Χρήστες OnLine

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Ωραία ιδέα της Τουρκίας! Θα ονομάσουν δρόμο της Άγκυρας "Μακεδονίας"


Κάποιοι ακαδημαϊκοί, της "συμμαχίας των πρόθυμων" (αυτοί που μισθοδοτούνται από τη MIT ντε...), κατηγορούσαν την Ελλάδα, όταν προσπαθούσε (με αποτυχία όπως πάντα!) να εφαρμόσει το δόγμα "ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος".

Έτσι, πρωτοστάτησαν στον αγώνα να... αποδομηθούν οι σχέσεις της Ελλάδας με την Αρμενία, τους Κούρδους και ιδίως τη Σερβία. Ούτως ώστε η Ελλάδα να μείνει Έθνος ανάδελφο, εύκολη λεία για όποιον την επιβουλεύεται και κυρίως υποταγμένη στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ. Γι' αυτό ξοδεύουν τα ωραία τους λεφτάκια οι Αμερικανοί. Διαίρει και βασίλευε. Και πάντα υπάρχουν πρόθυμοι (πάντα στο χώρο των -μπάτε σκύλοι αλέστε- πανεπιστημίων) να δηλητηριάσουν τις σχέσεις της Ελλάδας, με φιλικά κράτη. Δισεκατομμύρια έχουν ξοδευτεί για να αποκαλυφθούν οι ..."μοβόροι εθνικιστές", που έσφαζαν μαζί με Σέρβους τους καημένους τους μουσουλμάνους.


Δισεκατομμύρια έχουν ξοδευθεί για να αποδεχθούμε το σχέδιο Ανάν. Δισεκατομμύρια ξοδεύονται, για να εξασφαλιστούν οι καλύτερες συνθήκες, απόλυτης ασυλίας, για τους "πρόθυμους", οι οποίοι ξημεροβραδιάζονται ανενόχλητοι στα γραφεία τους στα Πανεπιστήμια, στέλνοντας από κει τις βαθυστόχαστες ανθελληνικές αναλύσεις τους, με την ασφάλεια του "ασύλου" -που έχουν μόνο όσοι βάζουν τρικλοποδιές στην Ελλάδα ! - οι άλλοι μονίμως τρώνε φάπες - .


Δισεκατομμύρια ξοδεύονται, ώστε κάποια παληκάρια να απασχολούνται -πάντα μέσα από τα δημόσια πανεπιστήμια- με τον εκφοβισμό και την αποστολή απειλών, στους εν δυνάμει "εχθρούς" των λαμόγιων. Φοιτητές που ανταμοίβονται με βαθμούς, μεταπτυχιακά και διορισμό στο ΔΕΠ των ΑΕΙ, μένουν 15 και 20 ώρες την ημέρα, μέσα στα πανεπιστήμια, από όπου σκανάρουν το ελληνικό διαδίκτυο και επιτίθενται συστηματικά, στους μη αρεστούς.


Και δισεκατομμύρια δίνονται για να κάνουν τα στραβά μάτια οι υπεύθυνοι σε αστυνομία, Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, δικαιοσύνη κ.λ.π. Να μπορούν ανενόχλητοι οι "προοδευτικοί", να τρομοκρατούν όποιον δε συμφωνεί με τους "συνωστισμούς".


Στη γειτονική Τουρκία όμως δεν υπάρχει "συμμαχία των πρόθυμων". Υπήρχε, αλλά ο "κουμπάρος" μπούκαρε στα πανεπιστήμια και τα δημοσιογραικά γραφεία κι έτσι σήμερα 32 καθηγητές ΑΕΙ στην Τουρκία, αντιμετωπίζουν (και θα τα λουστούν!) τα ισόβια, στην υπόθεση Εργκένεκον.


Για αυτό και κανείς δεν "διαφωνεί" στην Τουρκία, με την εσχάτως δρομολογηθείσα συνεργασία και τον ξαφνικό έρωτα των Τούρκων με τους (βαθύτατα θρησκευόμενους ορθόδοξους) Σκοπιανούς. Αρκεί να δημιουργούνται συμμαχίες στο βωμό του δόγματος "ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος".


Για αυτό και ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής πολιτικής της Τουρκίας Τζελάλ Μπαϊραμί ( Dzheljal Bajrami,) ανακοίνωσε περιχαρής, συνοδεύοντας μέχρι τα Σκόπια, Σκοπιανούς υπότροφους στην Τουρκία, ότι μια σημαντική οδός της Άγκυρας, θα μετονομαστεί σε "Μακεδονίας".

Ανησυχία στην Πόλη. Ετοιμάζουν νέα Σεπτεμβριανά;



Οι πράσινες και κόκκινες λωρίδες από μπογιά που εντοπίστηκαν σε εξωτερικούς τοίχους σπιτιών Ελλήνων και Αρμενίων της Κωνσταντινούπολης, λίγες ημέρες πριν από τη μαύρη επέτειο των Σεπτεμβριανών, έχουν προβληματίσει τις δύο κοινότητες καθώς και το Οικουμενικό Πατριαρχείο.


Σύμφωνα με πληροφορίες, σε σπίτια σε διάφορες περιοχές της Πόλης όπου ζουν χριστιανοί υπάρχουν λωρίδες πράσινης μπογιάς, ενώ στα σπίτια των Αρμενίων υπάρχουν λωρίδες κόκκινης μπογιάς. Οι χριστιανοί έμειναν έκπληκτοι όταν... είδαν στα σπίτια τους λωρίδες πράσινης μπογιάς, φέρνοντας αμέσως στη μνήμη τους τις καταστροφές της 6ης και 7ης Σεπτεμβρίου του 1955, τότε που ο τουρκικός όχλος προκάλεσε βίαια επεισόδια κατά των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης.

Μάλιστα βουλευτής του τουρκικού κοινοβουλίου κατέθεσε πριν από λίγες ημέρες επίσημη αίτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας Μπεσίρ Αταλάι, ζητώντας να του δοθούν οι ανάλογες εξηγήσεις για το τι συμβαίνει.


