Χρήστες OnLine

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Πιάστηκε στο αεροδρόμιο Μακεδονία αλλοδαπος με 4 κιλά και 650 γρμ. ηρωίνης

ΣΥΛΛΗΨΗ ΜΕΛΟΥΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ


Ισχυρό πλήγμα σε διεθνές κύκλωμα εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών κατάφεραν αστυνομικοί της Υποδ/νσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κρατικού Αερολιμένα , οι οποίοι, μετά από αξιοποίηση και εκμετάλλευση πληροφοριών, σήμερα... 18-06-2009 και ώρα 02:30, στον Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, συνέλαβαν αλλοδαπό, ηλικίας 20 ετών , λίγο πριν την αναχώρησή του για Ζυρίχη, με τελικό προορισμό το Λονδίνο .


Ο συλληφθείς , σε ειδική κρύπτη στον πάτο αποσκευής, που έφερε μαζί του, είχε επιμελώς κρυμμένο δέμα με ηρωίνη, βάρους 4 κιλών και 650 γραμμαρίων, το οποίο , το χρονικό διάστημα από 14 έως 16/6/2009, προμηθεύτηκε, από αλλοδαπό, στην Κωνσταντινούπολη και θα το παρέδιδε σε άγνωστο άνδρα στο Λονδίνο, που θα τον συναντούσε , μετά από τηλεφωνική τους επικοινωνία.

http://lefteria.blogspot.com/2009/06/4-650.html

Μπακογιάννη: Καλωσορίζουμε τις "Μακεδονικές Αερογραμμές" στην Κέρκυρα



ρουφα ζωο μπακογιαννη. ενα να θυμασαι..ποια ειναι η τυχη οσων ξεπουλανε την Ελλαδα


Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, εξακολουθεί να παραμένει στον κόσμο του. Τίποτε δεν κατάλαβε από το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και το μήνυμα που έστειλε ο ελληνικός λαός. Και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τις δηλώσεις του κ. Δελαβάκουρα, το νέο εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ, ο οποίος, σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ενημέρωσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων θα γίνει δεκτός στην Ελλάδα μεταφερόμενος με σκοπιανό αεροπλάνο των «Μακεδονικών Αερογραμμών (ΜΑΤ)» στο πλαίσιο της συνόδου του ΟΑΣΕ που θα γίνει στις 27 Ιουνίου στην Κέρκυρα.

Έτσι καταργείται και η πάγια τακτική που ακολουθούσαν οι μέχρι τώρα ελληνικές κυβερνήσεις, να επιτρέπεται δηλαδή η διέλευση σκοπιανών αεροσκαφών από το FIR Αθηνών, αλλά να απαγορεύεται η προσγείωσή τους σε ελληνικά αεροδρόμια. Δίνοντας παράλληλα ένα ακόμη βήμα στον Γκρουέφσκυ για να κερδίσει πόντους στο εσωτερικό, της χώρας τους, καθώς η προσγείωση στην Ελλάδα αεροσκάφους με τα διακριτικά της "Μακεδονίας" καταγράφεται ήδη ως επιτυχία από τα σκοπιανά ΜΜΕ.

Στο όνομα λοιπόν της λογικής Μπακογιάννη «business above all» (οι επιχειρήσεις κρατικές και ιδιωτικές στα Σκόπια πάνω από όλα) και παρά το σαφές μήνυμα των Ελλήνων αλλά και των Μακεδόνων (σ.σ. σωστότερα ιδιαίτερα των Ελλήνων από την Μακεδονία) ιδιαίτερα μέσα από τις κάλπες των Ευρωεκλογών, η ελληνική κυβέρνηση, συνεχίζει την πολιτική της κατηφόρα, γράφοντάς μας όλους στα παλαιότερα των υποδημάτων της.

Μέσα λοιπόν από την ίδια λογική θα δούμε απόδοση τιμών στον κ. Μιλόσοσκυ και θα καταπιούμε το σάλιο μας υποδεχόμενοι επισήμως αυτή τη φορά το αεροσκάφος των «Μακεδονικών Αερογραμμών». Οι επαγγελματίες πατριώτες θα σιωπήσουν πάλι ή θα ξανατζογάρουν στην πολιτική αφέλεια του λαού εξαγοράζοντας τον λόγο τους-φόβητρο με αργύρια. Όσο για μας τους «μικρούς», για μια ακόμη φορά θα συνεχίζουμε να «φοβόμαστε για αυτά που θα γίνουν για μας χωρίς εμάς» με τον λαό να επιμένει στις ξαπλώστρες και στους καναπέδες και θα αναφωνήσουμε για μια ακόμη φορά για την «τιμή των όπλων: Αιδώς Αργείοι».

"Η ΚΩΣ ΚΑΙ Η ΣΑΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ" ΔΙΑΜΗΝΥΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ



Νέο όργιο παραβιάσεων είχαμε και σήμερα από τουρκικά μαχητικά σε ύψος 1.500 μόλις ποδών πάνω από το Φαρμακονήσι, το Αγαθονήσι και τους Φούρνους Ικαρίας.

Εν τω μεταξύ νωρίτερα σήμερα το πρωί γύρω στις 6.00 ελαφρό ελικοφόρο σλοβακικό αεροσκάφος της ευρωπαϊκής δύναμης FRONTEX που είναι υπεύθυνη για την επίβλεψη των ευρωπαϊκών συνόρων - ιδίως σχετικά με την είσοδο λαθρομεταναστών από τα τουρκικά παράλια- συνεπώς και των ελληνικών, εκτελώντας περιπολία στα πλαίσια επιχείρησης "ΠΟΣΕΙΔΩΝ" στον άξονα Κω- Σάμο δέχθηκε στη συχνότητα κινδύνου από το τουρκικό σύστημα αεροπορικού ελέγχου προειδοποίηση 2 φορές ότι κινείται εντός ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ εναέριου χώρου και να απομακρυνθεί από αυτόν.

Τα σημερινά περιστατικά επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο ότι η Τουρκία παρά τις περί αντιθέτου δηλώσεις ή ελληνικές εκτιμήσεις (ή επιθυμίες;) συνεχίζει αταλάντευτα την πολιτική αμφισβήτησης του status quo του Αιγαίου.

Εν όψει της επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού στην Αθήνα με πρόσχημα τα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης η στρατοκρατούμενη Άγκυρα δίνει ένα σαφές μήνυμα τόσο στην Ελλάδα όσο και σε όσους από την Ευρωπαϊκή Ένωση -που ξεκινά να συνεδριάζει αύριο- αντιτίθενται με την ένταξη της Τουρκίας σε αυτήν, ότι κουμάντο στο Αιγαίο και στην ευρύτερη περιοχή κάνει η Άγκυρα.

Αναλυτικότερα δείτε τις τουρκικές προκλήσεις που μέρα με την μέρα κλιμακώνονται εδώ κι εδώ

"Το "μαύρο" πρόσωπο των "αφεντικών" πίσω από τη δολοφονία ενός μεροκαματιάρη"

"Η άνανδρη δολοφονία ενός απλού ένστολου εργαζόμενου που φύλαγε "σκοπιά" σε εντεταλμένη υπηρεσία, για να βγάλει το μεροκάματο, προκειμένου να ζήσει την οικογένεια του είναι η μεγάλη "παλικαριά" των θρασύδειλων αλητών παρακρατικών ή μισθοφόρων ξενών μυστικών υπηρεσιών πουέφεραν σε πέρας τη "μεγάλη" αποστολή;

Οι αιμοσταγείς δολοφόνοι, εκτελώντας έναν μεροκαματιάρη, άφησαν πίσω μια χήρα και ένα ορφανό παιδί και με την ύπουλη αυτή ενέργεια τους, δεν εισπράττουν παρά το βαθύ μίσος του ελληνικού λαού προς τέτοιου είδους καθάρματα που μόνο "επαναστάτες" δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν, αλλά απεναντίας αποδεικνύονται οι καλύτεροι στυλοβάτες του σάπιου κατεστημένου που παραμένει ατιμώρητο, γιατί πάντα το "ξελασπώνουν" τέτοιες περίεργες "επαναστατικές¨πράξεις.

Οι 20 σφαίρες των εγκληματιών μισθοφόρων προβοκατόρων που διατρύπησαν το κορμί του Αντώνη Σάββα, για να υπερασπιστούν το μαύρο πρόσωπο των αφεντικών τους, ήταν σφαίρες που στόχευαν απευθείας στα λαϊκά και εθνικά συμφέροντα και με αυτή την ύπουλη ενέργεια το μόνο που κατόρθωσαν ήταν να οπλίσουν με μίσος, οργή και αγανάκτηση την ελληνική κοινωνία απέναντι στους άνανδρους δολοφόνους και σε αυτούς που κρύβονται πίσω τους."


Απογοήτευση και βαθιά οδύνη σε Σκόπια, Τουρκία και Αμερική...




Παραιτείται ο μέγας φιλέλλην Αλέκος Αλαβάνος...

Ο άνθρωπος που κατάγεται από το πιο παλιό πολιτικό "τζάκι" (ακόμη και απο τα "τζακια" Καραμανλή, Παπανδρέου και Μητσοτάκη!!!!)

Ο άνθρωπος που βοήθησε τα μέγιστα να φτάσουμε στην Ελλάδα του 2009 που είναι όλοι περήφανοι για αυτήν εκτός από τους Έλληνες...παραιτείται!


