Χρήστες OnLine

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

EΠΙΤΕΛΟΥΣ - Συλλήψεις για επεισόδια στα Εξάρχεια

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν για συμμετοχή στις επιθέσεις εναντίον αστυνομικών δυνάμεων στα επεισόδια που έγιναν τα ξημερώματα στην περιοχή των Εξαρχείων...

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας οι συλληφθέντες ηλικίας 21, 26, 27 και 29 ετών συμμετείχαν σε ομάδα περίπου 50 ατόμων και πρωτοστατούσαν σε απανωτές επιθέσεις με βόμβες μολότοφ, μπουκάλια, πέτρες κι άλλα αντικείμενα εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ και ομάδας της ΟΠΚΕ, κοντά στα παλιά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη που άρχισαν στη 1.40 τη νύχτα και κράτησαν αρκετή ώρα.

Κατά τη διάρκεια των επιθέσεων τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί και προκλήθηκαν ζημιές σε δύο υπηρεσιακά αυτοκίνητα. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων, ενώ οι νεαροί τοποθέτησαν κάδους απορριμμάτων ως οδοφράγματα στην οδό Διδότου και σε άλλους δρόμους της περιοχής, στους οποίους έβαλαν φωτιές.

Δύο από τους συλληφθέντες ενώ κρατούνταν στην ασφάλεια ανέφεραν τραυματισμό και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, όπου ο ένας μετά τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε επέστρεψε στα κρατητήρια, ενώ ο δεύτερος παρέμεινε για νοσηλεία.

Επίσης στην περιοχή των Εξαρχείων συνελήφθη κι ένας ακόμα 19χρονος με την κατηγορία της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας γιατί έκανε γκράφιτι στους τοίχους. Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα.

ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΚΚΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ. ΚΚΕ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΣΕ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ. ΠΡΩΤΟΙ ΥΠΑΙΤΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΠΟΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ. ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ.


Περιπετειώδης καταδίωξη διακινητών και λαθρομεταναστών στην Πρέβεζα


Στις 22.45, στο Μονολίθι Πρέβεζας, αστυνομικοί του Τμήμα Δίωξης Λαθρομεταναστών Άρτας εντόπισαν ένα Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο το οποίο θεώρησαν ύποπτο και επιχείρησαν να το ελέγξουν.

Σε νομίμως δοθέν σήμα για στάθμευση ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη. Σε μικρή απόσταση από το σημείο σε παρακείμενο δρόμο, ο οδηγός...
εγκατέλειψε το όχημα και επιβιβάστηκε σε έτερο όχημα που ανέμενε και οδηγούσε όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, ένας ημεδαπός.

Εντός του εγκαταλελειμμένου αυτοκινήτου επέβαιναν έξι (6) λαθρομετανάστες, εκ των οποίων ο ένας στον χώρο των αποσκευών. Οι δύο διακινητές συνελήφθησαν στη συνέχεια από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διέυθυνσης Λευκάδας.Οι διακινητές και οι λαθρομετανάστες, που επίσης συνελήφθησαν, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Άρτας, ενώ τα οχήματα κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Λαθρομεταναστών Άρτας, που διενεργεί την προανάκριση.

http://epirusgate.blogspot.com/

"Σύλληψη επτά λαθροδιακινητών – O ένας από αυτούς είχε άδεια από τις φυλακές Αγιάς όπου ήταν φυλακισμένος"

Επτά λαθροδιακινητές, υπήκοοι Ρουμανίας, συνελήφθησαν στην Εγνατία Οδό στο τμήμα μεταξύ Ξάνθης και Καβάλας, την ώρα που με τέσσερα αυτοκίνητα επιχειρούσαν να μεταφέρουν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας 13 λαθρομετανάστες από το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Μιανμάρ και το Μπαγκλαντές.

Ο ένας από τους λαθροδιακινητές είχε παραβιάσει 11ήμερη άδεια που είχε πάρει από τις Αγροτικές Φυλακές της Αγιάς, και για να αποφεύγει τους αστυνομικούς ελέγχους είχε στην κατοχή του πλαστό ρουμανικό δελτίο ταυτότητας. Κατασχέθηκαν τέσσερα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά λαθρομεταναστών και εννέα κινητά τηλέφωνα.

Ρε αυτοι δε βαζουν μυαλο!

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ! ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝΕ ΚΑΙ ΑΔΕΙΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΑΤΟΚΕΦΑΛΟ ΤΟΥΣ?

30 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΛΑΘΡΟΚΙΝΗΤΗ ΡΙΧΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΧΕΣΤΟΥΝ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ.

ΤΙ ΠΟΙΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΗΔΗ ΣΥΛΛΕΙΦΘΕΝΤΕΣ ΛΑΘΡΟΚΙΝΗΤΕΣ? ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΡΕ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ

www.newsblog.gr

ΤΙ ΕΚΒΙΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΕ ΓΝΩΜΗ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ;




ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΜΕΤΕΒΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο Γ.Γ. ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΡΑΣΜΟΥΝΣΕΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ (κλικ εδώ),

Σ'ΑΥΤΗΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΙΠΕ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΟΤΙ

-ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΝΟΧΛΟΥΝ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΟΤΑΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

-ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΑ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΧΕΔΙΟ ΠΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

-ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΧΑΙΤΙΖΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΙΑΝΤΙ ΓΙ'ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΤΩ ΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΕΚ ΝΕΟΥ(ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ 'ΜΑΣ,ΚΥΠΡΟΣ,ΝΗΣΙΑ,ΘΡΑΚΗ,).

ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΑΜΑΧΗΤΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΧΘΕΣ ΜΕΤΕΒΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ Η.Π.Α. ΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΤΙΝΑ ΚΑΪΝΤΑΝΑΟΥ (αναπληρώτρια βοηθός υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ ) (κλικ εδώ κι εδώ )

ΚΡΥΦΑ ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ Μ.Μ.Ε. ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ


-ΤΙΠΟΤΕ ΔΕ ΜΑΘΑΜΕ -Ο,ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΑΣ ΤΑΙΖΟΥΝ


ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ
ΝΤΟΡΑ,ΒΑΛΥΝΑΚΗ ΚΑΙ...ΓΙΩΡΓΑΚΗ (κλικ εδώ).


Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ?


ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΒΓΗΚΕ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ.


ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ,ΤΙ ΕΚΒΙΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΕ ΓΝΩΜΗ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ;

Η Σκοπιανή προπαγάνδα και ο σκοτεινός ρόλος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Συμφωνιών του Ελσίνκι


...Αρχικά θα ήθελα να αναφερθώ για λίγο στην Ελληνική κοινότητα των ΗΠΑ. Η Ελληνική ομογένεια της Αμερικής σήμερα μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο επιτυχημένα εθνικά σύνολα στο χώρο της μορφώσεως και στον οικονομικό παράγοντα. Οι διάφορες στατιστικές που έγιναν αποδεικνύουν πως ο Ελληνισμός της Αμερικής κατέχει την πιο ψηλή θέση από κάθε άλλη εθνικότητα στην κλίμακα οικονομικής και ακαδημαϊκής προόδου.


Οι Έλληνες της διασποράς έχουν εισχωρήσει σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους της Αμερικανικής κοινωνίας. Επομένως μπορούμε να τους αποκαλέσουμε ως ένα επιτυχημένο εθνικό σύνολο.....Δεν θα ωφελούσε σε τίποτε να προσπαθήσουμε να βρούμε τι δεν πήγε καλά και μια τόσο επιτυχημένη, προοδευτική και εύπορη κοινότητα, όπως η Ελληνική κοινότητα της Αμερικής δεν πέτυχε να εδραιώσει και καθιδρύσει τα καλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Και γι αυτό η ευαισθητοποίηση των ομογενών μας επί των εθνικών μας θεμάτων δεν είναι μια από τις πραγματικότητες.


Ο Ελληνισμός επομένως στην Αμερική βρίσκεται σε κίνδυνο εφ' όσον δεν υπάρχουν καινούργια μεταναστευτικά κύματα από τον Ελλαδικό χώρο για να μπορέσουν να ενισχύσουν και να καλλιεργήσουν την ελληνική εθνική συνείδηση της ομογένειας.