Επίσης ο ίδιος βουλευτής δήλωσε ότι πρόσφατα έλαβε ένα αυξανόμενο αριθμό καταγγελιών από χριστιανούς σχετικά με παρενοχλήσεις και διακρίσεις.Να αναφερθεί ότι οι αρμενικές και ελληνικές χριστιανικές κοινότητες ζουν στην Κωνσταντινούπολη εδώ και πολλούς αιώνες, όμως τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί πάρα πολύ οι εκδηλώσεις μίσους και τα εγκλήματα εναντίον τους.

Στην Κωνσταντινούπολη σήμερα ζουν περισσότεροι από 50.000 Αρμένιοι και περίπου 2.500 Ελληνες.


Προχθές ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος επισκέφθηκε τον νέο διευθυντή Ασφαλείας της Πόλης Χουσεΐν Τσαπκίν. Η επίσκεψη δεν αποκλείεται να συνδυάζεται με το συγκεκριμένο γεγονός. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Πατριαρχείου, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο συνόδευσαν στη συνάντηση ο πρωτοσύγκελος του Πατριαρχείου Στέφανος και ο εκπρόσωπος των μειονοτήτων της Γενικής Διεύθυνσης Βακουφίων Παντελής Βίγκας.


Πηγές: HABER TURK, ΕΣΠΡΕΣΣΟ, ROMFEA, taxalia



"Οργιάζουν τα κυκλώματα προώθησης λαθρομεταναστών στα Ελληνοαλβανικά σύνορα! "

Κλίμα πανικού επικρατεί στις περιοχές των ελληνοαλβανικών συνόρων, όπου οργιάζει για μία ακόμη χρονιά η λαθρομετανάστευση από τα γνωστά αφύλακτα "περάσματα" της μεθορίου. Μεταξύ των λαθρομεταναστών, που μπορεί να είναι οικογένειες που αναζητούν τη "γη της επαγγελίας" στη χώρα μας μέσω των "περασμάτων" στα σύνορα, περνούν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών και όπλων!

Το πρόβλημα ήρθε στην επιφάνεια για μία ακόμη φορά, από το…πλούσιο σημερινό αστυνομικό δελτίο. Συγκεκριμένα σύμφωνα με το δελτίο:

* Στις 11.45΄ χθες, στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, αστυνομικοί του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών συνέλαβαν έναν ημεδαπό γιατί μετέφερε προς το εσωτερικό της Χώρας με Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητό του, δύο (2) λαθρομετανάστες με τελικό προορισμό την Αθήνα, έναντι χρηματικής αμοιβής. Από την προανάκριση προέκυψε ότι για τον έναν από αυτούς ισχύει σε βάρος του το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας συνεπεία διοικητικής του απέλασης και επίσης είναι ανεπιθύμητος στο έδαφος Schengen.Ο συλληφθείς και οι λαθρομετανάστες, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Θεσπρωτίας, ενώ το όχημα και ένα κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκαν από το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, που διενεργεί την προανάκριση.

* Λίγη ώρα αργότερα, στις 12.00΄, στην περιοχή Ζαβρόχου Δελβινακίου Ιωαννίνων, αστυνομικοί του Α΄ Τμήματος Δελβινακίου συνέλαβαν έναν αλλοδαπό γιατί μετέφερε προς το εσωτερικό της Χώρας με Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας έτερου αλλοδαπού, δύο (2) αλλοδαπές, από τις οποίες μία συνόδευε και το ανήλικο τέκνο της, στερούμενες ταξιδιωτικών εγγράφων. Από την προανάκριση προέκυψε ότι για τον αλλοδαπό εκκρεμούν καταδιωκτικά έγγραφα, ενώ για την μία αλλοδαπή ισχύει σε βάρος της το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη Χώρα μας.Ο συλληφθείς και οι αλλοδαπές, οι οποίες επίσης συνελήφθησαν, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Ιωαννίνων, ενώ το όχημα κατασχέθηκε από το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, που διενεργεί την προανάκριση.

*Στις 21.00΄ χθες βράδυ, στην Ηγουμενίτσα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας, συνέλαβαν έναν αλλοδαπό γιατί μετέφερε προς το εσωτερικό της Χώρας, με Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του, τέσσερις (4) λαθρομετανάστες με τελικό προορισμό την Ηγουμενίτσα και την Αθήνα, έναντι χρηματικής αμοιβής. Από την προανάκριση προέκυψε ότι για τους δύο από αυτούς ισχύει σε βάρος τους το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη Χώρα μας συνεπεία διοικητικής τους απέλασης και επίσης είναι ανεπιθύμητοι στο έδαφος Schengen. Ο συλληφθείς και οι λαθρομετανάστες, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Θεσπρωτίας, ενώ το όχημα και ένα κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκαν από το Τ.Α.-Δ.Ε. Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση.

*Συνολικά εκατόν ένας (101) συνολικά λαθρομετανάστες, συνελήφθησαν χθες , σε όλη την Ήπειρο και επαναπροωθήθηκαν στη Χώρα τους

http://epirusgate.blogspot.com

Πυρκαγιές: Μπορεί να είναι έργο του "κουμπάρου";


Φοβερές αποκαλύψεις του Σάββα Καλεντερίδη

Μπορεί η Τουρκία να βρίσκεται πίσω από τις φωτιές στην Αθήνα και αλλού; Ίσως ναι, ίσως και όχι. Όμως δεν είναι και λίγοι εκείνοι που σκέφτονται σοβαρά την πιθανότητα "παρέμβασης" των γειτόνων προς αυτή την κατεύθυνση. Άλλωστε δεν θα ήταν η πρώτη φορά εάν οι Τούρκοι έστελναν "ειδικούς" για την πραγματοποίηση μίας τέτοιας δολιοφθοράς...

Ο κ. Καλεντερίδης αποκάλυψε ότι στο παρελθόν το τουρκικό παρακράτος ασκούσε «πολιτική» βάζοντας φωτιές στην Ελλάδα:

«Είναι βέβαιο ότι μας έβαζαν φωτιές. Εχουμε μία ομολογία. Ο Γιασάρ Οζ ήταν μέλος τουρκικής παρακρατικής οργάνωσης που ήταν συνάμα συμμορία της μαφίας. Στο εσωτερικό της Τουρκίας έκαναν δολοφονίες και χτυπήματα σε κουρδικούς στόχους. Κάποια στιγμή συνελήφθη με δέκα κιλά ηρωίνης. Νομίζω το 1997.

