, δεν μένουν στην γειτονιά και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να περάσουν μια φορά τον μήνα με το αυτοκίνητό τους σαν “κύριοι” για να πάρουν το ενοίκιο. Το πιο πιθανόν να έχουν υπερκοστολογίσει την περιουσία τους και να ενοικιάζουν τις “γκαρσονιέρες” τους παράνομα χωρίς απόδειξη είσπραξης ενοικίου και έτσι έχουν συνάψει εκατέρωθεν μια επιτυχημένη δοσοληψία.

Ο καυγάς μεταξύ μας τείνει να γίνει καθημερινό φαινόμενο, λόγω της φασαρίας και της αναστάτωσης που προκαλούν, αλλά και πάλι δεν τους κάνουμε παρατήρηση όσο συχνά θα έπρεπε γιατί έχουν “γκέτο” και φοβόμαστε μην κάνουν κανένα κακό στα παιδιά μας και στην περιουσία μας. Εχουμε καταντήσει μειονότητα
.

Εχουμε ενημερώσει επανηλειμμένα τη Δημοτική Αστυνομία και την Αστυνομία, όμως κανείς δεν μας δίνει σημασία.

Εχουμε φτάσει στο σημείο να θέλουμε να φύγουμε από τα ίδια μας τα σπίτια και να νοικιάσουμε κάπου αλλού γιατί το επίπεδο της καθημερινής μας ζωής έχει φτάσει στο κατώτερο σημείο.

Ντρεπόμαστε για την όλη κατάσταση και ντρεπόμαστε να καλέσουμε έναν γνωστό στο σπίτι μας. Οποιος περάσει από τις γειτονιές μας, μας ρωτά πώς μπορούμε και ανεχόμαστε αυτή την κατάσταση. Πείτε μας εσείς τί πρέπει να κάνουμε;!

Καταλαβαίνουμε ότι και αυτούς τους ανθρώπους τους έφερε εδώ η ανάγκη και η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο γιʼ αυτούς και τα παιδιά τους. Το σεβόμαστε και γιʼ αυτό και αποφεύγουμε τις αψιμαχίες όσο το δυνατόν και κάνουμε υπομονία τρία χρόνια τώρα! Πού θα πάει όμως αυτή η κατάσταση;

Κι εμείς για το καλύτερο των παιδιών μας παλεύουμε, νιώθουμε όμως ανασφάλεια μέσα στα ίδια μας τα σπίτια αλλά και έξω απʼ αυτά.

Φοβόμαστε για τα παιδιά μας και νιώθουμε απροστάτευτοι γιατί από παντού βλέπουμε μόνο αδιαφορία.

Αυτοί οι ανεύθυνοι που τους επέτρεψαν να μπούνε στην χώρα μας ανεξέλεγκτα, να τους βρουν κατοικία και δουλειά ώστε να ενσωματωθούν και αυτοί όπως και οι Αλβανοί στην κοινωνία μας. Δεν είμαστε ρατσιστές. Στην γειτονιά μας έχουμε και Αλβανούς τους οποίους δεν τους ξεχωρίζουμε από εμάς, γιατί δουλεύουν, έχουν το σπίτι τους, τα παιδιά τους πάνω στο σχολείο και κάνουν παρέα με τα δικά μας παιδιά, και δεν μας έχουν ενοχλήσει ποτέ.

Μακάρι να βρεθεί και γιʼ αυτούς τους ανθρώπους μια λύση και να κλείσουν τα σύνορα να μην μπουν άλλοι αν δεν είμαστε άξιοι να τους ζήσουμε.

Το να μπαίνουν όλοι χύμα στην χώρα μας και να ζουν στην εξαθλίωση και την παραβατικότητα, δε σημαίνει ανθρωπιά, αλλά κατάντια.

Θα σας παρακαλέσουμε να διαβάσετε προσεκτικά την επιστολή και να πάρετε τα απαραίτητα μέτρα ως οφείλετε. Αν δεν δράσετε ΑΜΕΣΑ, φοβόμαστε ότι θα γίνει κάτι κακό και τότε θα είστε όλοι υπόλογοι και υπεύθυνοι.