Επομένως, για να σας δώσω μια ολοκληρωμένη εικόνα, τα άτομα τα οποία αποτελούν το Ελληνικό Lobby στην Αμερική και τα οποία είναι γνώστες των Ελληνικών θεμάτων, είναι οι εναπομείναντες μετανάστες Έλληνες οι οποίοι όσο περνούν τα χρόνια λιγοστεύουν. Σε τελική ανάλυση, κυρίες και κύριοι, δεν υπάρχει ισχυρό Ελληνικό Lobby.


Οι ομογενειακές οργανώσεις στην καλύτερη περίπτωση παίζουν έναν επικουρικό και μόνο ρόλο. Και εμείς, και μιλώ τώρα εκ μέρους της Παμμακεδονικής, που ασχολούμαστε με το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ, είμαστε εθελοντές και είμαστε ερασιτέχνες πάνω σ' αυτό το θέμα..

Τώρα επιτρέψτε μου να επεκταθώ και να επανέλθω σε μια χρόνια πρόταση της Ομογένειας προς όλες τις Ελληνικές κυβερνήσεις ότι η Ελλάδα χρειάζεται επιτακτικά δύο πράγματα: 1ον) την καλύτερη διαθέσιμη επαγγελματική εταιρία Lobby και 2ον) την καλύτερη εταιρεία δημοσίων σχέσεων, για να παρακολουθούν και να προωθούν τα συμφέροντα της χώρας στην πρωτεύουσα της μοναδικής υπερδύναμης. Οι καιροί έχουν αλλάξει. Απόδειξη οι προφανείς επιτυχίες της πΓΔΜ και Τουρκίας με ελάχιστη διασπορά στις ΗΠΑ.

Η πΓΔΜ και η Τουρκία μοιράζονται το ίδιο Lobby, την Hill and Knowlton που βρίσκεται κάτω από την αιγίδα του κ. Kissinger. Ακόμη και οι νήσοι Cayman έχουν το Livingston Group που προωθεί τα συμφέροντά τους.

Από τότε που ασχολήθηκα με την Παμμακεδονική έχω επίσης ασχοληθεί με την Σκοπιανή προπαγάνδα σε όλες τις εκδηλώσεις της, σε επίπεδο ακαδημαϊκό, εκκλησιαστικό, πολιτικό, αλλά και στο διαδίκτυο. Οφείλω να τονίσω ότι πρόκειται για μία πολύ καλά χρηματοδοτούμενη και άψογα οργανωμένη προπαγάνδα στην οποία πέρα από το επίσημο κράτος των Σκοπίων εμπλέκονται σημαντικότατοι παράγοντες της διεθνούς πολιτικής σκηνής πολύ πιο επίφοβοι.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι κατά την τελευταία δεκαετία, κύριο εργαλείο για την προώθησή της, υπήρξε ένα πανίσχυρο πλέγμα από αλληλο-στηριζόμενες «Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις», κάποιες εκ των οποίων χρηματοδοτήθηκαν απροκάλυπτα και από σκοπιανής πλευράς.

Ας εξετάσουμε όμως μερικές περιπτώσεις ανθρώπων και φορέων που εκουσίως ή ακουσίως -λόγω μη επαρκούς ενημέρωσης- έγιναν αντικείμενο εκμετάλλευσης του σκοπιανού αναθεωρητισμού:

1) «Ελληνικό Παράρτημα των Συμφωνιών του Ελσίνκι»

Το «Ελληνικό Παράρτημα των Συμφωνιών του Ελσίνκι» καταγγέλλει την ύπαρξη «μακεδονικής», «τουρκικής» και «αλβανικής» μειονότητας στην Ελλάδα. Οι εκθέσεις του, που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν \"τουλάχιστον αμφιλεγόμενες\", αποστέλλονται σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς και ανακυκλώνονται από τα ΜΜΕ καλλιεργώντας την αντίληψη ότι ολόκληρος ο ελλαδικός χώρος από την Πελοπόννησο μέχρι την Φλώρινα κατοικείται από εκατοντάδες χιλιάδες «μειονοτικούς Μακεδόνες», «Αλβανούς» και «Τούρκους» τα δικαιώματα των οποίων καταπατώνται. Στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Παραρτήματος των Συμφωνιών του Ελσίνκι αναφέρεται ρητώς ανάμεσα στους χρηματοδότες του η σκοπιανή οργάνωση «Macedonian Human Rights Movement of Canada» με πρόεδρο τον Bill Nicholov.
http://www.greekhelsinki.gr/bhr/english/profile.html

http://www.mhrmi.org/contact.html

Σας γνωστοποιώ λοιπόν τι είχε γράψει ο κύριος Nicholov σε δημόσιο forum συζητήσεων τον Οκτώβριο του 1998:

http://groups-beta.google.com/group/alt.news.macedonia/msg/2e1b8a273b1af1b3?dmode=source

«Ελλάδα- το ρολόι χτυπά αντίστροφα για τον διαμελισμό της από τρία έθνη».

Η Ελλάδαέγραφε ο κύριος Νicholov- θα χάσει την Μακεδονία του Αιγαίου από τους «Mακεδόνες», τη Θράκη και την Κύπρο από την Τουρκία και την Ήπειρο από την Αλβανία. Τι θα απομείνει τελικά σε σας τους δήθεν Έλληνες? Ο μικρός σας βράχος που ονομάζεται Αθήνα, η οποία είναι 50% αλβανική.
Η Μακεδονία για τους Μακεδόνες!


Παραθέτω ενδεικτικά την ιστοσελίδα "Η Μακεδονία στους Μακεδόνες" του κυρίου Nicholov

Επίσης ευχαριστούν το ΥΠΕΞ και ιδιαίτερα τους "ακτιβιστές Μακεδόνες"(τους γνωστούς εθνικιστές του Ουράνιου Τόξου και όπως έχει αποδειχτεί χρηματοδοτούμενους από ρατσιστικά στοιχεί όπως ο Νακρατζάς και ο Uzunvski) που ήταν "ιδιαίτερα πρόθυμοι να δώσουν στοιχεία και μερικές φορές κάτω από σημαντικό κίνδυνο"!!!

Η εισαγωγή της μελέτης, που μάλιστα καταργεί την συνθήκη της Λωζάνης ονομάζοντας την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης Τουρκική,(χαρακτηριστικό το δελετίο τύπου που έκδωσε για τις εκλογές του Ψευδομουφτή) αποφασίζει να ονομάζei Μακεδόνες τους εντός Ελλάδος σλαβόφωνους και όχι μόνο τους υπηκόους του κρατιδίου των Σκοπίων. Καμμία περίπτωση Eλλήνων Μακεδόνων δηλαδή.

Έτσι, από την πρώτη σελίδα, ο μη γνώστης των ελληνικών θέσεων, ή ο κάθε καλόπιστος ξένος αναγνώστης δεν μπορεί να τους κατηγορήση γιά προκατάληψη κατά της Ελλάδος. Γνωστή αυτή η τακτική.

Φυσικά, οι συγγραφείς της παραπανω μελέτης αυτής έχουν στον υπολογιστή τους καταγραμμένους τους διεθνείς κανονισμούς και συνθήκες που έχει υπογράψη η Ελλάς και μας τους παραθέτουν σε δύο σελίδες, με σημειώσεις παραβιάσεων εκ μέρους μας. Και συνεχίζεται η μελέτη με αποδείξεις "περιορισμών της ελεύθερης έκφρασης" και με την καταπίεση εις βάρος των ψευτομακεδόνων. Οι συνεντεύξεις κατοίκων των Σκοπίων που δεν έχουν το δικαίωμα επιστροφής ούτε πεθαμένοι, δεν έχουν σε κανένα σημείο την παραμικρή ένδειξη μεταμέλειας γιά την εθνική προδοσία στην οποία συμμετείχαν, δηλ. την απόσπαση της Μακεδονίας από τον Εθνικό κορμό.