Οταν τον έπιασαν οι αρχές ασφαλείας και τον οδηγούσαν στη φυλακή, βρίσκονταν αρκετοί τηλεοπτικοί σταθμοί εκεί με τις κάμερές τους. Παρ’ όλο που του είχαν κλείσει το στόμα για να μη μιλήσει, εκείνος πρόλαβε και φώναξε: “Οταν έβαζα φωτιές στην Ελλάδα ήμουν καλός και τώρα με κλείνετε φυλακή;” Τότε είχα προτείνει η Ελλάδα να ζητήσει δικαστική συνδρομή από την Τουρκία, να πάει κάποιος δικός μας εισαγγελέας να ανακρίνει τον Γιασάρ Οζ και να ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Αν θυμάμαι καλά, σε πυρκαγιά στην Ικαρία είχαμε δεκατρείς νεκρούς και αυτό το ενδεχόμενο των εμπρησμών από τους Τούρκους παρακρατικούς έπρεπε οπωσδήποτε να εξεταστεί. Επίσης, δεν θα ξεχάσω ποτέ ένα πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Turkiye”, το 1995, όπου είχε μια τεράστια φωτογραφία από την πυρκαγιά στην Πεντέλη και έγραφε “Είδατε τι πάθατε;” Στην ουσία μας έστελναν μήνυμα ότι μας έκαψαν αυτοί».

Ασύμμετρες απειλές

Είχε δίκιο λοιπόν ο κ. Πολύδωρας, όταν το 2007 μιλούσε για «ασύμμετρες απειλές»;

«Αυτός ο όρος δεν στερείται βασιμότητας. Το 2007, όταν βρίσκονταν σε εξέλιξη οι φωτιές στην Πελοπόννησο και την Εύβοια, κάποιοι προσπάθησαν να κάψουν τον Υμηττό. Παράλληλα γίνονταν και παραπλανητικά τηλεφωνήματα στην Πυροσβεστική, με αναφορές για ανύπαρκτες πυρκαγιές, ώστε να την υποχρεώσουν να διασπείρει τις δυνάμεις της. Αυτό το γεγονός είναι χειροπιαστό. Τα τηλεφωνήματα στην Πυροσβεστική καταγράφονται και από τη στιγμή που η ανάκριση δεν κατάφερε να εντοπίσει από πού προέρχονταν, μπορούμε να σκεφτούμε ότι υπήρχε ένα κέντρο που κατηύθυνε τις ενέργειες.

Και μιλάμε για ένα κέντρο που είχε την τεχνογνωσία να κάνει μυστική δράση και να μην αφήνει ίχνη.

Συνεπώς, υπήρχε ένα οργανωμένο σχέδιο – τουλάχιστον για την υπόθεση που αναφέραμε. Το σχέδιο εκπονήθηκε και ετέθη σε εφαρμογή είτε από κέντρο στην Ελλάδα, που θεωρεί το κράτος ως αντίπαλη οντότητα και προσπαθεί να το εξουθενώσει, είτε από μια ξένη χώρα».

Πηγή:Ας μιλήσουμε επιτέλους


Απειλές εναντίον Ελλάδας - Κύπρου από τον νέο αρχηγό του τουρκικού Ναυτικού, ενώπιον του Ερντογάν!



Μας απειλεί ο νέος αρχηγός του τουρκικού Ναυτικού ότι θα μας… δείρει, εάν τολμήσουμε να εξορύξουμε τα πετρέλαια στην Ανατολική Μεσόγειο και ασχοληθούμε με τις θαλάσσιες οικονομικές ζώνες! Με ύφος… νταβατζή, ο ναύαρχος Εσρέφ Γιγίτ, ξεκαθάρισε ότι το τουρκικό Ναυτικό θα συνεχίσει να προασπίζει… τα δίκαια της Τουρκίας!

Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο των αλλαγών στην ηγεσία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Σημαντικές ήταν και οι δηλώσεις των υπολοίπων νέων αρχηγών που ήταν σχετικές με τα ζητήματα ασφαλείας της Τουρκίας.

Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού αναλαμβάνει ο στρατηγός Χασάν Ακσάι, ο οποίος δήλωσε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν τις αεροπορικές τους επιχειρήσεις κατά του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ) μέχρι την εξόντωση και του τελευταίου τρομοκράτη.

Μετά απ’ αυτές τις δηλώσεις, σε συνδυασμό φυσικά με τα γεγονότα του τελευταίου διαστήματος, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας της χώρας... είναι δύσκολο κανείς να περιμένει έστω και την παραμικρή αλλαγή στην τουρκική στάση.

Αν είχαν γίνει τέτοιες δηλώσεις από Έλληνα αρχηγό επιτελείου, θα είχε καλώς ή κακώς δημιουργηθεί τεράστιο πολιτικό ζήτημα και το κυριότερο, θα είχαν τύχει της ανάλογης πολιτικής εκμετάλλευσης από τις «άλλες πλευρές».

Στην περίπτωσή μας θα πρέπει να γίνει εκμετάλλευση αυτής της δήλωσης, στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, ειδικά τώρα που βρίσκεται στην Ελλάδα ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας! Ακριβώς όπως εκμεταλλευθήκαμε τα στοιχεία της εκτέλεσης των πέντε αγνοουμένων και τις δηλώσεις του Τούρκου σκηνοθέτη.

Πηγή:orfni

Τους εκτέλεσαν εν ψυχρώ και τους έθαψαν στην αυλή τους


Ενα ακόμα δράμα της τουρκικής εισβολής έφτασε χθες στο τέλος του.

Τριανταπέντε χρόνια μετά φίλοι και συγγενείς κήδεψαν την οικογένεια Μέτσιου που δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ από Τούρκους στρατιώτες. Το έγκλημα διαπράχθηκε ενώ ο Μελής, η Μαρία και τα ανήλικα παιδιά τους Κύπρος και Παναγιώτα βρίσκονταν στο σπίτι τους στη Λάπηθο. Τα οστά των μελών της οικογένειας ταυτοποιήθηκαν πρόσφατα με τη μέθοδο του DΝΑ.