Δυσαναπλήρωτο το πολιτικό κενό....τρέχουν όλοι οι "φίλοι" της Ελλάδος να το καλυψουν...για να δούμε ...αν μας κάνει τελικά την χάρη και ξεκουμπιστεί...τι χειρότερο να περιμένουμε στην θέση του;

** άιντε να παίρνει σειρά και ο Προκοπ(άκ)ης

Πηγή:Greekalert

Ο αφισοκολλητής του ΣΥΡΙΖΑ φωτογραφίζεται με ...πορνοπεριοδικά


Καλά αυτός είναι ο giant (έχει ανοίξει διάφορα blog όπως les m... κ.α) που μας βρίζει πρωί - βράδυ και ότι ανάρτηση κάνουμε ανοίγει λεξικά για να βρει τα λάθη μας;


Ρε συ Χρηστάρα δεν μας ενδιαφέρεις(καλά να είσαι) αλλά εσύ φωτογραφίζεσαι με περιοδικό-πορνό από πίσω, τι τα θέλεις τα άλλα; Εσύ είσαι ο αφισσοκολητής του ΣΥΡΙΖΑ; Παιδούλα είσαι...



Και εσύ ρε blooper διοπτροφόρε δικηγόρε Βασίλη Σ. (άντε μην το βάλουμε όλο και τρέχεις στο σινάφι σου και γίνεις ρόμπα)σιγά την μαγκιά που ανεβάζεις κείμενα και βρίζεις τον κόσμο.

Πλάκα έχουν...


http://troktiko.blogspot.com/2009/06/blog-post_2579.html



Η ιστορια μας δικαιωνει - οι ανθελληνες και τα σχεδια τους για την καταστροφη του ελληνικου πνευματος και τον κατακερματισμο του Ελληνικου εδαφους.

Ο λογος του Κισινγκερ

“Greeks are a nation that is very difficult to control. So, we should deeply hit their cultural roots. Maybe then they will be more careful. I mean to assail their language, their religion, and their intellectual and historical reserves. We should eliminate every ability of them to evolve, to distinguish and to prevail, so that they don't harass us in the Balkans, the Eastern Mediterranean and the Middle East, which is a neuralgic region of strategically importance for the U.S.A.” - (Henry Kissinger, former Secretary of State in the Nixon Administration)



«Οι Έλληνες είναι ένα έθνος πολύ δύσκολο να το τιθασεύσεις. Έτσι, θα πρέπει να χτυπήσουμε βαθιά, στις πολιτιστικές τους ρίζες. Ίσως μετά να είναι πιο προσεκτικοί. Εννοώ, να επιτεθούμε στη γλώσσα τους, στη θρησκεία τους, στα διανοητικά και ιστορικά αποθέματά τους. Θα πρέπει να εξαφανίσουμε κάθε δυνατότητα εξέλιξής τους, διάκρισης και επικράτησής τους, έτσι ώστε να μη μας ενοχλούν στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, που είναι μία νευραλγική περιοχή, στρατηγικής σημασίας για τις Η.Π.Α.» - (Χένρυ Κίσινγκερ, πρώην Υπουργός Εξωτερικών των Η.Π.Α. επί προεδρίας Νίξον)


Βλεπετε πως οτι αναφερει , σημερα βρισκονται σε εξελιξη. Σιωνιστες εβραιοι και δολοφονει εχουν ξεδιπλωσει το σχεδιο τους.

Στα χερια των Ελληνων ειναι η λυση. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και ΑΦΥΠΝΙΣΗ . εθνικη ενοτητα που δεν θα σπασει και με το πιο ισχυρο εβραι-μουσουλμανικο σχεδιο.

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ και το πνευμα συντομα θα λαμψει

Διαλύστε το μαρξιστικό παρακράτος – Η μόνη λύση!

Στυγερή δολοφονία αστυνομικού από ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ τρομοκράτες…: Πολλά τα αναπάντητα ερωτηματικά που προκύπτουν από την δολοφονία με 24 σφαίρες του αστυνομικού σήμερα το πρωΐ στα Πατήσια. Όλα τα κανάλια βγήκαν και είπαν ότι αποτελούσε κοινό μυστικό ότι στο συγκεκριμένο σημείο με συμβατικούς αριθμούς και με πολιτικά υπήρχαν σε βάρδια αστυνομικοί, οι οποίοι φρουρούσαν τον βασικό μάρτυρα κατηγορίας στην δίκη του ΕΛΑ.

Τραγική ειρωνεία ότι όλοι οι κατηγορούμενοι για τον ΕΛΑ ευρίσκονται εκτός φυλακής… «Κοινό μυστικό», λοιπόν, μας λένε τα ΜΜΕ! Δηλαδή θέλουν να μας πουν ότι πήγανε οι τρομοκράτες και ρωτήσανε τον περιπτερά της γειτονιάς ή κάποιον γείτονα πότε αλλάζουν βάρδια οι αστυνομικοί;

Ρωτήσανε πότε είναι μόνο ένας ο αστυνομικός; Και έτσι προέβησαν στην εγκληματική τους ενέργεια; Ότι αυτοί ήταν η πηγή των πληροφοριών τους; Παραμύθια!

Είναι σαφές ότι αυτοί οι οποίοι έκαναν την αποτρόπαια αυτή πράξη είχαν ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΜΕΣΑ…

Η «Σέχτα των Αλητών» είναι μέρος ανθελληνικού σχεδιασμού


Αλήτες και επαγγελματίες δολοφόνοι
επιχειρούν την δολοφονία της χώρας…

Σήμερα τα ξημερώματα, ένας αστυνομικός της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας έπεσε θύμα δολοφονίας, με είκοσι σφαίρες καρφωμένες στο κορμί του… Σήμερα τα ξημερώματα κάποιοι δολοφόνοι εξετέλεσαν το απάνθρωπο σχέδιό τους, επειδή έτσι τους πρόσταξαν…, επειδή έπρεπε να ολοκληρώσουν αυτό που σε προηγούμενες φορές είχανε αποτύχει... έπρεπε να κάνουν αισθητή την εμφάνισή τους με... αίμα!
Προσωπικά, περίμενα πως μετά τις Ευρωεκλογές και ανεξαρτήτου αποτελέσματος θα άρχιζε ένας νέος κύκλος πιέσεων, ταυτόχρονων, προς την κυβέρνηση Καραμανλή, προκειμένου να εξασφαλισθεί πως το φθινόπωρο θα προκηρυχθούν εκλογές. Απευχόμουν να δω αυτά που ήδη συμβαίνουν και δυστυχώς περιμένω και άλλα, χειρότερα και πιο επώδυνα για τους απλούς πολίτες που «πληρώνουν το μάρμαρο» σε κάθε περίπτωση.


Άρχισαν οι πυρκαγιές και το κάψιμο της χώρας, που γνωρίσαμε πριν από καλοκαίρια γίνεται και πάλι εφιάλτης, απειλώντας ανά πάσα στιγμή περιουσίες και ζωές αθώων πολιτών… Οι δράστες, καλά οργανωμένοι, περίμεναν όχι μόνο τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες, αλλά γνωρίζοντας και την οικονομική δυσπραγία και δυσκολία ενεργοποίησης του κρατικού μηχανισμού για αντιμετώπιση του φαινομένου των ταυτόχρονων και μεγάλων πυρκαγιών, επανέλαβαν το «έργο» τους…


Ο πρώτος κύβος ερρίφθη…

Το σκάνδαλο με το Βατοπέδι και η Siemens είναι οι σταθερές που χρησιμοποιούνται προκειμένου να πιέζουν αφόρητα, σε στελεχιακό επίπεδο αλλά κυρίως αποσκοπώντας στο να πληγεί το κύρος της κυβέρνησης… Και οι αποκαλύψεις συνεχίζονται προκαλώντας τεράστιο πλήγμα στην κυβέρνηση, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό…


Οι κουκουλοφόροι επιχείρησαν να δράσουν, αλλά αντιμετωπίστηκαν εγκαίρως από τις δυνάμεις καταστολής και αποσύρθηκαν τάχιστα, αρκούμενοι σε τακτικές ανταρτοπόλεμου… Εξάλλου, τα καλόπαιδα αυτά πρέπει να γυρίσουν στα σπίτια τους ή να πάνε και τις καλοκαιρινές τους διακοπές και προφανώς είναι ένα «όπλο» που θα χρησιμοποιηθεί προς τα τέλη Αυγούστου ή τις αρχές Σεπτεμβρίου…


Οι τρομοκράτες όμως, μετά από διάφορα μικρά χτυπήματα, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν αυτό που είχαν σαν ουσιαστικό στόχο, από τον Φεβρουάριο. Σήμερα έστησαν καρτέρι και χτύπησαν, δολοφονώντας, έναν αστυνομικό της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Χτύπημα καλά υπολογισμένο και σε χρονική στιγμή ιδανική για να διασπάσει τις αρχές ασφάλειας και να τις αποπροσανατολίσει από ένα σημαντικό έργο, αυτό της ανεύρεσης των εγκεφάλων των ισλαμιστών, που δρουν στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στην υπόλοιπη χώρα. Το αίμα που σήμερα έπεσε, η ζωή που τα ξημερώματα χάθηκε, δυστυχώς δεν δείχνουν να είναι η κορύφωση της δράσης της «Σέχτας των επαναστατών», που σύμφωνα με τα ευρήματα (κάλυκες) φαίνεται πως είναι η υπεύθυνη οργάνωση για την άνανδρη αυτή δολοφονική ενέργεια. Οργανωμένη και άριστα καθοδηγούμενη, η «σέχτα», δείχνει πλέον τα δόντια της και απειλεί, ενώ ταυτόχρονα αποδυναμώνει βασικές έρευνες γύρω από την δράση συγκεκριμένων λαθρομεταναστών και τις σχέσεις τους με τρομοκρατικές ομάδες φονταμενταλιστών του εξωτερικού…


Η οικονομική δυσπραγία και τα αποτελέσματά της δεν έχουν παρουσιασθεί ακόμη σε όλο τους το μεγαλείο, αλλά αναμένεται «οικονομικό σαμποτάζ» από τραπεζικούς κύκλους και εταιρείες αξιολόγησης επενδύσεων του εξωτερικού… Λίαν συντόμως και παρά τον πρόσκαιρο εφησυχασμό, θα ξεσπάσει «θύελλα» δηλώσεων προκειμένου να εξασφαλισθεί η οικονομική κατάρρευση της χώρας.


