Χρήστες OnLine

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Αιφνιδιαστική κινητικότητα με τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Τα τελευταία 24ωρα παρατηρούνται διεργασίες στην Άγκυρα με επίκεντρο την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, αλλά και το άνοιγμα των λιμανιών και των αεροδρομίων της Τουρκίας σε κυπριακά πλοία και αεροπλάνα.


Σύμφωνα με πληροφορίες που διακινεί ο τουρκικός Τύπος, οι Βρυξέλλες φέρονται να είναι διατεθειμένες να «κλείσουν» τα μάτια στην εφαρμογή του πρωτοκόλλου για το άνοιγμα λιμανιών και αεροδρομίων σε κυπριακά μέσα μεταφοράς, υπό τον όρο να επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης.


Σύμφωνα με δηλώσεις του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdoğan, σε τηλεοπτικό σταθμό της χώρας, η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης εντάσσεται σε ένα πλαίσιο αμοιβαιότητας, με το οποίο ο Τούρκος πολιτικός υπονοεί πως πρέπει να αναγνωριστεί ο ψευδομουφτής στην Ξάνθη, αλλά και να υπάρξει κίνηση από πλευράς της κυβέρνησης της Κύπρου προς τα κατεχόμενα με άνοιγμα του αεροδρομίου Ερτζάν στη Λευκωσία.


Η Ελληνίδα υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, παρεμβαίνοντας σε αυτήν την υπόθεση, δήλωσε:

«Ο κ. Erdoğan γνωρίζει καλά ότι ο σεβασμός των θρησκευτικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι πρώτα και κύρια υποχρέωση της Τουρκίας έναντι των πολιτών της.


Επιπλέον, η Τουρκία, ως υποψήφια για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει δεσμευθεί ρητά να ανταποκριθεί σε αρχές, κριτήρια και προαπαιτούμενα. Έχει δεσμευθεί να προστατεύει αυτά τα δικαιώματα.


Αμοιβαιότητα και συμψηφισμοί σε αυτά τα θέματα δε νοούνται στην εποχή μας. Πολύ περισσότερο, όταν γίνονται συγκρίσεις σε ανόμοια πράγματα.


Η Ελλάδα είναι περήφανη για την πολιτική που ακολουθεί. Στη Θράκη εφαρμόζουμε και εμβαθύνουμε την πολιτική ισονομίας και ισοπολιτείας, με πλήρη σεβασμό στη Συνθήκη της Λωζάννης και το διεθνές και ευρωπαϊκό Δίκαιο. Λαμβάνουμε θετικά μέτρα ενίσχυσης του καθεστώτος της μουσουλμανικής μειονότητας.


Και μια τελευταία παρατήρηση: Οι Μουσουλμάνοι στη Θράκη είναι Έλληνες πολίτες κι είναι περήφανοι γι αυτό».



ΞΥΠΝΗΣΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΗΘΑΡΓΟ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ? ... Η ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΟΙΜΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΕ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ?

Ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι της Πέμπτης μετά από πολλές ώρες η συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου εξετάστηκαν σειρά θεμάτων ασφάλειας με προεξάρχον το θέμα της λαθρομετανάστευσης και της αντιμετώπισης των επιπτώσεών της στα αστικά κέντρα και τα μεγάλα λιμάνια της χώρας, όπου συνωστίζονται χιλιάδες άνθρωποι.


Εξερχόμενος ο Προκ.Παυλόπουλος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην προσπάθεια να αποσυνδεθεί η συνεδρίαση και οι αποφάσεις που ελήφθησαν, από την τρέχουσα μετεκλογική συγκυρία και κυρίως την «επίθεση» του ΛΑΟΣ, που εκμεταλλεύεται την ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης στο κέντρο της Αθήνας.


Κέντρα υποδοχής... φοβιών

Η κυβερνητική συνεδρίασε επειδή έπεται η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για το ίδιο θέμα, υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών.


Ωστόσο, το γεγονός ότι ο Κ.Καραμανλής είχε ιδιαίτερες επαφές με τον Χρ.Μαρκογιαννάκη επί μία ώρα πριν τη συνεδρίαση, δείχνει ότι το Μαξίμου επιδιώκει σαφώς να ενισχύσει το προφίλ του πρωθυπουργού σε θέματα αστυνόμευσης.


Πού θα βρεθούν τόσα κτίρια;

Η κύρια είδηση βγήκε από τον Χρ.Μαρκογιαννάκη που εξήγγειλε κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών («υποδοχής» θα τα λέμε) όπου θα μεταφέρονται όλοι οι εντοπιζόμενοι αλλοδαποί χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα, τόσο από τους ελέγχους στα θαλάσσια και χερσαία σύνορα όσο και από αντίστοιχους στην υπόλοιπη Ελλάδα.