2)Η Felice Gaer, Επίτροπος των ΗΠΑ στην Επιτροπή του Διεθνούς Οργανισμού Θρησκευτικής Ελευθερίας του OSCE, υποβάλλοντας την εισήγησή της επί Εθνικών Μειονοτήτων, στη Βαρσοβία, την 28η Σεπτεμβρίου 2005, ανέφερε τα εξής για τις μειονότητες στην Ελλάδα: «Η κακομεταχείριση των εθνικών μειονοτήτων των Τούρκων, Αλβανών και Μακεδόνων αποτελεί θέμα ανησυχίας για τις Ηνωμένες Πολιτείες...» βλ.
http://osce.usmission.gov/archive/2005/09/HDIM_On_National_Minorities_09_28_05.pdf

3)Η Εγκυκλοπαίδεια Britannica στις εκδόσεις του 2003-2004 και στο σκληρό δίσκο ο οποίος συνοδεύει τις εκδόσεις, αναφέρει τις εξής στατιστικές για τις προαναφερθείσες μειονότητες στην Ελλάδα:
Πληθυσμός (2003):
Εθνική σύνθεση (2000): Έλληνες 90.4% - 9,944.000;
Μακεδόνες: 1.8% - 198,000
Αλβανοί: 1.5% -165,000;
Τούρκοι: 1.4% - 154,000;
Πομάκοι: 0.9% - 99,000;
{Ρόμα (Αθίγγανοι): 0.8% - 88,000;
Άλλοι: 3.2% - 352,000.)}

ΠΗΓΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ

Η Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής απευθύνθηκε με ηλεκτρονική επιστολή προς την Εγκυκλοπαίδεια, επισημαίνοντας μερικές πραγματικότητες. Με σαφήνεια αναφέρεται στην επιστολή αυτή πως οι διεθνείς συνθήκες δεν αναφέρουν πουθενά την ύπαρξη εθνικών μειονοτήτων στον ελλαδικό χώρο, για αυτό και η ελληνική κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει τέτοιες.

Η ίδια αναφορά επαναλαμβάνεται από την CIA των ΗΠΑ:
http://www.cia.gov/cia/publications/factbook/geos/gr.html#People

, καθώς και από το State Department: http://www.state.gov/r/pa/ei/bgn/3395.htm

Οι στατιστικοί πίνακες της Εγκυκλοπαίδειας Βριτάννικα δεν απεικονίζουν ούτε τη νομική ούτε την ιστορική πραγματικότητα του θέματος. Η Ελλάδα και η Τουρκία υπέγραψαν συμφωνία σχετικά με την ανταλλαγή των ελληνικών ορθόδοξων και μουσουλμανικών πληθυσμών στις 30 Ιανουαρίου, 1923, η οποία συμφωνία ενσωματώθηκε στη Συνθήκη της Λωζάνης την 25η Ιουλίου 1923. Η Συνθήκη δεν αναγνωρίζει εθνική τουρκική μειονότητα εντός των Ελληνικών συνόρων.

Όπως φαίνεται από τα προαναφερθέντα η Επίτροπος των ΗΠΑ στο OSCE, καθώς και η Εγκυκλοπαίδεια Britannica δεν έλαβαν τις πληροφορίες τους ούτε από την επίσημη Ελληνική Κυβέρνηση ούτε από άλλη επίσημη πηγή. Εμείς αναρωτιόμαστε ποια είναι τελικά η προέλευση όλων αυτών των στατιστικών;

4)Μελέτες ατόμων που ανήκουν στο ελληνικό ίδρυμα Χάραξης Εξωτερικής Πολιτικής «ELIAMEP»

Παραθέτω ενδεικτικά τους εξής 2 τίτλους:

http://www.eliamep.gr/eliamep/files/State%20of%20art%20Greece%20FINAL.pdf

α) Περιοχές, Μειονότητες και Ευρωπαϊκή Πολιτική: Μια Αριστουργηματική Εισήγηση για τους Τούρκους Μουσουλμάνους Δυτική Θράκη, όπου οι ερευνήτριες του ΕΛΙΑΜΕΠ, Ντία Αναγνωστοπούλου και Άννα Τριανταφυλλίδου αναφέρουν:
«Παρά τις γενναιόδωρες εκπαιδευτικές και θρησκευτικές παροχές, μετά το1974 οι ελληνικές κυβερνήσεις επιδίωξαν να περιορίσουν τα κοινωνικό-οικονομικά δικαιώματα της μειονότητας, θεωρώντας την ως συνέπεια της τουρκικής εισβολής της Κύπρου και ως παρακλάδι της Τουρκίας...»

http://www.socresonline.org.uk/2/1/7.html


β) «Νεοελληνικός Εθνικισμός»

όπου σε μια άλλη μελέτη τους για την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, η Τριανταφυλλίδου, Καλλονή και Μικράκη, αναφέρουν:
«… στα Βαλκάνια, όπου τα έθνη γίνονται αντιληπτά με εθνικούς όρους, τα κράτη που σχηματίστηκαν κατόπιν της πτώσεως της Οθωμανικής αυτοκρατορίας έπασχαν από μεγάλες παραισθήσεις, δηλαδή ότι αντιπροσώπευαν εθνικά ομοιογενείς κοινωνίες... Οι μειονότητες στην Ελλάδα δοκιμάστηκαν με πάμπολλα μέτρα καταπιέσεων που ποικίλλουν από την καταστολή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις ακραίες καταστάσεις όπως συλλογική αποβολή και γενοκτονία».

Με άλλα λόγια οι συγκεκριμένες ερευνήτριες όχι μόνον αναπαράγουν τις θέσεις εχθρικών προς την Ελλάδα χωρών, αλλά προχωράνε και ένα βήμα παραπέρα καταγγέλλοντας επί λέξει τη χώρα μας για γενοκτονία. Και όλα αυτά μέσα από ένα ίδρυμα ταγμένο στην προάσπιση των ελληνικών εθνικών συμφερόντων.

5)Η περίπτωση της Δρ. Riki Van Boeschoten
http://strates.revues.org/document381.html

Το 1993 η Δρ. Boeschoten που σήμερα διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, επισκέφτηκε με την Δρ. Helleen van der Minnie, περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και έκαναν μια μελέτη με τίτλο Γλώσσες Μειονοτήτων στην Περιοχή της Φλώρινας και της Αριδαίας.

Στην αρχή της μελέτης αυτής οι ανθρωπολόγοι ακαδημαϊκοί αναφέρουν: «Στην περιοχή αυτή της Φλώρινας και της Αριδαίας, εκτός από την δεσπόζουσα γλώσσα, οι εξής επίσης γλώσσες χρησιμοποιούνται: η Μακεδονική, η Βλάχικη (συγγενής της Ρουμανικής) Αρβανίτικα (συγγενής της Αλβανικής), Τούρκικα, Ρομ και η Ποντιακή διάλεκτος».

Ας παραβλέψουμε το γεγονός πως τα Βλάχικα, τα Αρβανίτικα και τα Ποντιακά είναι άμεσα συνυφασμένα με την Ελληνική κουλτούρα και πολιτισμό του Ρωμαίικου και δεν αντιπροσωπεύουν κανενός είδους μειονοτικές ομάδες, η αναφερόμενη «Μακεδονική» γλώσσα ποια είναι;

Ποιοι είναι αυτοί οι «Μακεδόνες» που αποτελούν μειονότητα ανάμεσα σε δυόμισι εκατομμύρια Μακεδόνες;

Και ποιους εννοούν άραγε ως τουρκόφωνες μειονοτικές ομάδες της Μακεδονίας;

Τους Έλληνες επιζώντες του ελληνικού ολοκαυτώματος στην Μικρά Ασία;

Και έτσι οι ερευνήτριες, οι οποίες δεν είναι καν γλωσσολόγοι, παρουσίασαν ως μειονότητες τους δίγλωσσους Έλληνες της Φλώρινας στα επίσημα όργανα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και τώρα μπορεί κάλλιστα το Helsinki Monitor ή κάθε οργανισμός που δήθεν προστατεύει μειονοτικά δικαιώματα να σέρνει τη χώρα μας σε διάφορα διεθνή δικαστήρια για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Επιπλέον με τι στοιχεία καταλογίζει η κυρία Boeschoten την ύπαρξη μειονότητας 150.000 «μακεδονόφωνων» στην Ελλάδα;

Αρκεί η σύντομη επίσκεψη σε 70 μόλις χωριά με πληθυσμό ελάχιστο, ντόπιων και προσφύγων, για να στηρίξει τις «στατιστικές» της;

Και εδώ μπορεί ακόμα να τεθεί το ερώτημα: γιατί ειδικά η περιοχή της Φλώρινας; Άλλες περιοχές της Ελλάδος δεν προσέφεραν στις δυο ερευνήτριες δυνατότητες μελέτης τοπικών διαλέκτων;

Γιατί τόσο ενδιαφέρον για αυτό το συγκεκριμένο χώρο στα ελληνο-σκοπιανά σύνορα;

Η Ελληνική Πολιτεία πρέπει να προσέξει πάρα πολύ το δίγλωσσο Ελληνισμό των ακριτικών αυτών περιοχών και να μην τους ομαδοποιεί σε Σλάβους. Υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια και δυσφορία για τον παραγκωνισμό και αδιαφορία εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας για τους παραμεθόριους αυτούς Έλληνες.