Είναι όμως μόνο αυτά τα οποία θα πιέσουν την κυβέρνηση Καραμανλή για να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές; Δυστυχώς, τα εθνικά ζητήματα άρχισαν να αναθερμαίνονται, κι ενώ το προηγούμενο καλοκαίρι ο κύριος Νίμιτς είχε αποφασίσει να «πάει για διακοπές», αυτό το καλοκαίρι αναμένεται ιδιαίτερα θερμό, στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, όπως ιδιαίτερα αυξημένες αναμένεται να είναι οι προκλήσεις προς τον Ελληνισμό αλλά και την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας, η οποία αρκείται στην εφαρμογή της «πολιτικής κατευνασμού»…


Πολιτική, την οποία εφαρμόζει η χώρα μας και στις σχέσεις της με την γείτονα Τουρκία, η οποία ετοιμάζεται πυρετωδώς για πόλεμο!!! Κι ενώ όλοι γνωρίζουν πως ο επαπειλούμενος πόλεμος αποτελεί χαρτί πίεσης προς την Ευρώπη για την είσοδο της Τουρκίας στην Ε.Ε., κανείς δεν τολμά να εξηγήσει την παθητική πολιτική και τις αδικαιολόγητες αποφάσεις που λαμβάνει η κυβέρνηση Καραμανλή περί αφοπλισμού της χώρας μας…


Καλοκαίρι εντάσεων, συνεχών προκλήσεων και δυσάρεστων εκπλήξεων, που σαν κύριο στόχο έχουν να πλήξουν την κυβέρνηση αλλά και να «θυμώσουν» τους Έλληνες πολίτες προκειμένου, μέσα από συντονισμένες ενέργειες να επιτευχθεί μία κοινωνική έκρηξη, της οποίας τα αποτελέσματα δεν είναι δυνατόν να είναι μετρήσιμα αυτή τη στιγμή, αλλά θα είναι μόνο προς όφελος εκείνων που επιθυμούν την αποσταθεροποίηση της χώρας.


Ποιοι είναι αυτοί που δεν θέλουν αυτή τη κυβέρνηση στην Ελλάδα; Ποιοι είναι αυτοί που σχεδιάζουν προσεκτικά και χειριζόμενοι πλήθος παραμέτρων αποσκοπούν στην εσωτερική αναταραχή και την αναδιάταξη των πολιτικών δυνάμεων; Ποιοι είναι αυτοί που θα ωφεληθούν στην περίπτωση που η χώρα μας μπει σε μία κατάσταση ουσιαστικής ακυβερνησίας, από τη στιγμή που όλοι γνωρίζουν ότι αυτοδύναμη κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπάρξει μετά την κυβέρνηση Καραμανλή; Ποιοι επιζητούν την κατατρομοκράτηση των πολιτών, αλλά και των οργάνων του κράτους, για να μπορέσουν να περάσουν τα άνομα σχέδιά τους;


Δυστυχώς, όλοι μας ξέρουμε ποιος επιθυμεί μία προβληματική Ελλάδα, η οποία δεν θα μπορεί να αντισταθεί στους σχεδιασμούς που υπάρχουν. Σε μία προσπάθεια απλής καταμέτρησης και με βάση τις πληροφορίες που δίνονται προς όλους τους πολίτες, ξεχωρίζουμε πρώτα την Τουρκία, που θέλει τα πετρέλαια του Αιγαίου, το ουράνιο και τον χρυσό της Θράκης, αλλά και κάποια νησιά τα οποία μπορούν να βοηθήσουν κατά πολύ στην οικονομική άνοδο της «Οθωμανικής Τουρκίας»!!!


Τα Σκόπια, αν και είναι ο μικρότερος αντίπαλος, σαφέστατα θέλουν ανατροπή των υπαρχουσών εσωτερικών δυνάμεων στην Ελλάδα, για να εκμεταλλευτούν πολιτικά το «κενό εξουσίας» και να προωθήσουν ζητήματα όπως της ονομασίας και της ένταξής τους σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε. Η Αλβανία, κρατώντας πάντα χαμηλό προφίλ, δεν ξεχνά το όνειρο της «Μεγάλης Αλβανίας» και ίσως το Αλβανικό στοιχείο με τη μορφή μεταναστών (ή και λαθρομεταναστών) που υπάρχει στην Ελλάδα, δύναται να συντελέσει σε ενέργειες που θα πυροδοτήσουν κάποιες εξελίξεις, προσδοκώντας στην όσο το δυνατόν καλύτερη εκμετάλλευσή τους και πάντα εις όφελος της Αλβανίας.


Η μεγαλύτερη όμως χώρα, που συντονισμένα εργάζεται για να προωθήσει τα συμφέροντά της στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, αλλά και της Βαλκανικής, είναι οι ΗΠΑ. Χωρίς να χωρά καμία αμφισβήτηση, σαμποτάρουν ενέργειες της ελληνικής πολιτικής (ελέω ανικανότητας από την Ελληνική πλευρά), προωθούν θέσεις, απόψεις και σχεδιασμούς κατά του Ελληνισμού, ακόμη και κατά των γεωγραφικών υφιστάμενων δεδομένων, για να μπορέσουν να πιέσουν και να αναγκάσουν σε προσκυνηματική πολιτική υπέρ των αμερικανικών συμφερόντων (και επιχειρήσεων) και κατά του ρωσικού εναγκαλισμού και της Ελληνο-Ρωσικής φιλίας η οποία έκανε την εμφάνισή της κατά τα τελευταία χρόνια…

Η δημιουργία μειονοτήτων, αλλά και η ενίσχυση πολιτικών (και όχι μόνο…) δράσεων κατά των Ελληνικών συμφερόντων, τόσο στο εσωτερικό, όσο και περιμετρικά της χώρας ή και στα διεθνή φόρα, είναι πλέον μία πάγια τακτική η οποία πιέζει ασφυκτικά, για να εξαναγκάσει την κυβέρνηση Καραμανλή να υποκύψει… όχι για να δεχθεί τις «διαταγές» του Λευκού Οίκου και του Στέητ Ντιπάρτμεντ, αλλά για να παραιτηθεί από την διακυβέρνηση της χώρας.


Μάλιστα, η παραίτηση και η αποπομπή ολόκληρου του κυβερνητικού σχήματος, δείχνει να είναι απαίτηση «προς παραδειγματισμό» εκείνων των πολιτικών σχημάτων που θα ακολουθήσουν και που θα αναλάβουν το μέλλον των πολιτών και της χώρας αυτής που λέγεται Ελλάδα…


Οι τρομοκράτες, που σήμερα χτύπησαν και δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον αστυνομικό, δεν ήταν παρά όργανα όλων αυτών που δεν θέλουν να χαθούν τα συμφέροντά τους.


Καθοδηγούμενοι και καλοπληρωμένοι (κατά πάσα πιθανότητα) εκτελεστές, που έχουν αναλάβει μέρος του σχεδίου καταποντισμού της χώρας και παράδοσής της στα άνομα χέρια δολοφόνων…


Εμείς οι πολίτες, αυτή τη χώρα επιθυμούμε να ζούμε; Σε έναν τόπο όπου οι καλά προστατευμένοι και εκπαιδευμένοι δολοφόνοι θα αποφασίζουν για το μέλλον μας αλλά και το αύριο των παιδιών μας; Σήμερα δεν δολοφονήθηκε απλά ένας άνθρωπος, ένας αστυνομικός…


Σήμερα συντελέστηκε μέρος του σχεδίου που αποσκοπεί στην παράλυση της χώρας και στην επιβολή ανθελληνικών σχεδίων που είναι ικανά να αφαιρέσουν ακόμη και κομμάτια της πατρίδας μας, στο όνομα της προστατευόμενη τρομοκρατίας της κάθε «σέχτας αλητών».

Κωνσταντίνος

Πηγή:Ας μιλήσουμε επιτέλους


Μαρτυρία δασκάλου:'Στη Θράκη διδάσκουμε Τουρκικά στα Ελληνικά σχολεία"!



ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!

"Καλημέρα φίλοι…


Δυστυχώς είναι αλήθεια Ισχύει εδώ και αρκετά χρόνια στη Θράκη. (κλικ εδώ)

Είναι παλιό νομοσχέδιο που δίνει τη δυνατότητα να διδάσκονται και τα Τουρκικά, ως δεύτερη ξένη γλώσσα στο Γυμνάσιο. Μας αναγκάζει η πολυπολιτισμικότητα της Ευρωπαϊκής μας Πατρίδας !!!

Είμαι δάσκαλος σε σχολείο της Θράκης και μόνιμος κάτοικος της περιοχής. Πρόσφυγες οι γονείς, με φρικτές αναμνήσεις. Εδώ και 25 χρόνια μόνιμο αίτημά μας είναι να διδάσκεται η Πομακική γλώσσα στα χωριά της ορεινής Θράκης. Όσο το είδατε εσείς, άλλο τόσο τα διδάχθηκαν και τα παιδιά.

