Χρήστες OnLine

Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

ΜΑΣ ΚΑΙΝΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ .. ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΙΚΑΝΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ


Εντοπίστηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά νήσων Αρκιών, φουσκωτό μηχανοκίνητο σκάφος, στο οποίο επέβαιναν τριάντα δύο (32) αλλοδαποί (12 άνδρες, 07 γυναίκες και 13 ανήλικοι) και ο 19χρονος αλλοδαπός χειριστής.


Οι αλλοδαποί, καθώς και ο 19χρονος αλλοδαπός διακινητή τους, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στη Λιμενική Αρχή Πάτμου, η οποία διενεργεί την προανάκριση.


ΠΑΡΤΕ ΠΟΥΛΟ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ . Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΑΜΗΝ . ΔΕ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ



ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ ΗΔΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ


...
ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ Η ΡΟΔΟΠΟΛΗ. ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ...

Δεκάδες μέτωπα και εκατοντάδες εστίες στην Βορειοανατολική Αττική συνθέτουν σκηνικό κόλασης που καμιά ανθρώπινη δύναμη δεν μπορεί να ανατρέψει. Δεν είναι ώρα για καταμερισμούς ευθυνών ούτε για συζητήσεις σεναρίων. Και ο αέρας να πέσει αυτή η φωτιά έχει σηκωθεί τόσο ψηλά που δημιουργεί αέρα και αυτοτροφοδοτείται μόνη της. Θα καίει ότι καίγεται και μάλιστα ανάμεσα από κατοικημένες περιοχές. Ο Στρατός έχει ήδη θέσει όλες του τις δυνάμεις στην μάχη και σε ορισμένες περιπτώσεις έχουμε και ανακλήσεις.

Εκατοντάδες σπίτια έχουν τυλιχθεί στις φλόγες. Χιλιάδες σπίτια κινδυνεύουν και οι κάτοικοι τους πρέπει να σταθούν ιδιαίτερα ψύχραιμοι ακολουθόντας τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας. Εκτός από την Αττική ακόμη 80 φωτιές εως τώρα έχουν ξεσπάσει σε ολόκληρη την χώρα από το πρωί. Ιδιαίτερο είναι το πρόβλημα στην Κάρυστο και την Σκύρο.

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

...
ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ Η ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΒΑΡΝΑΒΑ - ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ. ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ
...
Ενώ η ΕΜΥ ενημερώνει για ενίσχυση των ανέμων που θα φτάνουν μέχρι και τα 9 μποφόρ, η φωτιά στη Ανατολική Αττική που καίει από το βράδυ έχει πάρει από το πρωί ανεξέλεγκτες διαστάσεις και καίει σπίτια και αυλές σε τρία μεγάλα μέτωπα.
Μετά από προσπαθειες δύο χρόνων τα κατάφεραν να την λαμπαδιάσουν την περιοχή, ενώ αν αληθεύει ότι η φωτιά ξεκίνησε από τον χώρο που έχει ορισθεί για να γίνει ο νέος ΧΥΤΑ στο Γραμματικό κι άλλα σενάρια μπαίνουν στο παιχνίδι.

Η φωτιά πηγαίνει και προς την Σταμάτα ενώ μάλλον η επέκταση προς Άγιο Στέφανο προς το παρών απετεύχθη. Στην μάχη έχει έσει και ο Στρατόςενώ νωρίτερα χρειάστηκε μερική εκκένωση στρατοπέδων στην περιοχή.

Καίγονται σπίτια στη Ροδόπολη και τις παρυφές του Διονύσου. Εγκλωβισμένοι κάτοικοι στη Ροδόπολη, εκκενώνεται ο Διόνυσος, μποτιλιάρισμα στις εξόδους πρός Κηφισιά. Έκκληση του Δημάρχου να κατευθυνθούν οι κάτοικοι μέσω της λεωφόρου Θησέως πρός Αθήνα. Απειλούνται άμεσα Αγ. Στέφανος και Σταμάτα. Η φωτιά έφτασε στον προφήτη Ηλία και αγγίζει τα πρώτα σπίτια στην κοινότητα Μαραθώνα. Ταυτόχρονα εκκενώνονται η Ροδόπολη και η Σταμάτα.

Είναι η ώρα μηδέν για την Πεντέλη και τα Βόρεια Προάστια της Αθήνας, που βρίσκονται πλέον στο έλεος του Θεού και των ανέμων.

Δορυφορική αποτύπωση: Οι καπνοί καλύπτουν το μισό Αιγαίο.