Τότε, μετά την εισβολή και την είσοδο των Τούρκων στη Λάπηθο επικρατούσε ένα χάος. Οι κάτοικοι προσπαθούσαν να γλυτώσουν και να απομακρυνθούν. Λόγω κάποιων προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζαν τα δύο ανήλικα παιδιά της οικογένειας ήταν καθηλωμένοι στο σπίτι. Έτσι στάθηκε αδύνατο να απομακρυνθούν από το χωριό και αποφάσισαν να μείνουν.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η περίπτωση της οικογένειας Μελή και Μαρίας Μέτσιου δεν βρισκόταν στον κατάλογο των αγνοουμένων. Όπως ανέφερε παλαιότερα η αδελφότεχνη του Μελή Αντρούλα Πετρίδου, το σπίτι της οικογένειας ήταν πιο μακριά από τους υπόλοιπους και δεν μπόρεσε κάποιος να επικοινωνήσει μαζί τους.

Τότε όλοι πίστευαν ότι έφευγαν από τα σπίτια τους και ότι όταν τελείωναν οι φασαρίες θα επέστρεφαν. Όταν έφυγε ο κόσμος από το χωριό και βρήκαν ασφαλή καταφύγιο μερικοί Λαπηθιώτες υποστήριξαν ότι φεύγοντας άκουσαν πυροβολισμούς από το σπίτι της οικογένειας Μέτσιου.

Μάλιστα υπάρχουν μαρτυρίες ότι χωριανοί μετέβησαν στο σπίτι όπου και είδαν θαμμένα στην αυλή τα τέσσερα μέλη της οικογένειας. Τα πτώματα των μελών της οικογένειας Μέτσιου θάφτηκαν πρόχειρα στην αυλή της οικίας τους και αργότερα έσκαψαν λάκκο και τα έριξαν μέσα. Οι συγγενείς της οικογένειας επισκέφθηκαν το σπίτι, μετά τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων. Στο σπίτι σήμερα διαμένουν έποικοι οι οποίοι ενημέρωσαν τους συγγενείς ότι στην αυλή βρήκαν ανθρώπινα οστά. Η διαπίστωση έγινε κατά τη διάρκεια εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών στο σπίτι, και ακολούθως ενημερώθηκε η λεγόμενη «Αστυνομία» όπου παρέλαβαν τα οστά. Αργότερα έγινε η ταυτόποιηση και ήρθε η λύτρωση για τους συγγενείς έστω και 35 χρόνια μετά.

ΣΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΟΤΙΖΕ...






ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ από 90 είναι σύμφωνα με το δήμαρχο Λαπήθου Άθω Ελευθερίου, οι Λαπηθιώτες φονευθέντες και αγνοούμενοι της τουρκικής εισβολής.

Εκφωνώντας τον επικήδειο στην κηδεία της οικογένειας Μέτσιου ο κ. Ελευθερίου είπε πως οι μισοί από αυτούς ήταν άμαχοι που δολοφονήθηκαν αναίτια τις μέρες που εισέβαλαν οι Τούρκοι στη Λάπηθο σε περίοδο εκεχειρίας.

«Το χώμα που ο ίδιος ο Μελής καλλιεργούσε και πότιζε, έμελλε να σκεπάσει τα άψυχα σώματα του ιδίου, της συζύγου και των δυο τους παιδιών. Η λεμονιά που ο ίδιος φύτεψε και ανέστησε, έμελλε να τους χαρίζει τον ίσκιο και την ευωδιά των λεμονανθών της, αφού κανένας από τους οικείους του δεν μπορούσε να πλησιάσει για να εναποθέσει έστω και ένα λουλούδι στον τάφο τους», ανέφερε. Ο κ. Ελευθερίου τόνισε επίσης ότι η Τουρκία πρέπει να λογοδοτήσει και να πληρώσει γι’ αυτές τις βαρβαρότητες και πρέπει επιτέλους να δώσει όλες τις πληροφορίες που έχει στα αρχεία της για τους αγνοούμενους και φονευθέντες.

Πηγή:infognomonpolitics

Είσαι δάσκαλος, Έλληνας και χριστιανός; Απολύεσαι!


Συνέχεια από εδώ

Απολύθηκε χριστιανός δάσκαλος στην Αγγλία γιατί επέπληξε μουσουλμάνους μαθητές για ρατσιστικά σχόλια

Ο ρατσισμός και το μίσος των μουσουλμάνων

Όπως αποκάλυψε με δημοσίευμα της την περασμένη εβδομάδα η αγγλική εφημερίδα Daily Express, ο ελληνικής καταγωγής εκπαιδευτικός Νικόλαος Καφούρης απολύθηκε από το Δημοτικό σχολείο του Bigland Green στο Tower Hamlets του Ανατολικού Λονδίνο στο οποίο διδάσκει για περισσότερο από δέκα χρόνια.

Το συγκεκριμένο σχολείο μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα από τα «πρότυπα» «πολυπολιτισμικά», καθώς σχεδόν το σύνολο των, μαθητών του είναι αλλοδαποί και μάλιστα η πλειοψηφία τους μουσουλμάνοι.

Συγκεκριμένα ο Έλληνας δάσκαλος έχασε τη δουλεία του διότι δεν ανεχόταν τη συμπεριφορά των μουσουλμάνων μαθητών προς το πρόσωπο του. Είχε γίνει πολλές φορές θύμα λεκτικής ρατσιστικής επίθεσης (πολιτικά ορθή επιλογή λέξεων) από ισλαμιστές μαθητές, όπως το 2006, όπου δίνοντας ένα βιβλίο σε έναν μαθητή αυτός με μίσος του απάντησε «Μην με αγγίζεις, είσαι χριστιανός».