Θέλω επίσης να προσθέσω πως μέλη της Παμμακεδονικής Ενώσεως Αμερικής παραβρεθήκαμε σε πανεπιστημιακό σεμινάριο που έλαβε χώρα στο Πανεπιστήμιο Princeton πριν ένα χρόνο με κυρίους ομιλητές τους Boeschoten και Danforth, όπου και οι δυο τους μας μίλησαν για το «παιδοφύλαγμα», χρησιμοποιώντας καινούργια ορολογία για το παιδομάζωμα του εμφυλίου και ωραιοποιώντας την εγκληματική αυτή πράξη.

Ο συνεργάτης της κυρίας Boeschoten, Δρ. Loring Danforth διδάσκει στο Κολλέγιο Bates της Πολιτείας Maine στις ΗΠΑ, έχει γράψει ανθελληνικά συγγράμματα, παίρνοντας τις θέσεις των Σκοπιανών. Στην προσπάθεια μάλιστα της Παμμακεδονικής Ένωσης να υιοθετηθεί ψήφισμα από την Πολιτεία του Τέξας υπέρ της Ελληνικότητας της Μακεδονίας, ο εν λόγω ακαδημαϊκός πρωτοστάτησε αναφέροντας τα εξής στην εφημερίδα Texas Observer:

http://www.texasobserver.org/showArticle.asp?ArticleID=1273


"Τα αποδεικτικά στοιχεία μεταξύ μελετητών της ιστορίας δηλώνουν ακριβώς το αντίθετο από αυτό που δηλώνεται στο ψήφισμα πως οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν Έλληνες. Το HR107 με ενοχλεί ιδιαίτερα ως μελετητή, όχι μόνο λόγω των ιστορικών ανακριβειών, αλλά επειδή πολιτικοποιεί περαιτέρω τις εντάσεις μεταξύ Ελλάδας και Δημοκρατίας της Μακεδονίας”.

Θέλω να σας πληροφορήσω πως το Ψήφισμα HR107, παρά τις αντιδράσεις της σκοπιανής Διασποράς και τις εισηγήσεις του προαναφερθέντος «ακαδημαϊκού» υιοθετήθηκε από την Πολιτεία του Τέξας. Η δράση των δυο ακαδημαϊκών όμως συνεχίζεται και μάλιστα στην Ελλάδα. Θα βρίσκονται στην Καστοριά από τις 6 μέχρι 9 Ιουλίου λαμβάνοντας μέρος σε ακαδημαϊκό συνέδριο πιθανότατα για να προωθήσουν το αίτημα της επιστροφής δεκάδων χιλιάδων Σκοπιανών στα «πάτρια εδάφη» τους, ανθρώπους δηλαδή που τόσο κατά την κατοχή όσο και κατά τον εμφύλιο είχαν δράσει αποσχιστικά εις βάρος της Μακεδονίας μας. Γι αυτό δεν πρέπει να επαναπαυτούμε, αλλά να βρισκόμαστε σε διαρκή εγρήγορση και πάντοτε έτοιμοι να αντικρούσουμε τις παραποιήσεις της ιστορίας.

Υπέρογκα ποσά για «επιστημονικές» έρευνες:
http://www.iue.it/Personal/Strath/Welcome.html?/Personal/Strath/collaborators/Triandafyllidou/research.htm

6) Η Ομοσπονδιακή Ένωση Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων
Τον Μάιο 2005 έγινε ένα συνέδριο στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας από την Γερμανικής προελεύσεως Μη Κυβερνητική Οργάνωση της «Ομοσπονδιακής Ένωσης Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων» που φέρει το ακρώνυμο (FUEN).
Η τρίτη παράγραφος της αποφάσεως τους έχει ως εξής:

Η Αλβανία και η Ελλάδα θα πρέπει να αναγνωρίσουν τους Αρωμάνους σαν την μεγαλύτερη μειονότητα στο Σύνταγμά τους, να κάνουν απογραφή του πληθυσμού, να αλλάξουν τον νόμο περί πολιτικών κομμάτων και να προσφέρουν στους Αρωμάνους το δικαίωμα να εκπέμπουν στο Εθνικό Ραδιοφωνικό Δίκτυο και τηλεόραση στην Αλβανία και Ελλάδα με δικαίωμα να σχηματίσουν τοπικές Διοικητικές μονάδες Αρωμάνων επιθυμούντων ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ (πολιτισμική ή ΕΔΑΦΙΚΗ).

Σ’ αυτό το σημείο θέλω φυσικά να αναφέρω πως η Ελλάδα δεν εκπροσωπήθηκε από καμιά Ελληνική Ένωση Βλάχων. Έλαβε όμως μέρος στο προαναφερθέν Συνέδριο το Ουράνιο Τόξο!

7)Το Κέντρο Έρευνας Μειονοτικών Ομάδων (ΚΕΜΟ).
Πρόκειται για έναν ακόμη «Μη Κυβερνητικό Οργανισμό», που αγωνίζεται για την ανάδειξη μειονοτικών ομάδων στην Ελλάδα. Μεταξύ των στελεχών του συγκαταλέγονται πρόσωπα που έπαιξαν καίριο ρόλο στην χάραξη της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής τα τελευταία δεκαετία και μάλιστα από θέσεις-κλειδιά στον ελληνικό κρατικό μηχανισμό. Αξίζει να σημειωθεί πως οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης των Βλαχοχωρίων είχαν ήδη εδώ και 6 χρόνια καταγγείλει το ΚΕΜΟ για προσπάθεια ανάδειξης ανύπαρκτων μειονοτήτων.

http://www.tamos.gr/newspaper.htm


Πιο πρόσφατα ένα από τα μέλη του ΚΕΜΟ, ο Δρ. Thede Kahl πολιτικός γεωγράφος,
http://www.kemo.gr/gr/03.html
έλαβε μία αυστηρότατη επιστολή από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Βλάχικων Πολιτιστικών Σωματείων. Ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας της ομοσπονδίας κύριος Κωνσταντίνος Αδάμ και Ηρακλής Χασιώτης διαμαρτυρόμενοι για την δράση του προαναφερθέντος επιστήμονα, επεσήμαναν:

«Ο κ. Thede Kahl προσπαθεί, για λόγους που δεν καταλαβαίνουμε, να πείσει τους Έλληνες Βλάχους να αισθανθούν λιγότερο υπερήφανοι για το μεγάλο αριθμό Βλάχων ευεργετών και ηρώων των οποίων η συνεισφορά προς την πατρίδα μας ήταν τεράστια. Αναρωτιόμαστε γιατί αυτή η αρνητική έμφαση; Θεωρεί μήπως ότι μ’ αυτόν τον τρόπο η συμβολή των Βλάχων μικραίνει την ιστορική, πολιτιστική και πολιτική εξέλιξη της Ελληνικής πραγματικότητας;»

http://www.tamos.gr/popsb_reply_en.htm

Κλείνοντας την επιστολή η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βλάχων σημειώνει: «Σε μία εποχή που η αλλοίωση ορισμένων κινημάτων που στοχεύουν στο διαίρει και βασίλευε κοινωνιών έχει γίνει ένα θαυμάσια πληρωμένο επάγγελμα, όμως υπάρχουν αντισώματα που αντιστέκονται αποφασιστικά στις προθέσεις υψηλότερων δυνάμεων αλλαγής της γεωπολιτικής σκηνής».