Αγγίζει τα βόρεια προάστια η φωτιά. Εκκενώνονται σπίτια.
Η φωτιά αγγίζει τα πρώτα σπίτια στην κοινότητα Μαραθώνα. Ταυτόχρονα εκκενώνονται η Ροδόπολη και η Σταμάτα, απειλείται άμεσα ο Αγ. Στέφανος όπου η φλόγες έφτασαν στα σπίτια, ενώ ο Δήμαρχος Διονύσου κάνει έκκληση στους κατοίκους του Διονύσου να κατευθυνθούν άμεσα πρός την Κηφισιά. Είναι η ώρα μηδέν για την Πεντέλη και τα Βόρεια Προάστια της Αθήνας, που βρίσκονται πλέον στο έλεος του Θεού και των ανέμων. Η φωτιά στο Διονυσοβούνι, πάνω από τα λατομεία "ανεβαίνει" ταχύτατα πρός το βουνό και το μεγάλο στοίχημα ήταν να επιτευχθεί ανάσχεση του μετώπου πρίν δύσει ο ήλιος και σταματήσουν οι πτήσεις των εναέριων μέσων. Αυτό το στοίχημα χάθηκε και η απειλή να εισέλθει η πυρκαγιά στις κατοικημένες περιοχές των Βορείων Προαστίων της Αθήνας είναι δραματικά μεγάλη.Λίγο πιο πέρα το μέτωπο στη θέση Κουκουνάρι οι φλόγες κατευθύνονται ταχύτατα πρός τη Σταμάτα. Ήδη καίγονται εξοχικές κατοικίες. Η πυροσβεστική αυτή την ώρα πραγματοποιεί διασώσεις εγκλωβισμένων πολιτών. Η κατάσταση στο Γραμματικό, το Βαρνάβα τον Μαραθώνα, την Αμυγδαλέζα, τη Σταμάτα και τον Διόνυσο επιδεινώνεται διαρκώς. Αυτή την ώρα νέα αναζοπώρωση στο Γραμματικό κατευθύνεται με μεγάλη ταχύτητα πρός το Άνω Σούλι. Και ενώ η προσπάθεια έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο στη Βορειοδυτική Αττική, αντίστοιχα καταστροφική είναι εξ αιτίας των πυρκαγιών η εικόνα στη Δυτική Ζάκυνθο. Η ύφεση που επετεύχθη νωρίτερα αποδείχθηκε πρόσκαιρη, εφόσον αποσύρθηκαν τα δύο αεροσκάφη που επιχειρούσαν με επιτυχία, ώστε να ενισχύσουν την προσπάθεια στην Αττική, με αποτέλεσμα να υπάρξει αναζοπύρωση και να απειλούνται το χωριό Εξωχώρα και οι Μαριές. Τα αεροπλάνα εκλήθησαν να επιστρέψουν εκ νέου. Ιδιαίτερα μεγάλη είναι η πυρκαγιά στην Κάρυστο αλλά και την Σκύρο. Τεράστιες πυρκαγιές μαίνονται σε αυτές τις περιοχές και η δυνατότητα από αέρος αναχαίτισης είναι περιορισμένη. Ο Νομός Αττικής έχει τεθεί σε κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης, ενώ ενισχύσεις καταφθάνουν από πολλές περιοχές, εξασθενώντας τοπικά την δυνατότητα να αντιμετωπισθούν νέες ενδεχόμενες πυρκαγιές. Φωτιά ξέσπασε πρίν από λίγο στον Καραθώνα Ναυπλίου και στο Καλέντζι Κορινθίας.

Ο κεντρικός συντονισμός αποδεικνύεται απελπιστικά ανύπαρκτος, θυμίζοντας τις τραγικές καταστάσεις του 2007.


Την άμεση ενίσχυση των εναέριων μέσων ζητά με δημόσια έκκληση και ο Δήμαρχος Γραμματικού, καθώς οι φλόγες μπήκαν πλέον μέσα στην κοινότητα και κάηκαν σπίτια, ενώ άμεση είναι η απειλή και για την κοινότητα Μαραθώνα. Τραγική παραμένει η κατάσταση και στον Βαρνάβα. Στην Πεντέλη οι δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί σε δύο γραμμές άμυνας, στο ύψος του Γερμανικού Νεκροταφείου και τη Σταμάτα, με σκοπό να αναχαιτίσουν το νέο μέτωπο που εκτείνεται πλέον σε μήκος 2 χιλιομέτρων. Συνολικά τα πέντε μεγάλα μέτωπα εκτείνονται σε μήκος μεγαλύτερο από 15 χιλιόμετρα, ενω πρίν από πέντε ώρες είχαν μήκος πέντε χιλιομέτρων.
Με εξοργιστική καθυστέρηση 18 ωρών κηρύχθηκε σε κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης ολόκληρος ο Νομός Αττικής. Απειλούνται σπίτια και θερμοκήπια μεταξύ Γραμματικού και Μαραθώνα. Περιπολικά εκκένωσαν τον οικισμό της Αγίας Παρασκευής. Τα μέτωπα είναι πολλά και απολύτως ανεξέλεγκτα, και οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν την άνιση μάχη χωρίς να υπάρχει κεντρικός συντονισμός."Μπαλάκι" κάνουν τις ευθύνες η ηγεσία της πυροσβεστικής και η Πολιτική Προστασία, ενώ ο ουρανός έχει σκοτεινιάσει πάνω από ολόκληρη την Αθήνα. Νωρίτερα εκκενώθηκε -χωρίς μέτρα προστασίας για κατοίκους και διερχομένους και χωρίς συνοδευτικά οχήματα- από στρατιωτικό υλικό και αντιεροπορικούς πυραύλους, οι οποίοι χρησιμοποιούνται για την αεράμυνα της Αθήνας, το στρατόπεδο στον Βαρνάβα.Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων γίνονται ασυντόνιστα, με αποτέλεσμα η φωτιά να έχει διασπαστεί σε πολλά μέτωπα και να είναι εντελώς ανεξέλεγκτη.Μια φωτιά, που ξέσπασε εντελώς ξαφνικά στις 21:40 χθες το βράδυ, κοντά στο σημείο όπου τον Αύγουστο του 2005 είχε καταπέσει το αεροσκάφος της κυπριακής εταιρείας "HELIOS".Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι η φωτιά είναι σαφώς έργο εμπρηστών, ενώ το σημείο που ξέσπασε είναι "επίμαχο" λόγω του σχεδιασμού για την κατασκευή χώρου υγειονομικής ταφής (ΧΥΤΑ). Το μεγάλο πρόβλημα για τις πυροσβεστικές δυνάμεις, επίγειες και εναέριες, είναι οι άνεμοι και η συνεχής αλλαγή της φοράς τους, η οποία προκαλεί αλλαγές στα μέτωπα της πυρκαγιάς. Είναι μια δύσκολη πυρκαγιά, όπως επισημαίνουν οι τοπικές Αρχές, καθώς τη μια φορά κατευθύνεται προς το Γραμματικό και λίγο μετά, λόγω της αλλαγής του αέρα, πηγαίνει προς τον Βαρνάβα. Στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς, όλο το βράδυ, επιχειρούσαν επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας την προσπάθεια συνδράμουν και εναέρια πυροσβεστικά μέσα.
Πρίν από λίγη ώρα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ενημερώθηκε στο κέντρο επιχειρήσεων της πυροσβεστικής για την πορεία των προσπαθειών κατάσβεσης. Σε δηλώσεις του τόνισε ότι "πρωταρχικός στόχος είναι η προστασία των πολιτών και των περιουσιών τους" και ευχαρίστησε τους πυροσβέστες για την υπεράνθρωπη προσπάθεια.Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, ανέβαλε το προγραμματισμένο ταξίδι του στη Σάμο για τα εγκαίνια ενός διοικητηρίου και από χθες είναι συνεχώς στο γραφείο του. Από το πρωί ενημερώνει συνεχώς το Μαξίμου ενώ κύρια μέριμνα είναι τώρα ο συντονισμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την Πολιτική Προστασία και τις Πυροσβεστικές Δυνάμεις.Επι τόπου ενημερώθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος επισκέφθηκε τις περιοχές που έχουν πληγεί.
Έκκληση έκανε το ΚΚΕ στα Την κινητοποίηση των εργαζομένων και της νεολαίας και τη δραστηριοποίησή τους με επικεφαλής τα εργατικά σωματεία, τις αγωνιστικές δημοτικές κινήσεις, τις άλλες συλλογικές ομάδες, ζητάει το ΚΚΕ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την επίσκεψη κλιμακίου του στο μέτωπο του Γραμματικού. Καλεί επίσης νέους και εργαζόμενους «να απαιτήσουν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την κυβέρνηση τον αναγκαίο εξοπλισμό για να πάρουν μέρος στην κατάσβεση και στην προστασία των δασών και των οικισμών».
Ο προϊστάμενος Πρωτοδικών Αθήνας Γιάννης Σακελάκος διέταξε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την εξακρίβωση των αιτιών, ενώ σε περίπτωση που διαπιστωθεί πως πρόκειται για εμπρησμό ζητά να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι υπεύθυνοι. Την έρευνα ανέλαβε ο εισαγγελέας Δημήτρης Γκύζης.