Εδώ προτάσεις της περίφημης επιτροπής ή ομάδας Φραγκουδάκη (κλικ εδώ)ήταν να διδάσκονται τα Τουρκικά και στο Νηπιαγωγείο!!!

Υπαγόμαστε όλοι στην εκπαιδευτική εποπτεία της Υψηλής Πύλης και του Προξενείου…

Οι πολιτικοί μας εκλιπαρούν την ψήφο τους… Οι υπηρεσιακοί παράγοντες, αηδιασμένοι και ανήμποροι, αυτοσχεδιάζουν. Και μένει ο φουκαράς δασκαλάκος να περισώζει ότι απέμεινε μέσα στην τάξη του.

Άντε να δούμε πότε θα ξυπνήσει αυτή η έρμη Πατρίδα…"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΑΝΑΡΧΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΗ ΧΟΥΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ!



Η κόκκινη αναρχοναζιστική χούντα ακροαριστερών τραμπούκων και στυγνών δολοφόνων, τα σκουλήκια και σκουπίδια αυτά της κοινωνίας, ορκισμένοι εχθροί της δημοκρατίας και της πατρίδας, που εδώ και δεκαετίες θα έπρεπε να τους είχαν κρεμάσει όλους στο Σύνταγμα προς αποτρεπτικό παραδειγματισμό των επίδοξων διαδόχων τους, κατάφεραν και έφεραν για μία ακόμα φορά με επιτυχία το έργο τους..

Εξετέλεσαν έναν απλό εργαζόμενο μεροκαματιάρη, οικογενειάρχη και πατέρα, στο όνομα της βρωμερής και βοθρολυματικής ιδεολογίας τους. Δεν είναι το κεφάλαιο και η εξουσία ο στόχος τους όπως πονηρά ισχυρίζονται, είναι οι απλοί και αθώοι μεροκαματιάρηδες πολίτες της χώρας μας που προσπαθούν με πενιχρά μέσα και χρήματα, να ζήσουν την οικογένεια τους.

Ο άτυχος αστυνομικός Αντώνης- Νεκτάριος Σάββας έπεσε θύμα της αδιαφορίας της πολιτείας να προστατέψει τους πολίτες της ως και οφείλει, από την ακροαριστερή κόκκινη χούντα επί πολλές δεκαετίες. Δεν είναι τυχαίο ότι το Indymedia η οργανωτική και συντονιστική ηλεκτρονική γιάφκα των ακροαριστερών τραμπούκων και δολοφόνων, ακόμα λειτουργεί παράνομα μέσα από το Πολυτεχνείο Αθηνών και μάλιστα τη στηρίζουν όχι μόνο η Πρυτανεία του Πολυτεχνείου αλλά και όλα τα πολιτικά κόμματα πλην του ΛΑΟΣ και της ΧΑ, μέχρι και η Αστυνομία ακόμα τους στηρίζει δια δημόσιας δήλωσης του προϊστάμενου δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος κυρίου Σφακιανάκη ο οποίος το Φεβρουάριο δήλωσε δημόσια "στηρίζουμε το Indymedia"!!!!

ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΤΟΝ ΑΤΥΧΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ.


Μετά από όλα αυτά, ο Νίκος Καραδήμας ένιωσε την ανάγκη να παραιτηθεί από τη θέση του αντιπροσώπου της Ομοσπονδίας των Αστυνομικών Υπαλλήλων ως υποχρέωση απέναντι στους νεκρούς, όπως είπε συναδέλφους του, σημειώνοντας χαρακτηριστικά κάποιος πρέπει να παραιτηθεί για να αλλάξουν κάποια πράγματα…

Σύσσωμο δε το αστυνομικό σώμα ετοιμάζει "εξέγερση" και βγαίνει στο δρόμο με σκοπό να ξεφτιλίσει την άλλη γιάφκα της Βουλής που τους στέλνει σαν πρόβατα στη σφαγή.

Δεν αργεί η ώρα που εκ των πραγμάτων η εξέγερση και του λαού θα βάλει τα πράγματα στην θέση τους και θα τιμωρήσει παραδειγματικά όσους οδήγησαν τη χώρα μας στο πάτο του αριστερίστικου βοθρολύματος.
ΤΟ ΘΕΡΜΟΤΕΡΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΤΥΧΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ. ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΟΥ ΠΙΣΩ ΑΝΤΩΝΗ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΗ! ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ!


Η Μπακογιάννη κάνει τα στραβά μάτια στη δράση του Τούρκου Προξένου της Κομοτηνής



Ανοχή που πρέπει να στηλιτευθεί

Σύμφωνα με τις διεθνείς διπλωματικές συμβάσεις, ο πρόξενος σε μία χώρα μπορεί να κινηθεί μόνο επί της διεθνούς οδού της χώρας αυτής, που στην περίπτωση μας είναι η Εγνατία οδός. Από αυτήν δεν μπορεί να βγει χωρίς την απαιτούμενη άδεια από το ΥΠΕΞ και η Αστυνομία κάλλιστα μπορεί να του απαγορεύσει την έξοδο. Άρα, ο Τούρκος πρόξενος έχει ειδική άδεια από το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, μπορεί να βρεθεί οποιοσδήποτε πολίτης και να καταθέσει μήνυση εναντίον του ΥΠΕΞ και της κ. Μπακογιάννη. Αρμόδιος για να επιβάλλει την τάξη σε αυτή την περίπτωση είναι ο Γ.Γ. της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, Δημήτρης Σταμάτης, ο οποίος κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης του Τούρκου πρόξενου σε αυτόν, τον παρότρυνε να περιορίσει τις επισκέψεις του στα μουσουλμανικά χωριά, αλλά η προτροπή του δεν εισακούστηκε.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Εκδηλώσεις για την Αυτονομία της Β. Ηπείρου



Πραγματοποιήθηκαν χθες 17.5.2009 στο Δελβινάκι οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε και φέτος η Ι.Μ. Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης για την 95η επέτειο της επιτυχούς λήξης του αυτονομιακού αγώνα των Βορειοηπειρωτών και της υπογραφής του πρωτοκόλλου της Κέρκυρας που κατοχυρώνει την αυτονομία της Βορείου Ηπείρου και παραμένει σε ισχύ μέχρι σήμερα (παρόλο που δεν εφαρμόζεται από την Αλβανία).

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ανδρέας κάλεσε τους Έλληνες Βορειοηπειρώτες να μην στηρίξουν αλβανικά κόμματα στις αλβανικές εκλογές του Ιουνίου, αλλά να ψηφίζουν για το συμφέρον του ελληνισμού, σχολιάζοντας έτσι τις προεκλογικές συνεργασίες του ΚΕΑΔ, που δημιουργήθηκε πρωτίστως για να εκπροσωπεί την ελληνική κοινότητα. Άλλα χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την ομιλία του ήταν τα εξής:

«... εμείς, όσο ζούμε και αναπνέουμε, θα αγωνιζόμαστε με τη βοήθεια του Θεού για τα δίκαια, τα δικαιώματά τους και την εθνική τους αποκατάσταση» ... Όσο κι αν κάποιοι θέλουν να σιγήσουμε, τους λέμε ότι είναι «μακρυά νυχτωμένοι» και ότι θα βροντοφωνάζουμε σε κάθε κατεύθυνση: «κάτω τα χέρια από τη Βόρειο Ήπειρο» ... Κι ενώ ο Ελληνισμός, μέσα (στη Βόρειο Ήπειρο), συνεχίζει ν' ανεβαίνει στον οδυνηρό Γολγοθά του, εδώ στην Ελλάδα, περισσεύουν τα συλλαλητήρια για τις αυξήσεις των μισθών και των επιδομάτων, για τους ξένους λαθρομετανάστες... Δεν είδαμε όμως, συγκεντρώσεις και πορείες και διαμαρτυρίες για τα εθνικά μας θέματα, και μάλιστα για το θέμα της Βορείου Ηπείρου.»

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Ομοσπονδία Άνω Δρόπολης «ΟΙ ΣΕΛΛΟΙ», η Ένωση Χειμαρριωτών, τα ιδρυτικά μέλη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και εκ των 5 φυλακισθέντων ηγετών της κατά τις διώξεις στη δεκαετία του ΄90 κ.κ. Θ. Μπεζιάνης και Β. Παπαχρήστου, ενώ συγκλονιστικός ήταν ο χαιρετισμός του αντιπροσώπου Τύπου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και εκπροσώπου του προέδρου της κ. Μπολάνου.

Την επίκαιρη ομιλία του Σεβασμιωτάτου κ. Ανδρέου ακολούθησε ειρηνική πορεία μέχρι το Ηρώον της κωμοπόλεως, όπου, μετά το τρισάγιο και τον εθνικό ύμνο, ανεγνώσθη και ενεκρίθη δια βοής το ακόλουθο

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

1) Διαμαρτυρόμεθα εντόνως για την άδικη καταδίκη του Δημάρχου της Χειμάρρας και Προέδρου της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» Βασίλη Μπολάνου.

2) Ζητούμε από την πολιτική ηγεσία της Χώρας μας να ξεκαθαρίση ποιά, επί τέλους, θεωρεί σαν Βόρειο Ήπειρο. Αν συνεχίση να αποδέχεται την αλβανική αυθαιρεσία, ότι Βόρειος Ήπειρος είναι μόνο τα 99 χωριά των Νομών Αργυροκάστρου, Δελβίνου και Αγ. Σαράντα, τότε, περιπτώσεις σαν αυτή του Μπολάνου θα συνεχίσουν να παρουσιάζωνται. Γιατί οι συμβιβασμοί και οι υποχωρήσεις βλάπτουν τα εθνικά θέματα. Σπουδαίο δε θέμα είναι και η δημιουργία Στρατιωτικών Κοιμητηρίων στην Κορυτσά και στην Χειμάρρα.