Αργότερα μέσα στην ίδια χρονιά, τα παιδιά ηλικίας οκτώ και εννέα ετών, άρχισαν να μιλούν με θαυμασμό για τους βομβιστές αυτοκτονίας της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ενώ τον Ιανουάριο του 2007 οι μουσουλμάνοι μαθητές δηλώσαν την ευχαρίστηση τους για τον θάνατο ενός παιδιού στο Λονδίνο, μόνο και μόνο διότι ήταν Άγγλος! Ο Νικόλαος Καφούρης μετά από όλα αυτά συμπλήρωσε το ειδικό έντυπο, «Αναφορά Ρατσιστικού Συμβάντος» και το κοινοποίησε στην διευθύντρια του σχολείου Jill Hankey, αλλά εκείνη το αγνόησε! Και όχι μόνον αυτό αλλά μετά από λίγο καιρό ενημερώθηκε ότι απολύεται!

Οι έμμισθοι θιασώτες της πολυπολιτισμικής Ευρώπης καθώς και οι επαγγελματίες αντιρατσιστές για άλλη μια φορά σιωπούν. Η ισλαμοποίηση της Ευρώπης είναι κάτι δεδομένο πλέον, και ο μόνος ρατσισμός που υφίσταται είναι αυτός εναντίον των Λευκών Ευρωπαίων, οι οποίοι οφείλουν να αντισταθούν αν θέλουν να επιβιώσουν από τον πολυφυλετικό όλεθρο.


ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ



Αποφυλακίζεται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών - μετά την ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΗ απεργία πείνας- ο Θεόδωρος Ηλιόπουλος, ο οποίος είχε συλληφθεί κατά τη διάρκεια των γεγονότων του περασμένου Δεκεμβρίου.

Το κατηγορητήριο του Ηλιόπουλου περιλαμβάνει 3 κακουργήματα (κατοχή εκρηκτικών βομβών, έκρηξη κατʼ εξακολούθηση, απόπειρα σωματικής βλάβης) και 2 πλημμελήματα (αντίσταση, διατάραξη κοινής ειρήνης).

Ο Θ. Ηλιόπουλος ήταν ο τελευταίος από τους συλληφθέντες των γεγονότων του περασμένου Δεκεμβρίου, που παρέμενε προφυλακισμένος. Όλοι οι άλλοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι...είδατε άλλωστε να συλληφθεί και να δικαστεί κανείς για το ολοκαύτωμα της Αθήνας τον Δεκέμβρη;

Η ελληνική Δικαιοσύνη δεν τον δίκασε ως ώφειλε να πράξει. Κάτι που δεν ξεχνά να πράξει με όλους τους προφυλακισμένους αλλά μόνο με όσους στηρίζονται από κόμματα που ασκούν πιέσεις στην Δικαιοσύνη που αλληθωρίζει. Την αποφυλάκιση του απεργού πείνας είχαν ζητήσει το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τέτοιου είδους ευνοϊκής μεταχείρισης δεν έχει κανείς προφυλακισμένος ακόμα και για χρέη προς το δημόσιο. Μόνο όσοι εγκλημάτησαν εις βάρος Ελλήνων πολιτών και των περιουσιών τους τυχαίνει να είναι ευνοούμενοι των κομμάτων που πιέζουν την ελληνική Δικαιοσύνη να μην δικαστούν και το καταφέρνουν.

Να επισημάνουμε πως σύμφωνα με την απόφαση, η προσωρινή κράτησή του αντικαθίσταται με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και από την υποχρέωση εμφάνισής του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Σημειώνεται ότι δεν ορίστηκε χρηματική εγγύηση.

Την αποφυλάκιση του απεργού πείνας, είχε ζητήσει από τις αρμόδιες αρχές και το Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο. (την άποψη μας την έχουμε εκθέσει αναλυτικά εδώ)

Αν τώρα τυχαίνει να είστε κάποιος από αυτούς που χρεωθήκατε μέχρι το λαιμό με δάνειο για να ξαναστήσετε το μαγαζάκι σας ή το περίπτερό σας τον Δεκέμβρη...

Αν τυχαίνει να είστε από αυτούς που δούλευαν σε κάποια επιχείρηση που έγινε στάχτες και μείνατε μαζί με την οικογένειά σας άνεργοι και επαίτες....

Αν τυχαίνει να σας κάψανε το αμάξι που ακόμα το χρωστάτε και θα το ξεχρεώνετε για τα επόμενα 5 χρόνια κυκλοφορώντας με το τραμ...

Αν τυχαίνει να σας πλιατσικολογήσανε το βιος και βρεθήκατε στο χείλος της καταστροφής και ένα βήμα πριν την αυτοκτονία...

Αν τυχαίνει να είστε ένας απλός πολίτης που δεν ξανατολμήσατε να ξαναπεράσετε με την έγκυο γυναίκα σας ή το ανήλικο παιδί σας από το κέντρο λόγω των συνεχών επεισοδιακών - παρ 'οτι ολιγομελών - πορειών συμπαράστασης στον κάθε αναρχικό που είναι έτοιμος να ξανακάψει ότι απέμεινε..

Αν τυχαίνει απλά να αγαπάτε την πόλη που μεγαλώσατε και που πλέον δεν σας θυμίζει τίποτα από το παρελθόν...

Αν... αν... αν...

Πράξτε ανάλογα σε όσους σας φτύνουν, σας τρομοκρατούν, σας εκβιάζουν, σας γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια, σας αδικούν, σας ποδοπατούν την υπερηφάνεια, την αξιοπρέπεια και την ανθρώπινη υπόσταση, σε όσους εν κατακλείδι νομίζουν ότι ξεχάσατε τα αίσχη του Δεκέμβρη γιατί έχουν φροντίσει γι αυτό....

...η λύση είναι στα χέρια σας!

πηγη

Έλληνες και ελληνολάτρες στην Ουρουγουάη



Στην Ουρουγουάη συμβαίνει το παράδοξο φαινόμενο να υπάρχουν πάνω από 3.000 Έλληνες μετανάστες αλλά και διπλάσιος αριθμός Ουρουγουανών που μιλούν ελληνικά. Σε αυτή τη μικρή χώρα της Λατινικής Αμερικής οι πολίτες της δεν είναι απλά φιλέλληνες, είναι ελληνολάτρες.