Καίγεται η Ζάκυνθος, ανεξέλεγκτες πυρκαγιές σε Κάρυστο και Σκύρο...
Οι υποψίες που υπήρχαν για οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών στη Ζάκυνθο επιβεβαιώνονται από τα ευρήματα των Διωκτικών Αρχών και της Πυροσβεστικής. Οι κάτοικοι της περιοχής Μαριές καταγγέλλουν ότι τον τελευταίο μήνα υπήρξαν δεκάδες απόπειρες των εμπρηστών να παραδώσουν την περιοχή βορά στη φωτιά. Αυτή την ώρα καίνε ανεξέλεγκτα τρία μέτωπα στο νησί, ενω δύσκολη είναι η Κατάσταση και στην Κάρυστο.
Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Ζακύνθου -σε δηλώσεις του- έκανε λόγο για ευρήματα που αντιστοιχούν σε οργανωμένο και επίμονο σχέδιο εμπρηστών. Στις έρευνες για τον εντοπισμό τεκμηρίων, αλλά και των εμπρηστών συμμετέχουν και αστυνομικοί, ενώ κλιμάκιο ειδικών της Πυροσβεστικής από την Αθήνα κατευθύνεται ήδη στο νησί.
Συγκεκριμένα στις φλόγες έχουν παραδοθεί οι περιοχές: Μαριές, Στρογγυλό, και τα Στόμια. Να σημειωθεί ότι όλα υπάγονται στο δήμο Ελατίων.
Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Λούτσα και Νέα Μάκρη.
Δυο ακόμη φωτιές ξέσπασαν χθες το βράδυ, στη Νέα Μάκρη και στη Λούτσα.Η πρώτη φωτιά που ξέσπασε στις 23:45, πριν τον οικισμό της Ανατολής, προς Διόνυσο, στην περιοχή της Νέας Μάκρης, τέθηκε τα ξημερώματα υπό έλεγχο. Η φωτιά κατέκαψε χαμηλή βλάστηση.Υπό έλεγχο τέθηκε και η δεύτερη φωτιά, η οποία ξέσπασε στη Λούτσα, επί της οδού Αγίου Σεραφείμ.
Εκτός ελέγχου και τα τρία μέτωπα στη Ζάκυνθο, την Κάρυστο, όπου καίγεται δασική έκταση, και τη Σκύρο, όπου η φωτιά κατακαίει χαμηλή βλάστηση. Και νέες φωτιές ξέσπασαν πριν από λίγο στα Λεύκτρα Βοιωτίας και τον Μούδρο της Λήμνου.

Πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική προ της ένταξης στο σχέδιο πόλεως


Δυστυχώς για ακόμη μια φορά η χώρα μας παραδίδεται στις φλόγες. Σε αντίθεση τα προηγούμενα χρόνια, φέτος η δράση της Πυροσβεστικής έχει αποβεί εξαιρετικά αποτελεσματική και με έγκαιρη επέμβαση καταφέρνει τις περισσότερες φορές να περιορίσει τις εστίες πριν αυτές επεκταθούν.

Καθώς όμως η θερινή σεζόν των πυρκαγιών φθάνει στο τέλος της, οι επιτήδειοι φαίνεται ότι προσπαθούν να εκμεταλευτούν κάθε ευκαιρία για να απαλείψουν το πράσινο από την χώρα μας. Σήμερα Σάββατο, έχει παραδοθεί στις φλόγες η Ανατολική Αττική. Ένα τεράστιο μέτωπο μαίνεται κατά μήκους 12 χιλ στην περιοχή μεταξυ του Βαρναβά, του Γραμματικού και της λίμνης του Μαραθώνα. Η φωτιά απειλεί τον Βαρναβά και τους γύρω οικισμούς.