Αν δεν κινηθείτε άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες, θα καλέσουμε ΜΜΕ και θα δημοσιοποιήσουμε την επιστολή στον Τύπο, γιατί μάλλον μόνο η δημοσιότητα μπορεί να κινήσει τα γρανάζια της εξουσίας.

Με εκτίμηση

οι κάτοικοι των οδών

Αγ. Νίκωνος του Μετανοείτε και Σαρπηδόνος

Υ.Γ. Μια επίσκεψη στις γειτονιές μας θα σας πείσει για την κατάσταση που βιώνουμε.

ΥΓ2 Τα ονόματα και τα στοιχεία των ενοικιαστών μπορούμε να σας τα δώσουμε ανά πάσα στιγμή αν σας είναι χρήσιμα.

Πηγή

(Ευχαριστούμε τον Κρητικό για το e-mail)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΚΟΛΠΟ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ "ΨΙΝΑΚΗΣ"...ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΙ



Με τόσο κράξιμο που έχει φάει ο Γιώργος Καρατζαφέρης δεν νομίζουμε ότι καν θα θέσει θέμα υποψηφιότητας του Ψινάκη....

Χειρίζεται τη διαφήμιση στα δάχτυλα ο άνθρωπος...και όλα δείχνουν πως αυτός ήταν και ο σκοπός του.. η προβολή και το κουσκους...( το λέγαμε εδώ)

Πόσα να έσκασε στον Ψινάκη δεν ξέρουμε για να γίνει όλος αυτός ο ντόρος....

Σε δύσκολη θέση βρέθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης σήμερα στο Πρωινό Mega έχοντας τους γνωστούς ΠΑΣΟΚοφρουρούς να του λένε ότι έχουν στο τηλέφωνο τον Ψινάκη και θέλει να μιλήσει μαζί του κάνοντας πράσινο χιούμορ... Εμφανώς αμήχανος ο Άδωνις αλλά και συγκρατημένος στήριξε την "επιλογή" του προέδρου του κόμματός του από την μια ... επαινώντας τον Ηλία - όχι άδικα - λέγοντας ότι είναι ευφυής....από την άλλη αυτό το "μάγκωμα" που είχε ήταν κάτι ασυνήθιστο για κάποιον τόσο έμπειρο στην τηλεόραση...Θα θέλαμε να ξέραμε τι θα έκαναν τα γνωστά στελέχη του ΛΑΟΣ αν ήταν η υποψηφιότητα του -γνωστού για τις μάντολες - Ψινάκη αλήθεια...

Θα το κατάπιναν για να προωθηθούν στο κόμμα... ή θα είχαν το θάρρος της γνώμης τους να πούν και να πράξουν κατά συνείδηση; Αυτό και αν θα ήταν μία αποκάλυψη αλλά κατά πως φαίνεται δεν θα το μάθουμε ποτέ μιας και μούφα το σκηνικό με τον γνωστό αθυρόστομο μάνατζερ...

πηγη

Χωρίς τη λέξη «Macedonia» η φανέλα των Σκοπίων

Έβαλαν… μυαλό τελικά οι Σκοπιανοί, οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες είχαν μεταφέρει τις προκλήσεις τους, σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της χώρας τους και στο χώρο του μπάσκετ.

Συγκεκριμένα η Εθνική ομάδα της FΥROM -την οποία αύριο θα αντιμετωπίσει η Εθνική ομάδα των ανδρών- , μετά την συνεδρίαση της Τεχνικής Επιτροπής της ΦΙΜΠΑ παρουσίασε τη φανέλα που θα φοράνε οι παίκτες της στο Eurobasket 2009 που θα διεξαχθεί στην Πολωνία.


Στην εμφάνιση των Σκοπίων δεν θα αναγράφεται τελικά η λέξη «Macedonia, η οποία αναγραφόταν στη φανέλα που είχαν παρουσιάσει στο επισημο site τους πριν από δύο ημέρες.

πηγη