Ο Δρ. Τσιτσελίκης ο οποίος δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη είναι και αυτός μέλος του ΚΕΜΟ το οποίο, σύμφωνα με άρθρο του Καρκαγιάννη της Καθημερινής, χρηματοδοτείται μεταξύ άλλων και από την Ελληνική Πολιτεία. Στη μελέτη του Υπηκοότητα στη Ελλάδα-Προκλήσεις του Παρόντος για Μελλοντικές Αλλαγές η οποία μπορεί να βρεθεί στο Διαδίκτυο
http://www.kemo.gr/archive/papers/Tsitsel.htm#_ftnref3
καταγγέλλει με ένα δήθεν επαναστατικό και σίγουρα άκρως ελκυστικό για την νεολαία λόγο, τη μονολιθικότητα της Ελληνικής Πολιτείας.

Ο κ. Τσιτσελίκης χαρακτηριστικά αναφέρει: «Η μαθητιώσα νεολαία των μεταναστών στην Ελλάδα επιβάλλεται να μάθει τη γλώσσα και τον κυρίαρχο ελληνικό πολιτισμό, στοιχεία πράγματι απαραίτητα για τη διαδικασία της κοινωνικής ολοκλήρωσής τους. Αντίθετα, υπάρχει μια συνολική απουσία της εκμαθήσεως της γλώσσας και θρησκείας τους ή ακόμα και η ύπαρξη του πολιτισμού τους σ’ αυτούς και στους Έλληνες συμμαθητές τους. Αυτή η κατάσταση διαιρεί τις πολιτισμικές αξίες και παρατηρείται επικράτηση του κυρίαρχου Ελληνικού στοιχείου πέρα κάθε μεταναστευτικής κουλτούρας».

Όπως επίσης ο ίδιος αναφέρει:
«Η διπλή υπηκοότητα, Ελληνική και Μακεδονική, ακόμα συνιστά μείζoν πολιτικό ζήτημα για την ελληνική κυβέρνηση, η οποία συνεχώς αρνείται το δικαίωμα της επιστροφής και της απόκτησης της ελληνικής υπηκοότητας σε πρόσφυγες «Μακεδονικής προέλευσης».

8)Γνωρίζετε αγαπητοί μου συμπατριώτες ότι το Κέντρο Δημοκρατίας και Συμφιλίωσης στην Νοτιοανατολική Ευρώπη εδρεύει εδώ στη Θεσσαλονίκη? http://www.see-jhp.org/hw_download.html

Αυτή τη στιγμή Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου είναι ο πρώην Πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Richard Shifter η δε ΜΚΟ ανέλαβε την έκδοση τεσσάρων βιβλίων Κοινής Ιστορίας των Βαλκανικών χωρών, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος. Το περιεχόμενο των προαναφερθέντων βιβλίων, τα οποία θα επιφέρουν ‘ισορροπία’, ‘αντικειμενικότητα’ και ‘συμφιλίωση’ στα Βαλκάνια, θεωρία συζητήσιμη, δεδομένου ότι προωθούν λανθασμένες απόψεις και ερμηνείες. Αμφισβητούν δε ανοιχτά την ελληνική εθνοπολιτιστική διάσταση και ιστορική συνέχεια της Μακεδονίας και προπαγανδίζουν την ύπαρξη ξεχωριστής δήθεν, μακεδονικής εθνικής οντότητας.

Παραθέτω χαρακτηριστικά ένα σκοπιανό «ποίημα» που δημοσιεύεται στα εν λόγω βιβλία για την «εμπέδωση» της «μακεδονικής ταυτότητας» στους μαθητές, υπό τον τίτλο «Οι ιστορικές ρίζες του Μακεδονικού Έθνους-Gjorgj Pulevski” (σελ.107-108).

H προγονική μας γη είναι αυτό το μέρος το τόσο αγαπητό στους «μακεδόνες». Ήταν ένα βασίλειο με βασιλιά τον Φίλιππο. Μία αρχαία Αυτοκρατορία του Αλέξανδρου του Τσάρου. Ο Μακεδόνας Τσάρος μας, γνωστός σε όλη την υφήλιο ως Αλέξανδρος ο Μέγας. Άφησε την Αυτοκρατορία του στη βαλκανική Χερσόνησο σε όλους τους Σλάβους Ορεσιβίους…Οφείλουμε να αγαπάμε την προγονική μας γη. Είναι το δικό μας, αρχαίο Μακεδονικό βασίλειο. Ας ενωθούμε όλοι μας, ας κάνουμε ο,τι είναι δυνατόν για να σώσουμε τους εαυτούς μας….Τα αδέρφια μας, οι Ορθόδοξοι Μακεδόνες. Ας γίνουμε όλοι ένα και ας αγωνιστούμε γενναία. Όπως ακριβώς οι αρχαίοι ημών πρόγονοι υπό τον Τσάρο Αλέξανδρο…Ας αναβιώσουμε την αρχαία μας ιστορία….ας την εκπληρώσουμε τώρα….»

Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτά τα βιβλία, που έχουν χρηματοδοτηθεί εν μέρει από την εταιρεία Κοκα-Κολα αλλά και από αυτήν ακόμη την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, πρόκειται να μεταφραστούν επίσης και στα ελληνικά δεδομένου ότι προορίζονται να χρησιμοποιηθούν από Έλληνες μαθητές καθώς και από μαθητές άλλων Βαλκανικών χωρών στα πλαίσια αναθεωρημένων σχολικών προγραμμάτων.

Σε καιρούς δύσκολους, όπως οι σημερινοί, οι κίνδυνοι είναι πολλαπλοί και μεταξύ πολλών άλλων κινδύνων, ο εχθρός, κρυμμένος κάτω από τη μάσκα ορισμένων Μη Κυβερνητικών Οργανισμών και καμουφλαρισμένος κάτω από δήθεν «ειρηνοποιούς» σκοπούς ορισμένων δήθεν μελετητών, προσπαθεί να μπει από την κερκόπορτα, την οποία άφησαν μισάνοιχτη οι διάφοροι εφιάλτες που προσπαθούν διαιρώντας μας σε μειονότητες να μας καταστήσουν πιο ευάλωτους, πιο χειραγωγήσιμους για κάποιους.

Εάν εμείς δεν κλείσομε ερμητικά την κερκόπορτα, εάν εμείς δεν υπερασπιστούμε την ιστορία μας και την ταυτότητά μας, αυτό δεν θα μπορέσει να επιτευχθεί από οιοδήποτε άλλον.

Εμείς οι Μακεδόνες, εμείς οι Έλληνες πρέπει να ξεχυθούμε στα διάφορα διεθνή fora και να πείσουμε αυτούς που αποφασίζουν τις τύχες των λαών πως η Ελληνική κοινωνία δεν είναι Γιουγκοσλαβία, δεν αποτελείται από ένα μίγμα ετερόκλητων μειονοτήτων, αλλά από πολίτες που έχουν τα ίδια δικαιώματα σε κάθε γωνιά της Ελληνικής γης, και σίγουρα δεν ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ξένες παρεμβάσεις για να διδάξουμε την ΔΙΚΗ μας ΙΣΤΟΡΙΑ.

*μερικές ακόμα πληροφορίες για το Παρατηρητήριο του Ελσίνκι

Το Ελληνικό Παράρτημα

Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι ιδρύθηκε το 1992 «με παρότρυνση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ελσίνκι-IHF» όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του και συνεργάζεται στενά με την κεντρική οργάνωση. Η παρεμβατική διάθεση του Παρατηρητηρίου στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα της χώρας μας έγινε συχνά αφορμή για έντονη κριτική και έχουν εκφραστεί κατηγορίες ότι η δράση του ουσιαστικά εξυπηρετεί την πολιτική των ΗΠΑ

π.χ. Η περιέργεια κινήθηκε διαβάζοντας μια επιστολή που έστειλε “αναγνώστης” στην International Herald Tribune, με τίτλο: “Η Ελλάδα πρέπει να ενηλικιωθεί”:

reece should grow up

Regarding “The Balkans, again” by Misha Glenny (Views, April 1): As someone who has worked in the Balkans, Macedonia in particular, for over 30 years, I have also tried repeatedly to assert that the name conflict between Greece and Macedonia is unrelated to any alleged threats Macedonians pose to Greeks.