Την Παρασκευή σημειώθηκαν συνολικά 106 φωτιές. 30 από αυτές εκδηλώθηκαν κατά ή μετά την δύση του ηλίου! Επιπλέον στην Ζάκυνθο εκδηλώθηκαν φέτος περισσότερες από 40 πυρκαγιές. Μια φωτιά βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Η πυροσβεστική υπηρεσία εντόπισε εμπρηστικούς μηχανισμούς σε πολλές από αυτές.

Γιατί όμως η μεγαλύτερη φωτιά του φετινού καλοκαιριού να εκδηλώνεται στην Ανατολική Αττική; Στον Βαρναβά, τον Γραμματικό και τον Κάλαμο (Πηγές: Καθημερινή, ΣΚΑΙ) Ποιόν εξυπηρετεί άραγε μια μεγάλη φωτιά στις περιοχές αυτές;

Καθώς η θηριώδης πια Αθήνα ξεχυνεται πέρα από τα παλαιά της όρια, η μοναδική "διέξοδος" προς επέκταση βρίσκεται στα Ανατολικά και τα Βόρεια. Ήδη οι περιοχές γύρω από τον ορεινό όγκο της Πεντέλης εντάχθηκαν στο σχέδιο πόλεως, οικοδομήθηκαν, και γη και ακίνητα έχουν πάρει τεράστια αξία. Ακόμη παραπέρα όμως, η Ανατολική Αττική αποτελεί πλεόν το "χρηματηστήριο" του κατασκευαστικού και μεσιτικού χώρου.

Σχετικό άρθρο αναφέρει ότι : "Οικόπεδα εκτός σχεδίου σήμερα πωλούνται από 100 χιλιάδες έως 1 εκατ. ευρώ τα τέσσερα στρέμματα, ωστόσο η τιμή που θα πιάνουν στο χρηματιστήριο της κτηματαγοράς σε λίγα χρόνια θα είναι... τετραπλάσια. " (Πηγή: Ημερήσια)

Αν και οι ανατολικές παραθαλάσιες περιοχές κάνουν θραύση στην αγορά ακινήτων, οι εγχώριες περιοχές παρουσιάζουν επίσης μεγάλο ενδιαφέρον με νέους οικισμούς να κάνουν την εμφάνιση τους στον Κάλαμο, τον Βαρναβά και τον Γραμματικό.

Η δόμηση ξεκίνησε από τις αρχές της δεκαετίας του 90´. Το 1992 καταστροφικές πυρκαγιές αφάνισαν το δάσος του Καλάμου και του Βαρναβά, ανοίγοντας τον δρόμο για την μεγαλύτερης κλίμακας αυθαίρετη δόμηση των τελευταίων 30 χρόνων. Σήμερα, έπειτα από την ένταξη αρκετών περιοχών στο σχέδιο πόλεως, υπολογίζεται ότι τα αυθαίρετα στην Ανατολική Αττική συνεχίζουν να ξεπερνούν τα 250.000!

Τα επόμενα χρόνια προγραμματίζεται η ενσωμάτωση στο σχέδιο πόλεως 150.000. - 200.000 στρεμμάτων στην Ανατολική Αττική, καθώς και η νομιμοποίηση 50.000 αυθαιρέτων κτισμάτων. (Πηγές: Αυτοδιοίκηση, Καθημερινή) Η σημερινή φωτιά καίει πευκοδάσος μεταξύ των υπάρχοντων οικισμών. Με μαθηματική ακρίβεια μπορούμε να προβλέψουμε ότι οι καμμένες εκτάσεις θα μετατραπούν και αυτές σε οικισμούς, οι οποίοι θα νομιμοποιηθούν στον επόμενο γύρο "ένταξης και ανάπτυξης"!

Η ανοχή που παρουσιάζει η πολιτεία προς την αυθαίρετη δόμηση, σε συνδυασμό με την εκ των υστέρων νομιμοποίηση που παρέχει, καθιστούν το κράτος συνένοχο στο έγκλημα που διαπράτουν εις βάρος των δασών μας, εμπρηστές, κατασκευαστές, και ιδιώτες.
Αν δεν κλήσει αυτή η "πληγή", θα θρηνούμε τον χαμό τον δασών μας αλλά και συανθρώπων μας έως ότου να έχουμε χτίσει αυτή την χώρα από άκρη σε άκρη.

Πολλοί επικαλούνται την αδυναμία του κράτους να ελέγξει το πρόβλημα της αυθαίρετης δόμησης. Όμως από όλες τις παρανομίες της κοινωνίας μας, ο εντοπισμός, η επιβολή προστίμου και η κατεδάφιση ενός αυθαιρέτου είναι ότι πιο εύκολο. Το αυθαίρετο κάνει μήνες να χτιστεί. Έπειτα, θα κτυπήσει την πόρτα του κράτους για να πάρει νερό και ρεύμα. Ακόμη και μετά από αυτή την διαδικασία, το αυθαίρετο δεν εξαφανίζεται. Παραμένει στην θέση του αναμένοντας το κράτος απλά να το ... νομιμοποιήσει! Ας αναλογιστούμε πόσο πιο δύσκολο έιναι για την Αστυνομία να συλλάβει ένα ληστή τραπεζών. Κι όμως, σε αυτή την περίπτωση, πολλοί ληστές συλλαμβάνονται και πολλά εγκλήματα εξιχνιάζονται. Άρα στην περίπτωση της αυθαίρετης δόμησης, λείπει απλά η ... βούληση!

Αλλές φορές πάλι το κράτος είναι ενεργά συννένοχο στην καταπάτηση. Δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις αποτελούν οι αποχαρακτηρισμοί που διαπράχθηκαν στις μεθοδεύσεις του σκάνδαλου του Βατοπεδίου, καθώς και η παράνομη έκδοση ρυμοτομικού διατάγματος για την Ιπποκράτιο Πολιτεία στο δάσος της Αγάς Τριάδας στην Πάρνηθα!