Σε πρόσφατη έρευνα της Eurostat το μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτηθέντων ουρουγουανών απάντησε ότι πολιτιστικά ταυτίζονται με την Ευρώπη και στην δεύτερη ερώτηση για το ποιά χώρα από την Ευρώπη έρχεται πρώτη στο μυαλό τους, η πλειοψηφία απάντησε: Η Ελλάδα.

Η εκπαίδευση στην Ουρουγουάη είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο και από μικρά παιδιά μαθαίνουν για την Ελλάδα. Μάλιστα στο Μοντεβιδέο έρχονται χιλιάδες φοιτητές από άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής τόσο για την ποιότητα των σπουδών όσο γιατί η Παιδεία εδώ είναι δωρεάν με πολλές παροχές και κίνητρα για τους φοιτητές.

Έτσι εξηγείται κατά ένα μέρος η ελληνολατρία. Λέξη που την πρωτοάκουσα στην Ουρουγουάη έναν από τους σταθμούς της περιπλάνησής μου στον κόσμο.


(άγαλμα του Προμηθέα στην παλτεία Avenida Independencia του Μοντεβιδέο)

Οι περισσότεροι Ουρουγουανοί που συνάντησα ήξεραν και κάποιες ελληνικές λέξεις. Κάποιοι μάλιστα αντί να μάθουν αγγλικά επέλεξαν τα ελληνικά. Όπως ο Λουίς, η Ταμπάρε, ο Βαλεντίν.

Ο Valentin Abitante και πολλοί άλλοι δεν γνωρίζουν άλλες γλώσσες. Μόνο τη μητρική τους και ελληνικά.

Η Μαργκαρίτα μιλά άπταιστα ελληνικά. Σπίτι της θα ακούσεις πολύ ελληνική μουσική. Ακόμη και βιντεοκασέτες από τις "Τρεις Χάριτες" και τους "Απαράδεκτους". Από το ίντερνετ παρακολουθεί ελληνική τηλεόραση.

«Χιλιάδες Ουρουγουανοί, ανάμεσά τους κι εγώ, μάθαμε να μιλάμε την Ελληνική Γλώσσα. Μάθαμε να λατρεύουμε την Ελλάδα και τον Ελληνικό Πολιτισμό. Είχαμε την τύχη να νιώσουμε την ουσία του. Πιστεύω αυτό που είπε ο Νίτσε ότι ο κόσμος μπορεί να είναι όσο θέλει σκοτεινός, όμως αρκεί να παρεμβάλουμε σε αυτόν ένα κομμάτι ελληνικής ζωής για να φωτιστεί αμέσως άπλετα». Κουβέντες της Margarita Larriera.

Η Margarita Larriera είναι σήμερα διευθύντρια του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» που ιδρύθηκε το 1978 από τον καπετάν Παναγιώτη Ν. Τσάκο με σκοπό τη διάδοση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού.

Όσοι Ουρουγουανοί είχαν την τύχη να έρθουν στην χώρα μας και αντίκρισαν τον Παρθενώνα, δάκρυσαν.

«Εσείς οι Έλληνες υποτιμάτε αυτό που έχετε. Όταν πρωτοείδα τον Παρθενώνα στα 50 μου χρόνια, εγώ και ο άντρας μου βάλαμε τα κλάματα. Οι Έλληνες φίλοι μας που ήταν μαζί μας μάς κοίταξαν περίεργα. Δεν μπόρεσαν να καταλάβουν γιατί. Ούτε εμείς περιμέναμε να αντιδράσουμε έτσι. Τα δάκρυα ίσως ήταν ένας τρόπος για να εκφράσουμε όσα αισθανόμασταν και δεν μπορούσαμε να τα εξηγήσουμε με λόγια. Και πίστεψέ με Δημήτρη, ακόμα και σήμερα θεωρώ μεγάλη τιμή μου που είδα με τα μάτια μου και άγγιξα με τα χέρια μου τον Παρθενώνα και όλα όσα συμβολίζει για την Ελλάδα αλλά και για τον κόσμο ολόκληρο». Λόγια της Σίλβιας, μιας ακόμη Ουρουγουανής που συνάντησα στο Μοντεβιδέο.

Ο Κάρλος είναι 28 χρόνων. Πριν δύο χρόνια βρέθηκε στην Ελλάδα. Όταν του είπαν ότι αυτό που βλέπει είναι η Ακρόπολη, απομακρύνθηκε από την παρέα του και κάθισε σε μια γωνιά του δρόμου. Δεν ήθελε να τον δουν να κλαίει.

Επισκέφθηκα τον Sergio William Carzolio. Εμαθε για το www.godimitris.gr από μια συνέντευξή μου σε έναν τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό. Ζήτησε να με δει. Βρεθήκαμε στο σπίτι του. Βέρος Ουρουγουανός.

Έμαθε ελληνικά γιατί δούλευε σε ελληνικά καράβια και έκανε πολλούς Έλληνες φίλους. «Οι καλύτεροι μου φίλοι ήταν Έλληνες. Φανταστικοί άνθρωποι. Άρχισα να κάνω μαθήματα στην ελληνική κοινότητα του Μοντεβιδέο και μετά από το 1978 άρχισα να παρακολουθώ τα μαθήματα στο Ιδρυμα Τσάκος. Σιγά-σιγά όταν ήμουν στα βαπόρια άρχισα να καταλαβαίνω τα ελληνικά τραγούδια. Ενδιαφέρθηκα για την ελληνική ποίηση. Ήθελα να μιλώ σωστά ελληνικά. Στα πλοία η γλώσσα των ελλήνων ήταν φτωχή. Ήθελα περισσότερα. Εμαθα περισσότερα. Αυτές τις μέρες ξανάπιασα το Μαραμπού του Νίκου Καββαδία. Μια φορά την εβδομάδα, είμαστε μια παρέα Ουρουγουανών που συναντιόμαστε και μιλάμε ελληνικά για να κάνουμε πρακτική».

