Χρήστες OnLine

Σάββατο 1 Αυγούστου 2009

ΕΠΙΣΤΟΛΗ: Οι εξελίξεις στην Βερανζέρου με βία από τους Σομαλούς σε καταστηματάρχες

Σας γράφω τρέμοντας ακόμη από οργή. Γράφω σε εσάς, γιατί δεν υπάρχει κανένας άλλος πια που να ενδιαφέρεται έμπρακτα για όσα τραγικά συμβαίνουν καθημερινά στις γειτονιές μας.

Είναι σχεδόν δώδεκα χρόνια που εργάζομαι στο κέντρο των Αθηνών, περιοχή Ομονοίας. Την κατάσταση που βιώνουμε όλοι στην περιοχή τα τελευταία χρόνια δεν την φανταζόμασταν ούτε στους χειρότερους εφιάλτες μας.


Δεν χρειάζεται να σας την περιγράψω, την γνωρίζετε και την αναφέρετε συχνά στα δημοσιεύματά σας. Θα σας ενημερώσω όμως για τα χθεσινά περιστατικά και τις εξελίξεις τους, που ίσως δεν ξέρετε. Γράψατε και εσείς για την επιχείρηση της αστυνομίας στο κτίριο της Βερανζέρου.


Ως γείτονας και αυτόπτης, σας λέω ότι “οι καημένοι, φτωχοί, αδύναμοι, κατατρεγμένοι, πρόσφυγες”, οι λαθρομετανάστες απ’ την Σομαλία, άντρες γυναίκες και έφηβοι είναι σκέτοι τραμπούκοι! Κάνουν τους καημένους στους δημοσιογράφους, ενώ τραμπουκίζουν άγρια όποιον τολμήσει να διαμαρτυρηθεί για το ότι στρώνονται κατάχαμα μπροστά στα μαγαζιά μας για να φάνε ή να κουβεντιάσουν, για τα σκουπίδια που πετάνε, για τους καβγάδες τους στις πόρτες μας, για τα ναρκωτικά που πουλάνε, για τις εκδιδόμενες γυναίκες τους στις γωνίες…


Όταν χθες το πρωί ήρθε η αστυνομία, είχαμε την ελπίδα ότι επιτέλους το κράτος κουνήθηκε και κάτι θα κάνει. Οι σομαλοί όχι μόνο αντέδρασαν βίαια στους αστυνομικούς, όπως γράψατε, αλλά επιτέθηκαν και σε όσους μαγαζάτορες τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν στο παρελθόν. Ιδίως ο κύριος *****, που έχει την ατυχία το μαγαζί του να βρίσκεται εδώ και 50 χρόνια στο ισόγειο του κτιρίου που γέμισε σομαλούς τους τελευταίους μήνες, βρέθηκε στο στόχαστρό τους. Γυναίκες μαύρες ήταν αυτές που του έσπασαν τις βιτρίνες, χωρίς να φοβούνται τίποτα και κανέναν. Έφηβοι και νεαροί μαύροι ήταν αυτοί που τον προπηλάκισαν φωνάζοντάς του να μην ξανανοίξει το μαγαζί του γιατί θα το κάψουν και θα τον σκοτώσουν.


Και οι αστυνομικοί να μην κάνουν ΤΙΠΟΤΑ! Είχαν έρθει και αυτοί οι – να μην τους χαρακτηρίσω καλύτερα – μεσήλικες άνθρωποι, έλληνες τάχα, με σημαίες ΠΑΜΕ, που αντί να υποστηρίξουν εμάς που υποφέρουμε τόσο καιρό, υποστήριζαν τους αφρικανούς που μας τρομοκρατούν! Είναι ηλίθιοι; Είναι τρελοί; Υποστηρίζουν τους ξένους που τρομοκρατούν τους συμπατριώτες τους! Κρατάγανε σημαίες της Σομαλίας και χαμογελάγανε όσο τραγουδάγανε τον ύμνο τους οι αφρικανοί! Αυτοί του ΚΚΕ φώναζαν περισσότερο και απ’ τους αφρικανούς, εμπόδιζαν τους αστυνομικούς να συλλάβουν τους πρεζέμπορους και έκαναν και πορεία διαμαρτυρίας μετά για τις συλλήψεις των παρανόμων και κάψανε και μια ελληνική σημαία. Και η αστυνομία απλά κοίταγε!


Πήγαν στο αστυνομικό τμήμα οι καταστηματάρχες που δέχτηκαν απειλές απ’ τους μαύρους και ζήτησαν προστασία. Τους έστειλαν στον εισαγγελέα. Ούτε αυτός τους βοήθησε. Και με το που γύρισαν στα μαγαζιά τους οι άνθρωποι, αμέσως μετά, στα 100 μέτρα απ’ το αστυνομικό τμήμα, τους επιτέθηκαν πάλι οι αφρικανοί και τους χτύπησαν και τον κύριο ***** και την κυρία ****** και την κόρη της.


Όσους είχαν τολμήσει να κάνουν παρατηρήσεις στους ξένους για την συμπεριφορά τους δηλαδή. Παρατηρήσεις που θα κάναμε όλοι μας στον οποιονδήποτε (Έλληνα ή ξένο) φερόταν έτσι μπροστά στο μαγαζί μας, κόβοντας το ψωμί μας. Αλλά τέτοια προβλήματα, με σπάσιμο των μαγαζιών και ξυλοδαρμούς δεν είχαμε ποτέ με τους Έλληνες.


Τώρα φοβόμαστε και για την ζωή μας και είμαστε ολομόναχοι απέναντι στους εισβολείς. Η αστυνομία, το κράτος που πληρώνουμε μια ζωή, δεν ενδιαφέρεται καθόλου να μας προστατεύσει. Είστε η τελευταία μας ελπίδα.


Ευχαριστώ που υπάρχετε.

Ένας οργισμένος Έλληνας.


Σημείωση: Στην γνωστή παρακρατική/αναρχική ιστοσελίδα παραπληροφόρησης δημοσιεύονται φωτογραφίες που επιβεβαιώνουν την ανωτέρω διήγηση του επιστολογράφου. Στις φωτογραφίες αυτές (κλικάρετε για μεγένθυση) φρόντισαν να σβήσουν τα πρόσωπα των σομαλών λαθρομεταναστών, με τον φόβο αναγνώρισης και μήνυσής τους για φθορές περιουσίας και σωματικές βλάβες από τα θύματά τους, ενώ στοχοποιούν τον πλέον αθώο και απελπισμένο, τον ηλικιωμένο Έλληνα καταστηματάρχη, με καθαρή φωτογραφία του (δημοσιεύεται εδώ με επέμβασή μας) και τον χαρακτηρισμό του “φασίστα”.

Κομμουνιστές και καπιταλιστές, “αντιεξουσιαστές” και εξουσιαστές, συνεργαζόμενοι εναντίον των Ελλήνων.

1395173

2a

3a