Ο ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΑ ΘΡΑΣΙΜΙΑ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ που εκαιγαν και κατεστρεφαν περιουσιες απλου κοσμου στο ονομα των επιταγων και των εβραιων...


Αποφυλάκιση του Θοδωρή Ηλιόπουλου ζητά το ΠΑΜΜΕ (Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο)

Την αποφυλάκιση του απεργού πείνας Θοδωρή Ηλιόπουλου, δεδομένης της οξύτατης κατάστασης της υγείας του ζητά από τις αρμόδιες αρχές, το Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο.

Ο Θοδωρής Ηλιόπουλος, προφυλακίσθηκε πριν 8 μήνες, κατηγορούμενος για συμμετοχή του στα γεγονότα του περασμένου Δεκέμβρη και η υγεία του βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε κρίσιμο για τη ζωή του σημείο, σύμφωνα με τις γνωματεύσεις των γιατρών της φυλακής, λόγω της παρατεταμένης απεργίας πείνας που πραγματοποιεί τις τελευταίες 42 μέρες.

Η οργανωμένη κοινωνία προσθέτει στην σχετική του ανακοίνωση το ΠΑΜΜΕ δεν μπορεί και δεν πρέπει να εκδικείται. Ας χρησιμοποιηθούν οι εναλλακτικές επιλογές που έχει το δικαιοδοτικό σύστημα για την εξασφάλιση της παρουσίας του στο δικαστήριο, προφυλάσσοντας έτσι το μέγιστο ανθρώπινο αγαθό: Την ζωή του κατηγορούμενου.


Σχόλιο:(Το κατηγορητήριο του Ηλιόπουλου περιλαμβάνει 3 κακουργήματα (κατοχή εκρηκτικών βομβών, έκρηξη κατʼ εξακολούθηση, απόπειρα σωματικής βλάβης) και 2 πλημμελήματα (αντίσταση, διατάραξη κοινής ειρήνης).


Αυτή την ανακοίνωση έβγαλε το ΠΑΜΜΕ προς απογοήτευση όλων όσων πίστεψαν στην ύπαρξη του συγκεκριμένου πολιτικού σχήματος. Ούτε λίγο ούτε πολύ το ΠΑΜΜΕ ζητά να απελευθερωθεί ο Ηλιόπουλος για την συμμετοχή του σε επιθέσεις στα ΜΑΤ, στην πυρπόληση, τα πλιάτσικα και τις λεηλασίες ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ Ελλήνων μεροκαματιάρηδων (ένας πυρπολούσε και τα κοράκια πίσω δρούσαν) επειδή ο προφυλακισμένος για εγκλήματα ξεκίνησε...απεργίας πείνας.

Δηλαδή κ. Παπαθεμελή μου.. να βγω κι εγώ έξω να κάψω, να σπάσω, να πυρπολύσω, να επιτεθώ στις Δυνάμεις Ασφαλείας κι αν με τσακώσουν να ξεκινήσω μια απεργία πείνας και να έχω βεβαιότητα ότι εσείς θα με στηρίξετε; Να κοιμάμαι ήσυχα ότι όλο και κάποιος θα βρεθεί να με ξαλασπώσει ακόμα και αν μείνω ατιμώρητος;

Για ποια "ανθρώπινη" ευαισθησία μιλάτε αγαπητοί κύριοι του ΠΑΜΜΕ; Μήπως δεν έχουμε ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ στην χώρα μας ή ζητάτε την κατάργησή της;

Που είναι η ευαισθησία σας σε όλη αυτή τη φρικαλεότητα των πυρπολήσεων ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ έμμεσα με φόρους ή άμεσα με οικογένειες να βρίσκονται στο χείλος της καταστροφής;

Ενημερώθηκε κανείς από εσάς αν έγιναν ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ - και αν καμιά από αυτές ΠΕΤΥΧΕ - λόγω των επεισοδίων του Δεκεμβρίου ή βγάζετε ανακοινώσεις μόνο σε ότι "πουλάει" και τα υπόλοιπα δεν σας αφορούν;

Που είναι η "ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ" σας για όλους αυτούς που ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ και ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ δεν τους αποδόθηκε;

Που είναι η ευαισθησία σας σε όλους αυτούς τους ΑΦΑΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟΥ που είδαν να γίνεται το βιος τους μπουρλότο και που δεν κάνουν "απεργίας πείνας" για να τραβήξουν την προσοχή σας αλλά σηκώνουν καθημερινά Σταυρό για να βγάλουν τα σπασμένα, τα καμένα, τα λεηλατημένα αυτού που τώρα ΕΣΕΙΣ θέλετε να ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΤΕ ΔΙΧΩΣ ΔΙΚΗ;

Ποια είναι η "ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ" σας για χιλιάδες ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ πολύ περισσότερους μήνες από τον Ηλιόπουλο που βρίσκονται πίσω από τα κάγκελα για μία ακάλυπτη επιταγή ή για ευτελή χρέη προς το δημόσιο; Πάει περίπατο η "ευαισθησία" σας γι αυτούς ακολουθώντας τις προσταγές του ΣΥΡΙΖΑ του indymedia και της Κούρτοβικ;

Η ΜΗΠΩΣ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΠΑΡΕΛΘΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ;

Μήπως σας "διαφεύγει" το γεγονός ότι η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ; Το έχετε και το έχουμε δει κατά κόρον να συμβαίνει. Εσείς γιατί υποκρίνεστε ότι δεν το έχετε κατά νου;


Δεν μας τα λέτε καλά κύριοι... Αν αποφασίσατε να συνταχθείτε με το indymedia και με τα Μέσα Μαζικής Παραπληροφόρησης που ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ από αυτό - το οποίο και αποκαλούν όχι άνδρο τρομοκρατών αλλά "Μέσο εναλλακτικής Πληροφόρησης" (κλικ
εδώ) -

και ένα σωρό άλλους Νεοταξίτες (κλικ
εδώ)- που μυξοκλαίγονται όταν πιαστεί κανείς από το σινάφι τους που έχει βαλθεί να ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ την Ελλάδα - για να φανείτε trendy και "προοδευτικοί" (κλικ εδώ) πολύ φοβάμαι ότι θα σας ρουφήξει το χωνευτήρι που δεν είναι άλλο από την ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ...