Η διάρκεια της παραμονής τους εκεί θα μπορεί να φτάσει το ένα έτος, σύμφωνα με σχετική κοινοτική οδηγία όπως υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και υπεύθυνος για τη Δημόσια Τάξη, ενώ μέχρι σήμερα στις υπάρχουσες υποδομές ο χρόνος παραμονής δεν ξεπερνά τους τρεις μήνες.


Φυσικά, το μείζον ερώτημα από τις πρώτες δηλώσεις του κ.Μαρκογιαννάκη είναι το πώς θα αντιμετωπιστούν οι δεκάδες χιλιάδες περιπτώσεις λαθρομεταναστών που βρίσκονται σήμερα μόνο στο κέντρο της Αθήνας, αφού θα απαιτούντο τεράστιες κτιριακές υποδομές με πλήρεις βασικές εγκαταστάσεις υγιεινής, κάτι μάλλον απίθανο να δημιουργηθεί άμεσα.


Ο επικεφαλής της Δημόσιας Τάξης προανήγγειλε επίσης την μετατροπή των αδικημάτων που σχετίζονται με την εμπορία ανθρώπων και την εκμετάλλευση λαθρομεταναστών, από πλημμελήματα σε ελαφρά κακουργήματα, προκειμένου οι αυστηρότερες ποινές να λειτουργήσουν κατά το δυνατόν αποτρεπτικά.



Κυνήγι σε καταληψίες... γενικώς!

Στο περιθώριο των εντυπωσιακών παραπάνω εξαγγελιών, ωστόσο, η κυβερνητική αποφάσισε σύμφωνα με πληροφορίες και άλλες κινήσεις για την αυξημένη αστυνόμευση στο κέντρο της Αθήνας, όσον αφορά όχι μόνο τους λαθρομετανάστες αλλά συνολικά τους πολίτες.


Ηδη από τις επόμενες ημέρες αναμένεται σταδιακά να οργανωθεί και να πραγματοποιηθεί επιχείρηση «σκούπα», από την οποία ουσιαστικά θα γίνει «διαλογή» με βάση την εθνικότητα και, για τις εθνικότητες με τις οποίες υπάρχει συνεργασία από τις χώρες προέλευσής τους, θα δρομολογηθεί η απέλαση των εντοπιζόμενων λαθρομεταναστών.


Η επιχείρηση όμως θα επεκταθεί και στις εδώ και δεκαετίες καταλήψεις αναρχικών σε εγκαταλελειμένα κτίρια, προκειμένου αυτά να εκκενωθούν. Μία τέτοια κίνηση, φυσικά, θα προκαλέσει σαφώς βίαιες συγκρούσεις οι οποίες θα ενισχύσουν το «αστυνομικό» προφίλ της κυβέρνησης.


Για να «δέσει η σούπα», οι ίδιες πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση να επιδιώκει νομοθετικά περιορισμό των διαδηλώσεων, ώστε μικρές ομάδες ατόμων να μην διακόπτουν την κυκλοφορία των οχημάτων!



Φεύγουν τα κέντρα του ΟΚΑΝΑ

Εξάλλου, όσον αφορά την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας, ο υπουργός Εσωτερικών επανέλαβε προηγούμενες εξαγγελίες για τη μεταφορά του ΟΚΑΝΑ από την περιοχή της Ομόνοιας εντός του καλοκαιριού.


Οι τέσσερις χώροι θα μεταφερθούν εντός νοσοκομειακών ιδρυμάτων, προκειμένου να περιοριστούν φαινόμενα εγκληματικότητας που σχετίζονται είτε με την εμπορία της μεθαδόνης που χορηγούν, είτε συνολικά με την παραβατική συμπεριφορά ναρκομανών.



Και ολίγη από... θρησκευτική ευαισθησία

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο των δηλώσεων μετά την κυβερνητική, ο Προκ.Παυλόπουλος επανέφερε για πολλοστή φορά το θέμα της κάλυψης των αναγκών της μουσουλμανικής κοινότητας στην Ελλάδα, σε χώρους λατρείας και ταφής.

Όπως είπε, θα προωθηθεί η δημιουργία ισλαμικού τεμένους και αντίστοιχου νεκροταφείου, με το δεύτερο να χωροθετείται και πάλι στο Σχιστό, χωρίς ωστόσο να αναφέρει κάποια εξέλιξη σε σχέση με την σημερινή στάσιμη κατάσταση.



«Να γίνει ευρωπαϊκό το πρόβλημα»

Σε θεσμικό και διπλωματικό επίπεδο ο κ.Παυλόπουλος επανέλαβε ότι η Ελλάδα εντός της ΕΕ θα συνεχίσει τις προσπάθειες που ξεκίνησαν από τη Σύνοδο του Γκρόνινγκεν το 2005 με στόχο κατ' αρχήν να αναδείξει το πόσο μεγάλο ζήτημα είναι για αυτήν και για την ίδια την ΕΕ η η ανεξέλεγκτη είσοδος λαθρομεταναστών από τα χερσαία και θαλάσσια σύνορά μας.