3) Ζητούμε να διασφαλισθή η περιουσία των Βορειοηπειρωτών και να μη γίνη βορά και θυσία στον βωμό της τουριστικής «αξιοποιήσεως». Καλούμε δε τους Βορειοηπειρώτες αδελφούς μας να λάβουν όλοι μέρος στις γενικές εκλογές, ώστε να έχουν δυνατή φωνή στο Αλβανικό Κοινοβούλιο, με σύνθημα να ψηφισθούν οι άριστοι, για το καλό της Βορείου Ηπείρου.

4) Συμφωνούμε απόλυτα με το αίτημα του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου να επιστραφή στην Εκκλησία η βιαίως αρπαγείσα από το άλλοτε κομμουνιστικό καθεστώς περιουσία της.

5) Θεωρούμε επιτακτική ανάγκη αφ' ενός μεν την παραμονή των συνοριακών φρουρών στην περιοχή μας, αφ' ετέρου δε την θωράκιση των συνόρων, ώστε να σταματήση η εισροή των πάσης φύσεως ναρκωτικών, η παράνομη είσοδος λαθρομεταναστών αλβανών, η εισαγωγή όπλων και η εγκληματικότητα.

6) Ζητούμε από την Ελληνική Πολιτεία, για μια ακόμη φορά, την υποβολή του Βορ/κου Ζητήματος ενώπιον των υπουργών εξωτερικών των νικητριών Δυνάμεων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, για την οριστική επίλυσή του.

7) Απαιτούμε την τακτοποίηση του ονόματος του κρατιδίου των Σκοπίων, χωρίς τον όρο «Μακεδονία». Γιατί η Μακεδονία είναι μία. Και είναι Ελληνική. Τέλος,


8) Στέλνουμε αδελφικό χαιρετισμό και προς τους δοκιμαζόμενους Κυπρίους αδελφούς. Ευχή μας ολοκάρδια, η Κύπρος να μείνη ενιαία και αδιαίρετη. Ο αγώνας μας για το μεγαλείο του Ελληνικού Έθνους συνεχίζεται, συν Θεώ, αταλάντευτος και ανυποχώρητος.

sfeva.gr

ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΠΑΤΕΡΑ ΑΝΗΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗ!




ΚΟΙΝΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΟΙ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ" ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ!

Τουλάχιστον δύο όπλα χρησιμοποιήθηκαν στην τρομοκρατική δολοφονική επίθεση με θύμα τον αστυνομικό φρουρό της συζύγου εμπλεκόμενου στην υπόθεση του ΕΛΑ η οποία ήταν στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων σήμερα το πρωί στη διασταύρωση Δημητρακοπούλου και Πορφύρα στα Πατήσια.
Ενα από τα όπλα είναι αυτόματο και οι 23 κάλυκες που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί είναι όλες των 9 mm και εξετάζονται στα γραφεία της εγκληματολογικής υπηρεσίας προκειμένου να διαπιστωθούν αν έχουν χρησιμοποιηθεί και σε άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις από τις οργανώσεις που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά από την αστυνομία ο υπαρχιφύλακας Νεκτάριος Σάββας, 41 ετών, παντρεμένος και πατέρας ενός κοριτσιού, που υπηρετούσε στο τμήμα επιχειρήσεων της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, ανέλαβε βάρδια στις 6 το πρωί έξω από το σπίτι της γυναίκας η οποία πριν από τρεις μέρες είχε καταθέσει στη δίκη του ΕΛΑ, αντικαθιστώντας δύο συναδέλφους του οι οποίοι έκαναν τη νυχτερινή βάρδια.
Ο αστυνομικός πήρε έναν καφέ και κάθισε στη θέση του οδηγού του αυτοκινήτου του. Ξαφνικά 4 κουκουλοφόροι, σύμφωνα με μαρτυρίες, πλησίασαν και τον πυροβόλησαν αιφνιδιαστικά πάνω από 20 φορές με αποτέλεσμα οι σφαίρες να τον βρουν στο στήθος και το κεφάλι και να τον τραυματίσουν θανάσιμα.
Αμέσως μετά οι δράστες επιβιβάστηκαν σε δύο μοτοσικλέτες και εξαφανίστηκαν.
Λίγο αργότερα η περιοχή αποκλείστηκε από την αστυνομία όπου συνεχίζονται οι έρευνες από την εγκληματολογική υπηρεσία. Σημειώνεται ότι η γυναίκα ήταν στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων από το 2002, αλλά όλοι στην περιοχή το γνώριζαν αυτό και έβλεπαν τους αστυνομικούς που τη φρουρούσαν ενώ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες αρκετές φορές κυκλοφορούσε και μόνη της. Ερευνες για την υπόθεση διενεργούνται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Πηγή

ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ-ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ.ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ 16/6



Αθέατος Κόσμος 16-6-2009 from Archimedes Athenian on Vimeo.

http://www.thermopilai.org/blog - vendeta

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ



ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΑΣ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ, ΠΟΥ ΦΥΛΑΓΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΕΤΟΥ ΚΑΝΑ ΤΟΥ Ε.Λ.Α. Ο ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΣ.

Πατέρας ενός παιδιού είναι ο δολοφονημένος Αστυνομικός που έπεσε σήμερα τα ξημερώματα (6:20) από τις σφαίρες τουλάχιστον δύο δραστών
. Ο Αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής εκετελούσε υπηρεσία φύλαξης έξω από το σπίτι γυναίκας, μάρτυρα κατηγορίας για την υπόθεση του ΕΛΑ και πρώην σύζυγος του εμπλεκόμενου με την τρομοκρατική οργάνωση Αγγελέτου Κανά. Ο Αστυνομικός δέχτηκε τουλάχιστον 15-20 σφαίρες και σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο θάνατος του ήταν ακαριαίος.

Στον αγαπημένο ιστότοπο του επικεφαλή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Σφακιανάκη, στο Ιντυμίντια, έχουν ήδη αρχίσει τα πανηγύρια για την εν ψυχρώ εκτέλεση του Αστυνομικού από τα συντροφάκια τους
.


Χαρακτηρίζουν μέσα στην παράκρουση τους ακόμη και... "εργατικό ατύχημα" την δολοφονία, ενώ χαρακτηρισμοί του τύπου "σκατά στον τάφο του μπάτσου" παραμένουν αναρτημένες εδώ και ώρα, χαρακτηρίζοντας απόλυτα, ολόκληρο τον χώρο στον οποίο κινούνται οι υπεύθυνοι, οι θαμώνες και οι θαυμαστές του ιστότοπου, χώρος που ταυτίζεται πολύπλευρα με αυτόν των τρομοκρατών.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 13.15: Πριν από τρία λεπτά το γνωστό φασιστοκάναλο διέγραψε όλα τα σχόλια που είχαν γίνει για την δολοφονία του Αστυνομικού, προφανώς για να μην εκτίθονται οι δηλωσίες προστάτες τους. Συνεργάτες και πληροφορίες αυτός ο χώρος είχε πάντα και μέσα στην Αστυνομία και αυτό το γνωρίζουν πλέον όλοι. Σίγουρα όμως κάποιοι στην ΓΑΔΑ ή την Κατεχάκη δεν το έχουν συνειδητοποιήσει.

Πηγή:
Στόχος

ΒΙΝΤΕΟ-ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ:Ποιοι είναι οι πορτιέρηδες του παλιού Εφετείου;




O Κώστας Χαρδαβέλλας αποκαλύπτει από ποιους έπρεπε να πάρει ειδική άδεια (!!!) για να μπει ασφαλής στο κτίριο του παλιού Εφετείου,ώστε να κάνει ρεπορτάζ,ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΗ ΑΘΗΝΩΝ!!!Δείτε το βίντεο και θαυμάστε το βρώμικο ρόλο του Σύριζα μέσω γελοίων οργανώσεων,που ενεργούν ως νταβατζήδες και υποκινούν τις "εξεγέρσεις" των λαθρομεταναστών.


ΠΡΟΣΟΧΗ:ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ-ΛΟΓΩ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑΤΟΣ-ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ,ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ...ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ!




UPDATE (για καλυτερη ενημέρωση)μην ξεχάσετε να δείτε και αυτό εδώ

Πηγή:Greekalert

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Νέα άθλια, ρατσιστική και ειδεχθής συμπεριφορά κατά μεταναστών!


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Νέα Άθλια, Ρατσιστική και Ειδεχθής συμπεριφορά κατά Μεταναστών!
Αθήνα, 15/6/2009.

Το Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Κώλου (Τα Εννιάμερα) καταγγέλει με τον πιό κατηγορηματικό τρόπο το ειδεχθές, φρικιαστικό και τρισάλθλιο ρατσιστικό συμβάν που έλαβε χώρα σήμερα το μεσημέρι, στις 3:30μμ, στην συμβολή των οδών Πειραιώς και Σωκράτους κοντά στην Πλ.Ομονοίας. Με αυτόν τον τρόπο επιθυμούμε να αναδείξουμε την φρικαλεότητα της ρατσιστικής, ναζιστικής και χιτλερικής αποφύσεως πολιτικής τακτικής που ακολουθεί η φαιοκόκκινη “συμμαχία” ΝΔ-ΛΑΟΣ.