καμια ανοχη στους ανθελληνες. ΚΑΜΙΑ καταλυση νομων για τους αριστερους μισθοφορους. πιαστηκαν να καταστρεφουν οποτε να δεχτουν τις ποινες τους . ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ τα μιασματα της κοινωνιας οι αριστεροι φασιστες δολοφονοι του Δεκεμβριου

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΥΣ - ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ… “ΣΥΜΜΟΡΙΑ”!!!

MIAEIKONA

Στην φωτογραφία βλέπετε τον φάκελο της επιστολής από το Υπουργείο Εσωτερικών προς τον Λαϊκό Σύνδεσμο Χρυσή Αυγή για θέμα το οποίο είναι σχετικό με τις πρόσφατες Ευρωεκλογές. Οι συκοφάντες όμως από άκρας δεξιάς (ο Θεός να την κάνει άκρα δεξιά) μέχρι άκρας αριστεράς συνεχίζουν να μιλάνε για «συμμορία»…



Ανακάλυψη οπλοστασίου σε αλβανόφωνη περιοχή στη νότια Σερβία. ΑΛΒΑΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ με τις πλατες της αμερικης


Η σερβική αστυνομία ανακάλυψε χθες ένα σημαντικό κρυφό οπλοστάσιο, που περιλάμβανε μπαζούκας και όλμους, στα νότια της χώρας κοντά στο Κόσοβο, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς.


Τα όπλα ήταν κρυμμένα στο εσωτερικό μίας υπόγειας δεξαμενής καυσίμων (φωτογ.αριστερά) στην κοινότητα Κοντσούλι, κοντά στην κοινότητα Μπουγιάνοβατς-μία από τις τρεις στην περιοχή με πλειοψηφία αλβανικού πληθυσμού και στην οποία οι...επιθέσεις με εκρηκτικά κατά των αρχών προξένησαν πολλούς τραυματισμούς τον Ιούλιο, τόνισε ο υπουργός.
Το οπλοστάσιο ανακαλύφθηκε από μεικτή περίπολο σέρβων και αλβανών αστυνομικών και περιλάμβανε τρεις όλμους, έξι μπαζούκας, δεκάδες χειροβομβίδες και νάρκες, καθώς και 100.000 σφαίρες και άλλα πολεμοφόδια, ανακοίνωσε το υπουργείο Αμύνης.

Ο δικαστής που επιφορτίσθηκε με την έρευνα χαρακτήρισε «τρομοκρατική» την υπόθεση, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Β92, δεδομένου ότι ο οπλισμός ήταν σε άριστη κατάσταση. Με τις δηλώσεις του αυτές απέκλεισε την περίπτωση να χρονολογείται το οπλοστάσιο από την σύρραξη του 2001 μεταξύ των σερβικών δυνάμεων και αλβανών ανταρτών που επιζητούσαν να ενωθεί η περιοχή στο Κόσοβο.

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος σε μια παλικαρίσια συνέντευξη:"Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΥΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ"

"ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ",ΤΟΝΙΖΕΙ
-"ΤΟ 2005 ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΔΕΘ ΕΓΙΝΕ ΣΑΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΓΧΩΡΙΟΥΣ ΦΙΛΟΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ",
ΛΕΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΓΡΑΙΚΥΛΟΥΣ.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε ολόκληρη την αποκλειστική συνέντευξη του Σεβασμιωτάτου στο Amen.gr,στην οποία μιλάει για όλους και για όλα:για τη στάση του στα Εθνικά θέματα,τη διαφωνία του με τους χειρισμούς του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και άλλα πολλά.ΜΙΑ ΓΝΗΣΙΑ,ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΦΩΝΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΖΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ Τ'ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ,ΣΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΥΠΟΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΤΟΛΜΙΑΣ,ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.

"Νίκος Παπαχρήστου: Σεβασμιώτατε, πριν λίγες ημέρες από την Τήνο μιλήσατε για το θέμα των Σκοπίων. Η αντίδραση των χιλιάδων πιστών ήταν ενθουσιώδης...

Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος: Επί πεντέμισι χρόνια που είμαι μητροπολίτης Θεσσαλονίκης με την βοήθεια του Θεού, μετά από το κήρυγμα που έχει το κυρίως πνευματικό μέρος, δηλαδή τα μηνύματα του Ιερού Ευαγγελίου επί του συγκεκριμένου κειμένου της Κυριακής ή επί της εορτής την οποία τιμά η Εκκλησία, κατά κανόνα ο επίλογος, και μάλιστα εκτενής επίλογος, αναφέρεται στα εθνικά μας θέματα. Διότι έχω αντιληφθεί, από την επικοινωνία με τον λαό μας, το μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου, πολλές φορές και την αγωνία του, για τα θέματα αυτά και επιπλέον την αγωνία και το ενδιαφέρον του λαού επειδή ακούει και φωνές, είτε από την πρωτεύουσα μας Αθήνα, είτε από την Θεσσαλονίκη, οι οποίες ενίοτε είναι περίεργες, δηλαδή έχουν μια ηττοπάθεια ή μια γενίκευση ή μια τάση υποταγής ασυζητητί στην λεγόμενη παγκοσμιοποίηση κλπ. Αυτά ανησυχούν τον λαό και καταλαβαίνω από τις εκδηλώσεις του λαού στην συνέχεια από την απλή συναναστροφή μας είτε στο τέλος των ομιλιών είτε σε άλλες περιπτώσεις ή όπως έγινε και εξεπλάγησαν όλοι, εις την Τήνο…