Η ελληνική θέση στην Σύνοδο θα περιλαμβάνει τέσσερα κύρια σημεία:


  • επέκταση των συμφωνιών επανεισδοχής με όμορες της ΕΕ χώρες για λαθρομετανάστες που εντοπίστηκαν να διαβαίνουν παράνομα τα σύνορα
  • επιβολή εφαρμογής των συμφωνιών αυτών από χώρες που τις έχουν υπογράψει, όπως η Τουρκία
  • ειδικά για την Τουρκία, σύνδεση της ενταξιακής της πορείας με την άμεση συμμόρφωση όσον αφορά την τήρηση συμφωνιών και την ενεργή αντιμετώπιση του προβλήματος
  • προώθηση δημιουργίας ευρωπαϊκής ακτοφυλακής, ώστε να ενισχυθούν οι ελληνικές δυνάμεις και υποδομές στην φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων

Η συνολική επιτήρηση και ο συντονισμός για την υλοποίηση των παραπάνω θα γίνει από νεοσύστατη υπουργική επιτροπή των συναρμόδιων υπουργείων, προσέθεσε.


http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&tag=8777&pubid=4064804

Μέτρα και κινήσεις σε επίπεδο ΕΕ ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τη μετανάστευση

Ποινές σε βαθμό κακουργήματος για τους δουλεμπόρους και δημιουργία κέντρων υποδοχής οικονομικών μεταναστών για 12 μήνες.


Αυτά είναι δύο από τα άμεσα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης.


Μετά το πέρας της Κυβερνητικής Επιτροπής, ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ευρωπαϊκή διάσταση του θέματος, ξεκαθαρίζοντας ότι καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα μόνη της.


Τόνισε ότι ο πρωθυπουργός θα θέσει το ζήτημα στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ (στις 18 και 19 Ιουνίου), πιέζοντας προς δύο κατευθύνσεις: την υπογραφή συμφωνιών επανεισδοχής με τρίτες χώρες και την άσκηση πίεσης σε χώρες που έχουν ήδη υπογράψει, ώστε να τηρήσουν τη συμφωνία (Τουρκία).


Ο κ. Παυλόπουλος είπε ακόμα ότι θα συσταθεί ειδική επιτροπή, στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των αρμόδιων υπουργείων, η οποία θα εξετάσει τα επιμέρους μέτρα που π


Επίσης μέσα στο καλοκαίρι θα έχει μεταφερθεί ο ΟΚΑΝΑ από το κέντρο της Αθήνας σε χώρους που θα έχει υποδείξει το υπουργείο Υγείας.


Παράλληλα, θα διευθετηθεί το θέμα της δημιουργίας τεμένους και μουσουλμανικού νεκροταφείου στην Αττική.


Τέλος, ξεκαθάρισε ότι οι απόφασεις δεν λαμβάνονται υπό την πίεση του εκλογικού αποτελέσματος, αφού -όπως τόνισε- η κυβέρνηση θέτει το ζήτημα σε ευρωπαϊκό επίπεδο εδώ και αρκετά χρόνια, ιδιαίτερα όσον αφορά στην άρνηση της Τουρκίας να τηρήσει τη συμφωνία επανεισδοχής.


Στο θέμα αναφέρθηκε αργότερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, λέγοντας ότι η Ελλάδα έχει δεχθεί δυσανάλογα μεγάλο αριθμό μεταναστών, που ούτε η οικονομία ούτε η κοινωνία αντέχει.


Ο ίδιος είπε ακόμα ότι στόχος είναι να ανακοπεί η ροή των λαθρομεταναστών και να επαναπατριστούν όσοι βρίσκονται παράνομα στη χώρα.


Στο θέμα αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης λέγοντας ότι η χώρα δεν μπορεί μόνη της να λύσει το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης.


«Η δικιά μας πρόταση είναι ότι εμείς μόνη μας σαν χώρα δεν μπορούμε να το λύσουμε. Πρέπει να απορροφήσει κάποιους η Ευρώπη» είπε.


Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ τόνισε ότι η πρόταση που έχει ήδη κάνει στον πρωθυπουργό είναι να δοθεί πολιτικό άσυλο, ταξιδιωτικά έγγραφα και δωρεάν εισιτήρια σε όλους τους παράνομους μετανάστες που έχουν βρει καταφύγιο στην Πάτρα.



«Θα τους στείλω όλους με πολιτικό άσυλο […]. Δεν θα πνίξω εγώ τη χώρα μου επειδή η Ευρώπη θέλει να το παίξει η 'κυρία με τις καμέλιες'.»


Η συνέντευξη Καρατζαφέρη

Το ΚΚΕ από την πλευρά του κάλεσε την κυβέρνηση να απελευθερώσει την έξοδο στους χιλιάδες μετανάστες προς τις χώρες της ΕΕ, όπως το επιθυμούν, και να νομιμοποιήσει τους υπόλοιπους.

«Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να νομιμοποιήσει στη συνείδησή του, ούτε να αποδεχθεί, την αντιδραστική επίθεση της κυβέρνησης και συνολικά της ΕΕ κατά των μεταναστών, που εξαπολύεται στο όνομα της ασφάλειας» σημειώνει.


O ΣΥΝ σε ανακοίνωσή του τονίζει, μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει να συσταθεί ειδικός φορέας που θα συμβάλλει στην αξιοπρεπή και ισότιμη παρουσία των μεταναστών στη χώρα.

Παράλληλα, αναφέρεται στο ρόλο που μπορούν να παίξουν οι ΟΤΑ στη δημιουργία ξενώνων φιλοξενίας.

«Λύσεις υπάρχουν για να προληφθούν ακραία φαινόμενα αυτοδικίας και να ανακουφιστούν άνθρωποι που καθημερινά ταλαιπωρούνται. Μένει τώρα η αντιμεταναστευτική πολιτική των κυβερνήσεων να γίνει μεταναστευτική».


http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1022733&lngDtrID=244



Επιχείρηση σκούπα μέσα στο καλοκαίρι

Στα σχοινιά έχει στριμωγμένη την κυβέρνηση ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός. Τα εντυπωσιακά εκλογικά αποτελέσματα του κόμματος του Γιώργου Καρατζαφέρη, αλλά και η ανοιχτή πρόσκληση προς βουλευτές και στελέχη της ΝΔ να τον ακολουθήσουν, έχουν σημάνει συναγερμό στο Μαξίμου που ετοιμάζει αντεπίθεση.

Το πρώτο κύμα της Νεοδημοκρατικής αντεπίθεσης έρχεται από την κυβερνητική επιτροπή, που λαμβάνει μέτρα κατ' εικόνα και ομοίωση των θέσεων του ΛΑΟΣ.

Η Κυβερνητική Επιτροπή, που συνεκλήθη σήμερα το πρωί, ασχολήθηκε αφενός με το πλαίσιο της εντατικοποίησης της νέας πολιτικής ασφάλειας, και αφετέρου με την προσπάθειά της να ανασυνταχθεί απέναντι στην σαφέστατη άνοδο του ΛΑΟΣ, που καρπώνεται σημαντικά κέρδη με την ρητορική του κατά των λαθρομεταναστών.

Η κυβέρνηση πήρε το μήνυμα ότι πρέπει να σταματήσει την αιμορραγία που προκαλεί η πολιτική θέση του ΛΑΟΣ σε θέματα κοινωνικής ασφάλειας, λαθρομετανάστευσης, αλλά και της πλήρους ταύτισης σημαντικού αριθμού πολιτών, που ταυτίζονται με τον ξενοφοβικό χαρακτήρα θέσεων του ΛΑΟΣ εξ αιτίας της δράσης μερίδας λαθρομεταναστών σε γειτονιές της Αθήνας.


Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής- επιφανειακή ή μόνιμη θα δείξει το μέλλον- η κυβέρνηση απεργάζεται τρίπτυχο σχέδιο, που δεν αφορά μόνο την αντιμετώπιση των κατά πλειοψηφία εξαθλιωμένων λαθρομεταναστών, αλλά και των ομάδων εκείνων, που ούσες εγχώριες δρουν σαν κράτος εν κράτει στο κέντρο της Αθήνας.


Σχέδιο «Ι»

Η κυβέρνηση επαναφέρει σε πλήρη ισχύ το σχέδιο ασφάλειας που είχε τεθεί κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου, η κυβέρνηση αποφασίζει μαζικές επιχειρήσεις "σκούπας" στο κέντρο της Αθήνας και στα σημεία όπου επί της ουσίας υπάρχει μεγάλη αντίδραση ημεδαπών για την παρουσία λαθρομεταναστών.


Δηλαδή στο Κέντρο της πόλης (Α' Αθηνών), στις Δυτικές Συνοικίες (πολιτικό άνδρο του ΛΑΟΣ) και την περιφέρεια της Αττικής (εντυπωσιακή άνοδος των ποσοστών του Γ. Καρατζαφέρη).


Ταυτόχρονα, η Κυβέρνηση ρίχνει στη «μάχη» περίπου 1.500 ειδικούς φρουρούς, που θα αστυνομεύουν αυτές τις περιοχές.



Σχέδιο «D»

Η κυβέρνηση μετατρέπει πλέον δύο στρατόπεδα εκτός Αττικής σε κέντρα υποδοχής και κράτησης λαθρομεταναστών και γενικότερα παράνομων αλλοδαπών.


Παρόμοιο σχέδιο εκπονείται και για τους λαθρομετανάστες που περιμένουν να επιβιβασθούν λαθραία σε ferry boat, στο λιμάνι της Πάτρας. Ήδη παλιό στρατόπεδο έχει μετατραπεί σε χώρο «συγκέντρωσης λαθρομεταναστών».