Η Ελληνική Αστυνομία ξαναχτύπησε και πάλι κατά των μεταναστών. Αυτή τη φορά όχι σκίζοντας το Ιερό Κοράνι, αλλά με τον πλέον εξωφρενικό τρόπο. Όπως μας ενημέρωσε το υποκατάστημα της Αντιρατσιστική Πρωτοβουλίας Αθηνών και Δυτικής Αττικής (και επιβεβαίωσε αργότερα και η μόνιμη κάτοικος 135 δήμων και κοινοτήτων της χώρας κ.Μαριάνα Βήχου), οι άτυχοι Λουν Καμπουλαρούμ και Νασίμ Χοτζαμεινί περιδιάβαιναν τις παρυφές της οδού Πειραιώς, έχοντας μαζί τους μία μαύρη τσάντα στην οποία είχαν κρύψει 4 κλεμμένα πορτοφόλια, 2 κλεμμένες τσάντες Louis Vuitton και πολλές πιστωτικές κάρτες. Αυτά είναι οι λεπτομέρειες.

Λίγο πριν φτάσουν στο ύψος της οδού Σωκράτους συνέβη το εξωφρενικό συμβάν. Πετάγονται από το διπλανό στενό δύο ένστολοι οι οποίοι είπαν πως έχουν πληροφορίες γιά δήθεν διαπραχθείσα κλοπή και πως είναι αναγκασμένοι να κάνουν έλεγχο στα πράγματα των άτυχων μεταναστών. Όπως ήταν φυσικό, ο Λουν και ο Νασίμ αρνήθηκαν τη ρατσιστική, νεοναζιστική και φασιστική πρόταση των ένστολων του κυρίου Μαρκογιαννάκη. Τότε, με χιτλερική, αιμοβόρικη και σχεδόν βρικολακιαστική διάθεση ο ένας εκ των δύο οργάνων της τάξης, φωνάζει: “ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΛΕΓΧΟ ΕΙΠΑΜΕ ΡΕ!”.

Το Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Κώλου (Τα Εννιάμερα), η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία, η Διεθνής Αμνηστία, η νεολαία Συνασπισμού, η δημοσ. ομάδα του “Ιού” της Ελευθεροτυπίας, η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥΑ, ο Μπάμπης και το Τσίρκο Μεντράνο καταγγέλουμε την βάναυση και ρατσιστική χρήση του του φρικτού και αγενέστατου επιφωνήματος “ΡΕ” από τα αστυνομικά όργανα σε μετανάστες. Ζητούμε άμεση παρέμβαση των αρχών ώστε να σταματήσει η καταπάτηση του Savoir Vivre και των θεσπισμένων κανόνων ευγενείας από την ΕΛ.ΑΣ.

Το γεγονός έχει σταλεί στα διεθνή μου-μου-ε, στο Γ.Γ του ΟΗΕ, στο Γ.Γ. του Υπουργείου Εξωτερικών του Μπαγκλαντές, καθώς και στις τηλεοπτικές εκπομπές “Αλ Τσαντίρι Νιουζ” και “Ράδιο Αρβύλα”.


Πηγή:ass-watch


ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΑΒΛΟΥΣ 500 ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ



Με όπλα απειλούν τους Ελλαδίτες ιερείς οι κατοχικοί στρατιώτες


Τι διεκδικεί η Εκκλησία της Κύπρου και τι δηλώνει ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος

Της Κάτιας Τσιμπλάκη

Περισσότερες από πεντακόσιες εκκλησίες και μοναστήρια στα κατεχόμενα «σταυρώθηκαν», βεβηλώθηκαν, λεηλατήθηκαν και μετατράπηκαν σε μάντρες ζώων, σε αποθήκες σανού, σε μουσουλμανικά τεμένη, σε κέντρα διασκέδασης και σε αποχωρητήρια.


Ο μεσαιωνικός ναός του Αγίου Ιωάννου στο Ριζοκάρπασο, διακοσμημένος κάποτε με τοιχογραφίες, στεγάζει πλέον αγέλη προβάτων

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος δηλώνει αποφασισμένος να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προκειμένου να επιτραπεί στους Ελληνοκύπριους να επισκέπτονται τους ναούς στα Κατεχόμενα και να έχουν την δυνατότητα να τους επαναφέρουν στην αρχική τους κατάσταση.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας του Απόστολου Βαρνάβα επισημαίνει ότι οι ιερείς της Αρχιεπισκοπικής Κύπρου χρειάζονται ειδική άδεια για να μπορέσουν να τελέσουν τη Θεία Λειτουργία στα Κατεχόμενα, αλλά και όταν καταφέρουν να την εξασφαλίσουν απομακρύνονται με την απειλή της βίας από στρατιώτες.


Για τον Τούρκο αρχιερέα της αρχαιοκαπηλίας Αϊντίν Ντικμέν – ο οποίος κατάφερε να βγάλει από την Κύπρο περισσότερα από 300 ιερά κειμήλια – δηλώνει ότι ακόμη και σήμερα που έχει καταδικασθεί δεν έχει επιστρέψει τα κλοπιμαία στην Εκκλησία της Κύπρου, διεκδικώντας μάλιστα με θράσος την κυριότητά τους.

Eσωτερικό της εκκλησίας του Aρχαγγέλου στη Γιαλούσα(τζαμί σήμερα). H δεύτερη πόρτα αριστερά στο βάθος, οδηγεί στο ομώνυμο μεσοβυζαντινό εκκλησάκι. Xαλιά στο πάτωμα, χώρος άδειος, μόνο ο άμβωνας και το τέμπλο θυμίζουν εκκλησία. Aλλαγή ταυτότητας λέγεται κομψά. Πώς από μουσουλμάνος γίνεσαι χριστιανός ή αντίστροφα. Aπέχει, όμως, αφάνταστα το κατά βούληση από εκείνο που λέγεται διά της βίας


Μακαριότατε, τι πρόκειται να κάνετε προκειμένου να έχετε πρόσβαση στους ναούς και στα μοναστήρια στα Κατεχόμενα;


Επάνω: Τοιχογραφία του Αγίου Σπυρίδωνος πριν από την τουρκική εισβολή του 1974 (Ναός του Αγίου Νικολάου στην κατεχόμενη Κώμα του Γιαλού). Κάτω: Σπαράγματα από την τοιχογραφία της Δευτέρας Παρουσίας όπως είναι σήμερα (Ναός του Αντιφωνητού στην κατεχόμενη Καλογραία

Ετοιμάζουμε τον φάκελο προκειμένου να προσφύγουμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Όταν λέμε φάκελο εννοούμε τα στοιχεία που έχουμε για τις Ορθόδοξες Εκκλησίες στα Κατεχόμενα.

Το θετικό στην όλη υπόθεση είναι ότι η περιουσία της Εκκλησίας της Κύπρου είναι δηλωμένη στο Εθνικό Κτηματολόγιο, το αρνητικό είναι ότι οι Ελληνοκύπριοι που εκδιώχθηκαν έφυγαν χωρίς να μπορέσουν να πάρουν μαζί τους τα τεκμήρια, τα έγγραφα δηλαδή ιδιοκτησίας.

Όλα αυτά τα συγκεντρώνουμε, μαζί με τους τίτλους κατοχής των καταστημάτων, των γραφείων και των οικοπέδων και των κτημάτων και εκτιμώ ότι μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα μπορέσουμε να προσφύγουμε στο Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


Aγριόχορτα, σπασμένοι σταυροί, ανοιγμένοι τάφοι,καθημαγμένα μνήματα,ταφόπετρες θρύψαλα. Nεκροταφείο Pιζοκαρπάσου. Oι τάφοι εδώ των δεκαοκτάχρονων Παναγιώτη Kάσπη και Πετράκη Γιάλλουρου, βληθέντες θανάσιμα από Bρετανούς στρατιώτες το 1956. O πρώτος στο χωριό του, ο δεύτερος σε μαχητική διαδήλωση μαθητών στην Aμμόχωστο.

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο η Εκκλησία της Κύπρου, ανοίγει στις Βρυξέλλες, το δικό της γραφείο. Έτσι, μαζί με τους βουλευτές μας θα «βομβαρδίζουμε» το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ερωτήσεις αλλά και με προσφυγές για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών στα Κατεχόμενα.


Αριστερά: Μεσοβυζαντινή τοιχογραφία του Αγίου Ιγνατίου από τον μοναστηριακό ναό της Παναγίας Αψινθιωτίσσης στο Συγχαρί (λήψη προ της τουρκικής εισβολής του 1974). Κέντρο: Σπαράγματα από την τοιχογραφία του Αγίου Σπυρίδωνος όπως είναι σήμερα (Ναός του Αγίου Νικολάου στην κατεχόμενη Κώμα του Γιαλού). Δεξιά: Ό,τι απέμεινε σήμερα στον τοίχο του ναού από την τοιχογραφία του Αγίου Ιγνατίου (λήψη 2005)



Μπορούν οι ιερείς της Αρχιεπισκοπής Κύπρου να λειτουργήσουν στους ναούς;

‘Όχι. Χρειαζόμαστε ειδική άδεια, η οποία χορηγείται για δυο τρεις ναούς. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και τα μοναστήρια του Απόστολου Ανδρέα και του Απόστολου Βαρνάβα.
Πρόσφατα είχαμε το περιστατικό όπου οπλισμένοι στρατιώτες εισέβαλλαν τη στιγμή που μοναχός τελούσε τη Θεία Λειτουργία και τον έβγαλαν έξω με το ζόρι, ενώ τον απειλούσαν ότι θα χύσουν στο έδαφος την Θεία Κοινωνία. Τελικά, τον άφησαν να τελειώσει στον προαύλιο χώρο τη Θεία Λειτουργία. Επίσης, στον Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στην Τρυμιθούντα δεν μας επιτρέπουν να εισέλθουμε, καθώς βρίσκεται σε τουρκική στρατιωτική περιοχή.