Βλέπω ότι ο λαός έρχεται και εκφράζει την συγκατάθεση του σε όλα αυτά. Και σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού μου στην Τήνο η προτροπή των εκατοντάδων αγνώστων σε μένα ανθρώπων που συνάντησα ήταν: «Σας ακούμε, πέστε τα, μιλάτε, ακόμη πιο δυνατά, πείτε την αλήθεια, είστε ελπίδα». Εγώ, δεν παρασύρομαι να πιστέψω ότι εγώ έχω καμία εθνικο-προφητική, ας το πούμε έτσι, αποστολή. Απλώς μέσα από τον τρόπο με τον οποίο έζησα στην ζωή μου και διδάχθηκα και διδάχθηκε και η γενιά μας, οι άνθρωποι της ηλικίας μου, έχουμε με υπερβολική, απόλυτη εμπιστοσύνη και αφοσίωση στην Ορθόδοξη Εκκλησία και μεγάλη αγάπη στην Πατρίδα.
Στα εθνικά, λοιπόν θέματα, και ιδίως στο θέμα των Σκοπίων αλλά και στα θέματα τα άλλα τα οποία μας κατατρέχουν και μας δημιουργούν αισθήματα αγωνίας και ανησυχίας ενημερώνω τον λαό, λέγω τις απόψεις, εκφράζω αυτό και που ο λαός έχει στην ψυχή του, κατά το δυνατόν, και υπάρχει μια αμοιβαία ανταπόκριση που ενίοτε όπως άκουσε και το Πανελλήνιο, όπως έχει συμβεί στην Θεσσαλονίκη αλλά και τώρα στην Τήνο, να εκφράζεται ο λαός με κραυγές ενθουσιασμού ή χειροκροτήματα.

Ν.Π.: Υπάρχει η αίσθηση ότι η διοικούσα Εκκλησία παλαιότερα διατύπωνε πιο έντονα τις απόψεις επί των εθνικών θεμάτων. Εσείς, σήμερα, αισθάνεστε μοναξιά στην πορεία που ακολουθείτε;

Μ.Θ.Α.: Ναι, αισθάνομαι και αισθάνομαι και μεγαλύτερη ευθύνη. Βεβαίως υπάρχουν αρχιερείς με τους οποίους επικοινωνώ αλλά και άλλοι άνθρωποι με άλλες ιδιότητες, Ακαδημαϊκούς, Στρατιωτικούς, εν ενεργεία ή αποστράτους, με συναδέλφους σας δημοσιογράφους, με ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι στους διαφόρους θεσμούς της οργανωμένης Κοινωνίας μας και οι οποίοι πράγματι συμφωνούν με όλα αυτά. Πολλοί από αυτούς δεν έχουν τη δυνατότητα, δεν έχουν το βήμα για να μιλήσουν. Και ξέρω ότι και Αρχιερείς θα ήθελαν να μιλήσουν αλλά όλα αυτά θέλουν και μια γνώση των προβλημάτων. Μελετώ πάρα πολύ, διαβάζω άρθρα εγκρίτων εφημερίδων, ανατρέχω στην ιστορία για να δω τις έχει συμβεί στο παρελθόν και να εξηγήσω ότι συμβαίνει σήμερα.

Στην ομιλία μου στην Τήνο έθεσα ένα ερώτημα, για πρώτη φορά, ενώπιον και του εκπροσώπου της Κυβερνήσεως, του κ. Παυλόπουλου, που είναι υπουργός από τους πιο ισχυρούς. Ερώτημα, το οποίο άκουσε ο ελληνικός λαός και είπε, «Να αυτό είναι!». Το υπενθυμίζω με δύο λόγια. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει 27 κράτη. Πέστε μου κράτος που έχει τόσες αμφισβητήσεις όσες έχουμε εμείς οι Έλληνες για την Πατρίδα μας, σχετικά με την εθνική της ακεραιότητα και της αυτοτέλεια της. Μόνον εμείς, μόνον η Ελλάδα. Αυτό δεν δημιουργεί ένα παράπονο στον λαό; Δεν δημιουργεί μια αγωνία; Δεν θέλει μια έκφραση δυνάμεως που θα βγει μέσα από τις ενέργειες και την βούληση των αρχόντων, όλων ανεξαιρέτως, προκειμένου να αισθανθούμε και εμείς ότι είμαστε ήσυχοι;

Από τους Σκοπιανούς έχουμε αμφισβήτηση, για την Θράκη έχουμε αμφισβήτηση, για το Αιγαίο το ίδιο, για τη Μακεδονία το ίδιο, για τα Δωδεκάνησα το ίδιο, έχουμε και εσωτερικό πρόβλημα την λαθρομετανάστευση – το λέω ξανά, λαθρομετανάστευση, την ανεξέλεγκτη είσοδο ανθρώπων από άλλες χώρες που την φοβούνται και οι μεγάλες χώρες της Ευρώπης και έχουν βάλει φραγμούς και εμείς εδώ τι θα κάνουμε σε μια χώρα που είμαστε 10 εκατομμύρια και τώρα 12 με τα 2 εκατομμύρια να είναι ξένοι;

Ε, λοιπόν, μπορούμε να μένουμε αδρανείς; Αυτό είναι ποιμαντικό πρόβλημα της Εκκλησίας, πολύ σημαντικό, και γι’αυτό προσπαθώ, εγώ τουλάχιστον, να διατηρήσω αυτήν την ευαισθησία του λαού, της συμμετοχής στον προβληματισμό, για πείσουμε στην συνέχεια και τους κρατούντες σε όποια επικοινωνία και δυνατότητα επαφής έχουμε με αυτούς να καταλάβουν το τι πρέπει να γίνει.