Σχέδιο «Ε »

Το διάστημα του καλοκαιριού, ειδικά τους μήνες που η πρόσβαση για τις δυνάμεις της τάξης είναι ευκολότερη λόγω της απουσίας πολιτών για διακοπές, η κυβέρνηση επεξεργάζεται το σχέδιο «Εξάρχεια».


Μεθοδεύεται δυναμική παρέμβαση και εκκαθάριση των σημείων δράσης των γνωστών αγνώστων, που έρχονται αρωγοί στους λαθρομετανάστες και προκαλούν εκτεταμένα επεισόδια στην Αθήνα. Η χρονική περίοδος της παρέμβασης τοποθετείται μεταξύ 15 Ιουλίου και 15 Αυγούστου, όταν δηλαδή τα Εξάρχεια θα βρίσκονται... στα νησιά για μπάνια. Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι τα σχέδια αυτά διέρρευσαν πριν ακόμη υπογραφούν τα πρωτόκολλα δράσης. Είναι ηλίου φαεινότερο πως, για να αποδειχθούν τα σχέδια επί χάρτου αποτελεσματικά και στην πράξη, θα πρέπει τουλάχιστον να μην διαρρέονται σύμφωνα με την πάγια αστυνομική αρχή.




Σχέδιο «Κ »

Τέλος, οι καταλείψεις κτιρίων και εγκαταστάσεων από ομάδες αντιεξουσιαστών- λαθρομεταναστών, που δημιουργούν ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Αθήνας συνθήκες «γκέτο», εντάσσονται στο σχέδιο «σκούπας» του Υπουργείου Εσωτερικών. Έτσι, λοιπόν, αποφασίστηκε η ανακατάληψη των εστιών αυτών (Βίλα Αμαλία, Χολαργό, Καματερό, Παλαιό Εφετείο κ.λ.π.).


ΑΝΤΕ ΞΥΠΝΗΣΑΝΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ

ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΑΝ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ




ΚΥΡΙΟΙ ΠΑΚΗ ΚΑΙ ΚΩΣΤΑΚΗ, ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΛΙΓΟ ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΟΠΩΣ Η ΙΤΑΛΙΑ ΤΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ...



Στις 8 Μαΐου η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι στην Ιταλία πέρασε ένα Νόμο για την πάταξη της λαθρομετανάστευσης στην χώρα με άμεση ισχύ από την επομένη, που ορίζει μεταξύ άλλων:

1)Όποιος λαθρομετανάστης στο εξής μπαίνει παράνομα στη χώρα τιμωρείται με 10.000 ευρώ πρόστιμο και άμεση απέλαση.

2)Όποιος λαθρομετανάστης δεν έχει να πληρώσει 10.000 ευρώ πρόστιμο μπαίνει στη φυλακή μέχρι να πληρωθεί το ποσό είτε με πρωτοβουλία του ιδίου είτε από την πρεσβεία του.

3)Όποιος παρέχει στέγη σε παράνομο λαθρομετανάστη με οποιαδήποτε σχέση τιμωρείται από ένα μέχρι τρία χρόνια φυλάκιση και χωρίς αναστολή.

4)Όποιος παρέχει εργασία σε παράνομο λαθρομετανάστη τιμωρείται από ένα έως τρία χρόνια φυλάκιση και χωρίς αναστολή.

5)Όποιος δημόσιος υπάλληλος ή ιατρός αντιληφτεί λαθρομετανάστη, υποχρεούται να το αναφέρει αμέσως στην αστυνομία αλλιώς τίθεται σε διαθεσιμότητα από ένα έως τρία χρόνια ή αν είναι ιδιώτης γιατρός τιμωρείται με άμεση αφαίρεση της άδειας ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος από ένα έως τρία έτη.

Καταλάβατε τώρα κύριοι Πάκη και Κωστάκη μας, πως αντιμετωπίζουν τα σοβαρά κράτη τη λαθρομετανάστευση; Πάρτε λοιπόν το μάθημα σας από τους γείτονες Ιταλούς… οι οποίοι μάλιστα έχουν ποσοστό μεταναστών επί του ημεδαπού πληθυσμού μόνο 2.5% άν και είναι 65 εκατομμύρια οι Ιταλοί ενώ εμείς είμαστε 10 εκατομμύρια Έλληνες στην Ελλάδα και έχουμε 40% ποσοστό μετανάστες επί του ημεδαπού πληθυσμού....

Γιατί τα πράγματα είναι πολύ απλά όπως καταλαβαίνετε και εσείς το δυσκολεύετε πολύ περιέργως το πράγμα….