Αριστερά: Μεσοβυζαντινή τοιχογραφία του Αγίου Ιγνατίου από τον μοναστηριακό ναό της Παναγίας Αψινθιωτίσσης στο Συγχαρί (λήψη προ της τουρκικής εισβολής του 1974). Κέντρο: Σπαράγματα από την τοιχογραφία του Αγίου Σπυρίδωνος όπως είναι σήμερα (Ναός του Αγίου Νικολάου στην κατεχόμενη Κώμα του Γιαλού). Δεξιά: Ό,τι απέμεινε σήμερα στον τοίχο του ναού από την τοιχογραφία του Αγίου Ιγνατίου (λήψη 2005)



Μακαριότατε πόσες εκκλησίες έχουν λεηλατηθεί στα Κατεχόμενα;

Σχεδόν όλες. Πρόκειται για περίπου πεντακόσιους ναούς μαζί με τα ξωκλήσια τους, καθώς και για τρία με τέσσερα μοναστήρια.
Ανεκτίμητη είναι η αξία των ιερών κειμηλίων κα των τοιχογραφιών που εκλάπησαν από τους ναούς μας και βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές. Τριάντα με σαράντα έχουν μετατραπεί σε μουσουλμανικά τεμένη, το Μοναστήρι του Απόστολου Βαρνάβα και του Αγίου Μάμαντος στη Μόρφου, έχουν μετατραπεί σε μουσεία. Τα υπόλοιπα είναι λεηλατημένα, μισκογκρεμισμένα, έχουν μετατραπεί σε εργαστήρια αγγειοπλατικής, σε αποθήκες, μάντρες ζώων και σε κέντρα διασκέδασης.

Δεν πρόκειται για διακοσμητικό ομοίωμα. Eίναι κιονόκρανο από την τρίκλιτη βασιλική του 5ου αι. στον Aγιο Φίλωνα του Pιζοκαρπάσου, τοποθετημένο ως διακοσμητικό στοιχείο σε εστιατόριο έποικου από την Tουρκία.



Μετά τη σύλληψη του Τούρκου αρχαιοκάπηλου Ντικμέν, θα ήταν λογικό πολλά από τα ιερά κειμήλια που βρέθηκαν στην κατοχή του, να επιστραφούν στην Εκκλησία της Κύπρου. Είναι έτσι;

Δυστυχώς, βρίσκονται στη γερμανική αστυνομία, δεν μας έχουν επιστραφεί ακόμη. Κάποιοι μας συμβουλεύουν να δώσουμε χρήματα προκειμένου να τα πάρουμε πίσω, όμως αυτό δεν πρόκειται να γίνει. Άλλα πάλι κειμήλια από τους ναούς στα Κατεχόμενα, βρίσκονται στη Βαυαρία, την Αμερική, την Ελβετία και τη Γερμανία.

Πηγή:presstime
αρ.φυλ.101
Μ.Παρασκευή 25 - Κυριακή 27 Απριλίου 2008
σελ.26


Το πλιάτσικο των Τούρκων στην Κύπρο - Δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο οι Αττίλες-



Κατεχόμενα

Ο Αττίλας βεβήλωσε την πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου. Συνολικά, 20.000 θρησκευτικές εικόνες χάθηκαν μετά την εισβολή.

Είτε κλάπηκαν από αρχαιοκάπηλους είτε καταστράφηκαν από τους Τούρκους κατακτητές.

Η πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου είναι ταυτισμένη ως επί το πλείστον με τους ιερούς ναούς που βρίσκονται στα κατεχόμενα.

Μετά την εισβολή καταστράφηκε σχεδόν ολόκληρος ο κινητός και ακίνητος εξοπλισμός των μνημείων, ενώ εικόνες, ψηφιδωτά και τοιχογραφίες κλάπησαν, με σκοπό την εκποίησή τους.

Η περίπτωση Ντικμέν


Ένας από τους μεγαλύτερους αρχαιοκάπηλους του 20ού αιώνα δεν είναι άλλος από τον Τούρκο Ντικμέν. Αμέσως μετά την εισβολή, ο εν λόγω αρχαιοκάπηλος κατόρθωσε με επιστημονικό, και εν πολλοίς με μαγικό τρόπο, έχοντας στήριγμα και την αμέριστη συνεργασία των «αρχών» του ψευδοκράτους, να εξαγάγει στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας, το Μόναχο, εικόνες τεράστιας αξίας, που έκλεψε από τους ιερούς ναούς των κατεχομένων.

Το 1997 και μετά από τις ενέργειες της Διεθνούς Αστυνομίας καθώς και των γερμανικών Αρχών, οι εικόνες κατασχέθηκαν από τα διαμερίσματα του Ντικμέν στο Μόναχο.

Από τότε μέχρι σήμερα ξεκίνησε και ακόμα συνεχίζεται ένας άνευ προηγουμένου δικαστικός αγώνας με τη συμμετοχή της Γενικής Εισαγγελίας, που εκπροσωπεί την Κυπριακή Εκκλησία, με σκοπό την ιδιοκτησία αυτών των εικόνων, οι οποίες για 12 και πλέον χρόνια παρέμειναν σε ομηρία στη γερμανική πόλη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Μόναχο υπάρχει νομοθεσία, με βάση την οποία οι αρχαιοκάπηλοι δεν έχουν την υποχρέωση να αποδείξουν ότι οι εικόνες που κατέχουν ή άλλα εκθέματα πολιτιστικής κληρονομιάς δεν αποτελούν προϊόν κλοπής.

Την περασμένη Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009, είδε το φως της δημοσιότητας η υπόθεση δυο κλεμμένων κυπριακών εικόνων του Χριστού και της Παναγίας, που προέρχονται από το κατεχόμενο παρεκκλήσι του Αγίου Ιακώβου στο κατεχόμενο Τρίκωμο και αφορούν την περίοδο του 14ου αιώνα.

Οι εικόνες αυτές ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν από τις ελβετικές αστυνομικές Αρχές. Σύμφωνα με το Γραφείο Μνημείων και Τέχνης της Εκκλησίας της Κύπρου, οι ελβετικές Αστυνομικές Αρχές διενήργησαν τον περασμένο μήνα έρευνα σε υποστατικά του Ρώσου συλλέκτη Αλεξάντερ Κροτσίνσκι στη Ζυρίχη, και βρέθηκαν οι δυο μεγάλες δεσποτικές εικόνες του Χριστού και της Παναγίας.

Οι δυο εικόνες, που αποτελούν έργο του Κρητικού αγιογράφου Μελέτιου, αγιογραφήθηκαν το 1620 και έκτοτε κοσμούσαν το μικρό τέμπλο του παρεκκλησίου του Αγίου Ιακώβου στο κατεχόμενο Τρίκωμο, μέχρι το 1974.

Από τότε, η τύχη των δυο εικόνων αγνοείτο, μέχρι πρόσφατα, οπότε και η Εκκλησία της Κύπρου πληροφορήθηκε την εμφάνιση των κλεμμένων εικόνων στην Ελβετία και ενημέρωσε τις κυπριακές Αστυνομικές Αρχές να προβούν στις δέουσες έρευνες.

Τις εικόνες του Χριστού και της Παναγίας παρουσίασε σε διεθνές κρητολογικό Συνέδριο, που έγινε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1976, ο βυζαντινολόγος και πρώην διευθυντής του Τμήματος Αρχαιοτήτων Αθανάσιος Παπαγεωργίου.

Το 2004 το ελβετικό κράτος κατακύρωσε τις συμφωνίες της OΥΝΕΣΚΟ και τη συμφωνία της Χάγης. Οι συμφωνίες τέθηκαν σε ισχύ το 2005 και οι πρόνοιές τους απαγορεύουν την αγοραπωλησία κλεμμένων πολιτιστικών θησαυρών.

Η εξέλιξη αυτή κρίνεται ως πολύ σημαντική για τη διαδικασία απόδοσης και επαναπατρισμού των μεταβυζαντινών εικόνων στην κυπριακή Εκκλησία, που αποτελεί το νόμιμο ιδιοκτήτη και κάτοχό τους.


Ο επαναπατρισμός των δυο εικόνων θα κριθεί αποκλειστικά στις δικαστικές αίθουσες, στη δικαστική διαμάχη Δημοκρατίας και του Ρώσου συλλέκτη.

Άκρως σημαντικές είναι, επίσης, ο επαναπατρισμός ενός βημόθυρου και εφτά εικόνων από ιερούς ναούς της κατεχόμενης Αμμοχώστου και των χωριών Αγκαστίνα, Περιστερωνοπηγή και αλλού.

Οι εν λόγω εικόνες επαναπατρίστηκαν από το Μόναχο της Γερμανίας. Ιστορικές επίσης έμειναν οι κλοπές των εικόνων της Παναγίας Κανακαριάς και του Αγίου Θεμινιανού, που βρίσκεται στην κατεχόμενη Λύση.

Η εικόνα εντοπίστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και μετά από δίκη, που διεξήχθη στο Χιούστον των Ηνωμένων Πολιτειών, αποφασίστηκε ο επαναπατρισμός της εικόνας.

Ωστόσο, δόθηκε χρονικό περιθώριο για να γίνει η μεταφορά μέχρι το 2012.