Ν.Π.: Πιστεύετε ότι η διοίκηση της Εκκλησίας
θα έπρεπε να έχει εντονότερη παρουσία για τα εθνικά θέματα;

Μ.Θ.Α.: Βεβαίως! Μαζί με τα εθνικά είναι και τα κοινωνικά όπως λέμε που δεν είναι μόνο για την σωτηρία της ψυχής μας αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούν να ζήσουν όλοι οι άνθρωποι. Πριν 15 χρόνια μίλησα για πρώτη φορά για τις κοινωνικές επιπτώσεις που θα επιφέρει το άνοιγμα της ψαλίδας πλουσίων και φτωχών στην χώρα μας. Αλλά, αισθάνομαι ότι αυτή την περίοδο, η Εκκλησία διά της ηγεσίας της, η οποία προέρχεται συνήθως από το Κέντρο μας, από την Σύνοδο στην Αθήνα, είτε από τον Πρόεδρο είτε από τα μέλη της Συνόδου, δεν δίδει μαρτυρία στα θέματα αυτά. Δεν δίδει την σημασία που πρέπει και προπάντων να δείξει στον λαό επί των θεμάτων αυτών ποια είναι η σωστή στάση. Και ο λαός το έχει ανάγκη αυτό.

Αν και δεν είμαι ευσυγκίνητος, σας λέω ότι συγκινήθηκα από αυτό που συνάντησα στην Τήνο αλλά και όπου βρέθηκα. Ο κόσμος ερχόταν και μου έλεγε: «Σας ακούμε, αυτά που λέτε είναι η ελπίδα μας, η ενίσχυση μας, συνεχίστε, μιλήστε, να μιλήσουν και οι άλλοι, που είσαι Χριστόδουλε, εσύ έμεινες και μετά τον Χριστόδουλο είσαι η ελπίδα μας». Να τα πω έτσι καθαρά, όπως μου τα λένε.

Ε, λοιπόν νομίζω είναι η ώρα που πρέπει να μιλήσουμε. Όλοι πρέπει να μιλήσουν και ιδιαιτέρως εκείνοι που δύνανται και έχουν την γνώση των θεμάτων και των προβλημάτων και την δυνατότητα του λόγου χωρίς ποτέ να υπεισέρθουμε στις λεπτομέρειες μιας τακτικής πολιτικής που είναι ευθύνη της Κυβερνήσεως. Να μην μας λένε ότι ασκούμε πολιτική. Αλλά εμείς δεν ασκούμε πολιτική. Δεν ασκώ πολιτική, δεν είπα ποτέ τι να κάνουν. Απλά λέω πως το αίτημα μας είναι ότι δεν θέλουμε στον όνομα των Σκοπίων να υπάρχει το όνομα Μακεδονία ή παράγωγο αυτού. Και αυτό το αίτημα το είπα εξ αρχής.


Διαβάστε την πολύ ενδιαφέρουσα συνέχεια
εδώ.



Εμείς,συγχαίρουμε τον Μητροπολίτη Άνθιμο κι ευχόμαστε όλο και περισσότεροι Ιεράρχες ν'ακολουθήσουν το παράδειγμα του,γιατί στους δύσκολους καιρούς που ζούμε είναι αδιανόητο να έχει γνώμη ο καθένας,αλλά όχι η Εκκλησία.

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΟΔΙΑΟΛΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ ΝΕΝΕΚΟΥΣ ΠΟΥ ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΕΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ & ΑΣΥΔΟΤΟΥΝ ΣΤ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ

ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ, ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΒΡΟΜΙΣΟΥΝ ΤΑ ΑΝΩΤΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΗΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ...

ΤΟ ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΦΚΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ...

ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ... ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ! ! !

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ ΓΕΝΝΙΤΣΑΡΟΥΣ ! ! !

Ο τρισάθλιος Ηρακλείδης, η ντροπή του Πάντειου Πανεπιστήμιου, ξαναχτυπά.

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Είναι ο γνωστός υποτακτικός που η ελληνική πολιτεία επιδοτεί με κονδύλια τον ανθελληνικό του ξεπεσμό…

Είναι το θρασύτατο φερέφωνο της ανθελληνικής προπαγάνδας που υπηρετεί αδίστακτα αλλότριους αλλά πληρώνεται ξεδιάντροπα από το φορολογούμενο Έλληνα πολίτη…

Είναι ο γενίτσαρος της πολιτικής σκέψης, που στα κορυφαία εθνικά προβλήματα του τόπου, μόνο άδικο του περίσσεψε για να χρεώσει στον Ελληνισμό.

Είναι αυτός που δεν είδε, δεν άκουσε πως ο πάτρωνας του Γκρούεφσκι φυλακίζει στα σκοπιανά κολαστήρια με ατιμωτικά ιδιώνυμα την ελεύθερη και αποδεδειγμένα αληθινή πολιτική σκέψη.

Είναι αυτός που δεν είδε και δεν άκουσε την τύχη που θα είχε η ελεύθερη σκέψη ακόμα και για στοιχειώδη ζητήματα δημοκρατίας στη «μαμά Τουρκία» που τόσο προκλητικά προασπίζεται, πολύ δε περισσότερο αν αυτή η ελεύθερη σκέψη λειτουργούσε αντεθνικά κατά την άποψη των στρατηγών και της τουρκικής δημοκρατίας.

Αυτό το αίσχος υπάρχει μόνο εδώ…

Στην Ελλάδα του ενδοτισμού και της ατολμίας…
Στην Ελλάδα που ελέω των κάθε λογής Σημιτομπακογιάννηδων, καταδικάστηκε να κάνει επικύψεις στην τουρκική προκλητικότητα και να θρέφει φίδια στον κόρφο της που ακούν στο όνομα των Ηρακλείδηδων, των Ρεπούσηδων και λοιπών γενιτσαρικά συμπεριφερόμενων προσκυνημένων ακαδημαϊκών.

Τι είδε λοιπόν αυτός ο λαμπρός φωστήρας των ελληνικών γραμμάτων…


Διαβάστε τη συνέχεια
εδώ