Τα αστεία και η ανοχή που έδειξε ο Ελληνικός λαός από το 1990 τελείωσαν. Να αναλάβετε τις ευθύνες σας εδώ και τώρα για να μην απελαθείτε και εσείς μαζί με τους λαθρομετανάστες σας. Η μπουρδελοποίηση της χώρας τελειώνει εδώ, πάρτε το χαμπάρι.


http://ygro-pyr.blogspot.com/2009/06/blog-post_6775.html



Ο ΠΑΚΗΣ ΕΔΩΣΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ! ΑΠΕΛΑΣΕ 55 ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ! ΗΛΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΛΕΜΕ!


Είσαι τεράστιος.....

Φύγετε εσείς...

Ελάτε εσείς....

Και όμως είναι πλέον πραγματικότητα! Ο Πάκης μετά από 6 χρόνια στην κυβέρνηση της ΝΔ και αφού στην Ελλάδα από τότε έχουν έλθει 39.785.236 λαθρομετανάστες στην Ελλάδα (ας μας διαψεύσει κάποιος με στοιχεία ότι έχουν έλθει λιγότεροι) και αφού το ΛΑΟΣ πήρε 7,2% στις ευρωεκλογές, αποφάσισε να δώσει τέλος στην λαθρομετανάστευση απελαύνοντας 55 ολόκληρους Πακιστανούς με πτήση.... τσάρτερ για το Πακιστάν και με έξοδα του Ελληνικού κράτους και όχι της Πακιστανικής πρεσβείας γιατί είπαμε να μη το παραχέσουμε κιόλας!

Δείτε
ΕΔΩ δεν κάνουμε πλάκα!

Έτσι λοιπόν μετά την αποφασιστική αυτή κίνηση της κυβέρνησης κατά της λαθρομετανάστευσης, οι επίδοξοι λαθρομετανάστες φοβήθηκαν και πλέον μειώθηκε από προχθές και η εισροή λαθρομεταναστών η οποία περιορίστηκε σε μόλις 39.845 άτομα την ημέρα.... Το σημαντικότερο όμως είναι ότι από προχθές που απέλασαν τους 55 ολόκληρους Πακιστανούς επειδή το ΛΑΟΣ πήρε 7,2% στις Ευρωεκλογές, λύθηκε επίσης και το πρόβλημα της εγκληματικότητας. Ειδικότερα από προχθές έγιναν μόνο 1.233 δολοφονίες, 43.187 ληστείες και 1.239.985 κλοπές σε όλη την Ελλάδα...

Φτούσου Πάκη μη σε ματιάσω, είσαι τεράστιος....!

http://ygro-pyr.blogspot.com/2009/06/55.html


ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ


ΒΙΝΤΕΟ – ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΣΤΟΝ “EXTRA3″



ΕΞΩ ΟΙ ΞΕΝΟΙ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

http://anti-metanasteush.blogspot.com/2009/06/blog-post_11.html


Θέματα ασφάλειας και μετανάστευσης στην ατζέντα της κυβερνητικής επιτροπής

Λήψη έκτακτων μέτρων

Η εντατικοποίηση του έργου της κυβέρνησης ξεκινά από τον τομέα της ασφάλειας, με ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης. Το μεσημέρι της Πέμπτης συνεδριάζει η κυβερνητική επιτροπή για να εγκρίνει έκτακτα μέτρα, όπως επιχειρήσεις-σκούπα για τους παράνομους μετανάστες, κράτησή τους σε στρατόπεδα και προσπάθεια επαναπατρισμού τους.

Ενδεικτικό των προθέσεων είναι ότι χθες, Τετάρτη, προχώρησε η επαναπροώθηση 55 Πακιστανών στη χώρα τους, έπειτα από συνεννοήσεις του γενικού γραμματέα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης Κ.Μπίτσιου και του πρεσβευτή του Πακιστάν. Οι 55 αλλοδαποί με τη συνοδεία 40 ελλήνων αστυνομικών αναχώρησαν για το Πακιστάν με πτήση τσάρτερ.


Ο υπουργός Εσωτερικών Πρ.Παυλόπουλος, χωρίς να δώσει δείγματα ότι αλλάζει ριζικά η υφιστάμενη πολιτική της κυβέρνησης, μιλώντας προς την εφημερίδα Το Βήμα διευκρίνισε ότι μετά την επιτυχή έκβαση της μάχης που έδωσε στις Βρυξέλλες για τους οικονομικούς μετανάστες αναμένει τις συμφωνίες επανεισδοχής, τις οποίες θα υπογράψει η Ευρωπαϊκή Ενωση με τρίτες χώρες, έτσι ώστε να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις επανεισδοχής από την Ελλάδα.


Η επανεισδοχή των οικονομικών μεταναστών κρίνεται ότι θα αποθαρρύνει και τη δράση των δουλεμπόρων μετά και την απόφαση της Ένωσης να εντάξει ως όρο στις διαπραγματεύσεις που διεξάγει με την Τουρκία τη συμμόρφωσή της με το πρωτόκολλο επανεισδοχής που έχει υπογράψει με τη χώρα μας.