Ο Sergio αν και καθολικός εδώ και 30 χρόνια πηγαίνει στην ελληνική ορθόδοξη εκκλησία. Στην ατζέντα του από τη μια πλευρά έχει τα στοιχεία του και τα τηλέφωνα ανάγκης και στην άλλη το Πάτερ Ημών. «Αισθάνομαι πια σαν Έλληνας. Έζησα πολλά χρόνια στα βαπόρια με Έλληνες. Πλέον σκέφτομαι σαν Έλληνας».

«Βλέπω τους Έλληνες σαν να είμαστε αδέλφια. Να ξέρουν ότι σε αυτή τη χώρα υπάρχουν φιλέλληνες που στην ανάγκη είναι έτοιμοι να βοηθήσουν και να τους υπερασπιστούν».

Φεύγοντας μου έδωσε σε ένα κομμάτι χαρτί μια παράγραφο από σημειώσεις του Νίκου Καζαντζάκη. «Πρέπει αλήθεια να είμαστε περήφανοι για τη σύμπτωση αυτή να γεννηθούμε Έλληνες. Και συνάμα να νιώθουμε κάθε στιγμή, σε κάθε μας λόγο, σε κάθε γραμμή και στοίχο που γράφουμε πως έχουμε μεγάλη ευθύνη».

Η Circe Maia, πολύ γνωστή ποιήτρια στην Ουρουγουάη, άκουσε πριν χρόνια την ελληνική εκπομπή του Αλέξανδρου Πανταζόγλου, στο Radio Continente 730 AM όπου εδώ και 35 χρόνια εμπλουτίζει τα ερτζιανά της Ουρουγουάης με ελληνικό λόγο και μουσική. Άκουσε τον Πανταζόγλου να μεταφράζει στοίχους του Ρίτσου. Γοητεύτηκε. Άρχισε να μαθαίνει ελληνικά. Πρόσφατα δημοσίευσε μια εργασία της με τίτλο «Προσεγγίζοντας τον Ρίτσο».

Ένα δημόσιο σχολείο στην Ουρουγουάη ονομάζεται Grecia (Ελλάδα). Οι μαθητές είναι όλοι τους παιδιά Ουρουγουανών. Το ίδιο και οι δάσκαλοί τους. Όμως κάθε 25η Μαρτίου και 28η Οκτωβρίου γιορτάζουν σαν Έλληνες. Τραγούδια, θεατρικά, ποιήματα. Να ακούς από αυτά τα μικρά παιδιά τον εθνικό μας ύμνο. Μάλιστα επειδή ο εθνικός ύμνος της Ουρουγουάης διαρκεί περίπου 6 λεπτά και ο δικός μας ούτε ένα, τα παιδιά αυτά λένε περισσότερους στοίχους του Δ. Σολωμού, έτσι ώστε να υπάρχει μια. . . ισορροπία. Ακόμη και η σημαία είναι σχεδόν ίδια με την ελληνική. Αν δεν κυματίζουν τις μπερδεύεις. Απλά αντί για σταυρό, έχει έναν κίτρινο χαρούμενο ήλιο.

(άγαλμα του Σωκράτη έξω από τη Εθνική Βιβλιοθήκη του Μοντεβιδέο)

Έξω από τη Εθνική Βιβλιοθήκη του Μοντεβιδέο, δίπλα στην είσοδο, βρίσκεται το άγαλμα του Σωκράτη. Στην παραλιακή ένα πάρκο ονομάζεται Αθήνα και έχει την προτομή του Ομήρου. Ο κεντρικότερος δρόμος της παλιάς πόλης κάτω από το λόφο ονομάζεται Grecia. Ενα από τα ομορφότερα νεοκλασικά κτήρια στο κέντρο της πόλης στην πρόσοψή του γράφει: Αθηναίος. Σε όλα τα βιβλιοπωλεία θα βρεις βιβλία ελλήνων συγγραφέων και ποιητών. Ακόμη και στα πολύ μικρά.

Πρόσφατα με πρωτοβουλία της ελληνικής πρεσβείας, στο υπουργείο Εξωτερικών της Ουρουγουάης πραγματοποιήθηκε έκθεση φωτογραφίας με βυζαντινές εικόνες. Η συμμετοχή ήταν τόσο μεγάλη που διήρκεσε διπλάσιο χρόνο από τον προγραμματισμένο. Δεκάδες τα σχολεία που την επισκέφθηκαν.

Όταν έρχονται Έλληνες καλλιτέχνες ή ανεβαίνουν ελληνικά έργα στο θέατρο, οι αίθουσες είναι γεμάτες από κόσμο.

Η ελληνική κοινότητα έχει συνδράμει πολλά για να στηριχτεί ο φιλελληνισμός. Είναι από τις παλαιότερες ελληνικές κοινότητες στη Λατινική Αμερική. Στην αυλή της υπάρχει η μοναδική ελληνική ορθόδοξη εκκλησία της Ουρουγουάης.

Πάρα πολλά έχει προσφέρει και το Ίδρυμα Μαρία Τσάκος το οποίο εδώ και σχεδόν 30 χρόνια παρέχει δωρεάν μαθήματα σε όσους θέλουν να μάθουν ελληνικά. Μέχρι σήμερα από τις αίθουσές του έχουν περάσει περισσότεροι από 4.000 μαθητές. Πολλοί από αυτούς κατέχουν υψηλές θέσεις. Όπως ο διοικητής της Τράπεζας της Ουρουγουάης, συνεργάτες υπουργείων, διπλωμάτες, διευθυντές δημόσιων υπηρεσιών.

Στην Ουρουγουάη είδα για πρώτη φορά ένα πραγματικό δέντρο, καρπό της απλόχερης διασποράς του ελληνικού πολιτισμού. Γνώρισα Έλληνες συγγενείς εκ πνεύματος.

πηγές :
www.godimitris.gr
www.odeg.gr
http://farm4.static.flickr.com
www.cenytmercosur.com

Δική μας πηγή:Η άλλη άποψη

ΓΙΑ ΤΑ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ



Εξήντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη σωτήρια για το έθνος και την πατρίδα νίκη του Εθνικού Στρατού, ενάντια στους μπολσεβίκους του επονομαζόμενου "δημοκρατικού στρατού".