Από στάβλους μέχρι καφετερίες

Σε δηλώσεις του στη «Σ», ο θεοφιλέστατος Χωρεπίσκοπος Νεαπόλεως Πορφύριος, που κατέχει τη θέση του Προέδρου της Συνοδευτικής Επιτροπής Μνημείων και Τέχνης, ανέφερε ότι για πρώτη φορά οι αρχαιοκάπηλοι έδρασαν το 1966 με την κλοπή ψηφιδωτών και τη μεταφορά τους στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με το θεοφιλέστατο, οι ιεροί ναοί των Απόστολου Βαρνάβα, Άγιου Ιωάννη στην πόλη της Αμμοχώστου, της Παναγίας Τρικώμου, των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ στην κατεχόμενη Κερύνεια, στον Άγιο Μάμαντα στη Μόρφου μετατράπηκαν σε μουσεία και οι κλεμμένες εικόνες και εικονοστάσια αντικαταστάθηκαν με μεταβυζαντινές εικόνες του 19ου και 20ού αιώνα.

Ο θεοφιλέστατος Πορφύριος ανέφερε ότι κάποιοι ειδικεύονται στις λαθρανασκαφές στα κατεχόμενα και φροντίζουν να εξαγάγουν τις εικόνες στο εξωτερικό.

Οι λαθρέμποροι μεταφέρουν τις εικόνες με τη συνεργασία των εποίκων και των Τουρκοκύπριων στο εξωτερικό.

Ο Νεαπόλεως Πορφύριος χαρακτήρισε επισφαλή οποιαδήποτε εκτίμηση για την αξία των εικόνων που κλάπηκαν, λέγοντας με χαρακτηριστικό τρόπο ότι «όποτε εντοπίζονται κλεμμένοι θησαυροί, που ανήκουν στην πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου, ενημερώνονται τόσο η Κυπριακή Αστυνομία όσο και η Ιντερπόλ, με σκοπό τον επαναπατρισμό των εικόνων».

Ο κ. Πορφύριος τόνισε ότι η βεβήλωση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου άρχισε από το 1963, οπότε και υπήρξε αρχαιοκαπηλία στον ιερό ναό του Αγίου Λουκά, στην κατεχόμενη ομώνυμη περιοχή της Λευκωσίας.

Ο θεοφιλέστατος δήλωσε ότι πολλοί ιεροί ναοί των κατεχομένων μετατράπηκαν από τις κατοχικές «αρχές» σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, στάβλους, τζαμιά, ακόμα και καφετερίες.

«Αυτό», τόνισε, «αποδεικνύει τη διαφορά αντιμετώπισης της οποίας τυγχάνουν από τους Τούρκους οι ιεροί ναοί στα κατεχόμενα, σε αντίθεση με το σεβασμό που επιδεικνύει στα μουσουλμανικά τεμένη που βρίσκονται στις ελεύθερες περιοχές η Κυπριακή Δημοκρατία».

Ο κ. Πορφύριος χαρακτήρισε αδήριτη την ανάγκη αναστύλωσης των ιερών ναών Αγίου Παντελεήμονα στην κατεχόμενη Μύρτου, του μοναστηριού Αποστόλου Ανδρέα και της Παναγίας Μενανδρίνας στον Άγιο Αμβρόσιο.

Διαφώτιση των ξένων

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ του Βυζαντινού Μουσείου Γιάννης Ηλιάδης, μιλώντας στη «Σ», εξήγησε ότι το Βυζαντινό Μουσείο αποτελεί το χώρο υποδοχής των εικόνων που αποτελούν προϊόν κλοπής και επαναπατρίζονται.

Όπως είπε, στο Μουσείο εκτίθενται 300 εικόνες και ψηφιδωτά αμύθητης αξίας και ιστορικής σημασίας, που αποδεικνύουν τον πολιτισμό και την ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Ηλιάδης ανέφερε ακόμα ότι το Βυζαντινό Μουσείο έχει και μιαν άλλη αποστολή, με δεδομένο ότι έχει ρόλο να στέλνει τα κατάλληλα μηνύματα στο εξωτερικό.

«Στοχεύουμε», ανέφερε, «να ενημερώσουμε και να διαφωτίσουμε τους ξένους, και αυτό το πετυχαίνουμε μέσω ενημερωτικών προγραμμάτων και διαφώτισης.

Παράλληλα, μόλις έχουμε υπόψη μας μια πληροφορία για κάποιο συγκεκριμένο αντικείμενο που ανήκει στην πολιτιστική μας κληρονομιά, προσπαθούμε να βρούμε συγκεκριμένα στοιχεία».

Ο κ. Ηλιάδης είπε ότι στις 23 Ιουνίου 2009 θα παρουσιαστεί στην πρωτεύουσα της Ιταλίας, τη Ρώμη, βυζαντινή έκθεση Κύπρου - Ιταλίας, όπου θα παρουσιαστεί η εικόνα του Αγίου Νικολάου Στέγης, ενώ δυο μήνες αργότερα, και συγκεκριμένα στις 23 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί διαφωτιστική έκθεση του Βυζαντινού Μουσείου στην πόλη Ρίμινι της Ιταλίας.

Ο κ. Ηλιάδης έκανε αναφορά στις δικαστικές διαμάχες με στόχο τον επαναπατρισμό των δυο εικόνων του Χριστού και της Παναγίας, που κλάπηκαν από την εκκλησία του Αγίου Ιακώβου στο Τρίκωμο, ενώ ανέφερε ότι για 12 χρόνια παρέμεναν σε ομηρία οι εικόνες που κλάπηκαν από τον Ντικμέν και κατασχέθηκαν στο Μόναχο.

Πηγή

Επ’αυτοφώρω σύλληψη 19χρονου διακινητή λαθρομεταναστών στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης

Επ’αυτοφώρω συνελήφθη ένας 19χρονος διακινητής λαθρομεταναστών στο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης, την ώρα που είχε «παραλάβει» και ετοιμαζόνταν να διακινήσει σε άλλες περιοχές της Ελλάδας 31 συνολικά λαθρομετανάστες που είχαν έρθει από τον Έβρο.


Ανάμεσα στους 31 λαθρομετανάστες βρίσκονται και 11 παιδιά. Όλοι οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.



Οι αρκούδες πήραν την κατάσταση στα χέρια τους

Οι αρκούδες πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Γιαυτό και όταν πήγαν να περάσουν 3 λαθρομετανάστες στην Φλώρινα μια....Χρυσαυγίτικη Αρκούδα τους την έπεσε και έστειλε τον έναν στο νοσοκομείο. Μάλλον την ψιλιάστηκαν οι αρκούδες και πήραν την κατάσταση πάνω τους. Δεν γινόταν αλλιώς. Είχαν μπει πολλοί και δεν είχαν που να μείνουν οι αρκούδες.

Μία ομάδα τριών λαθρομεταναστών επιχειρούσε χθες το βράδυ να εισέλθει παράνομα στην Ελλάδα στην περιοχή του Βιτσίου Φλώρινας, όταν στο δρόμο τους βρέθηκε μία αρκούδα, η οποία τραυμάτισε τον έναν από αυτούς.

Με τη συνδρομή των συνοριοφυλάκων που περιπολούν στην περιοχή ο τραυματίας μεταφέθηκε στο Νοσοκομείο της Φλώρινας, όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει σοβαρά τραύματα στο λαιμό από τα χτυπήματα της αρκούδας.

www.newsblog.gr


Εξαρθρώθηκε πολυεθνική σπείρα αλλοδαπων διαρρηκτών που είχε «ρημάξει» τα Δημαρχεία της Θεσπρωτίας

Στην εξάρθρωση μίας πολυεθνικής σπείρας διαρρηκτών που είχε ρημάξει τα Δημαρχεία της Θεσπρωτίας έφτασαν οι αστυνομικές αρχές. Ένας Πολωνός, ένας Βούλγαρος και ένας Έλληνας είχαν διαρρήξει επτά τουλάχιστον Δημαρχεία της Θεσπρωτίας και είχαν αφαιρέσει τα χρηματοκιβώτια τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.



Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά επτά διαρρήξεις δημαρχείων στην Ήπειρο, ομολόγησαν οι τρεις δράστες που συνελήφθησαν από άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας, λίγες ώρες μετά την διάρρηξη του Δημαρχείου Δωδώνης.

Εγκέφαλος της σπείρας είναι ο Έλληνας, που κατάγεται από το Μαργαρίτι και είτε με τον Ρουμάνο και τον Πολωνό που συνελήφθησαν, είτε με άλλους συνεργάτες, είχε σηκώσει τα χρηματοκιβώτιο των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αποσπώντας σε ορισμένες περιπτώσεις μεγάλα ποσά.

Ο ίδιος και οι συνεργάτες του κινούνταν πάντα με αυτοκίνητα τα οποία νοίκιαζαν από γραφεία των Αθηνών. Επρόκειτο κυρίως για τζιπ, που τους έδιναν την δυνατότητα να κινούνται σε δύσκολους και ορεινούς δρόμους.

Οι τρεις δράστες, εντοπίστηκαν στην Μαζαρακιά, κοντά σε ένα ξωκλήσι, με όλα τα διαρρηκτικά εργαλεία που είχαν χρησιμοποιήσει.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι τον τελευταίο χρόνο διέρρηξαν δύο φορές το Δημαρχείο Αχέροντα, δύο φορές το Δημαρχείο Συβότων, μία φορά το Δημαρχείο Φαναρίου, μία φορά το Δημαρχείο Φιλιππιάδας και τελευταία το Δημαρχείο Δωδώνης.

Πρόκειται για μία μεγάλη επιτυχία της Αστυνομίας και αξίζουν σίγουρα όλα τα εύσημα στον Αστυνομικό Διευθυντή Θεσπρωτίας Γιώργο Χήτα.