Στόχος, ως εκ τούτου, δεν είναι να δημιουργηθούν νέοι χώροι υποδοχής στην Αθήνα, αλλά να ενισχυθούν οι υφιστάμενοι στη Βόρεια Ελλάδα. Ταυτόχρονα αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες προκειμένου να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας, κυρίως στις περιοχές όπου διαμένουν οι μετανάστες. Γι' αυτόν τον σκοπό, εκτός από την απομάκρυνση του ΟΚΑΝΑ, περίπου 1.500 ειδικοί φρουροί θα ριχτούν άμεσα στη μάχη της αστυνόμευσης σε αυτές τις περιοχές.


Παράλληλα, προκειμένου να αρχίσει επιχειρήσεις-σκούπα στο κέντρο της Αθήνας, η κυβέρνηση σχεδιάζει να μετατρέψει δύο στρατόπεδα εκτός Αττικής σε κέντρα υποδοχής αλλοδαπών. Στόχος του υπουργείου Δημοσίας Τάξης και της ΕΛ.ΑΣ., που αναλαμβάνουν την υλοποίηση του σχεδίου, είναι σε λίγες ημέρες να αρχίσει σαφάρι εντοπισμού, σύλληψης και μεταφοράς στα νέα κέντρα υποδοχής περίπου 5.000-7.000 «στάσιμων λαθρομεταναστών» από το κέντρο της Αθήνας.


Παρόμοιο σχέδιο εκπονείται και για τους λαθρομετανάστες που περιμένουν να επιβιβασθούν λαθραία σε φεριμπότ, στο λιμάνι της Πάτρας. Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες υπάρχει «ανοικτή γραμμή» μεταξύ των υπουργών Δημόσιας Τάξης Χρ. Μαρκογιαννάκη και Εθνικής Αμυνας Ευ.Μεϊμαράκη για να ρυθμισθεί το ζήτημα των στρατιωτικών κέντρων υποδοχής των λαθρομεταναστών.

Εξάλλου, όσον αφορά στο θέμα της ασφάλειας, η κυβέρνηση προωθεί δύο νομοσχέδια -για τα κινητά και τις κουκούλες- άμεσα προς συζήτηση στο Θερινό Τμήμα της Βουλής.


«Τα νομοσχέδια αυτά είναι ήδη έτοιμα από τον υπουργό Δικαιοσύνης και θα έλθουν άμεσα στη Βουλή» είπε ο κ. Παυλόπουλος.


Παρά ταύτα, στελέχη των κομμάτων της αντιπολίτευσης δεν διατυπώνουν ενστάσεις μόνο για το περιεχόμενο των διατάξεων των εν λόγω νομοσχεδίων, αλλά και για το κατά πόσον είναι εφικτή η συζήτησή τους σε θερινό τμήμα της Βουλής, καθ' ότι αφορούν ζητήματα τα οποία άπτονται των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κάτι ωστόσο που αναμένεται να διευκρινιστεί από τη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής.


http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1022555&lngDtrID=244



ΚΥΡΙΑ ΚΟΥΡΤΟΒΙΚ ΤΙ ΕΓΙΝΕ; ΕΣΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΑΝΑΡΧΑ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ;


Η Δικηγόρος αντιεξουσιάστρια Κούρτοβικ (ελληνικότατο ακούγεται αυτό) και υπερασπίστρια κάθε ακροαριστερού κουκουλωτού και εξτρεμιστικού βοθρολήματος της κοινωνίας, ζητά παρέμβαση της αστυνομίας για να συλλάβει πολίτες!!! Το είδαμε και αυτό...

Δήλωση της κυρίας Κούρτοβικ στην εκπομπή της Κανέλλη στο CITY που θα μείνει στην ιστορία:


"Δεν είναι δυνατόν να απειλείται αστυνομικό τμήμα"!!!!!!!

"Δεν είναι δυνατόν να μην κάνει συλλήψεις η αστυνομία"!!!!!!!

Προσέξτε.... η κυρία που μαζί με τους συντρόφους του χώρου της λέει τα χειρότερα για την αστυνομία.... η κυρία που τρέχει να ελευθερώσει τον οποιαδήποτε αναρχικό και τρομοκράτη συλλαμβάνεται.... η ίδια κυρία ζητάει την παρέμβαση της αστυνομίας και απορεί γιατί δεν γίνονται συλλήψεις πολιτών!

Ποιούς να συλλάβουν κυρία Κούρτοβικ; Τους κατοίκους; Πόσους κατοίκους; Όλους; 1200 είναι μόνο αυτοί που αγνόησαν το κλίμα τρομοκρατίας στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα και υπέγραψαν τα κείμενα διαμαρτυρίας... τους θέλετε όλους;

Μήπως να ξεκινάγατε τις συλλήψεις αλφαβητικώς;... αλλά μην κουράζεστε... δεν θα πετυχετε πολλά...σε πολλές περιπτώσεις στην φυλακή υπάρχει μεγαλύτερη ελευθερία και ασφάλεια από ότι σε περιοχές όπως ο Αγ.Παντελεήμονας!