Rather, the discord is rooted in politics - current affairs in Greece, and even more strongly, in that country’s outdated notions of nationalism. Anyone who knows the area is familiar with the abuse suffered by minorities in Greece. It is incredible that NATO and EU members blithely condone Greece’s behavior.

Western politicians still regard Greece as the romantic, Byronic “cradle of democracy.” It isn’t. Greece is a 21st-century political entity that should be required to maintain the same or higher standards that Macedonia is expected to uphold.

Until then, Greece will continue its obstreperous and destructive policies.

Eran Fraenkel, Jakarta

Ποιός είναι λοιπόν ο μυστηριώδης κύριος Eran Fraenkel από τη Τζακάρτα, που εμφανίζεται να έχει τόσο μεγάλη κάψα για τη Μακεδονία;

Τον βρίσκουμε ως Εxecutive director in Skopje of “Search for Common Ground in Macedonia” μιας οργάνωσης που εμφανίζεται ως μέρος της Οργάνωσης “Search for Common Ground”, ιδρυθείσας υπό του John Marks και με κεντρικά γραφεία στην Washington, Connecticut Av. 1601
(Σημειολογική υποσημείωση: Η Connecticut Avenue στην Washington είναι ένας από τους κεντρικούς δρόμους που καταλήγουν στον ….Λευκό Οίκο)

- Ανάμεσα στους “Funders” (Οικονομικούς Υποστηρικτές) της Οργάνωσης βρίσκουμε μεταξύ άλλων τους εξής:
- Τις ….πετρελαϊκές εταιρείες Chevron και ExxonMobil
- Τη …Nestle
- Την οικογένεια Ροκφέλλερ
κ.α.

- Ψάχνοντας λίγο περισσότερο, ανακαλύπτουμε ότι ο κύριος Eran Fraenkel είναι πολυγραφότατος: Για την ακρίβεια έχει συντάξει άπειρες επιστολές, άρθρα και σχόλια δημοσιευμένα με μεγάλα ΜΜΕ του εξωτερικού, όπου μονίμως καταγγέλει την …Ελλάδα (φυσικά) που “καταπνίγει” το “Μακεδονικό Κράτος”.

Το κερασάκι στην τούρτα:

Μετά τα παραπάνω, ποιός θα μπορούσε να εκπλαγεί βλέποντας τον Αξιότιμο κύριο Fraenkel να εμφανίζεται ως μέλος της “Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπήςτου Ελληνικού Παραρτήματος του Παρατηρητήριου του Ελσίνκι”;

Διεθνής Συμβουλευτική Επιτροπή: Σάββας Αγουρίδης, Teuta Arifi, Ivo Banac, Vladimir Bilandzic, Marcel Courthiade, Loring Danforth, Fernand de Varennes, Eran Fraenkel, Henri Giordan, Krassimir Kanev...
Ας δούμε όμως ποιο "είναι" στην ουσία το Ελληνικού Παραρτήματα του Παρατηρητήριου του Ελσίνκι

Διοικητικό Συμβούλιο

Γρηγόρης Βαλλιανάτος, Πρόεδρος
Kevin Boyle, Μέλος
Ορέστης Γεωργιάδης, Μέλος
Παναγιώτης Δημητράς, Μέλος
Dimitrina Petrova, Μέλος


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ

Εκπρόσωπος
Ναυσικά Παπανικολάτου


Διεθνής Συμβουλευτική Επιτροπή

Σάββας Αγουρίδης, Teuta Arifi, Ivo Banac, Vladimir Bilandzic, Marcel Courthiade, Loring Danforth, Fernand de Varennes, Victor-Yves Ghebali, Henri Giordan, Krassimir Kanev, Will Kymlicka, Magda Opalski, Theodore S. Orlin, Dimitrina Petrova, Alan Phillips, Aaron Rhodes, Vladimir Solonari, Patrick Thornberry, Stefan Troebst, Boris Tsilevich, Tibor Varady, Marc Weller.

Εκπροσώπηση Διεθνών Οργανώσεων

Consortium of Minority Resources (COMIR)
European Roma Rights Center (ERRC)
International Freedom of Expression Exchange (IFEX)
International Helsinki Federation for Human Rights (IHF)
Minority Rights Group International (MRGI)
Euro-Mediterranean Human Rights Network (EMHRN)
South East Europe Media Organisation (SEEMO)
The Global Network of Organizations Working for Human Rights and Sustainable Development (OneWorld)
World Organization Against Torture (OMCT)

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ των Συμφωνιών του Ελσίνκι και η Ελληνική Ομάδα για τα Δικαιώματα των Μειονοτήτων θα ήθελαν να ευχαριστήσουν για τη ευγενή χορηγία τους το Ιδρυμα Ανοικτής Κοινωνίας, τα προγράμματα PHARE, Euromosaic και Equal της Ευρωπαϊκής Ενωσης , την Αυστριακή Κυβέρνηση-Ομοσπονδιακή Καγκελλαρία, το Ιδρυμα Charles Stewart Mott, το Νίκο Δήμου, το Ιδρυμα "Αρτος Ζωής", το Ευρωπαϊκό Κέντρο για τα Δικαιώματα των Ρομά, το Ιδρυμα Berghof for Conflict Research, το Ινστιτούτο Aspen του Βερολίνου, τη Διεθνή Ομοσπονδία Ελσίνκι, το Minority Rights Group International, το Alternative Information Network, το Search for Common Ground Macedonia, το Macedonian Human Rights Movement of Canada , την Εταιρία Επικοινωνίας και Πολιτικής Ερευνας, το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, κα.

ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ των οργανώσεών μας έχουν (συν)εργαστεί οι εξής:

Θόδωρος Αλεξανδρίδης, Δημήτρης Αγγελίδης, Βασίλης Αγγουράς, Σάββας Αγουρίδης, Παύλος Αθανασόπουλος, Γρηγόρης Βαλλιανάτος, Ορέστης Γεωργιάδης, Κατερίνα Γκίνη, Διονυσης Γουσέτης, Abdulhalim Dede, Ηλίας Δημητράς, Παναγιώτης Δημητράς, Μαρία Δημητρίου, Νίκος Δήμου, Mehmet Dukkanci, Eda Gemi, Irina Gigova, Hannah Goldberg, Νάσος Θεοδωρίδης, Δημήτρης Ιωάννου, Λόλα Καλανδράκη, Αλέξης Καλυβιώτης, Λία Καραδήμου, Demetra Kasimis, Γιώργος Κλουδάς, Σπύρος Κλουδάς, Αγγελική Κωτσαντώνη ,Gazmend Kapllani, Maria Koynova, Δημήτρης Λεβαντής, Αλέξανδρος Λέζος, Παναγιώτης Λέζος, Caroline Law, Rajwantee Laksman-Lepain, Mariana Lenkova, Laura Loli, Elitsa Minovska, Νίκος Μαστρακούλης, Ρένα Μήτρου, Φώτης Μιχαλόπουλος, Μαριάννα Μπεκιάρη, Κώστας Μπαριαμπάς, Τερέζα Μπούκη, Βάσω Νεοφωτίστου, Σοφία Νικολαϊδου, Louisa O' Brien, Cathy O' Grady, Ibram Onsunoglu, Αδαμαντία Παλίδη, Mαργαρίτα Παπακώστα, Ναυσικά Παπανικολάτου, Ελευθερία Πλατή, Dimitrina Petrova, Allan Phillips, Μαίρη Πολυχρόνη, Αντωνία Παπαδοπούλου, Ηβη Ρόκκου, Νίκη Ρουμπάνη, Χριστίνα Ρουγγέρη, Nada Rohani, Horatiu Rusu, Βασίλης Σακελλαρίου, Ντέμη Σακελλαροπούλου, Γαβριέλλα Σαμψωνίδου, Δημήτρης Σίσκας, Δήμητρα Σταφυλιά, Απόστολος Στραγαλινός, Ellen Slusarczyk, Maria Spirova, Daniela Tarnovschi, Κυριακή (Σάντυ) Τοπίδη, Γεωργία Τσακλάγκανου, Αλέξανδρος Τσακωνιάτης, Νίκος Τσακωνιάτης, Mary Ellen Tsekos, Λένα Χαλιλοπούλου, Γιώργος Χριστοδουλίδης, Aysel Zeybek


πηγες:
Εθνικές μειονότητες στην Ελλάδα
Ομιλία της Νίνας Γκατζούλη στο Βελλίδειο Θεσσαλονίκης
http://www.antibaro.gr/national/gatzouli_meionothtes.php
http://web.inter.nl.net/users/Paul.Treanor/HRW.html
http://www.resaltomag.gr/39.mag
http://www.phorum.gr/


Πηγή:Η άλλη άποψη

ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Ο ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ





Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους νεοσυλλέκτους σε …ανυπακοή!

ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ

Άρθρο 202


Διέγερση αυτών που έχουν υποχρέωση στρατιωτικής υπηρεσίας


Όποιος με οποιοδήποτε τρόπο και με πρόθεση προκαλεί ή διεγείρει πρόσωπο που υπηρετεί στο στρατό να παραβεί υπηρεσιακή υποχρέωση τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών.

Με την ίδια ποινή τιμωρείται όποιος με πρόθεση προκαλεί ή διεγείρει πρόσωπο που έχει υποχρέωση να στρατευθεί να μην υπακούσει στην πρόσκληση όταν το καλέσουν στο στρατό.

Όποιος σε καιρό πολέμου, ένοπλης στάσης ή γενικής επιστράτευσης διαπράξει τις πράξεις που αναφέρονται στις προηγούμενες παραγρ. τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών.
Οι ποινές αυτού του άρθρου επιβάλλονται, αν η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη.

ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ Ο ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΥΡΙΖΑ!

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ;

ΟΙ ΑΣΚΟΙ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΑΚΡΑΙΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΑΝΟΙΞΕΙ


Ανησυχία και προβληματισμό τόσο στις αρχές όσο και σε κάθε λογικά σκεπτόμενο πολίτη προκαλεί το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Κι αυτή η ανησυχία δεν εξαντλείται στο μέγεθος της ισχύος των εκρηκτικών μηχανισμών και κυρίως αυτού που τοποθετήθηκε έξω από το χρηματιστήριο της Αθήνας…


Αλλά πρόκειται για ανησυχία που πρωταρχικά αφορά στην καθόλου τυχαία επιλογή των στόχων από τα κατευθυνόμενα χέρια των τρομοκρατών.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΕΜΠΝΕΥΣΤΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΗΤΑΝ ΣΑΦΕΣ:
ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΑΣ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ.

Γι αυτό και καθόλου τυχαία δεν επελέγησαν αυτοί οι στόχοι.
ΕΠΕΛΕΓΗΣΑΝ ΣΤΟΧΟΙ ΠΟΥ ΣΥΜΒΟΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΤΟΜΕΩΝ:
ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ.

Η φαινομενική διαφορετικότητα των δυο τρομοκρατικών οργανώσεων, υφίσταται αποκλειστικά και μόνο για να ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ που οργάνωσε και κατηύθυνε το δολοφονικό χέρι των τρομοκρατών.

Όλα δείχνουν πως το κέντρο αυτό κατοικοεδρεύει εκτός συνόρων και το πιθανότερο είναι πως στηρίζεται και αξιοποιεί ένα καλά οργανωμένο δίκτυο πρακτόρων που δρα ασύδοτα στην Ελλάδα.
Στο βαθμό που αυτοί οι φόβοι επαληθευτούν, τότε είναι πλέον φανερό πως οι ασκοί του Αιόλου για ακραίες και συντονισμένες επιθέσεις με στόχο την αποσύνθεση της χώρας μας έχουν ήδη ανοίξει.


ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ…
ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΚΡΙΒΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΔΟΤΙΚΗ ΣΑΣ ΑΤΟΛΜΙΑ

πηγη

Δείτε ΠΩΣ το ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ κράτος, ΣΤΗΡΙΖΕΙ τους ΚουκουλοΦΛΩΡΟΥΣ που ΚΑΙΝΕ την ΑΘΗΝΑ!



Γεμάτα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα με παράνομους εξυπηρετητές (servers) αναρχοαριστεροκρατικων ιστοσελίδων

Ο εξυπηρετητής του Athens.indymedia.org βρίσκεται στο εργαστήριο Οργανικής Χημικής Τεχνολογίας της σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ. Φιλοξενεί στο ίδιο μηχάνημα και άλλες ιστοσελίδες του Indymedia.org

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ :

athens.indymedia.org
patras.indymedia.org
community.athens.indymedia.org
thessaloniki.indymedia.org
valencia.indymedia.org
scotland.indymedia.org
strefis.ath.cx
eniaioalsos.gr

Το indy.gr και ο εξυπηρετητής ραδιοφώνου "Ένταση 100,6 FM" entasifm.org, Βρίσκoνται στο Υπολογιστικό Κέντρο (Υ.Κ.) της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΗΜΜΥ) του ΕΜΠ

www.indy.gr
entasifm.org

Μια άτυπη αναρχο "εταιρεία"(!!) squad.gr
[http://tinyurl.com/mzpp8p ]προσφέρει φιλοξενία σε αναρχοαριστερές παρακρατικες σελίδες ΚΑΙ ΜΟΝΟ προσφέροντας την απαραίτητη υποδομή, δωρεάν φυσικά (όπως διαφημίζουν σε εταιρική σελίδα) http://squathost.com/?page_id=2, ΠΡΟΣΦΟΡΑ !!του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης στην Πολυτεχνική Σχολή!!

Το επιτυγχανουν αυτο φυσικα αφου τα κυκλωματα ειναι ..κρατικη χορηγια!

Kαι οι ιδιοι κανουν και διαχειριση εκμισθωσης των κλεμμενων ..κρατικων πανεπιστημιακων δικτυακων υποδομων μονο σε ..συμφωνουντες (δημοκρατικα) για..πανεπιστημιακη ερευνα!

Στο μισος και..τις
χημικες φορμουλες για βομβες....

συνέχεια εδώ
δείτε και αυτό

Πηγή:Greekalert

Γιατί ο Α/ΓΕΕΘΑ μαζί με τον Α/ΓΕΣ επισκέφθηκαν αιφνιδιαστικά την 13η ΔΕΕ και εμψύχωσαν τους άνδρες; Τι γνωρίζουν παραπάνω από εμάς;


Φαίνεται όμως ότι κάποιοι πάνε να εκμεταλλευθούν το εγχώριο πολιτικό χάος.

Στο ΓΕΕΘΑ και την

Πολεμική Αεροπορία, προβληματίζονται ιδιαίτερα από την χθεσινοβραδυνή παραβίαση από τα δύο τουρκικά μαχητικά που μπορεί να ήταν διάρκειας μόνο τριών λεπτών,
αλλά έγινε ακριβώς μισή ώρα μετά την προκήρυξη των εκλογών και νύχτα. Μία κίνηση που οι Τούρκοι μέχρι σήμερα έχουν αποφύγει να κάνουν.

Δεν είναι υπερβολή να σημειώσουμε ότι η ανησυχία είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Ο φόβος της ακυβερνησίας και των μεταβατικών καταστάσεων που πάγια εκμεταλλεύονται οι Τούρκοι, είναι διάχυτος. Κύπρος 1974, Ίμια 1996. Σήμερα ο Α/ΓΕΕΘΑ, πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος,
συνοδευόμενος από τον Α/ΓΕΣ, αντιστράτηγο Φράγκο Φραγκούλη, επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά την 13η ΔΕΕ και εμψύχωσε τους άνδρες.

Οι κινήσεις της άλλης πλευράς παρακολουθούνται όσο στενότερα γίνεται, αλλά ο προβληματισμός γίνεται όλο και εντονότερος από τα στοιχεία που εντοπίζονται...

Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ


Τα γυρίζει τώρα η Ντόρα και γίνεται πατριώτισσα!!! ΟΥΣΤ ΡΕ ΑΝΙΚΑΝΗ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ την εξωτερικη μας πολιτικη


Τώρα που φεύγει αλλάζει στάση

και "τρίζει τα δόντια" η Ντόρα!!!

Η Ελληνίδα υπουργός Εξωτερικών, γνωρίζοντας προφανώς την απόφαση Καραμανλή (ή τις πιέσεις που δεχόταν για να οδηγηθεί πρόωρα η χώρα σε εκλογές) το τελευταίο διάστημα είχε μία αλλαγή στάσης, προς το πατριωτικότερο…
Ενώ επί χρόνια διατηρούσε χαμηλό έως υποχωρητικό(τατο) προφίλ, μόλις συνειδητοποίησε πως πλησιάζουν οι εκλογές, πήρε τις αποφάσεις της και «άλλαξε ρότα», για να μην στιγματιστεί ως «άκρως ακατάλληλη» ή «άκρως επικίνδυνη» για την χώρα και τα εθνικά ζητήματά της, τα οποία παρεπιμπτόντως τα διαχειρίστηκε η ίδια.


Η πρώτη της κίνηση ήταν η παραίτηση του γιού της από το υπουργείο Εξωτερικών (προ εξαμήνου), όπου ο νεαρός εργαζόταν ως ειδικός σύμβουλος (της ίδιας φυσικά). Η παραίτηση αυτή έγινε προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής του ιού μετά της μητρός στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας; Περιμένοντας την δημοσιοποίηση των υποψηφίων βουλευτών των κομμάτων πιστεύω πως θα μάθουμε ένα μέρος από τους σχεδιασμούς της κόρης Μητσοτάκη…


Κι ενώ αυτή η αλλαγή αφορούσε την αποκατάσταση του νεαρού γιού της κυρίας Μπακογιάννη, τις τελευταίες ημέρες η στάση της Ελληνίδας ΥΠΕΞ έδειξε πως «κάτι συμβαίνει»… Η εικόνα (γιατί περί εικόνας πρόκειται) της Ντόρας είχε αλλάξει πολύ και μάλιστα προς το… πατριωτικότερο!!!


Την περασμένη Δευτέρα, τουρκικό F-16 παρενόχλησε με επικίνδυνο τρόπο επιβατικό αεροπλάνο μεταξύ της Ρόδου και της Σάμου. Ο πιλότος έκανε τη σχετική αναφορά, αλλά το ΓΕΕΘΑ συνεπικουρούμενο (φυσικά) από το ΥΠΕΞ, αποσιώπησαν το όλο θέμα… μέχρις ότου αυτό έγινε γνωστό και αναγκάστηκαν να το ανακοινώσουν, χωρίς πολλές λεπτομέρειες, αλλά τονίζοντας πως η κυρία Μπακογιάννη πήρε τηλέφωνο στον τούρκο ομόλογό της, κύριο Νταβούτογλου, υποβάλλοντάς του σχετική διαμαρτυρία!!!


Την ίδια ημέρα, αν και καθυστερημένη, υπήρξε και η αντίδραση για την επίσκεψη του Νταβούτογλου στην κατεχόμενη Κύπρο. Οι χαρακτηρισμοί περί «παράνομης επίσκεψης» που έγινε κόντρα στις αποφάσεις του ΟΗΕ, εξέπληξαν όλους όσους γνωρίζουν την κυρία Μπακογιάννη και την πολιτική που εφαρμόζει επί χρόνια από το γραφείο της στο ΥΠΕΞ. Όπως δήλωσαν και Έλληνες διπλωμάτες, όσο και αν ψάξει κανείς για παρόμοια αντίδραση σε άλλες επισκέψεις τούρκων (και ιδιαίτερα υπουργών Εξωτερικών) στην κατεχόμενη Κύπρο, δεν πρόκειται να συναντήσει τόσο υψηλούς τόνους.


Η κυρία Μπακογιάννη, όμως, δεν έμεινε μόνο εκεί. Όταν ανακοινώθηκε πως από τουρκικό ραντάρ υπήρξε παρενόχληση ελληνικού ελικοπτέρου που μετέφερε στρατιώτες από την Κω στο Φαρμακονήσι, και του ζητήθηκε να εγκαταλείψει την περιοχή διότι βρισκόταν σε τουρκικό εναέριο χώρο, το Ελληνικό ΥΠΕΞ «άστραψε και βρόντηξε», ενώ τίποτε σχετικό δεν δόθηκε στην δημοσιότητα από το ΓΕΣ και από το ΓΕΕΘΑ!!!


Η «άμεση αξιοποίηση» εθνικών θεμάτων της κυρίας Μπακογιάννη, απασχόλησε ακόμη και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που γνωρίζοντας (προφανώς) την σημασία των «πατριωτικών κινήσεων» της Ελληνίδας ΥΠΕΞ, ζήτησαν τα εθνικά ζητήματα να μείνουν μακριά από την εκλογική αντιπαράθεση… Γιατί άραγε; Αφού δεν πρόκειται να κρατήσουν την υπόσχεσή τους… και το γνωρίζουν πάρα πολύ καλά… εκτός και εάν δεν θέλουν να εκτεθεί η ανυπαρξία της αντιπολίτευσης στα εθνικά θέματα…


Η κυρία Μπακογιάννη εκμεταλλεύθηκε (και πιθανώς θα συνεχίσει να το κάνει) αυτό με το οποίο δεν ήθελε να ασχοληθεί επί χρόνια: τα εθνικά θέματα… αλλά αν είναι για ψήφους, τότε μάλλον όλα αλλάζουν… αν είναι για την υστεροφημία, τότε αλλάζουν άρδην θέσεις και απόψεις… εξάλλου οι έλληνες ξεχνάνε εύκολα… έτσι δεν είναι κύριε Μητσοτάκη;


Παρεπιμπτόντως να θυμίσουμε πως σύμφωνα με δηλώσεις από ρωσικές πηγές, οι Ελληνορωσικές σχέσεις βρίσκονται στο χαμηλότερο σημείο της πενταετίας και θεωρούνται «παγωμένες» (παρά τους ισχυρισμούς που προβάλλει το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών), κυρίως λόγω «των ανακολουθιών της Ελληνικής πολιτικής έναντι της Μόσχας»… και αυτό σίγουρα αποτελεί μία «επιτυχία» της κυρίας Μπακογιάννη, η οποία κάποια στιγμή θα πρέπει να «πληρωθεί» αναλόγως…


Πηγή:
Ας μιλήσουμε επιτέλους

Το Σύνταγμα απαγορεύει τις διαδοχικές πρόωρες εκλογές υπό την ίδια αιτιολογία


Σύμφωνα με την φιλική προς την ΝΔ εφημερίδα Εστία, και τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. η κύρηξη διαδοχικών εκλογών για το ίδιο ζήτημα αποτελεί σαφή παραβίαση του άρθρου 38 του Συντάγματος.


Όπως και εχθές το βράδυ, το 2007 ο Κώστας Καραμανλής διακύρηξε εκλογές με αίτια την Οικονομία. Το 2004 ζητούσε νωπή λαική εντολή για α περάσει τον προυπολογισμό, ενώ το 2007 κεντρικό ζήτημα αποτελούν τα νέα μέτρα για την οικονομία που φυσικά θα παίξουν καίριο ρόλο στον ... προυπολογισμό της νέας χρονιάς.


Αντίθετα, ο κ. Καρατζαφέρης και μεγάλο μέρος του Τύπου ερμηνεύουν την χθεσινή κίνηση του πρωθυπουργού ως παραίτηση.



Ο υφυπουργός εσωτερικών Χρήστος Ζώης απαντά ότι η ερώτηση επί του θέματος αποτελεί "μικρής εμβέλειας προεκλογικό πυροτέχνημα". Τελικά φαίνεται ότι για κάποιους ο σεβασμός στο Σύνταγμα είναι περιττός, όπως είναι και ο σεβασμός της νοημοσύνης του πολίτη. Εκτός βέβαια και αν οι έννοιες του προυπολογισμού, της οικονομίας και των οικονομικών μέτρων δεν σχετίζονται μεταξύ τους.


Πηγη