Εξήντα χρόνια που η Ελλάς απηλλάχθη προσωρινώς από τους γενειοφόρους ινστρούχτορες του αποτυχημένου και ιδεολογικώς χρεωκοπημένου μαρξιστικού παραλογισμού. Η μάχη του Γράμμου και του Βίτσι, υπήρξε αυτή που έδωσε ένα τέλος στα λαοδικεία και στους κατήδες των βουνών, οι οποίοι ως περιφερόμενος θίασος τρομοκρατούσε την ελληνική ύπαιθρο. Από τα μικρότερα έως και τα μεγαλύτερα εγκλήματά τους ,όλα θα μείνουν καλά χαραγμένα στη μνήμη του ελληνικού λαού.

Ποιος ξεχνά άραγε σύντροφοι τα κονσερβοκούτια και τους πλιατσικολόγους του Βελουχιώτη; Ποιος αλήθεια μπορεί να λησμονήσει το παιδομάζωμα και την προδοσία της Μακεδονίας και της Θράκης; Ποιος μπορεί να μη θυμάται το Μελιγαλά, το Λιτόχωρο και το Φεναιό; Κανείς.

Ο λαός δε θα ξεχάσει ποτέ το τι σημαίνει αριστερά. Προδοσία και έγκλημα.Ας σταθούμε όμως στη μέγιστη σημασία της νίκης του στρατού μας στο Γράμμο.

Η νίκη αυτή ήταν εκείνη που σηματοδότησε το τέλος του πολέμου. Ενός πενταετούς πολέμου, που η τότε Κοινωνία των Εθνών,πρόδρομος του ΟΗΕ, είχε ονομάσει συμμοριτοπόλεμο. Ο μεγάλος κίνδυνος είχε περάσει. Ο φόβος της εξάπλωσης και της κυριαρχίας του κομμουνισμού στην Ελλάδα, εκμηδενίστηκε και θάφτηκε για τα καλά στα άγια χώματα της κορυφογραμμής του Γράμμου-Βιτσι. Σκεφτείτε σύντροφοι το τι θα γινόταν εάν επικρατούσατε. Απλά φανταστείτε τις γυναίκες σας πλύστρες και τις κόρες σας πόρνες στα χαμαιτυπεία της Ευρώπης. Ευτυχώς δε σταθήκατε ικανοί να κερδίσετε κι έτσι γλυτώσαμε.

Οι μεγάλοι ηττημένοι του συμμοριτοπόλεμου,όπως ήτο φυσικό,έπειτα απο τη ντροπιατική για τη Μητέρα Σοβιετική Ένωση ήττα, το έβαλαν στα πόδια. Λαχανιασμένοι και καταιδρωμένοι φτάσανε στις συνοριακές γραμμές της χώρας αποχαιρετώντας μας,δυστυχώς όμως όχι για πάντα. Ο δρόμος που έπαιρναν ήταν μακρύς και οδηγούσε στους κομμουνιστικούς παραδείσους που σχεδόν σαράντα χρόνια μετά θα κατέρρεαν ένας προς έναν σα χάρτινοι πύργοι ,γεμίζοντας την Ευρώπη με θύματα του εμπορίου λευκής σαρκός και Καυκάσιους με σοβιετικά και σλαυικά χαρακτηριστικά.

Αφού λοιπόν οι κοσμοαγάπητοι σύντροφοι έφαγαν τον κομμουνισμό με το κουτάλι, στήθηκαν σε ουρές χιλιομέτρων για μισό κιλό κρέας με το δελτίο κι ένοιωσαν στο πετσί τους τη δικτατορία του προλεταριάτου, αποφάσισαν πως θα πρέπει να γυρίσουν πίσω. Καλύτερα στην Ελλάδα με τη δεξιά ,παρά στην Τασκένδη με τους συντρόφους του κόμματος.

Έτσι λοιπόν στον καιρό της μεταπολίτευσης φορτώθηκαν την πραμάτεια τους,τα πτυχία τους από τα υπερπανεπιστήμια της Τασκένδης και τη ρώσικη προφορά τους (που ακόμη και σήμερα δεν μπορούν να ξεφορτωθούν)και μας κουβαλήθηκαν πίσω. Το αποτέλεσμα όλων αυτών; Τραγικό. Η δυσμενέστερη όμως συνέπεια υπήρξε το προσκύνημα του πολιτικού κόσμου στην "πολύπαθη" και "πολυμαρτυρική" αριστερά. Ντροπή σας προσκυνημένοι.

Γεμίσανε οι θέσεις των δήμων και οι διάφοροι δημόσιοι φορείς με απογόνους των ηττημένων. Περίτρανο παράδειγμα ο Δήμος Λάρισας. Ποιος μπορεί να αρνηθεί ότι στα τέλη της δεκαετίας του '80 στο αμαξοστάσιο και σε διάφορα γραφεία του δήμου, άκουγες μόνο ρώσικα και πολωνικά; Μην επιχειρήσετε να μας διαψεύσετε, διότι μπορούμε να σας δώσουμε στοιχεία αν χρειαστεί.

Ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος τιμά τους ηρωικούς Γραμμομάχους, πεσόντες και μη, οι οποίοι με τη θυσία τους έσωσαν την πατρίδα μας από τα ματωμένα νύχια του Σταλινισμού.

Η στροφή του λαού προς τον εθνικισμό και η πύκνωση της μαυροφόρας φάλαγγας των γενναίων καταδεικνύει πλέον τη δεδηλωμένη απέχθεια του κόσμου προς κάθε τι το κομμουνιστικό. Δεν πρόκειται εξάλλου εμείς να βάλουμε μυαλό σε μετρημένους στα δάχτυλα υπερηλικιωμένους νοσταλγούς του Φλωράκη, του Ζαχαριάδη και του Βαφειάδη.

Η ιστορία τους καταδίκασε στη λήθη κι ο χρόνος σιγά-σιγά τους λιγοστεύει. Σύντροφοι ο λαός ξύπνησε κι εσείς ακόμη ασχολείστε με το Φεστιβάλ του Οδηγητή, το Κιλελέρ και το Ρίτσο, εορτάζοντας την ήττα σας στο Γράμμο. Να περνάτε καλά και πάντα τέτοια.

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