Η κυρία αυτή απορεί πως γίνεται να απειλείται ένα αστυνομικό τμήμα; Κυρία Κούρτοβικ αν δεν γνωρίζετε πως γίνεται να απειλείται ένα αστυνομικό τμήμα τότε να σας ενημερώσουμε πως στην καταπληκτική τιμή των 10,90 ευρώ μπορείτε να γίνετε κάτοχος του DVD του κύριου Κούλογλου για τον Δεκέμβρη του 2008

Το Συγκεκριμένο dvd όπως μας ενημερώνει και ο κύριος Κούλογλου περιλάμβανει ανέκδοτο υλικό της δήθεν εξέγερσης του Δεκέμβρη....

Πάρτε το και να είστε σίγουρη πως θα καταλάβετε απόλυτα, πως γίνετε να απειλείται ένα αστυνομικό τμήμα στην Ελλάδα του σήμερα....

Μπορείτε επίσης να αγοράσετε το dvd απευθείας από τα γραφεία του TV Χωρίς Σύνορα ώστε να γλυτώσετε τα έξοδα αποστολής (είδες Κούλογλου διαφήμιση που σου κάνουμε;)****

To σύνθημα πάντως που ακουγόταν στην περιοχή ήταν το“ΚΟΥΡΤΟΒΙΚ - ΚΟΥΡΤΟΒΙΚ ΚΑΝΕ ΥΠΟΜΟΝΗ, ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΣΕ ΣΩΣΟΥΝΕ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ!”που για εμάς σημαίνει: ΕΚΦΟΒΗΣΑΙ ΠΡΟΙΟΝΤΕΣ, ΚΑΤΕΠΛΑΓΗΜΕΝ ΤΩ ΔΕΕΙ Ενώ ξεκινήσατε να απειλήσετε, σαστίσατε από τον φόβο.. Έχει ο καιρός γυρίσματα έτσι;


ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΗ ΚΟΤΑ . ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΕΧΕΙΣ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΔΕ ΣΕ ΣΩΖΕΙ ΟΥΤΕ Ο ΠΟΥΣΤΗΣ Ο ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ , ΟΥΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΠΛΥΤΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ.

ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ - ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ.




Πηγή: greekalert και hellenicrevenge

Συντονισμένες πολιτικές για τους παράνομους μετανάστες

Ποιο σχέδιο εξετάζει η κυβέρνηση


Tο αργότερο ως τα τέλη Ιουλίου πρόκειται να τεθούν σε εφαρμογή μέτρα για την αντιμετώπιση της υποβάθμισης του κέντρου της Αθήνας, ώστε να αντιμετωπιστούν φαινόμενα όπως αυτά στον Άγιο Παντελεήμονα Αχαρνών, με τις άγριες συμπλοκές με αφορμή τους μη νόμιμους μετανάστες.

Ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος προανήγγειλε μέσω του ΣΚΑΪ την εφαρμογή συντονισμένων πολιτικών και δράσεων πέραν των αστυνομικών και κατασταλτικών μέτρων, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι θα αντιμετωπιστεί και το ζήτημα του ΟΚΑΝΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει σχέδιο μεταφοράς των μη νόμιμων μεταναστών σε φρουρούμενους χώρους εκτός Αττικής.

Όπως έγινε γνωστό, το υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε στην απέλαση 55 πακιστανών υπηκόων. Οι μετανάστες, συνοδευόμενοι από 40 Έλληνες αστυνομικούς, αναχώρησαν το απόγευμα της Τετάρτης για τη χώρα τους με ειδική πτήση charter.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου επισημαίνεται ότι οι απελάσεις αυτές χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Επιστροφών και ανάλογες δράσεις πρόκειται να συνεχιστούν, όπως προβλέπεται και από την ισχύουσα νομοθεσία.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Κομισιόν Μανουέλ Μπαρόζο και ο Επίτροπος για θέματα μετανάστευσης Ζακ Μπαρό πρότειναν τη δημιουργία συστήματος ηλεκτρονικής καταγραφής εισόδου και εξόδου των μεταναστών από και προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ειδικότερα, ο κ. Μπαρόζο ζήτησε το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης να συμπεριληφθεί στην ατζέντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Ιουνίου.

Η αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και η προετοιμασία των Συνόδων της Κέρκυρας ήταν στο επίκεντρο των συνομιλιών που είχε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη με το Νορβηγό ομόλογό της Γιούνας Γκαρ Στόερε, κατά την ολιγόωρη επίσκεψή της στο Όσλο.

"Η Νορβηγία στηρίζει θεσμικά και έμπρακτα με κονδύλια στην Ευρωπαϊκή Ένωση τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης", υπογράμμισε η υπουργός Εξωτερικών μετά τη συνάντηση με τον κ. Στόερε.